Thinkpink, :-), ma ne moraš biti natašte... samo ti lijepo papaj prije vađenja krvi....
Printable View
Thinkpink, :-), ma ne moraš biti natašte... samo ti lijepo papaj prije vađenja krvi....
a72 jesu li zgotovili nalaz ?
mandic,jutros mi javili da je gotov, da je sve uredno! :) moramo otici po nalaz licno, ne salju, a to ce potrajati par dana jer nam bas nije blizu, a vremenski uslovi su led, snijeg itd... uglavnom, odahnula sam (mada sam i pretpostavljala cim ne zovu odmah)! Jedino cemo jos cekati par dana da vidimo ko nam stize :)
Hvala ti sto mislis na nas <3 mazi bebana nemirka !
a72, super! čestitam i uživaj!
thinkpink, vozite sporije i oprezno! držim fige da ne bude snijega!
a72 čestitke!!! Sad fino laganini i uživaj u trudnoći.
I nije bitno što nosiš. Ja sam se nekako ufurala da ću imat curicu kad tamo AC nalaz pokazao dečka??? Hm, toliko o mojoj intuiciji... Zatim mi je trebalo par dana da se priviknem i sada sam presretna :)
a72 bravooo, čestitke, vjerujem da ti je ogroman kamen sa srca pao :mrgreen::heart:
a72 super,super,super,glavno da je sve ok,ništa drugo nije važno :-D:-D:-D
hvala vam cure moje drage, hvala svakoj sto se sa nama radujete :yes:
cure koje ste bile kod dr Kosa na kombiniranom....zanima me da li može i suprug sa mnom na pregled? voljela bih da i on učestvuje i da čuje sve što doktor ima reći, žao mi je što do sada nije bio niti na jednom pregledu, čini mi se da je to nekako nepravedno prema njemu. naime, postupak ivf-a smo radili u državnoj bolnici/ znači sve ja sama, hm, osim njegovog doprinosa :roll:/, a sada me vodi socijalni ginekolog i kod njega je praksa da tate dolaze tek kad se radi utz preko trbuha.
thinkpink, kod Kosa suprug može bez problema :yes:
ja sam prije nekoliko dana saznala sretnu vijest :)))) sada me malo panika hvata dok sam citala vasa iskustva! ana.b i helpmum-suosjecam s vama, moja je sestra imala spontani i bilo je grozno. radili su joj kiretazu na zivo na merkuru, a da ne govorim kako joj je na psihu utjecalo-svima nama. a ja tamo pripadam po mjestu stanovanja. jel moram ici bas tamo? prema sestri su bili kao da im je jedan broj u nizu, a ne zena koja ima osjecaje i koja je htjela to dijete...bojim se jer je i moja mama imala spontani, a sestri nalazi krvi nisu bili dobri, a nitko nije rekao razlog spontanog-ona kaze da i to moze utjecati. puno hvalite tog dr. Kosa. nisam cula za njega, jel ima mjesta da se i ja ubacim? hvala na pomoci :)
ivana1983, sada kad si saznala sretnu vijest, uživaj u trudnoći!
Bježi sa tema o ružnim događajima i idi na one sretne. Moraš znati da najveći broj trudnoća prođe bez problema, osim mučnina i debljanja. Većina poroda isto tako prođe bez problema.
Naravno da te hvata panika, trudna si, hormoni luduju, ali nemoj brinuti unaprijed. Trudnoća je divno doba u životu žene i samim tim što si zatrudnila, sretnica si. Uživaj, a brige pospremi pod tepih:-).
Želim ti sve najbolje!
cure moje drage, sutra sam kod Kosa, mislite na nas molim vas....treba mi svaka lijepa i pozitivna misao potpore. nadam se samo da ćemo se probiti kroz snijeg i buru, krećemo danas popodne. valjda ćemo imati sreće pa dok traje smirenje vremena dođemo do Zagreba i nazad.
TP sretan put i sretno :-D
thinkpink, sretan put, držimo fige da ti bude ugodan pregled!
sweety, zar nemaš i ti neki pregled sutra?
imam :mrgreen:, sutra nam je većini dan D :lol:
ja sam danas rekla NE i doble i triple testu i amnio.
Dr. se nije iznenadila i nije me forsirala, Imam 35 godina prva trudnoća. Sve mi je objasnila, statistike, vjerojatnosti, godine.
Više se bojim same amnio pretrage..nego ishoda cijele trudnoće bez takvog pregleda
Sad sam smirena, sretna jer sam vidjela svoje zlato na uzv kako se kreće,i kako mu srce lupa i ne mogu ni izgovoriti riječ pobačaj
...i ništa pesimistično ne želim misliti. niti se izlagati stresu pretraga i statistika.
