znači može svakak, nema pravila, to sam htjela čut! a kaj da sad radim s čoškovima, nisam znala da se dvije boje ne spajaju :ups:
(i, jesu stigle pločice? nama danas)
Printable View
znači može svakak, nema pravila, to sam htjela čut! a kaj da sad radim s čoškovima, nisam znala da se dvije boje ne spajaju :ups:
(i, jesu stigle pločice? nama danas)
za mene je bilo :-)
gle, idealno je da se ne spajaju na VANJSKOM kutu
na unutarnjem, naravno da mogu
ako ti ne možeš drugačije, a spoji ih na vanjskom
i nemoj stavljati nasuperotne zidove u istu boju, izgledat će ti prostorija kao tunel
nisam mislila nasuprotne zidove istih boja nego ulazni i lijevi bi bili bijeli, a desni i onaj pravo žuti. znači dve boje bi se spajale u dva kuta.
što je vanjski i unutarnji kut? :oops:
i hvala ti na odgovorima, stvarno ti kad daš savjet baš bude na mjestu. i uvijek poslije si mislim- pa jasno, kako mi to nije palo na pamet :idea:
ajde vi mene lijepo prebacite, ako sam fulala temu!!
ja ću o zidnim tapetama, dobila sam ponudu od jedne firme za zid 4,4 m x 2,7
na 1990,00 kn :-o
radi se o tapetima za dječju sobu slatkog morskog uzorka
jel to inače tako skupo ili ja padam s Marsa? pa platiti toliko za zidni tapet skoro kao pola sobe :-/
gdje ima kupiti lijepih, veselih tapeta a da ne koštaju po suho zlato?
Ja vidjela u baumaxu ili imaš na e bayu postera pa kombiniras sa lijepom bojom zida ,brzo ti bu prerasla tu fazu tako sa mi je nekako to pree skupo
trazim odgovarajucu fugu za plocice u kuhinji
zidne plocice, bijele sjajne, oblik metro (subway itd)
stavila bi neku tamniju fugu, sivu recimo, al ne znam tocno koju, jel netko stavljao nesto slicno, a da je zadovoljan kako je ispalo?
htjela bi da oblik plocica i nacin slaganja dode do izrazaja, a opet da ne bude ludacki kontrast
na podu su marazzi spazio sand - vise su sivkaste nego beige, mat su, gruba hrapava povrsina, fuga je manhattan, skoro su identicne boje plocica i fuga
te plocice na zidu ce biti za sada samo iza velike peci-stednjaka od inoksa, pa da se nekako i s tom peci slazu, neka sivo srebrna fuga?
apricot, netko? i moze estetski sud, jel to oko kombinacija ili sam zabrijala
Joj mrak su mi takve pločice :-)
Ja bi stavila ili bijelu fugu (mozda nije bas zgodno za kuhinju jer se prlja) ili svijetlo sivo/srebrnu
meni je jedan super keramičar davno rekao da nejdu tamne fuge sa svijetlim pločicama, da se dobiva neki mreža efekt i da loše izgleda. poslušala sam ga i stavili smo svijetle. također je i apricot ovdje nekoliko puta to rekla, a vjerojatno će se i javiti :yes:
blekonja, pogledaj Goo Moo, apri mi je gore stavila link na katalog
hvala Mare41
:-*
Zanima me jeli obvezno zbukanje prije postavljanja plocica u kupaoni, bili smo uvjereni s obzirom da preuredujemo kupaonu da je dovoljno pogletati.
da, mozda u globalu to i je tako, ali za ove plocice bas ima puno primjera sa tamnijom fugom, samo ja nisam nigdje uzivo to vidjela, samo na netu, pa ne znam kako izgleda s nekom odredenom fugom
recimo ova mi je ok http://940sundays.com/kitchen-before...-wantlikeneed/
al ja dodem u ducan i oni imaju 100 nijansi sive:mrgreen:
i bas me zanima za bijele sjajne. mislila sam uzeti mat, al nisam nasla neke da odgovara cijena i da imaju na lageru, jer nam je dosta hitno, tj. niko nema nista na lageru, ne znam jel to i inace tako, ili sad zbog krize
da, nesto sivo, srebrno, mislim da cak i postoji tocno takva fuga
na tamno sive plocice u kupaoni smo stavili cement sivu fugu, mislim da smo malo fulali
pa me sad strah za ovu
a na jedan zid u kupaoni su isle ove s bijelom fugom http://www.undefasa.com/en/detalle.p...2.jpg&indice=2
i bas mi je zao, jer trebala je neka fuga da ih istakne. ili je nas majstor to lose napravio, nemam pojma, al sta je tu je
A gle, ak ti voliš jake kontraste, stavi tamniju fugu..pa najvažnije je da se tebi sviđa ;-)..i ja imam neke stvari u stanu koje možda nisu po pravilu struke, ali meni je lijepo ovak i bok..
Meni bi bilo ok da su tamne pločice i onda svijetla fuga..za ovu, obrnutu, kombinaciju čini mi se da bi izgledalo kao da ta mreža fugi "strši" prema van tj. da bi dobila nekakav 3D efekt..ali ja sam ti laik za te stvari pa sam možda napisala glupost :-)
ako si odabrala tapete koje se uzimaju po narudžbi i iz "finih" kataloga, moguće je; skupe su ko ona sv. Petra kajgana
ima u kiki na lageru jako slatkih, ne znam hoće li ti odgovarati; po cca 200 kn je rola od 10 m (širine cca 55 cm)
ali, možda stvarno nije loše samo obojati zid u boju koja vam se sviđa, pa staviti naljepnice
tapete ti mogu i dosaditi, a i djeca rastu
http://farm9.static.flickr.com/8338/...e4a500d5_m.jpg
ako ti se to sviđa, stavi tu sivkasto - srebrnu
meni se to ne sviđa, djeluje mi neuredno i zapušteno, ali ako ti želiš... go for it
evo, imaš ovdje i sa tamnijim i sa bijelim fugama, pa vidi što ti sjeda:
https://www.google.com/search?q=pias...amica&imgdii=_
tamne
http://img2-2.timeinc.net/toh/i/g/12...ubway-tile.jpg
bijele:
http://www.missionstonetile.com/_ima...tile-white.jpg
je, cure su presuper!
