Kakav kirurski zahvat?
Printable View
bubek, idu na micro tese
Zato i pitam jer me zanima sto tocno rade u cito...
Sretno i javi molim te o cemu je tocno rijec...
Hocu javit cu, u utorak su nam konzultacije.
Perlice i maris jesu vam se javili? Ja sam u subotu tamo na transferu.
Željkice, dal su ti rekli kolko ih se oplodilo?
mene zvala Janja maloprije i kaže da je Romac zadovoljan?! Da će mi sutra oko 13 javiti dal je transfer u sub ili pon... Sad sam je zvala natrag, pa kaže da ne zna kolko se oplodilo js, da će mi reći dr sutra...
Perlica55 di si?
Nisu samo jave jako ide i sljedeći dan kad je transfer. Možda se sretnemo u subotu! Ja bi išla na more Al ne znam je li smijem?
Zeljkice sretnooo na transferu.. Javim onda sutra kad je kod mene ET.
Ne znam može li se kupati... Kakve sam sreće uhvatila bi kakvu bakteriju,
zato ništa od kupanja..
Sretno perlice,maris i željkice! :-* ****
Evo me.. Od 6js, oplodile se 4. Sutra će javiti kada je ET.
Željkica, Maris sretno curke :-D
perilica 55 super vijesti, hoćeš tražit da ti 2 vrate ili 3 ? kakav je nalaz kod tvog muza?
zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji kaže da se tri zametka mogu transferirati samo u određenim slučajevima:
2) U postupku homologne izvantjelesne oplodnje smije se koristiti kontrolirana stimulacija ovulacije u skladu sa suvremenim biomedicinskim spoznajama tako da se dobije najviše dvanaest jajnih stanica. Od tog broja može se oploditi svih dvanaest jajnih stanica. U skladu s medicinskim dostignućima u spolne organe žene dopušten je unos najviše dva zametka poštujući načelo sljedivosti. Preostali zameci i/ili jajne stanice zamrzavaju se.
(3) Kod žena starijih od 38 godina života, žena s nepovoljnim testovima pričuve jajnika, ponavljanog neuspjeha u liječenju, onkoloških bolesnika i težeg oblika muške neplodnosti, dopušten je unos tri zametka u spolne organe žene.
zakon ovako određuje radi zaštite zdravlja žene i djece,
Meni su više puta vraćana tri zametka i u ovom zadnjem dobitnom fet-u. Uvijek su mi vraćana dva ili tri, nikad jedan.
Željkice, znači u sub. transfer, neka je sa srećom, držim velike :fige:
Maris i perlice sretno i vama, javite novosti kad je transfer i koliko ih je vraćeno i sve oko toga. Sretno cure.
Što se kupanja tiče Željkice, da sam na vašem mjestu ja se ne bih kupala iza transfera dok se ne vidi rezultat. Pitajte dr-a, možda se i može, al ja eto ne bi, a poslije ako dođe do T i sve bude ok, mislim da se može ako nema nekih problema. Samo to sa utrićima pazite, ne odmah nakon što ih stavite.
Ja sam jučer htjela se bućnit u moru, al ipak nisma još, iako mi je dr. na zadnjem pregledu rekao da se mogu kupat ako sam zatvorena. Muž se kupao, a ja sidila u hladovini, još me bilo strah da more nije dovoljno toplo, s obz. na trudnoću ipak su mjere predostrožnosti veće. al namjeravama se ipak ovo ljeto malo bućnit prije poroda. Ovo je zadnje ljeto bez djeteta, dogodine sa malim na more, valjda će sve bit u redu do kraja i ok, ma hoće.
Vezano za ovo sa vraćanjem tri zametka, ovo što je Inesz napisala, u mom slučaju je bilo više ponavljanih neuspjeha i teži je oblik muške neplodnosti, al sad ne znam jel se P. obazirao na to ili bi svejedno i bez toga vraćao tri. Ma meni je najbitnije da su oni meni svi vraćeni, pa sad što se nisu implantirali bili, viša sila, majka priroda.
Cure, dobro jutro :-)
Ja sam za SET, MM za DET. Ne znam ni sama, ak bi drugi embrij bio malo "lošije" kvalitete, onda bi možda pristala na vraćanje dva, svakako ću vidjeti kaj će biolog predložiti..
MM ima varirajući s-gram.. zadnji nalaz je ukupno oko 30 milijona, a+b 20%.. OA.
Zaboravila sam napomenuti da ne bi pristala na vraćanje 3 zametka
* prvi mi je postupak
* imam 33 god
* imam fobiju od višeplodne trudnoće
Ovo je moje najiskrenije mišljenje :-)
Cure jesu vas zvali?
Perlice jel bio transfer?
Pozdrav cure! Danas počinjem s klomifenom i uskoro na prvi AIH!
Curke u subotu je bio ET dva 8-stanična embrija, druga dva ostala za FET :-D
Sretno svima curama u postupcima i hvala za fine želje i vibre :-*
I ja sam u subotu imala transfer , onda skupa čekamo betu.
Sretno curke! Neka vas iznenade lijepe bete za nekih 10-tak dana!
Da vas pozdravim, bili smo kod urologa u citu. Doktorica nam daje nade u uspijeh micro tesu, s obzirom na sve nalaze. Kaze uspjeh micro tese u citu je 67 %.
ne znam, tek su počeli radit, pa predpostavljam da nemaju puno pacijenata.
skontala sam tvoj komentar, ma znam tek su počeli radit i nitko ne voli biti pokusni kunić. Al oni su nam jedina nada, rade i u sarajevu micro tesu al kad mogu birat radije izaberem Cito. dr.romac je jedan od najboljih biologa,što je u našem slučaju jako bitno. da rade micro tesu, ja sam priupitala više puta da se uvijerim
super! od srca ti drzim fige! :fige:
Hvala
Perilice kako si , ima li simptoma?
Željkica, tak-tak sam. Svi simptomi klasičnog PMSa su tu od juče :-/ (kuhanje u škembi, razdražljivost, ispuhane cice, glavobolja).
u petak budem popiškila Gravignost Ultra, pa javim. Ti????
Hvala sara :-*
Ja ću sutra ili preksutra radit test a u petak ću izvadit krv,inače sam m trebala dobit jučer ili danas pa sad ćemo vidit.u četvrtak sam primila brevacid pa čekam fali izađe iz organizma.
Željkice i perlice sretno!
Željkice, koliko ti je već prošlo od ovulacije,? Dr. ti je odredio na osnovu testa za ovul. kad je bila? Da li je prošlo više od 14,15 dana?
Ovo kod tebe mi zvuči dobro, ako ti je prošao rok za m, a nisi dobila jer ja bih uvijek u neusp. postupcima dobila m kad bi trebala (dva put ranije).
1.6. Je bila ovulacija i zato mi je 5 dan vraćeno odnosno 6.6.uf kako me strah!
željkica :fige:
Perlice kakvo je stanje kod tebe?