-Mozak čist
-Nosna kost ok
-Nuhalni ok
-Fizionomija lica ok
-Srce ok
-Duktusi bla bla ok
-Organi na broju i na mjestu
-Članci prstiju i prsti na broju
kucam u drvo da tako i ostane.... ne moramo na RACZ
I imamo dečka :)
super, cestitam. sad samo uzivaj :-).
shania, čestitam na odluci! samo mirno i pozitivno dalje! :heart:
sweety, odličan nalaz, drago mi je da je AC off the table za vas. supika! :-D
Drage moje, evo me natrag iz Zg, smrzli se, jedva se probili nazad i bili u strahu od uvjeta na cesti /beba i ja/, a tata je cooler 8-).
Bila sam jutros kod dr Kosa na utz-u i onda sam krv nosila u Vinogradsku. molim vas ako ima neka dobra duša da mi malo pojasni nalaz...iako dr je rekao ako nešto nije ok da on zove, s obzirom na to da hvala bogu nije zvao do sada nadam se da je sve ok. jedino što me brine je rizik za godine, ali mislim da sam to znala i unaprijed.
s obzirom na ivf trudnoću i miome koji opako rastu moj mpo i socijalni ginekolog nisu ni najmanje bilo oduševljeni idejom o amniocentezi, naravno da je odluka na nama....ali i ja sam u srcu nekako jako daleko od odluke za racz.
evo nalaza:
moje godine: 36,7
biokemijski biljezi i korigirane MoM vrijednosti
slobodni BHCG 28,1 ng/ml 0,65 korig MoM
PAPP-A 0,914 uIu/ml 0,41 korig MoM
Mjere sa UZV-a
CRL 55,8
gestacijska dob prema CRL 12+0
gestacijska dob na dan vađenja krvi 12+0
nuhalni nabor 0,6 mm
0,41 MoM
Rizici:
T21 /biokemijski rizik + NT/
1:1783
manji od graničnog
rizik za dob
1:180
biokemijski test:
1:301
manji od graničnog
T18 / biokemijski rizik + NT/
<1:10000
manji od graničnog
Unaprijed zahvaljujem!
rizik za down je nizak, za edwardsa jako nizak
mislim da se ne trebaš ništa brinuti
Beti3 puno hvala na ohrabrenju! ali znas kako je, kad te doktor uhvati ispitivati o obitelji i bolestima shvatis koliko ih u obitelji ima...mozda stvarno nisam trebala citati ovaj dio, nego neki sa sretnijim temama :D
u svakom slucaju, u cetvrtak cu znati je li sve ok! idem vaditi krv i definitivno idem u Brayera. citala sam vase negativne komentare, ali imam neke "insiderske" informacije-mladja sestra je zavrsila za laboranta (sad studira,ali je stazirala u Vinogradskoj) i kaze da idem njima jer se u tim krugovima zna da su najbolji. ja nemam pojma, ali kaze da imaju najbolju opremu, a sad su dobili i neki medjunarodni certifikat kvalitete. malo ste mi sad poljuljali vjeru...idem kod njih u cetvrtak, ali sam dobila i uputnicu pa cu probat zamolit da mi izvade da i u Vinogradsku odnesem pa cemo usporediti! ovi nalazi nisu mala stvar-pogotovo ako su losi. u cetvrtak cemo znati, ali uzdam se u buducu tetu :)
jel taj dr. Kos stvarno tako dobar? nesto mi nije u redu, pa onaj link ne mogu otvoriti-jel mi moze netko dati br. telefona ili javiti u kojoj poliklinici radi? puno hvala! :)
sweety- cestitam!!! :)
sweety čestitam :kiss: ( najprije na nalazu a onda i na dečku :) )
eto, thinkpink, i ti imaš dobre nalaze - magriz se kuži u to. Super! :-) neka si se riješila, nadam se da si sada mirnija.
puno hvala, na info, ja se stvarno uopće ne razumijem u ovaj nalaz :-)
sweety, super zvuči, nadam se da ću i ja tvojim stopama, planiramo još jedan veliki utz u 16-17 tjednu.
mirnija i takooooo sretna nakon što smo se jučer nagledali naše bebice.....tata je zaljubljeno piljio u ekran....toliko, da nisam mogla skinuti pogleda s njega.
naravno, brigama nikad kraja, miomi jako i rapidno rastu.....ali ja ću ih svojim sretnim mislima nastojati što prije eliminirati.
meni su jučer automatski krenuli ispunjavati formular za Brayer, međutim kad sam vidjela gore memorandum zamolila sam ih da nosim u Vinogradsku, onda je dr ponovno sve ispunio, nije ništa komentirao... moj komentar je da su me daleko više podataka tražili za VInogradsku nego za Brayer.
uglavno, jučer sam još dodatno dobila potvrdu o jedne stručne i sasvim neutralne osobe da sam dobro odlučila. hvala svima na pomoći oko odabira, jako sam se puno lomila oko te odluke što i kako.
