Jesi li u 11tt radila kombinirani probir ili samo uzv i mjerenje nuhalnog?
Zašto su ga opet mjerili?
Jesu li što komentirali?
Drago mi je što je bebili dobro, ali nemoj se uzrujavati sada oko ovoga.
Printable View
Jesi li u 11tt radila kombinirani probir ili samo uzv i mjerenje nuhalnog?
Zašto su ga opet mjerili?
Jesu li što komentirali?
Drago mi je što je bebili dobro, ali nemoj se uzrujavati sada oko ovoga.
Medeja na 10+5 je bio samo UZV, sad je bio drugi dr. onaj koji mi vodi trudnoću je na GO.
Cure evo i mene s pregleda. 30tt i sve je ok, bebac ima 1700g, a ja dobila 6kg. Malo sam se brinula jesam li to premalo dobila ali dr mi je rekla da je sve ok i da jos stignem dobit 4-5kg i to ce biti sasvim dobro. Vec je okrenut glavom prema dole i nadam se da ce tako ostati. Sljedeci pregled za 4 tjedna i tad radim briseve.
Kiara nekako mi je u sjećanju ostalo da je zabrinjavajući nalaz kad je nn veći od 3. Ali to ima jako puno veze u kojim tjednima se mjeri.
Pošto je gin sad gledao nn pretpostavljam da bi ti rekao da je imalo zabrinut.
Nadam se da će se javiti cure koje o tome više znaju.
Da tako je. Evo ja jučer friška s pregleda i dr. je komentirao kako je mojih (bebinih) 1,6 super, jer da je sve manje od 3 ok.
Ne kužim kako ti dr. nije dao nikakav komentar na ono što je izmjerio: ili da je u granicama normale, ili nešto drugo,
pa nije valjda samo izbacio brojku i to je to? Niti je išta napisao kao napomenu u nalazu?
ako je tak bilo, ja bih ga sad naknadno nazvala i pitala
Sta se brisevi rade tako kasno? Mislim, 37 tjedana je zapravo termin, a oni se dakle rade samo 3 tjedna prije termina?
pa jedva da će stići nalazi, a ako su pozitivni fakat je knap s terapijom :?:
sorry, ne želim ti dizati paniku, nego pitam općenito.
ako je takva praksa za sve, meni je malo nelogična.
to je bris na streptokok koji je uveden tek u zadnjih par godina u 37tt,ja ga (a ni ti :)) nisam uopće radila u prijašnjoj trudnoći....
da ja mome giniću ne napomenem,vjerojatno ga ne bi ni radila, stava je da on baš i nije potreban.....
Uvijek se tak radi, nalaz dobis za max 3-4 dana
ali čini mi se kasno, ja sam oba puta rodila sa 37, a i to spada u normalan termin (37-42 tjedna) tak da mi je malo čudno da ne rade
malo ranije uzimajući u obzir da ima žena koje fakat rađaju sa 37.
a baš čudno da sad ni tu nema ujednačenog stava, ako je HZZO već odobrio da se to radi, pa bolje onda to provjeriti.
znam bebice koje su dobile streptokok na porodu, dakle događa se,pa zašto to ne spriječiti?
ajde dobro, ako ga naprave sa 34, nalaz dobiješ sa 35, onda još i stigneš nešto poduzeti...
Super za bebicu:-D još nek taj hematom ode...jel curkaš pomalo il je stalo?
A za nuhalni ne brini,mislim da se u ovim tjednima to ni ne radi baš ,tak da ti je bitniji onaj zadnji. I moj je bio tolki na 10+6.
