Least,procitaj Nanimirine postove, osim nje,ne znam nikog drugog sa hipotireozom...
Printable View
Least,procitaj Nanimirine postove, osim nje,ne znam nikog drugog sa hipotireozom...
Ja imam hashimoto. Ali meni se tsh stabilno drži cijelu trudnoću
Evo da tu kažem, moj cerviks izvana i dalje isti, unutra zatvorena. Duljina mu je nešto ispod 4cm, znači drži se. Ali doktor kaže da nek i dalje mirujem, taman do negdje 34tt, znači poslije Nove. Pa ako sam do sad toliko odležala, budem i dalje.
Svakim tjednom me manje frka, i sve se više veslim kraju godine
moj tsh je prije trudnoće bio 5,03,pa sam dobila terapiju euthyroxom 50...u 6tt je bio 3,1,a sad u 20tt je 1,99 al su mi sada povisili terapiju na 75jedan dan i 50dr dan,moraš sniziti taj tsh al mu treba cca 6tj da se regulira tako bar kažu
juuj mi smo negativni na bh streptokok :-D , sad se više valjda nemam čega bojati :)
Ja sam upala ovdje ko grom iz vedra neba,al sam da smirim malo Least123!Moj tsh izvan trudnoće prošle godine u ovo doba je bio 187 nakon čega sam dobila euthirox 100,i onda se snizio nakon nekog vremena!Na početku trudnoće negdje sa 8tt bio je 9.20 i sad kombiniram 150 i 125,napokon je dobar nekad malo niži ali sam čula da bolje da je niži nego viši,pojma nemam!Kontrole krvi su svaka 4 tj!Moj dok je rekao kad je bio 9.20 da je važno da se to uočilo na vrijeme da se izregulira i da od same trudnoće on tako skoči!Sad sam 24tt,i nadam se da smo stvarno na vrijeme reagirali!Samo pozitivno i bit će sve ok!
I ja imam hashomoto. Ima tu negdje cijela tema o tome, pa pogledaj iskustva.
Ja sam na 100mg i ok su mi bili zadnji nalazi, s terapijom je uspješno u granicama normale.
Least, ja bi ti savjetovala da obavezno vidiš doktora. Nije se zezati s time, a tvoji nalazi baš nisu super.
Imaš hashimoto?
lulu mama...ja sam redovito kontrolirana, i prije trudnoće kad su i tsh i ft4 svedeni na taman vrijednosti za zatrudnjivanje, ali evo sad u trdnoći nikako da se dovedu u red.
prvi nalaz 4,5...dr povisuje terapiju s 75 na 75/100 svaki drugi dan. drugi nalaz 6.2 pa dr povisuje na 100 svaki dan i sad nakon 3-4 tj opet 6.87...
kaže dr da s ulaskom u 2 tromjesječje i potrebe postaju manje pa očekuje da će se normalizirati. sad je povećao na 100/125 svaki drugi dan...samo nekako mislim da će i to biti premalo...ne znam
a meni su pak rekli da je sad bolje povečavat dozu što trudnoča napreduje?mojem endokrinologu je i 5 tsh ok u trudnoči a naravno nije,na VV su mi povisili jer se boje da mi tsh ne počne rasti s tih 1,99
Ma povecanje je ok, alismatra da treba postepeno jer kao u 2 tromjesjecu su potrebe ipak manje.
Nego koliko vidim dr se boje i hipertireoze..koje je stanje vore za trudnocu i bebu?
Nemam problema sa štitnjačom, ali taj strep B se pojavio jednom ranije u trudnoći i nestao, ali svejedno moram dobiti antibiotik na porodu. Tak da Apsu jeeeeei!! :)
Moja endica kaže da se u prvom tromjesečju gleda da tsh bude do 2.5, a dalje do 3.
I ja imam streptokok b, nekako me frka da se to u cijeloj strci poroda ne zaboravi...
Mene nije frka za to. Ćeš biti sama na porodu ili je s tobom muž/partner...? Ako nisi sama, on će podsjetiti na to.
