Istina je.
Printable View
Peterlin da nije Rita, bila bi Luna, na tragu Une ;).
Ovako, here she comes.
Kate i moje je ime rijetko, zapravo nikada nisam čula da se još netko tako zove, zato se zekam :-)
moja dobra prijateljica ima ćerku Jurju i meni je ime baš posebno
a druga ima nećakinju Đurđicu i isto joj ime savršeno pristaje :heart:
zapravo, ima dosta lijepih imena za djevojčice
ja još uvijek ne znam hoće li biti dječak ili curka, ali za dečka mi je svakako teže izabrati
ak jurja ima brata tina onda znamo istu jurju :)
ma uopce nema potrebe da se pise tessa. ne znam tko je to izmislio. vecina imena koja su danas u upotrebi su na neki nacin strana i normalno pohrvacena, da se pisu i izgovaraju u duhu hrvatskog jezika
nemoj ovo shvatiti osobno, ali pisati tessa je malo ono, da ne kazem sta :mrgreen:
Baš to htjedoh reći i to upravo u kombinaciji sa istim primjerima. :) I ne vidim zašto bi se imena morala pohrvatiti. To je isto ko da se zoveš Iskra i odeš npr u SAD i tam te svi zovu Sparkle ili Spark (dobro, možda sam malo i pretjerala8-)) ili u najboljem slučaju da ti ime pišu Iscra - mene bi to smetalo. Dakle ako si Anđela nisi Angela i obratno (naime znam i jednu i drugu pa budi faca pa im se krivo obrati...:lol:)
Raspravljamo o ukusima, a o tome se jelte ne raspravlja. Imena se ne moraju pohrvatiti, ali meni je čoškasto imati dupla slova u imenu djeteta, y i slično. Pri tome mislim na svoje dijete i njegovo ime.
Elly vidim da si blizu Italije, je istina, talijanski je Chiara, ali recimo preko bare Chiarra. Svakom svoje.
Kate, da, u Italiji sam.
Ali vjerujem da je i preko bare ovo duplo 'r' u slucajevima varijacije na temu, iznimke od pravila i sl.
Kao sto vec rekoh, svakom svoje, naravno. :)
Palo mi usput na pamet da je varijanta ovoga imena, sasvim lijepo 'pohrvacena', Klarisa. I bas lijepo ime. :)
ne moraju se sva imena pohrvatiti, to ja nisam rekla ni implicirala. nego da vecina imena vec je pohrvacena na neki nacin. osim toga, da netko duboko filozofira o pohrvacenju tesse u tesa mi je nebulozno kao i kad netko u hr nazove dijete hanna ili sarah ili ewa. nema potrebe ni za jednim ni za drugim. naravno da roditelj ima pravo nazvati ili ne nazvati svoje dijete kako zeli iz nekih svojih samo njemu poznatih razloga, ali tvrditi da je to lingvistička ili kakva vec činjenica ne
Ja volim imena pravilno napisana, znaci po meni nemoze biti Kiara ako je pravilno Chiara, ili Nikol, a pravilno je Nicole, za mene je Tessa i nikako mi ne ide Tesa, ili naprimjer Majkl, ma uzas... Meni su osobno lijepa strana imena, ali ako cu ga krivo napisati onda cu radje traziti hrvatsko ime i rjesen problem, a sada opet svatko ima svoje misljenje :)
Meni je Katja prelijepo ime, nježno i ženstveno, ali nam nije išlo uz prezime pa smo odustali.
i kod nas je Katja bila u igri. na stranu to što se rodio dečko, mislim da bih se u zadnji tren ipak predomislila iz istog razloga. imamo dosadno prezime pa ime mora biti jako.
Uz Katju smo razmišljali o Jeleni, Marti i Eleni. Sva su mi lijepa.
Jedna moja prabaka se zvala VErona, htjela ja dati to ime, ali mi nije prošlo...SAd ne žalim
VEzano uz stare generacije, ja znam tri para sestara koje se zovu Vesna i Jasna. Ne znam da li je slučajnost, ali kad razmislim baš i idu skupa...
I ja moram priznati da su mi sva imena većinom lijepa..osim možda Soniboj ili Mrđana
Predložite mi kratko ime za curicu, da nije često, ženstveno i da se lako izgovara.
Kao Alice, Lisa, Zora, Gita...
Neobično, ali da nije previše "čudno".
Hvala unaprijed.
Ups, na stranici 23 je.
mi smo za sada ostali na Sara, Lara ili Zara
meni se najviše sviđa Zara a i znam za samo jednu curicu koja se tako zove u cijelom mjestu
Mi imamo Evu i Mašu, a da nam dođe treća cura zvala bi se najvjerojatnije Ana ili Asja
Ne znam niti jednu Jurju, ali isla sam u skolu s Jurijom.
Ja znam jednu gospođu koja se zove Jurjica ;)
Od ovih kratkih, neobičnih, a uhuprisutnih dobro mi je Leda, nedavno sam upoznala jednu već veliku tetu s tim imenom...
meni je to ime komplicirano za izgovorit i upamtit.
mislim da ima neke veze sa imenom Đurđica,nisam sigurna.
Nisam ljubiteljica kratkih imena,ali recimo Olga je meni krasno ime.