Bila jučer u Lidlu u Sloveniji.
Dakle... :roll:
- Granaroma cappuccino Lidlov koji kod nas stoji 19,99 kn u Sloveniji je 1,45€. Da, manje od 11 kn.
- Maramice četveroslojne Floralys (one odlične, mekane) koje su kod nas 8,99 kn, tamo su - 0,65 € (ispod 5 kn po tečaju 7,4)
- Kvasac - 7 centi. pola kune.
- Svi slatkiši jeftiniji. Kao da su pomaknuli decimalni zarez (pa to ispada bar trećinu skuplje kod nas). Npr. oni medvjedići za grickanje Teddys hit kod nas su 8,99 kn, kod njih 0,89 € (6,6 kn).
- Kupila sam sad prvi put i njihovu zubnu pastu mint fresh 125 ml za - 0,60 €. Četiri i pol kune. Sasvim solidna pasta.
- Krastavci oni fini od 650 ml - 0,60€. Takvih mislim kod nas ni nema. Preodlični, a 4,5 kn.
Budući da je Hofer odmah do, skoknula i opet :roll:
- Vanilin šećer u pakiranju od 12 komada - 0,36€ (2,70 kn).
- isto toliko dođe i pecilni prašak, samo je 8 u pakiranju.
- 8 čokoladica u pakiranju, dječjih finih, okus i izgled kao Happy (kršitelj koda)o - 1,39 €
- Pazi sad - staklenka velika 700 ml španjolskih maslina - 0,99€!
- Cikla u staklenci 0,59 €
- Brašno bijelo 0,39 €
- Brašno za kruh, mješavina s kvascem (seljački, raženi, suncokretov, integralna mješavina...) - 0,95€ po kg. Od toga moja mama peče odličan kruh.
- Kupila sam i jušne kuglice 310 g za 0,54 €.
Imali su i refraktorski teleskop za 49,99€.
Muesliji jeftiniji.
Mlijeko 3,2% masnoće neko iz Njemačke po 0,55€ po litri. To nisam uzimala, ali tek zbog cijene.
Maslac je 1,19€ (8,80 kn).
I tako... čini se da ću skoknuti još koji put. Ovo je sad bilo samo razgledavanje.