I ja bih molila info za ove "barefoot " tenisice.
Printable View
I ja bih molila info za ove "barefoot " tenisice.
https://www.xeroshoes.eu/
Evo linka. Mislila sam da se drukcije zovu, ali je poprilicno jednostavno :)
Dota, brz oporavak zelim :ghug:
BB i Dota cuvajte se! Treba jako pazljivo i uz nadzor za probleme s isijasom i ledjima.
Preporucam polikliniku Axis, vrsni tim, a dekompresije su čudo za rjesavanje problema s kraljescima i isijasom. Naravno treba vidjet pojedinacno svatko svoju situaciju s kirurgom/fizijatrom, al na svoje oci sam vidjela ljide u poluinvalidnom stanju koji se jedva krecu kako doslovce naocigled napreduju i rjesavaju svoje boljke. Impresivno!
Kli-kli prvo, sretan ti rođendan draga, iako kasnim ali je od srca :heart:
Jadro, super je mali opisao tetu Zuzi :lol:
Baš ću pogledati te barefoot, zanimljiv mi je koncept. Planirala sam preći na zero drop za početak ali kako ih nisam našla kod nas za isprobati u dućanu ipak ostala na ultraboostu iako mi se stari model čini bolji od ovih novih.
I ja sam u klubu problematičnih leđa, protruzije diska u lumbalnom području. Kad me stislo prije neke 3 godine gadno odradila sam trakciju na fizikalnoj i to mi je super pomoglo. Poslije me bilo frka zbog trudnoće i poroda ali sve prošlo bez problema. Ali, moram stalno biti aktivna i vježbati, inače me odmah ulovi. Primjetim čim vikendom duže odspavam tj ležim da sam već pokočena. Sva sreća pa se rano ustajem zbog trčanja, 5:30 mi je sad taman da sve stignem.
Inače sam na 4-5 trčanja i 2-3 vježbanja tjedno.
ivana s uz 4-oro djece ovakav tempo vježbanja, woooow!! :klap:
Inače, ja sam jučer pala na nasipu tijekom trka (valjda 1. put u skoro 7 god trčanja). Slučajno me gurnuo frend trkač jer je zaobilazio ženu za štapovima (koje doslovce vuče po nasipu i proizvodi taj "divni" zvuk grebanja po šljunku, uopće ne odiže žena štapove od tla samo ih vuče po podu, koja svrha onda :roll:) i kako se oni vole raširit po cijeloj stazi, zaobilazio, mene srušio. Ljusnula sam ko kruška, raskrvarila 2 prsta na ruci i lakat, natukla i rame i koljeno sa strane.:škartoc:
Lakat je brzo poplavio i otekao, mislila sam da će bit neprospavana noć. Odmah su mi dezinficirali rane, doma sam ledila. Dobro spavala, jutros me najviše zezaju ti prsti jer su na desnoj ruci a stalno ih pregibam, zgulila sma zglobove, al zacijelit će. Opipala odmah noge jel sve ok jer imam štafetu za 2 tjedna :mrgreen:
Pošteno sam se nagruvala, al zasad ništa ne boli, nisam pila tablete. Vidjet ćemo kako će bit za dan-dva. Lakat nekim čudom sinoć tamno plavi, jutros normalne boje al zguljen s ostacima krvi.
Sva sreća da mi ti štapovi nisu završil u glavu ili ne daj Bože oko..žena nije ni trepnula, ni žao mi je, jeste dobro, stala na sekund i samo produžila dalje sa svojim štapovima raširenim opet preko više od pola staze, pa neka je svi izvole zaobilazti u širokom luku kako znaju i umiju :lool:
Lili, žao mi je da si se razbila, nadam se da će brzo proći
al realno, nije te žena gurnula nego frend trkač :) tj. ne vidim da bi se ona trebala ispričati
po nasipu se rašire i šetači s psima, i škole trčanja i roditelji s djecom, ima svega
ja upadam na temu jer tražim preporuke za podlogu za vježbanje
prije dvije godine sam kupila Melon & lime i jedno vrijeme bila jako zadovoljna
lijepo prijanja na pod, ne kliže se, sve je bilo super
al unazad pola godine, a možda i više, mi se počeo odvajati gornji od donjeg dijela na nekim mjestima
podloga je dvobojna, tj sa svake strane je druga boja i vjerojatno su ta dva dijela zaljepljena? uglavnom sad je jedan odvojen od drugog točno na mjestima gdje su najčešći pritisci - npr ruke i noge u down dogu
i sad je nekako nabubreno, kao plik opekotine
ima li još netko sličnih problema s tom podlogom?
ima li smisla reklamacija nakon 2 godine?
koju podlogu preporučujete? treba mi stvarno kvalitetna podloga, koja se ne odiže od poda, koja je ne ostane zakrivljena kada se odmota, ne predebela.