Nego mene šokiralo da si več 13+4,kud več :zaljubljen:
Sve znaš,lezi,miruj i utrići. Sve bude ok.
super za sve preglede :-D:-D
kiara, sad lijepo miruj, i ne zamaraj se sa nuhalnim, da nešto nije ok, doktor bi te sigurno uputio na daljnje pretrage
a ja sam u zadnjoj trudnoći imala streptokok na tom brisu u 37-om tjednu, ginekolog rekao da bi trebala piti antibiotike, ali kad sam došla na pregled u bolnicu rekli mi da ne, nego da ću na porodu dobiti profilaksu, da sad nema smisla piti antibiotike, ali na kraju nisu stigli ni to, došla sam u bolnicu, stavili mi infuziju i ja rodila za dvije minute, sa bebom na kraju bilo sve super
a čula sam primalju koja je rekla doktorici da bezveze rade sad te briseve, samo nepotrebno opterećuju trudnice i doktorica se složila, pa ti znaj :unsure::zbunj:
Na proslom pregledu sam vec pitala dr hoce li mi uskoro raditi briseve (brinula me ureaplasma) a ona mi odgovori da cemo raditi mj prije poroda. Pouzdam se u nju i to da ce nalaz bit ok. Cijelu trudnocu nesto brinem je li ok, treba li vadit krv, urin, bris...
Kiara je li ti dr radio uzv vaginalni ili abdominalni? Abdominalni pokazuje drugacije vrijednosti nn. Mislim da bi dr reagirao da nesto nije ok.
Bravo za sve velike i živahne bebice! :-D
kiara držim ti fige na stotu da hematom nestane! A meni je nn mjeren 2 puta. Drugi put je bio veći nego prvi put - kad sam radila cvs s 13tt bio je preko 2mm. Doktor je rekao da je to u redu jer je i beba veća pa je i nn veći.
Hvala vam curke, raden je vaginalni uzv oba puta.
Nekako cu se drzati onog nn 0,9 sa 10+5, ne zelim se jos i time opterecivati. Sad je beba skoro pa duplo veca nego onda, pa pretpostavljam da je zato i nn takav.
Zuzy draga, bome vrijeme letiiii...
Tako je! Čudi me da ti je to opče sad mjeril...
Samo laganini draga :love:
Curke, pozdrav. Evo mene..bila u bolnici zbog gastritisa i otkrivenog manjeg hematoma niže od ploda..i jućer sam puštena kući na mirovanje. Maloprije kad sam se obrisala nakon mokrenja, na papiru je ostao sluzavi smeđi ugrušak :( ..protrnila sam sva, jel moguće da je to hematom???Za sad nema krvarenja. Sve me strah otići ponovno provjeriti kakvo je stanje.
Sluzavi smedji ugrusak vise zvuci kao 'obican' trudnicki iscjedak, prosaran bojom stare krvi, koja je cesta pojava uz hematome. Ako te brine, javi se ginekologu da pogledaju.
Ovo nije bio samo iscjedak, imao je nekakav sadržaj grudasti smeđe boje..idem u petak kod doktora..ali ne mogu izdržati do tada bez odgovora. Mislila sam sa se netko možda susretao s tim.
Našoj bebici je prestalo kucati srce.. prošli utorak sve u redu na uzv, srčeko kucalo ko ludo, a danas kod 2 ginekologa nisu uspjeli naći ništa. Moram vadit betu i u ponedjeljak na kontrolu ali nade nema da opet prokuca.
Ives, mislim da nemaš razloga za brigu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
danas 7+5. Bebica je bila 8,6mm danas znači da se poduplala od zadnjeg uzva. Veli doktorica da se to vjerojatno dogodilo jučer ili danas.
suncokret,jako mi je žao:-( drži se,šaljem zagrljaj.
Ives,ako izgledom podsječa na jetricu,onda jest ugrušak,nakupina stare krvi,hematom. Meni je to znalo izlaziti kod krvarenja. Veliš da je manji hematom bio vidljiv na uzv-u ispod ploda,moguče da je sad izašao.
Al znam da ti svašta ide kroz glavu...lezi,miruj i brzo će petak. :love:
Suncokret, jako mi je žao. Ne znam kako da te utješim jer znam da ti je bilo nakon transfera jako teško...
A zašto si išla opet na uzv tjedan dana kasnije?
Jesi li krvarila ili imala bolove?