Ma ne smije se to zaboraviti, pogotovo zato što na porod nosiš svoje nalaze, ja sam si baš danas zaklamala nalaze od svoje doktorice i stavila ih u kartonček iza jer su manje bitni a krvnu grupu, nalaz šećera i ovaj nalaz streptokoka naprijed da se odmah vide. Ispuni si i plan poroda, imaš ga tu na rodi pa i u njega upiši natuknicu da trebaš primiti antibiotik..
Draga bellar, ja sam isla sa 6+4 i nije se vidio plod ni srce. Nakon 15 dana mi je opet bio pregled i sve je biko u redu. Nije fer doktor da te tako zabrine, mogao te onda barem poslati vaditi betu ako sumnja u nepravilnosti. Vjerujem da ce sve biti ok, ima puuuno slucajeva gdje je kasnije ovulacija pa su trudnoce manje nego po zadnjoj mengi. Meni su rekli barem 8 dana da je trudnoca manja nego zm. Cestitam i sretno!
bellar nemoj se živcirati,otiđi za 2tj pa buš vidla,vjerojatno je sve ok.....mene su isto prošli tj digli živce,isplakala se i danas ponavljam uzv......Vrci puno ti hvala na ovoj info. o tsh-u sad sam mirnija,a meni filozofiraju da mora biti oko 1,iako se možda još i snizi do dr. kontrole?
Ide muž sa mnom na porod. Ja sam mislila na svoj fascikl dodatno napisati papirić sa krvnom grupom, te navesti to za streptokok. Ne znam jel im bitno da pijem terapiju za štitnjaču, ali bih sve te stvari navela da budu odmah vidljive
Joj jučer sam bila sat vremena u shoppingu, tako me počeo boljeti trbuh, desna strana neki ligamenti. Jedva sam hodala. Taman kad dobijem dozvolu za kretanje neću nikud moći ići.
Sad me malo frka jel to utjecalo kako na cerviks i bebača, ali nadam se da nije. Čak sam odlučila pustiti mm-u da sam ode kupiti ormar, ja se lijepim za krevet...
Vrci,kako je? Odmiruj malo, da se smiri ,ako se.inace ne.kreces.
Ja.mislim da sam totalno podivljala :-(... kad mi (ako mi) ljekar da dozvolu da se mogu kretati (jednog dana) ja se necu znati ponasati medju ljudima, rekla sam svom dragom da mi.nabavi koplje i stit,i da cu se vjerobatno skrivati iza drveca, od ljudi....sedam.mjeseci kreveta...necu se znati ponasati ,svega mi. Uspjeli smo skontati ,jednu djevojku da dodje i bude samnom par sati dnevno,naravno placena za to, kubanka je, stalno slusa latino muziku,tako da su moj Vivaldi i Bach pali u vodu...bebonja kad dodje,prohodace uz salsu.
Danas mi je ok. Malo sam samo slagala robicu u ormar,to sto smo kupili, i zateglo me jednom u trbuhu. Vratila sam se u strogu horizontalu, to je bio moj izlet :)
Meni dodu povremeno frendice,a zivimo s mojima,pa nisam sama.
I da, taman dok ce mi dr dati dozvolu za normalan zivot,vise necu biti u stanju ni hodati...
Vrci i Twister, ne pratim vas od prije, a zasto ste na mirovanju zavrsile?