Danas sam trudna 8+6 i bila sam kod ginekologa na pregledu. Ponovno sam narucena za mjesec dana i tada ce biti punih 13 tjedana trudnoce. Ginekologica (soc) uopce ne spominje nikakve prenatalne testove, a ako sam dobro shvatila da se rade s 12 tjedana. Da li sama moram traziti da napravim probir ili moram ici privatno? Moje neke prijateljice su dobile uputnicu od soc gina, dakle na to se vjerojatno ima pravo. Dal ce biti prekasno ako to obavim s 13 tjedana trudnoce?
Idnom, na kombinirani probir možeš do 13+6 (rekla mi jedna forumašica i piše na poliklinici harni). jesi "u godinama"? mislim, zašto želiš ići? većina cura koje ja poznajem ne ide, ja imam rizičnu indikaciju u obitelji. ne znam pišu li ginekolozi uputnicu...
Imam 29,5 godina. Imam 2 ruzne dijagnoze u obitelji. Htjela bi ici tako da se nekako mogu pripremiti (makar vjerojatno nikad ne mozes unaprijed) ako nesto krene u nekom neocekivanom smjeru... Inace sam tip koji tesko prepusta stvari slucaju i mislim da mozda mogu poduzeti neke korake ako znam da se radi o nekoj bolesti koja ce trebati posebnu skrb, hitnu operaciju, cak razmisljam o spremanju maticnih stanica (nisam nasla koliko kosta pohrana, oko 1000 kn je postupak jer medicina napreduje i mozda ce djetetu jednog dana biti od velike pomoci). Nisam nista lose mislila s pretragama i znam da ti one nista ne jamce, ali voljela bih napraviti one koje ne ugrozavaju dijete.
Dobro je da ti godine neće povisiti rizik "bezveze", mlada si. :-) S lošim dijagnozama u obitelji ćeš vjerojatno dobiti uputnicu, dobila bi možda i za amniocentezu, ali to je onda postupak koji bi mogao ugroziti trudnoću (iako u velikoj većini nije slučaj). To pohranjivanje matičnih stanica je po meni svakako dobra ideja, ali nažalost jako skupo. Ne znam koliko, ne bi da bubnem, ali mislm da se radi o nekom strašnom iznosu. Možda se promijenilo...
Žao mi je da s brigom započinješ trudnoću, znam da je meni tako bilo prvi put. Sad sam nekako opuštenija. Nadam se da ćeš i ti uskoro moći biti.
eto i ja sam se dosta lomila oko izbora pretrage, najviše radi godina i radi ivf-a.
uglavnom, mislim da je važno da nađeš doktora koji će te umiriti pa taman i da ti predloži u krajnjem slučaju RACZ da imaš povjerenja i sigurnost u njega. od soc ginekologa možeš očekivati samo osnovno, za sve drugo se moraš informirati sama.
ja sam upravo odradila kombinirani /imaš malo iznad sve detalje/, dr Kos utz + Vinogradska analiza krvi. mene je umirio.
u Vinogradskoj su mi rekli da je po njima najbolje napraviti komb u 11-tom tjednu, ja sam ga radila na 12+0. imaš još vremena razmisliti, samo računaj da ako želiš nekog dobrog i poznatog dijagnostičara ipak se naruči cca 2 tjedna ranije. utz koji je trajao skoro sat vremena i dobili smo cd je koštao 400 kuna, test krvi u Vinogradskoj 317 kuna/nisam sigurna da li ovo može na uputnicu/, ali mislim da ne.
vjeruj mi da za tvoj mir nije puno novaca, a opet imaš onda još puno vremena da se odlučiš što i kako dalje sa nalazom.
dr K mi je preporučio opet detaljan pregled u 16-17-tom tjednu i iskreno jedva čekam da opet gledamo bebu.
Manal i Thinkpink puno hvala na savjetima! Bas je zalosno da se danas za sve sam moras pobrinuti... Kao da bi doktorici kruna s glave pala da mi je u 2 min. rekla koje su mi mogucnosti. Kod privatnika saznas ne zato jer je toliko brizan (cast iznimkama), nego da ti jos nekoliko stotina kuna izvuce iz dzepa.
Nemojte misliti da sam neka zahtjevna, ali stvarno me boli kad vidim da skoro polovica moje place ide za zdravstveno i mirovinsko i sad kad stvarno nekaj trebam oni ne pruze ni osnovne informacije. Ne znam kaj bi bez interneta i ovoga foruma...
budi sretna da imaš internet i da ti je dostupan forum, iako mi se nekada čini da što manje znam manje se brinem.
moj soc gin je stava da je sve ovo bespotrebno i da ću roditi zdravu bebu...to je krasan stav, ali meni treba mir, a ako je ovo cijena mira, nije niti visoka.
ajde sretno i hrabro pa nam javi što si odlučila i kod koga ideš, mi smo tu da te podržimo.
iz kojeg si grada? ja iz Ri idem u Zg i još sam na čuvanju trudnoće tako da nemoj se ustručavati niti ako odabrani doktor nije u tvom gradu. uostalom, ako ne želiš tvoj soc gin uopće ne mora znati što si sve od pretraga radila.