Ives tako je meni bilo jučer, prvo sam imala izljev svježe krvi, a malo nakon toga ispalo mi pola dlana "pilećih jetrica", ako nema bolova sve je OK, ako imaš bolove odmah na hitnu, lezi, miruj, uzimaj progesteron.. meni je do jučer navečer, krvarenje i smeđarenje prestalo, idem dan po dan, ii nadam se da bude sve OK. :)
Imala sam pitanja vezano uz utrogestan,folacin, dal moram mirovati, i takva nekva slična pitanja. Osjećala sam lagane grčiće,stezanja ali nije to bilo ni bolno ni često. Rekla bih klasična trudnička pitanja. On je predložio da napravi uzv da vidi kako je stanje. Stvarno je bio super, trudio se dugo nešto naći i dati mi neku nadu ali osjetila sam mu u glasu da ne sluti na dobro. Onda sam to sve javila suprugu, naravno da smo pali u paniku i otišli smo kod druge ginekologice. Ista priča i kod nje. Divna žena!! Tješila nas je i sve objasnila ali je i rekla iskreno najvjerojatniji scenarij. Rekao mi je moj gin neka dođem u ponedjeljak na još jedan uzv u slučaju da se desi medicinsko čuda, što se budimo realni neće desiti.
Mislim da ću sutra poslati mail u petrovu da vidim što će mi oni reći. Iako znam da mi slijedi kiretaža.
:(
Baš mi je žao...
Bas mi je zao, suncokret. :(
Super sto ce provjeriti jos jednom, a i beta ce reci svoje. S obzirom da je prilicno rano, mozda mozes izbjeci kiretazu, ako zelis.
a kako se može izbjeći kiretaža?
suncokret, u 4.mj. sam imala spontani i nisam išla na kiretažu, krvarila sam (naravno imala bolove), na pregledu je ginić ustanovio da je sve otišlo samo.. pratili smo pad bete, dok nije pala ispod 5, i to je to. Nakon mjesec dana dobila sam mengu i odmah opet ostala trudna.
žao mi je zbog bebice, znam kako se osjećaš :(
suncokret, jako mi je zao :(
ovo sto su spomenule kaae i kiara, kod tako ranih trudnoca se cesto sve pokrene samo.
ives, ja sam imala krvarenje nepovezano s hematomom, ali par dana nakon sam kod brisanja imala roskasti i smedji trag. grozan je osjecaj i svaki put se prepadnes, znam. ali dok nema grceva i svjeze krvi, trebalo bi biti ok.
Sent from my A0001 using Tapatalk
Cure ja sam jučer rodila, dečko je 4050 i 53 cm.
Napišem sve kad dođemo doma.
Suncokret zao mi zbog bebe.
čestitam ribice!!
Cestitke ribici :klap:
I veliki zagrljaj suncokret :love2:
Vibram za cudo ~~~~~~~~
Hvala na lijepim riječima utjehe i podrške!!
Ljuti me što Petrovu mogu kontaktirati samo mailom a i na to im treba vrijeme da odgovore!!
Poslala sam im mail što dalje i sad čekam odgovor. Mislim da ću mirati tamo na još jedan uzv i onda kiretaža :-(
Cestitam, ribice!
suncokret19 tako mi je žao! Nakon svega onoga što si prošla... Nemam riječi... :love2:
HVALA vam svima što se podjelile svoja iskustva samnom. Zbilja ste me umirile. Nakon što sam uhvatila ono na papiru, više se nije ništa slično događalo. Uložak je hvala Bogu čist. I nema bolova osim što me kičma ubija od ležanja. Ali istrpit ću i to nekako. Sutra idem kod svog gin. privatno pa ću vidjet što on kaže.
suncokret, jako mi je žao što ti se to dogodilo.Drži se. Želim ti brz oporavak. I držim :fige: da ubrzo dobiješ plusić na testu, i da sve bude školski.
ribice, pa to je divno. Čestitam od srca. Uživaj u malenom i čvajte se, mazite se i pazite se.