Hvala vam puno svima na dobrim željama :heart: i iskustvima, super ste. Već je bolje...
Morat ću proučiti dekompresije, hvala Lili ... ovako na brzinu što vidim čini mi se dobro... Žao mi je što si pala, i ja tebi želim brz oporavak!
ivana s, tvoje tegobe i iskustvo su vrlo slične mojima, i ja imam protruzije diskova i u vratnoj i u LS kralježnici... i isto mi je najgore dok ležim i nakon ležanja, sve je bolje od toga (na moju veliku žalost :lol:).
Inače, jedna od mojih fizioterapeutica, genijalna cura, kaže da je za probleme s leđima, naročito LS dijelom, najvažnije stabilizirati trup (za to su DNS vježbe super) jer trup nosi sve, a DNS vježbe jačaju mišiće koji su duboko (moje nepostojeće :mrgreen:) i onda se površinski mišići ne moraju naprezati dvaput (i za rad i za "nošenje trupa". Objasnila sam vrlo laički, ali mislim da se kuži što se hoće reći. To mi je bilo otkriće, kad sam došla na Vojtu i na DNS, prije mene izlazi profesionalni nogometaš, mladić u naponu snage... mislila sam da sam pogriješila vrata, onako sva ukočena, nefleksibilna i u bolovima. Ali i oni često rade ove vježbe jer im pomažu u performansama.
Vidjet ću i za dekompresiju. Ivana, koliko sam shvatila, ti si išla na to? Možeš li napisati malo više o tome, može i na pp. Hvala.
Dota, kužim što si htjela reći, najvažniji su mišići trupa jer nose opterećenje cijelog tijela. A neke vježbe koje na prvu izgledaju bezveze su super djelotvorne. Ja trenutno radim za dijastazu trbušnih, zapravo su jako dosadne vježbe i nezahtjevne ali fakat rade svoje, vidi se napredak.
Išla sam na OVO, 10 tretmana, svaki drugi dan, čini mi se, i kasnije 1x mjesečno na održavanje, neko vrijeme. Slobodno pitaj na pp ako te još nešto zanima.
Lili, dobro si prošla, ja nemam problema s gužvom na nasipu u ranu zoru, stalno isti postav, nas 4-5.
Betty, ja sam kćeri prije 6 mjeseci kupila Zoe podlogu. Ona je intenzivno koristi, 5x tjedno i to često vani, izgleda još uvijek kao nova. Malo je deblja, a jedino što sam primjetila da krajevi jesu malo sfrkani kad je odrolaš, nisam baš zagledala jel se izravna skroz kad je rasprostreš.
Hvala, ivana s, imaš pp.
Zapravo, imat ćeš , tek trebam napisati :lol:.
ja imam ovakvu samo ljubicastu, sad je godinu i pol i jos uvijek je kao na pocetku https://polleosport.hr/zoe-my-precio...l-rubber-black
Fala cure.
Ivana_s zavidim na jutarnjem terminu po nasipu. Mi smo njoj vikali iz daljine i zamolili je da se malo makne u stranu ali nope..je da betty i šetači sa psima, obitelji, trkači, mi se fakat držimo formacije po dvoje i ne trčimo u top terminu. Meni se ovo dogodilo sinoć malo prije 20h.
ivana.s pa ti si išla na dekompresije, mrak su šta ne?? ja sam upravo njih preporučila u Axisu u zapad.dijelu grada. To bi zapravo svi iznad 40te preventivno mogli ići jednom godišnje na par dekompresija što zbog zuba vremena, što zbog sjedilač.posla u uredu.
Dota, da za leđa nema druge nego jačati trup i leđa i to najviše donje abdominalne mišiće (ako se radi o lumbalnom dijelu kralježnice). Ima onih dosadnih (ja ih tako zovem) penzionerskih statičnih vježbi koje se mogu radit onako uz TV, ali su jako učinkovite.
