Hvalaaa
Još malo i stiže malac :)
Printable View
12 dpo nakon inseminacije - kućni test negativan, za dva dana cu ponovit - ako i taj bude negativan mogu prestati s utrogestanima ili moram još ići vaditi Betu?
Žao mi je da ova tema nije aktivnija.
Ja sam jučer bila na svom prvom pokušaju, inseminacija 15 DC, folikul je bio veličine 22mm, mislim da je puknuo kasnije istog dana tako da sam u nadi da je tajming bio dobar. Sutra idem na utz da provjerimo je li bila O ili nije :)
Ukratko, nakon dvije godine neuspješnih pokušaja, MM i ja se odlučujemo na MPO, HSSG je bio bezbolan, jajovodi cakum pakum, ciklusi redovni, tu i tamo znam imati neke ciste, ali načelno je sve ok, hormoni uredni, štitnjača uredna, MM isto zdrav, spermiogram odličan... Ali eto, ne ide pa ne ide..
Jeste li tražile progesteron nakon IUI?
Evo da javim da sam bila na utz-u, i nisam ovulirala na pravi način. Koliko sam shvatila, dogodilo se sljedeće - folikul koji pukne i oslobađa jajnu stanicu treba "postati" žuto tijelo, međutim mjesto gdje je jajna stanica izašla iz folikula se zatvorilo, a folikul se napunio krvlju/tekućinom i stvorila se cista žutog tijela. Samim time žuto tijelo ne odrađuje svoju funkciju koju bi trebalo da održi moguće začeće. Doktorica mi je dala da pijem Duphastone 2x1. Eh sad, mislim da su male šanse za uspjeh, ali obzirom da mi je jednom HSSG bio odgođen radi istog problema, mislimo da smo našli razlog problema s oplodnjom. Sada čekam M, pa ćemo sljedeći ciklus vjerojatno IVF jer bi time bili sigurni da se ovakav scenario ne ponovi. Ali i čuda se događaju, pa tko zna^^
Evo baš čitam postove i isto mi je žao da nije aktivija tema s obzirom da i sama prolazim kroz sve te postupke.
7.7. Odrađena prva IUI
Pozdrav
Prva inseminacija (u prirodnom postupku) odrađena 26.08. od tog popodneva imam grčeve, jedva se mogu kretati od njih. Od terapije uzimam samo utrogestan, vaginalno...
Jel ima još netko da je imao takve bolove? :/
Pozdrav,
11.01. imali smo prvu inseminaciju. Nakon 2 godine bezuspješnog pokušavanja, doznali smo za mužev loš spermiogram, te krenuli u postupak MPO.
Dakle, od inseminacije koristim Utrogestane 2x1. Test trebam napraviti 14 dana od postupka. To je za tjedan dana. Jeste li imale kakve simptome prije testa? Koji su bili prvi? Nekako mislim da su i od ovog Utrogestane moguce nuspojave koje sliče simptomima trudnoće. Evo, pomagajte.
Poslano sa mog M2101K6G koristeći Tapatalk
Pozdrav evo ukratko da vam javim 13dan nakon aih(1 put)test pozitivan...svako dobro svima zelim i naravno sta vise pozitivnih testica