Cijeli dan maštam o aspirinu (ubija me glavobolja).
apaurin, naravno
Hvala Taca ;-)
Printable View
Cijeli dan maštam o aspirinu (ubija me glavobolja).
apaurin, naravno
Hvala Taca ;-)
Ma kod nas u Osijeku daju opću anesteziju, lijepo zaspem, probudim se u šok sobi i ništa me ne boli i ne bljuckam............ :)
Hvala cure moje !
Kriistiina ja neznam šta sam dobila u venicu ali šta god da je bilo fino me nokautiralo i ničeg se ne sjećam,tek nakon sat vremena sam se probudila u sobi,tako da boli nemaaaaaa,a muka mi je bilo 5 minuta nakon ustajanja i to je to,ovisi kako ko podnosi:yes:.
Sretno draga! :-D:-D:-D:-D
DBRJTR!!Evo sortiram nalaze i ostale bezvrijedne papire za prvi pregled 25.5.(nesto sam si iskopirala,nikad ne znas hoce li trebati).Prilikom narucivanja kod sestre Irene,naknadno je zatrazen muzev spermiogram.To mi prvi puta nije rekla ni trazila.Sad,s obz.da smo mi pacijenti prof.Š.i privat(do sad bili),prof.zna nalaz i situaciju pa nisam dragog tjerala na novi spermiogram vec sam spakirala stari.Ali nije to poanta.Poanta je da sluzbeno stoji da Petrova ne priznaje nalaze ijedne druge ustanove ili klinike sto po meni nije tocno.Vidim da je to i Pino unijela na stranici www.potpomognutaoplodnja.info.Ili sam ja iznimka.Jer na moje pitanje da li je potreban nalaz ejakulata iskljucivo iz Petrove,odgovorila je nijecno.Ili je to zato sto mi imamo pedigre iz IVF klinike.Mada ne vjerujem.Mozda se nesto promijenilo,pa cure koje cete biti u prilici pitajte..
Moj prvi nalaz s-grama (ne doslovno, od mm!) je bio iz OB Pula koji im je služio samo kao fitilj za dalje, sve kasnije smo radili u Petrovoj. Ako na to misliš, jedino ako se opet i opet nije nešto promijenilo!
Da,Sneki logicno mi je da od sad nadalje cemo i mm i ja sve raditi u Petrovoj u labu,al sam na puno mjesta procitala da kad se za pregled trazi spermiogram da mora biti iz Petrove,jer kao oni imaju neke osjetljivije i bolje aparate(kak da to vec nazovem)..Pa sam zato to napisala.pusic
Osijek nadam se da je sve super prošlo i da je košarica puna js:-D(zrelih naravno),~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za malce od TM:mrgreen:.
Cure,pitala bih nesto jer zanima me praksa u Petrovoj.Da li mm moze uoci punkcije donijeti uzorak od kuce ili bas striktno mora tamo obaviti svoj dio posla?
Joj Sela ja to fakat neznam,mm je tamo dao svoj doprinos i mislim da to ide tako ali kažem nisam sigurna,ne znam.:roll:
Sela, moja frendica je jednom donijela uzorak od kuce jer MM nije mogao doci i sve je bilo ok samo moras to prvo dogovoriti jer uzorak mora u roku od max 1h na obradu.
Mi u Vinogradskoj to prakticiramo, ali mora se napomenuti unaprijed da nam sestra da 2 papira koja MM popuni i potpiše nakon što doma "popuni" čašicu :-) Potpisuje, naime, da je to njegovo, i u koliko sati je uzorak uzet i nakon koliko dana apstinencije :-) I onda ja sama donesem čašicu i papire s njegovim potpisom.
sanja 1 evo mene, punkcij prošla, bila je bolna nije mi baš djelovala anestezija tako da sam cijelo vrijeme bila budna i osjetila...polomola sam ruke anesteziologinji koja me držala za ruke, da je na kraju i ona sirota rekla e doktore sada je već dosta i njoj, a i meni :mrgreen:. Dobili smo 11 js, nakon punkcije po novom vam dođe sestra Irena sa papiričem i pročita vam stanje, koja metoda će se raditi itd...to je od jučer tako. Uglavnom mi imamo 11 js dio će nam zamrznuti, radi se icsi metoda i rekla mi je da je biolog Patrick poručio da se mužev nalaz u odnosu na zanji puta popravio, da je pronašao što mu je potrebno te da su puno kavalitetniji :-D.
