Cure, može mala pomoć. Jednoj curi su preporučili vv i ona bi na konzultacije ali nezna kod koga pa ako mi možete preporučit nekog ginekologa za MPO naravno i broj tel da se naruči. Hvala :*
Printable View
Cure, može mala pomoć. Jednoj curi su preporučili vv i ona bi na konzultacije ali nezna kod koga pa ako mi možete preporučit nekog ginekologa za MPO naravno i broj tel da se naruči. Hvala :*
Kika, na VV ima dva dr.: Dr. Lucinger i Dr. Alebic. Mislim da se manje ceka kod dr. Alebica.
Broj od sestre dr. Lucingera je 2353-893, zvati izmedju 13 i 14 sata. za dr. Alebica ne znam broj, neka od cura ce sigurno znati
Nevena hvala ti puno na ovoj informaciji.
Cure, ako koja ima br od dr.Alebića nek mi napiše. Hvala na pomoći :)
Broj sestre dr. A -2352-907
krivoooooo-: 2353-907- ja se duuuubooooko isprićavam- sada sam dobro napisala
Evo i ja od danas na klomifenima 5.dan ciklusa u subotu prva folikulometrija :D
Evo današnjih informacija sa VV što se tiče savjetvanja i ostalih gluposti: cure koje su bile već naručene postupak (koje su već naručili lijekove) ne treba savjetovanje i dr. mišnjenje. Npr. ja sam bila na pregledu krajem 11.mj., tada samo se dogovorili da sljedeći ciklus dođem 3.dc. i da naručim klomifene i menopure. Zato ne moram sad pribaviti potvrde, ALI ako mi ovaj postupak bude neuspješan :shock: morat ću pribaviti potvrde. Provjereno. Ja sam stariji pacjent (bila već u postupcima prošle godine).
ja sam sokirana,ti ljudi nisu normalni,ovako nam je tesko i sad jos i to..... neznam sto da mislim...moj suprug je stalno na terenu i jedva je doma kad treba a sad jos i to :evil: :evil:
Ja mislim da to savjetovanje a pogotovo dr. mišljenje možeš odradti bez muža.
drugi mjesec cu vidjeti kako stvari stoje :)
bog cure na klomifenima sam o 3dc sada mi je 6dc problem je što opet krvarim malo onako kroz bjelo pranje da li je to normalna pojava e i da jajnik me rastura
Savjetovanje se ne može odraditi bez muža, ja danas bila gore i čula sam kako je sestra objašnjavala jednoj curi...
A meni je gore bilo rečeno da papirplpgiju trebaju samo one koje su krenule u postupak poslije 31.7.09.
I to je sigurno jer je samnom bila prijateljica koja je naručena za 3mj da ide u postupak pa joj netreba papirologija
njoj je ovo već treći pokušaj, dakle stari je pacijentCitiraj:
TOMISLAVA prvotno napisa
Naravno da nam je svima dodatno opterecenje ta papirologija ali moramo priznati da je odlicno sto su to organizirali gore na klinici, bar znas gdje ides i sve obavljas na jednom mjestu.Moje su se prijateljice koje idu u druge klinike morale same snalaziti kako znaju i umiju i jos placati privatno pravnike i psihologe (jer se na pregled ceka mjesecima kod psihologa).Tako da jos jednom svaka cast ekipi s VV.
strpljen spasen :) nema mi druge nego cekati dok cu ici u VV i cuti ... kod njih sam od 07.2008 .... samo da krenemo cim prije u postupak :mrgreen:
oprosti sto gnjavim :oops: al dal se to moze obaviti u jednom danu?Citiraj:
RuzicaSB prvotno napisa
Zašto?Citiraj:
amariya prvotno napisa
Da li to znači da ćemo ipak svi trebati potvrde?
Da li je dovoljno jednom to obaviti na VV ili trebamo za svaki postupak?
Već sam pitala pa ponavljam:
Da li su potrebne uputnice za:
- pp na VV (dvije ili jedna) ili je dovoljan samo dogovor preko sestara,
- mišljenje iz druge klinike ?
Također mislim da je pp obaveza za OBA partnera.
Tako mi je baš A rekao. Pregledao me, rekao da je sve u redu i da mogu u postupak, rekao mi za klomifen, ja se već obukla i pitam ja njega "a što sa savjetovanjem", a on: "joj da, dobro da ste me podsjetili", a ja njemu "ma bolje da nisam", a on: "to bi vas kačilo kad-tad". Onda je rekao da budući već imam naručene lijekove da za sada ne trebam, ali ako mi bude neuspješan, tada trebam.
Kako sam shvatila kad jednom riješiš savjetovanje više ne trebaš, to mi je jedino logično.
Ne brini, čekaj dok ti dr. ne kaže, a nadajmo se da će se možda u međuvremenu nešto i promijeniti.
cerise iskreno nemam pojma, jos nisam dosla do toga ali javit ce nam vec cure koje to sad budu morale proci.