Goo moo su super! Ja imam njihovu tapetu u dnevnom boravku!
Za našu spavaću i dječje sobe sam naručila u waltatoo jer su ipak mrvicu jeftiniji... A bilo je i -20% facebook popusta plus 30 posto na određene tapete..... :)
apri, hvala još jednom. i opet ponavljam fasciniraš me savjetima :naklon:
ma da, i ja mislim da ce biti tako na kraju
bas sam bila jucer kod frendice koja ima te neke malo tamnije sive, ne tamne, samo malo tamnije od plocica pa me to razuvjerilo. na slikama mi lijepo izgleda, al uzivo je bezveze. onda bolje bas neke tamne da bude ko saka u oko, al nisam ja dovoljno hrabra i otkacena za takvo nesto
Zna li itko koliko bi otprilike nas dosla izgradnja visokog potkrovlja od 70 m kv, u koji bi nagurali 3 sobice, wc i dnevni boravak, samo zidovi, kroviste i alu otvori? Kroviste bi kretalo s otprilike 90 cm visine
Sa izolacijom
/
Nas je to slično ali pred 8 godina došlo 35.000 eur.
Postavljanje bijelog poda od Ytong-a, na staru konstrukciju je stavljeno novo krovište, s jedne strane smo ga podigli... stavili 9 Velux krovnih prozora (od čega 5 s dvostrukim ovjesom, dakle, skuplja varijanta) 4 Hain obična drvena prozora... dovukli smo vodu, plin i struju s kata ispod (prekidači i utičnice Vimar), parket od 120 cm duljine, sve u knaufu, duple ploče na pregradnim zidovima, beskonačno puno izolacije, Tondach crijep, parna brana na krovištu, centralno grijanje na kondenzacijski bojler, Vogel & Nott radijatori, u kupaoni Villeroy & Boch, Hans Grohe, pločice su bile oko 220 kn/m2...
E sad, imali smo žestoki rabat na građevinski materijal, plinske i vodovodne instalacije... A za toliko su valjda i cijene porasle u zadnjih 8 godina, pa ti dođe tu negdje.
Jedino, imamo malo prostorija... kupaona, samo jedna soba, mini galerija i ostatak stana u jednom prostoru. Sveukupno, s galerijom oko 75 m2.
Nadam se da sam ti pomogla.
HVALA! Nama je zasad bitno napraviti grube radove, bez plocica, laminata, imamo na donjem katu banju, kuhinju, sobu i spajzu iz koje cemo izvesti stepenice za kat. Opremiti cemo samo jednu sobu za najstariju kcer, ostalo kako budemo mogli
Dio kupaonice je u tamnim, dio u svjetlim pločicama. Što s fugama?
Tamo gdje su svjetle pločice staviti svjetle fuge; gdje su tamne pločice - tamne fuge?
Ili sve svjetle?
Sirius, daj na pp, koliko će vas izaći to podizanje potkrovlja. Baš me zanima jer smo si mi mislili otkupiti potkrovlje od ostaliih stanara u zgradi, zadnji smo kat. I pripojiti svom stanu.
Nemamo ni projekt ni dozvolu, tj. imamo samo otprilican nactr prijatelja arhitekta. Svekar je tek sad izradio projekt i zatrazio dozvolu za postojece stanje, tek kad on dobije dozvolu mi cemo traziti svoju za nadogradnju. Volumen se mijenja jer ide nova krovna konstrukcija, visoko potkrovlje koje sad ne postoji.
Nema frke , mogu ja to javno i tako je sve okvirno.
Nadogradnja
1. Riješiti postojeće stanje ako treba papire ( projekt i komunalna naknada ako treba nešto platiti jer nije po dozvoli !).
2. Idejni projekt za nadogradnju potkrovlja (neuseljiv tavan postaje potkrovlja ) cc 3 500 kn na vise ( ovisi o kvadraturi , naša je kuća površine 70 m 2).
3. Komunalna naknada i vodna , ovisi o gradu , zoni i kubikazi prostora koji se gradi ( ne kvadratu nego kubiku).
mi malo podizemo zidove i radimo krovne kućice u zg , 2 zona , cc 80 m3 = sto je oko 8 000 ako se plaća gotovinom ( 25 % vise ako je na rate) , vodna naknada oko 1 000 kn, biljezi i kojekakve naknade jos možda oko 1 000 kn.
4. Završni projekt da detaljima CC 10 000 kn.
5. Skidanje starog krova, odvoz, nova deka , zidovi , krovna konstrukcija , daske , letve, folija, crijep...svi ti grubi radovi
BEZ izolacije , knaufa ,stolarije , instalacija , pregradnih zidova... CC oko 100 000 pa na vise .
unutarnje uređenje ( ono sto Ivancicu interesira) , do toga jos nismo niti došli , imamo dovoljno samo za dozvole , projekte i grube radove.
Hvala sirius,
puno para, bome.
Ma i mi bi imali ovih predradnji do unutarnjeg uređenja, sigurno. zato me i zanimalo koliki je otprilike financijski izdatak samo za to.