U nedjelju zovem lab. da vidimo kakva je situacija i ako je sve ok u ponedjeljak transfer!
Jedno nitko nas nije pitao o broju zametaka koji želimo da se vrati :-x, ali briga me ja ću reći koliko ja hoću...
osijek koliko ćeš tražiti da ti vrate?? mislim da je u tvom slučaju preveliki propust što te to nisu pitali
Sanja,Aurora,Taca hvala na odgovorima,vis zgodno je da se u Vinogradskoj prakticira kucni uradak..MM je takva picajzla i osjetljivko da mu necu nista ni pricati o uvjetima u Petrovoj da ga ne prestrasim i zabrinem.Kod njega sve i svasta utjece na kvalitetu spermiograma.Raspitat cu se malo na licu mjesta,mislim da bi bilo mom bolje da izveze vez doma:oops::oops:
Osijek hrabrice,samo naprijed tako!!!!
Bravo Osijek:-D:-D:-D!
Javi se sutra!!!
:klap: Ovo ti je od MM!!!
Ivana 78 hvala tebi TM, ja vama drzim figice!!!
Gabi 25 kad malo bolje razmislim mozda je ovako i bolje ja cu traziti 2, a ako budu nesto rekli u slucaju da ih ima vise reci cu im zta sta me nisu pitali!!!
Sutra javim situaciju.
Svim curama u postupku puno srece i onima koje ga cekaju da sto prije dode!!!
Osijek bravo curo:-D,vauuu 11 js.Jao pa kako ti taj koktelčić nije djelovao,uf trebalo je izdržat punkciju,svaka čast,ali najbitnije je da sad traje tulum u Petrovoj,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za tvoje mrve:heart:.
osijek sretno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Osijek, sretno! I ne daj da ti vrate više od 2 (ma mislim da im to neće ni pasti na pamet)
Ma cure mene uvijek hvata jeza od aspiracije, naime, mene nikada ne "sroka" do kraja taj njihov koktel, ja sam uvijek za vrijeme aspiracije onako budna i prilično me boli, tko bude pokraj mene obično nastrada:-P jer mu ne puštam ruku !
A što se tiče vraćanja zametaka ako Bog da, da kao do sada reagiram dobro i da sve bude ok ja i moj suprug smo se dogovorili da ne bi nikako da nam vrate više od dva zametka, jer do sada su nam uvijek vraćali 3 (nikada nas nitko ništa nije pitao za želje) i nikada ništa!!!
Jako me je strah višeplodne trudnoće.....
Evo ja zvala lab. i dr. Patrick kaže sve je u redu i odlučio je da bi išao na 5 dan za transfer. Ja sam ga uhvatila i malo prokomentirala br. zametaka za vračanje. Rekla sam mu da nisam ni sa kim uspjela to prokomentirati, a ispričala sam mu što se zadnji put dogodilo i rekla sam da imam fobiju od vračanja 3 zametka. Rekao je najvjerojatnije neće ni biti tri, možda ostane samo jedan, ali kako god onda će 5 dan moći napraviti bolju selekciju prema kvaliteti zametka pa vratiti kvalitetnije. Pitao me koliko je zadnji put stanica oplođeno, kad sam mu rekla 3 i sve tri su se super razvila rekao je da to je baš čudo s obzirom na muževu dijegnozu. Uglavnom u srijedu transfer nadam se da će ostati 1 ili 2 mrvice, jer kao što i on kaže svaka stanica ima 50% šanse da dođe do blastice...držite fige i dalje da moje bebice narastu i dođu tamo gdje im je mjesto!
Joj Osijek suuuuperrrrrrrr:klap::klap:,kolko sam ja čitala bolje je kad se vrate 5.dan,evo još malo za mrve~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~.
Kad bi ti onda bio transfer?
Sad bih zavibrala za te male, slatke, divne mrvice ,da imam cim na ovom kompu pa zato evo ovo¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ ¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ ¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸
¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ ¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ ¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸
¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ ¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ ¸¸¸¸sretno u srijedu na transferu!!!!!:-D
Kao sto kazes u potpisu,nadamo se najboljem Osijek!
Ajme, nema me par dana i toliko novosti!
Osijek odlične vijesti, držim fige za srijedu!