Ja imam neku skuplju podlogu iz Decathlona (nije one jeftinjobe) i jako sam s njom zadovoljna. Meni je bitno da je malo deblja da me ne žuljaju trtica i kukovi ovisno koju vježbu radim.
ivana s, možeš li ih na neki način podijelit? Nekad davno sam znala te vježbe, naći ću ih opet, ali ako imaš link ili ti se da opisat, bit će mi lakše. Poiavila mi se postoperativno dijastaza, kad stisnem trbušne, izgleda kao da mali alien želi van tamo iznad pupka :D
betty, možda bi ti odgovarale decathlonove. Ne znam točan model, ali izgledaju otpilike ovako (razne boje): Domyos 3mm Studio Power Yoga Mat | Decathlon
Ja imam laganu, meni je odlična, ali ne ostaje sasvim ravna kad se odmota. Dosta ljudi ima taj teži model, koji stoji skroz ravno. Ovako sa slika mi je tešjko reći koji je model koji, mislim da je ovaj s linka taj koji imaju drugi iz moje grupe. Ima ih u dućanu pa se može vidjet na licu mjesta koja je koja.
Lili, ja ti i jesam trenutno za te penzionerske :mrgreen:. Možda, kad malo "odrastem", dođem do onih za srednju dob :rock:.
Ovo od ivane s mi je bliže jer nisam u zapadnom dijelu grada, ali hvala svejedno. Nekom će sigurno koristiti.
Lili, na koji ti Axis misliš? Sad guglam pa mi izbacuje Dobri dol.
betty, evo ih: https://www.decathlon.hr/C-210397-po...roduct_8640030 zaviri malo. Imaju razne vrste.
Ja nisam sigurna koja je moja jer su očito mijenjali boje, mislim da ja imam ovu trenutno sniženu s 230kn na 180kn.
Našla. Ti si mislila na Aksis, on je u Petrovaradinskoj. Samo si napisala Axis, pa me zbunilo jer je on na Dobrom dolu. Dakle, cure, imate Aksis u zapadnom dijelu grada i Axis u Medveščak/ Maksimir ( ne znam točno gdje je granica).
Sorry napisala sam x u nazivu umjesto ks.
http://www.specijalna-bolnica-aksis.hr/
Danas su se dosta približile fizijatrija i kineziterapija, ja znam ljudi po raznim fitness centrima koji odlično rade. Sve su to te male precizne vježbe, i naravno, važno je da se i izvode precizno. A nisu samo za penziće. Moj srednji je vrlo aktivan sportaš, pa ima i takve vježbe u programu. A da ne govorim nakon ozlijeda, koje su mu se jedno vrijeme bile zaredale.
Ma ne fizijatrija, nego fizioterapija!
ma naravno da nisu nego su ove kod akutnih problema s kralježnicom više te kako ih ja zovem penzionerske.
i mi radimo s trenerom takve vježbe, ali i puno zahtjevnije.
Moj "fizioterapeut" je zapravo kineziolog (idem redovito na masaže kod njega preventive radi 1x mjesečno), a svi u ostatku tima su školovani fizioterapeuti, no svejedno uglavnom klijenti traže ovog moga :-) tamo su klijenti najviše sportaši iz reprezentacija, bave se sportskim ozljedama, a i obične ljude dižu iz mrtvih (nakon operacija kukova, koljena i sl.).
Super je sve to zajedno napredovalo zadnjih godina
Vertex, evo link, ima cijela serija vjezbi za dijastazu kod Michelle https://youtu.be/gmqjLD_hJ-c
Kako imam multisport karticu, a rasula sam se na nasipu prekjučer, rekoh jučer ajde neću danas trčat nego sam sinoć otišla na svoj kvartovski pilates kružni trening, bilo je odlično. Baš sam se oduševila, sve skupine mišića smo prošli, al ne očekujem neke veće upale jer mi ne pašu zbog brzih trkačkih treninga koje sad radim. A doslovce mi je na pljuc udaljenosti od stana, zgrada do. Baš sam happy.
Nego Kosjenka jel se šta trči? Zatoplilo je, nema više izgovora :mrgreen: znaš da sam obećala malo te podsjećat. ;-)
Lili oporavi se brzo :)
Zao mi je sto si imala peh pasti ali gospodja sa stapovima ima jednako pravo rasirit se po nasipu kao i svi ostali. To je zapravo nevjerojatno, nema veze je li ih dvoje ili petero, zauzmu cilu setnicu :rofl:
O pa lijepo Kosjenka :klap:
Hvala na zeljama malena beba i Kosjenka.
Sutra imam neki brzi tempo trening, probat cu, pa cu vidit. Ovako me nista ne boli, osim prstiju i ruzno mi izgledaju lakat i rame, al ne bole nista za čudo Bozje.
Danas i sutra sam u mislima s jednom našom vježbacicom koja pomiče granice, ajmoooo draga!!! Mozes ti to, samo jako, sretnoooo! :rock:
You can do it!
Kako je Bubilo zam,olila nova tema je tu http://forum.roda.hr/threads/94768-3...o-kreni-u-2022
ovu kljucam.