ali, i na te kampove treba odvozit, dovozit, o cijeni neću ni pričati
moja će kod bake na more, super je njoj to ali je ipak predugački period, i nama i njoj
Printable View
ali, i na te kampove treba odvozit, dovozit, o cijeni neću ni pričati
moja će kod bake na more, super je njoj to ali je ipak predugački period, i nama i njoj
Ja nemam problema s tim slovima jer mojoj idu, nego mene zivciraju :mrgreen: A kad pisem u tekicu, uvijek pisana slova, nikad ne stampam. Naravno, 99% toga pisem na tastaturi..
Za ljeto srecom imam logistiku, obje bake su u mirovini pa ce vjerojatno biti na moru kojih 2 mjeseca, bit ce im na kraju i previse (tako je i prosle godine bilo, vec su jedva cekali vratiti se u Zagreb). Sto se cijene tice - s obizirom da idemo svaki vikend dolje mislim da bi nas kampovi jefitnije izasli :lol:
meni nije problem kako ce kasnije pisati
al me zanima do kada ce morati paziti na svaku crticu
zivcira me to
Lili, ja sam na porodiljnim jos
a nagodinu, ne znam, malo nas go, malo bakin go, a mozda o druga baka bude mogla ako se oporavi
al mislim da cu u svakom slucaju, u toku godine, morati uzeti neku tetu da ih skuplja po ustanovama i pazi dok mi ne dodjemo
ja sam već prošle godine proučila valjda sve dnevne kampove u ZG:lol:
najpovoljnije je preko ZG holdinga na Jarunu ALI je plivanje na Mladosti od 13-15 h - otvoreni bazen :-o
cijene od 450 do 1000+ kuna tjedno, ponegdje daju popust na više tjedana
moj će po svoj prilici morati po kampovima jedno 2 mjeseca ukupno, ne znam kako drugačije... a koštat će poprilično :-o
ajme cijena za past na dupe :-opa onda skoro ispadne jeftinija teta čuvalica.
I da jesu ti kampovi od 8 do 16h ili... ipak treba djecu dovest i odvest.
Već se vidim da otvaram novu temu krajem svibnja.
Ginger tebi se zasad dobro poklopilo.
Spajalice rikavam na tvoj opis svih tih kampova :lol:
Imas tema, malo pretrazi forum.
lili, roditi novo dete, tak sam ja, pa mi kasnije starije pričuvalo srednje, valjda će i za 2 godine htjet opet, baka, deda nema više ( najstariji je znao ići mojima iza 1. razreda, na bus, sam i tam bit dok ne dođem po njega)
moji idu na Odmorka, ili radionice, kampovi su mi malo preveć para,
Bas kako tanja kaze imas na trzistu kampova kakvih zelis, no ono sto sam ja gledala sem jednog naseg na selu nisam nasla niti jednog da nije od 8-16 ili 9-17, ali svi imaju mogucnost dodatnog cuvanja djece koje se dodatno i naplacuje.
zato trazis kamp koji ti je najblizi poslu.
može netko pronaći temu, ja je ne nalazim? (osim o ljetnim kampovima na moru)
hvala :)
e to je to :)
hvala ;)
Molim pomoć i objašnjenje tko se kuži i/ili je stručan...
Pisali su ih HJ test čitanje s razumijevanjem. PItanje ispod teksta:"KOji rođendan slavi Marko?" Moj sin napisao:"Marko slavi sedam godina". I to je krivo...skinula mu bod.
Razumijem što je ona htjela da napiše, ali zar nije pokazao da je pročitao s razumijevanjem...samo se drugačije izrazio... ili ja niš ne kužim?
Pa ti misliš da je bitan sadržaj, oni ganjaju formu. Samo malo drugačija varijanta mog slučaja s deseticama i jedinicama.
mene to ubija. kod nas je tako stalno.
ma nabijem ja njih...to je samo tjeranje djece u kalupe. Nisam se bunila jer je dobio 5...ali da mu je to snizilo ocjenu, baš bih joj nešto rekla (iako to ne bi vjerojatno ništa promijenilo)
E a kako vi znate kako djeca napišu testove i koje greškice imaju? mi još nikad nismo vidjeli nijedan djetetov test.
Saznate na informacijama ili djeca donesu?
Kod nas uciteljice na informacijama pokazu testove, koje roditelji trebaju potpisati. Nekad testove donesu i doma pa ih iduci dan vracaju potpisane.
mi još nijedan test nismo dobili a dijete ima puno ocjena, a na informacije sam planirala ići tek koncem godine jer sam bila na početku polugodišta.
Vidim jedino u e-dnevniku jel dijete imalo sve točno ili neku grešku po broju bodova.
Ginger možda da probaš vježbat koncentraciju s njom da ne bi postalo sve zahtjevnije kako vrijeme odmiče a to je izgledno.: /
Mislim da je negdje Peterlin linkala sve te vježbe.
Zapravo najblesavije su te greške zbog kojih dijete dobije negativne bodove jer je brzopleto ili dekoncentrirano, a zapravo se ne radi o neznanju. Nekako mi se čini da tu ima puno prostora da se može pomoći djetetu. Sretno za dalje!
Pojedini primjerci ČSR iz 1.r.zbilja su, kako da se izrazim...maloumni. Učiteljica mi je svojedobno objasnila da se od prvašića u ČSR očekuje pronalazak i doslovno prepisivanje odgovora iz ponuđenog teksta.