Ja prijavljujem prvi dan M (super mi je bila vaša rasprava o računanju dana, baš mi je pomogla jer to nikad ne znam) i od sutra sam pikalica! :-D
I naravno imam pitanje...budući ću ići na odjel na pikanje, jer ne mogu to sama, a mm bi se onesvijestio na sam pogled na inekciju... da li na pikanje moram doći baš točno u 17,00 ili mogu i kasnije?
Sretno Suzzie s pikanjem!!!!MM i ja samo imali dogovor:on smiješa koktel a ja si pikam sama!!Nije ti to neki problem!Zelim ti da brzo pohvatas tehniku i da se ne gnjavis odlascima u Petrovu svaki ibogi dan!!!!!!Pusa
Suzzie ja se ovaj put pikam sama i vjeruj mi da to ne boli ama baš ništa,uhvatiš špekec na trbuhu i lagano se pikneš,ma niti ne osjeti se kad iglica probije kožu,da sam znala da je to tako i prošli put bi se pikala sama:yes:.U svakom slučaju kad odrediš vrijeme pikanja onda je svaki dan u to isto vrijeme.
Sela i Sanja1 hvala na savjetima, ali previše se bojim da nešto ne napravim krivo (toga se bojim više nego same boli), tako da ipak mislim da ću šetat svaki dan do Petrove!
Ja sam se isto sama pikala i nemaš što zezniti, ali ti najbolje znaš, u petrovoj je pikanju u 17h koliko ja nam! Sretno pikalice!!!
Petrovke,dakle,probat cemo organizirati kavu sutra kasno popodne:samo da ne bude kise i da mozemo negdje vani sjediti..Nekima sam slala pp al ako sam nekoga zaboravila oprostite...Za kavu nisu potrebne pozivnice:heart::heart::heart:
Osijek bravo! Navijam da prođe onako kako si zamislila!
Osijek držim fige da sve prođe super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Osijek :love2: zločesta anestezija, kako nije odradija, ccc; jel ti dr. K radio punkciju? Za srijedu ~~~~~~~~~, brzo je prošlo, još malo pa si trudnica :heart:
Suzzie2, kažu da mora biti u okviru sat vremena, baš kako piše između 17-18h, meni je jedan dr na hitnoj rekao da je to prirodno u tijelo super usklađeno, da skoro u minutu žlijezde ispuštaju hormone, znaći trebalo bi paziti da svaki dan u isto vrijeme.
Sela, TM nek malo predura, pa kjarcu, kao da to nikad ti muški nisu radili na wc-u, evo ~~~~~~~~~ za TM:klap:
Zauzeta doc. K je radio punkciju i bio je dosta nestrpljiv silom je htio početi, a još mi nisu ni počeli davati anesteziju, ali anesteziologinja ga je dovela u red tako da je ipak sačekao, ali eto nažalost nešto im je tanka bila ovaj put anestezijica.
Jel i ostalim curama anestezija zakazala? Ili se počelo štediti i na tome?
Osijek, hrabrice, još jednom :klap: za jake i velike blastice!
:*
Ni mene nema par dana a vec se svasta super dogada!!!!
Osijek svaka ti cast za hrabrost,drzim najvece fige srece na svijetu za najbolje blastice......Bit ce sve super,super.
Suzzie ja sam hodala na pikanje u Petrovu.Nisam se usudila sama da nesto ne zeknem,ali sada cu se sigurno pikati sama jer je zapravo toliko jednostavno.Budes vidjela!Neka ti sestra tamo sve objasni i probaj sama da ne hodas tamo svaki dan.A sto se tice vremena.Ja radim do cetri i dok sam se spustila do Petrove bilo bi pola pet tako da su mene pikale sestre oko 15 do 5 ili 5.Ali mora bit unutar sat vremena obavezno.
Sela mm je bio jako zabrinut kako ce on to tamo napraviti kad sam mu rekla,ali poslije smo pricali i kaze da nije bilo tako strasno kako je zamisljao.On se samo bojao da ce zablokirat i da nis nebu obavil.haha kak je smjesan bio.....Jedino pretpostavljam da nije bas ugodno jer nije on jedini,ima vise muskaraca koji tamo cekaju na red.Ali kad je on to sebi sve objasnio shvatio je da su i drugi s istim razlogom tamo pa je ta neka neugodnost nestala i sve je islo ko podmazano.haha
Svim pikalicama sretno da sto prije dodu do cilja!!!!!!!