meni je dr zbog hematoma koji se nije od prvog uvz smanjil nek još narasal rekla čim više mirovati,al ne strogo,al ja sam ipak na početku mirovala malo strogije,al sad opet radim po kući,teško mi skroz mirovat,sama sam do negdje 4 sata,pa skuham i jesti,operem veš,peglanje se skuplja,malo nekaj počistim al stvarno malo..,zanimljivo je kaj sam ja tak nekak flegma i sigurna da je bebica dobro jer imam dosta mučnine,al ne povračam,a pročitala sam da mučnine znače da je bebica dobro,jedem skoro svakih pol sata nekaj po malo jer se tak rješavam mučnine i nekak se ne brinem ni zbog hematoma ni zbog togs kaj ne mirujem skroz...jedvs čekam 18,kad mi je uvz da vidim bebicu,jel narasla i jel sve ok....možda i nebu nekaj dobro pa bum se brzo spustila na zemlju,a do tad,još sam u oblacima :gumi:
Ja zbog smeksanog i ulozivog cerviksa
Mucnine nisam imala,a beba je ipak ok :) mislim da mucine ovise o tome kako nase tijelo podnosi trudnicke hormone.
Nemoj bas previse raditi, ali ako ti je dr rekao da ne moras strogo mirovati,onda nemas frke :)
A gdje ti se nalazi hematom i u kojem si tjednu trudnoce?
Ja od drugog mjeseca zbog hematomcine koji je bio 7 cm, mislim da sam bila sve ukupno u bolnici preko 2 mjwseca, pa mi se skratio grlic, pa dobila kontrakcije, pa svako malo krvarenja, transfuzije, rijesim se hematoma, pa dobijem opet kontrakcije, pa se opet skrati grlic, i sve nekako ali....samoca...mirovanje i mozak koji radi 100 na sat. Imala i napade panike, strah me bilo ustati da jedem, da ne prokrvarim...nigdje nikog svog. Ali kako dok rece od 34 t, bice sta treba biti...opusteno.
Iberc, odlicno sto si prilicno rastercena, ali ne bi bilo lose dabmalo vise mirujes. Mene je prgledalo 20 doktora, sto kod nas, sto ovdje u Italiji, svi su drugacije govorili, neko "totalno mirovanje" a neko "relativno"... Ja mislim da je bolje sprijeciti.
danas sam 10+2tt,za hematom mi dr nije rekla niš di je,a ja zaboravila pitat,al si mislim da je na takvom mjestu da ugrožava bebicu,valjda bi mi rekla strogo mirovanje
slažem se da je najbolje čim više mirovati,evo trudim se da se ne vozim nikud,čak ni u dućan nejdem,nisam bila nigdje već dva tjedna..bilo bi mi lakše da imam nekoga da je svaki dan sa mnom pa da mi nekaj napravi,ovak mi sestra dojde koji put nekaj napravit al isto dosta radi pa ne stigne,mamu muči astma i ne znam još kaj,svekrva mi je daleko i tak..
twister,i mene je par dana držala takva grozna depresija,stalno sam se cmizdrila,svađala sa mm,al evo nekak je i to prošlo
samo napravi osnovne stvari po kući,ja nisam na mirovanju pa ipak ne pretjerujem i nadam se da ne radiš niš oko kuće pošto vidim da si iz zagorja??
bez brige,niš ne radim oko kuće,ono malo cvijeća kaj je sad trebalo počupati mi je sestra napravila,a drugu godinu ni vrt ne budem radila jer ak bu sve ok,budem imala veliki trbuh,bebicu...ne hranimo nikakve životinje,osim psa i mački,tak da nemam sa tim problema,čak se ni niš ne šećem,čekam uvz 18 da vidim stanje,tak sam nestrpljiva da bi najradije prešla privat,al opet mi bez veze hodat na te uvz
i ja bi zbog nekih stvari išla privat al nit imam nit mi se baca lova na to,rađe bum djetetu kupila kad bu trebalo kaj....nel muž dela vrt :-) a onu godinu iza buš ti kad bu beba mala
POZDRAV DRAGE MAME I BUDUĆE MAME....
ja evo imam još 10 dana do termina...a možda i manje s obzirom da idem na carski... danas sam primjetila da se ne mogu ispiškit do kraja i da me onako još škaklja i stalno tjera na wc opet...to me odmah bacilo na negativu i paniku da nije možda glupa šugava escherichia coli...luddddaaaaaaaaaa sammmmm...
dal je to moguće da ću ju sad na kraju imati...koma...
može mi netko reći da li je to opasno kod carskoga...koje mogu biti posljedice za bebu....