PP savjetovanje je za oba partnera, uputnice ne trebaju, dovoljno se naručiti preko sestara.Citiraj:
Bebel prvotno napisa
Za drugo mišljenje je potrebna uputnica od soc. gin. na kojoj piše pregled i drugo mišljenje
pp savjetovanje na VV je od 11,30 do 12,30 znači i pravnik i psiholog od jednom, a za drugo mišljenje se naručuje u nekoj drugoj klinici koja se bavi MPO.Citiraj:
cerise prvotno napisa
amariya i Biene Hvala
:*
... i plaća li se to, te koliko?Citiraj:
Biene prvotno napisa
I naravno, hvala!
ak ideš na PP savjetovanje na VV ne plačaš ništa a kako je drugdje neznam
Baš me zanima da li treba drugo mišljenje za one koji su već bili prethodno u nekoj drugoj klinici i tamo obavljali postupke?
draga,hvala ti na odgovoru :)Citiraj:
Biene prvotno napisa
Bilo bi logično da ne treba, jer uz svaki postupak doc ionako piše i "povijest bolesti", dakle bolest je već konstatirana... ali kod nas ionako ništa nije logično :xCitiraj:
Baš me zanima da li treba drugo mišljenje za one koji su već bili prethodno u nekoj drugoj klinici i tamo obavljali postupke?
Hej, samo da vam javim sto sam o dopunskom zdravstvenom saznala na šalteru HZZOa: dakle, za nas koje smo proslu godinu placale, ono vrijedi do kad pise na kartici (je ,sad je i meni to smjesno, pisem da neko drugi nebi ispo tak smotan ko ja:), ovaj mjesec cemo dobit neki dopis od njih -i imamo pravo na poreznu olaksicu /povrat poreza, a ako ne zelim produziti- ne popunim onu izjavu, ne ubacim je kod njih u sanducic i automatski se prekida (koliko sam shvatila-ne produzuje se ugovor s njima automatski).Nasa sifra N97 je oslobodena placanja participacije, a i na VV su mi potvrdili da nam za sad ne treba dopunsko zdr., iako je pocetkom prosle godine trebalo-u nasoj drzavi sigurno je jedino to da nista nije sigurno!!! Eto, nadam se da sam nekom pomogla...Jel jos netko ovih dana gore-ja hodocastim skoro svakodnevno na kontrole..Sljedeca u subotu!! Pozz
Ja sam odlučila da ove godine više neću uplaćivati dodatno zdravstveno jer smo ionako oslobođeni po ovoj šifri a sada još namjeravam preći skroz na privatni sektor pa mi se neda još i to plaćati
Nataši je trebalo premda ima već ivf bebu :/Citiraj:
Citiraj:
andream prvotno napisa
Curke pozdrav! Nisam se do sada nikad javljala ali Vas redovito pratim i svaka Vam čast, stvarno je uz Vas sve ovo puno lakše prolaziti! Ja sam pacijentica dr. A i prošle sam godine imala dva IVF-a ali nažalost bez uspjeha! U trećem mjesecu idem ponovo, a što se tiče savjetovanja naručio nas je 18.02. u pol 12 na VV (moramo doći i ja i suprug). Drugo mišljenje mi je preporučio dr. Kunu iz Vinogradske pa sam otišla tamo, predala papire, on je sve naše nalaze pročitao i samo je stavio žig i potpis na papir koji nam je dao dr. A na kojem se traži drugo mišljenje! Evo to je moje iskustvo pa se nadam da sam možda nekome i pomogla
Bok cure,
evo mene opet s pitanjem. Bila sam prošli četvrtak vaditi hormone 3. dana ciklusa, ali nisam pitala za koliko dana su gotovi ti nalazi pa ne znam je li zna možda tko od vas koliko se čekaju?
Cure, imam pitanje.
Mogu li se Menopuri naručiti kod socijalnog ginekologa (još nisam iskoristila svojih besplatnih 6 postupaka) ako želim otići u privatnu kliniku u Hrvatskoj?? Odnosno može li se tražiti povrat novaca od HZZO ako ih kupim sama??? Hvala
sany22, odgovor na tvoje pitanje je kratko i jasno ne. vrlo brzo, već od sljedećeg mjeseca, lijekovi će se naručivati preko klinika za MPO a ne preko ginekologa vulgaris!
Ksena28, hvala! a što da kažem ja sam uvijek klasa optimist!!
jel ovo provjerena informacija da će se lijekovi naručivati preko klinika za MPO?! jel to znači još manje postupaka?
Ksena ti je već napisala. OD idućeg 01.02. će provjereno lijekovi opet ići preko državnih klinika a ne preko soc. ginekologa.Citiraj:
sany22 prvotno napisa
Ono što možeš napraviti je kupiti privatno lijekove, tražiti račun na svoje ime te to priložiti poreznoj prijavi za 2010 pa imaš pravo na povrat poreza (na dohodak a ne PDV :-)).
to ne znači manje postupaka, za sada nam je odobreno šest besplatnih ali u državnim klinikama. Besplatno znači da se postupak ne plaća kao ni lijekovi za stimulaciju. Ako ideš privatno plaćaš jedno i drugo sama.
Optimistično mi možemo ali s ovakvim zakonskim restrikcijama i optimizam opada, nažalost.
što na kraju može značiti činjenica da se lijekovi dobivaju opet preko bolnica, stvarno ne znam, ali slutim NE samo dobroga :(
A izgleda da su skužili da se više lijekova gubi preko socijalnog gin. nego ovako, sigurno su novci u pitanju zašto bi se inače vraćali na staro - oni ne rade ništa da bi nama olakšali
Prije da su se soc.ginekolozi na kraju ipak izborili za to da s tim nemaju veze.Znam da im od pocetka nije odgovarao ovakav nacin rada.U svakom slucaju pacijentima ce biti lakse jer znamo da su neki soc. ginekolozi cak odbijali narucivati lijekove za stimulaciju pod raznoraznim izgovorima.Citiraj:
Mali Mimi prvotno napisa