K'o sad se sjećam primjera iz Pčelice:
Tema je djetetov strah od mraka pa ide rečenica - Gleda...i osjeća da će zaplakati.
Pitanje je bilo: Kako se dijete osjeća?
Moja je napisala: Dijete se osjeća prestrašeno.
Nula bodova.
Očekivani odgovor bio je: Dijete osjeća da će zaplakati.
Osim što to nije ispravan odgovor na zadano pitanje, šokiralo me što učiteljicu ta nelogičnost i pogreška izdavača nije zasmetala jer ako se očekuje prijepis odgovora onda pitanje bar mora glasiti - Što dijete osjeća?
:nope:
meni je to strasno
to uopce nije dobar poticaj djecjem mozgu
na takav nacin ne mogu nauciti ama bas nista, osim da nije dobro ako si izvan kalupa
Lili, ma ona je poprilicno bistro dijete
al nju to previse na zanima
sve ona zna, samo ako procita zadatak kako spada
a ja nisam u skoli da je upozorim na to prije ispita (niti bih htjela biti)
i uciteljica je, ono, ne znam pravu rijec :-/ ne zna bas objasniti...a ni poticati...
Moja je svladala to s prepisivanjem - da mora točno naći dio koji treba prepisati. Tako da to napravi i kad ne razumije odgovor zbog neke nepoznate riječi - ali kvačica je tu. :roll:
Problem je koncentracija i površnost kod pisanja testa, ne da ona ne zna (na stranu gluposti kao ovo s deseticama) nego uopće ne pročita zadatak pa nagađa što je pitanje - naravno da ne pogodi uvijek.
je, sjećam se i ja takvih nebuloznih primjera.
ali, ne bih rekla da ne mogu naučiti ama baš ništa. a naročito ne bih rekla da nauče da nije dobro ako si izvan kalupa.
jer u ovom slučaju je pitanje izvan kalupa :D
a nauče npr da i u knjigama mogu pročitati nebuloze, da odrasli griješe i nelogični su, da se dešavaju i sitne nepravde i da onda biraš hoćeš li reagirati ili ne...i tako, svašta nešto korisno.
tako se bar ja tješim :lool:
moj najveći je valjda iz prvog ČSR, dobio čistu kulju
radilo se o pingvinimakak jedu sladoled, i trebalo je više crtti nek pisat, i mali nacrta pingvina kak jede sladoled, a trebalo je nacrtat 2 pingvina kak oblizuju sladoled, kulja prek cele strane.
kod klinke priča o škotskom terijeru, ( večina dedce to ne zna ni pročitat), pa je mala napisala školski pas, nije kulja, ali 3 ili 4 je dobila, i tak u nedogled.
na informacija ti pokažu sve testove ili testove koje hoćeš, kod naših ( valjda je još tak i sad) na informacijama sjede obje učiteljice ( moja klinka nije išla u boravak) ali obje komentiraju testove, ponašanja i slično.
Moja je danas dobila 5 jer je znala odgovor na ( jedno jedino pitanje) . Koliko je 7+7.
Zivjela nasa uciteljica!
:dancingfever:
a moja opet 3 jer je imala 14/18 bodova.
moja je uspjela dobiti 4 čak i iz doba dana i dana u tjednu - piše da je krivo posložila doba dana. aaaa
Sillyme zavirilq sam u desetice i jedinice i kod nas je tocan odgovor 0D ako je broj manji od 10.
nego imam.pitanje.dijete dobilo zadacu i napisala ju je al mene zbunjuje pitanje tj koji odgovor nqpisati.
recenica glasi:
Carobnjak trebas biti, srecu znati otkriti.
pitanje je: Tko moze otkriti srecu?
Bas me zanimaju vasi odgovori da vidim jel se poklapaju s njenim.
Thanx sirius.
Samo pise na vrhu nakon texta:
pitanja i odgovori. Jel to onda citanje s razumijevanjem ili ne?
a kaj je mala napisala?
Eh jelena sad sam vec zaboravila.:lol:.nesto s carobnjakom al duzi text.
kod moje samo pitanje koncentracije
kad smo kod čarobnjaka, ne znam više u kojem predmetu (nije razumijevanje teksta): kada treba ići zubaru? Veli F: uvijek treba ići zubaru, a učiteljica stavi upitnik i napiše: kada te boli zub. aaaa
ili: čega si ti bojiš. F nacrta leptira, ova napiše upitnik. Pa pitaj dijete! Što da radim, ova se boji leptira, tj. svih letećih stvorova
Bubice mislim da trebaš reći djetetu kad dobije taj upitnik da pita učiteljicu zašto je dobila upitnik i onda fino objasni učiteljici da zubaru ne ide samo kad je boli zub nego i na kontrole i da se ona boji baš tih malih lepršavih a njoj strašnih leptira.
Išla sam provjerit dakle moja je napisala: Čarobnjak trebaš biti, ja samo joj predložila da napiše Čarobnjak trebaš biti da bi sreću znao otkriti, ali mlada dama se nije dala i ostavila je po svome, baš me zanima što će im smatrat za točan odgovor samo riječ "Čarobnjak" ili je trebalo šire pojasnit.
Tko će ga znat, meni je drago da kćer ima stav i ne odustaje od njega. :-)