S obzirom da ideš na carski i beba ne prolazi porođajnim kanalom, mislim da se ništa ne može dogoditi.
Svakako otiđi kod svog ginekologa i napravi urin, možda nije ništa nego beba pritišće mjehur sad još više pred kraj trudnoće pa ni nema razloga panici.
Zaista mislim da nemaš razloga za zabrinutost.
:-)
Potpisujem Lili. U svakom slucaju prekontrolisi urin, i kad mokris, kad zavrsis pokusaj dok sjedis na solji, da malo guzom mrdnes lijevo desno. Nekako i taj rezidualni urin da izadje, ja imam.isti problem,dodje mi da sama.sebi kateter stavim.
I naravno sto vise vode uzimaj. Ako urin nema cudnu,mutnu boju,ili ako ne zaudara,ne brini. Ma voda zakon, a i brusnica, grickaj suhu brusnicu,ne moze da skodi.
Uf kako su meni danas nikakvi misici, bas me sve...ne boli, ali bljak je osjecaj. Titra, atrofira, sto vec...
A što kažete na odnos sa m pred kraj trudnoće??? I s obzirom na to da sam imala streptokok u urinu ali ga izliječila?? Ušla sam u 39 tj. I nikako nisam imala odnos s mužem već jako dugo...a nije da samo njemu fali :-)
Pa mozete koristiti kondom.
Zar nije da ako je nalaz na strepto B bio +, da se automatski daju antibiotici pri porodu (kao prevencija)? Bas zato jer se strepto povlaci i vraca bez nekog uzroka.
Ako se daje antibiotik, onda je svejedno da li imas odnose ili ne. A mozda i ubrzate bebin izlazak :mrgreen:
Ako si se izlječila samo daj :) Zdravo je, samo budite nježni!
Mi smo se normalno keksali dok mi nisu otkrili infekciju, onda se nismo mjesec dana smjeli i ludili smo, i jedan dan dođem ja ginekologu i da on meni zeleno svijetlo, ja dođem doma sva sretna a mene moj dragi više ne želi :mrgreen: Maleni se spustio sa glavicom jako nisko i ne može on više , psihički ne može dolje, i nema šanse da mu objasnim da ne može do njega, ahahah budala, tako da ako to nije problem kod tvog dragog onda iskoristi prije nego postaneš babinjača :)
i cilj mi je da ga malo poguram...a što ću nego spojit ugodno s korisnim, jer sam već ogromna i jedva se gegam....
neki su mi rekli da ne daju u Petrovoj odmah taj antibiotik ako je izlječen streptokok... tako da ne znam ni sama...
idem u utorak na kontrolu pa ću to provjerit...a i idem na carski pa možda beba ne može tako dobit streptokok jer ne ulazi u kanal :/ ne znam
hahahahah... moj mene isto baš ne želi više...malo ga je frka... al ja više ne mogu ništa a i ne mogu reći da mi ne fali malo nježnosti...jest da mi je trbuh ko bačva ali.... i moj malac je jako nisko.... ali bi rado malo pogurala sve skupa... idem na carski ali su mi rekli ako se išta počne dogačat da odmah dođem...kakve sam sreće mali će unutra ostat do Uskrsa :)
E drage moje ja sam se jučer skoro ukakila od straha... Cijeli dan sam bila na wc-u, sve me boljelo ( i crijeva i maternica), kontrakcije svako malo :o
Već sam se vidla na putu za rodilište, ali hdb da se do danas smirilo!!! Ja još ni torbu nisam spakirala a i nekak mi je prerano za roditi, tek sam 35+3 danas... Jel moguće da se nešto polako počelo pokretati ili sam jednostavno neku crijevnu virozu skupila?!?
Iskreno sad me malo i strah, ja bi za Božić još bila 2u1 pa onda poslije kad krene nek krene...
Ima netko sličnih iskustava?!?