suncokret, žao mi je, drži se
ribice čestitam!!!!!
ives~~~~~~~~~~~~~da sve bude super i da se više ne ponovi
mi danas bili na pregledu, sve je super, bebica raste, lijepo nam je mahala
i dobit ćemo curku br.4 :mrgreen:
Printable View
suncokret, žao mi je, drži se
ribice čestitam!!!!!
ives~~~~~~~~~~~~~da sve bude super i da se više ne ponovi
mi danas bili na pregledu, sve je super, bebica raste, lijepo nam je mahala
i dobit ćemo curku br.4 :mrgreen:
Ribica 1 veeelika beba, nema što! Moja je curka imala mršavih 1150g s 29tt.
ribice čestitam! I čekam priču :-)
Ives000 eto, i ja mislim da je sve to do hematoma i da ne moraš brinuti. Naročito pošto se smirilo!
llella nekako je bilo i očekivano, ne? Ajme 4 cure! Kaj kaže muž?
suncokret19 mogu ti samo poslati zagrljaj i poželjeti ti isti scenarij kao kod kiare79 :love2:
Ja se i dalje družim s opakim kontrakcijama, mirujem i čekam pregled za tjedan dana. Moram popričati s gin jer ovako nećemo dočekati 37tt. :-(
muma, a jesu pravilne ili bh? ne treba značiti da budeš ranije rodila ak su bh...
a mm se nadao ovaj put dečku, kako je rekao da dobije malo muške potpore, na pregledu veli da je zamalo rekao doktoru da nek stavi naočale i još jednom pogleda bolje ;-)
ali kaže da sad bar nema iznenađenja, sve već znamo....
ja sam od kad sam pročitala Male žene, govorila da ću imati četiri cure i eto muž mi ispunio želju:mrgreen:
Ribice čestitam na velikom dečku i čekam tvoju priču!
suncokret jako mi je žao :love2:
Muma da li te bole te kontrakcije, je li to kao menstr. grčevi, kakvog su inteziteta i jesi spominjala to dr-u, šta kaže na to?
ribice, čestitke na momčiću!
i llella na četvrtoj djevojčici :heart: sigurno su vam prve tri super ispale pa nema smisla da mijenjate :mrgreen:
muma, daj stvarno opiši kontrakcije.
mene od onih prepona neki dan sad bole i kukovi i od jučer osjećam konstantnu tupu bol u maternici.
prepone su bile baš lokalizirane do jučer popodne kad me sastavilo.
nabrojala sam deset bh kontrakcija u sat vremena.
kupila sam onaj mg direct u vrećicama. sastav mu je očajan, ali čini mi se da je pomogao oko kontrakcija.
sad samo osjetim tu tupu bol.
piješ li ti još nešto uz magnezij? mislila sam uzeti normabel da vidim hoće popustiti.
i meni je pregled za tjedan dana :štrika:
lijep pozdav svima, prelazim sa odbrojavanje na ovu temu i nadam lijepom druzenju.... danas smo 9+2 prestali su mi svi simptome ustvari nisam ni imala nista osim apetita i bolnih grudi.... sada mi je smanjio se i apetit i bol u grudima... imam stalno neki grcevi u predelu jajnika i bojim se da nesto nije uredu.... na uzv idem tek 24.8..... sa 7+3 bili smo velike 13mm ... vjerujem da bude sve ok... jos i taj hematom imam ispod bebice nadam se da to nestalo ....
Ma baš su bh. Odlučila sam pričekati taj pregled za tjedan dana. Kroz dan ih čak nema toliko, ali navečer sam luda od njih. Jučer navečer sam rekla da danas zovem gin i amen. Nije im bilo kraja. Kamen cijelo vrijeme. A eto dođe dan i nisu više toliko česte, pa odlučim čekati pregled. Danas ih je bilo možda 5-6-7-8 do sad (nisam ziher, u fetalnom položaju ih koji put i ne primjetim koliko sam i navikla na njih, a uvijek tako ležim na boku). Ali traju po minutu. Nelagodne su, nisu praćene nekim pms bolovima (jako jako jako rijetko je koja bolna baš kao pravi trud...ajmo reći da je do sad bilo nekoliko takvih u svih tih 10 tjedana). Naravno da su nelagodnije kako je maternica veća, pa me sad već baš grče. Izbjegavam ležati na leđima i previše dirati trbuh. Malena je navečer najaktivnija pa su i one češće. I svaka promjena položaja ih izaziva - okretanje na krevetu, dizanje za wc, sjedanje, spuštanje u ležeći položaj... Zato puno ležim na lijevom boku i ne mrdam - doslovno.
Ginekologica je rekla samo magnezij. A ja bi htjela da vidi što je s cervixom prije nego mi uvali lijekove. Tako da čekam taj četvrtak da joj kažem da mi promijeni željezo i da ju nažicam progesteron. Samo da ne utječu i dalje na cervix, pošto mirujem, i neću se žaliti na njih :psiholog:
Dobrodošla ljube555 :-)
Ja sam radila to sa sodom i ispalo je da je cura na kraju je decko ;-)
Joj, danas me tako trbuh boli (ne dolje nego crijeva), sve me struk rastura.
Baš sam si jadna...
Uh,ste se raspisale...:ghug:
Prvo čestitam ribici na bebici!:-D
Onda llelli na pojačanju,girl power:rock:
ljube,kažu od 9. tt da se može ovo sa sodom,pa probaj.
Kod mene ne da se nije zapjenilo ni mrvu nego ko da sam u vodu gledala..mirno more.
Suncokret,da pitam.. zašto bi se morala javiti u Petrovu? Dali si tam planirala i voditi trudnoču ili? Jer nakon obavljenog prvog trudn. uzv-a,obično ih više ne vidiš.
Ja danas obavila kontrolu kod endokrinologice,za 6 tj ponavljam TSH i onda i OGTT i ako je sve ok ne moram više dolaziti do iza poroda k njoj.
Meni počele bh sve jače. Na početku po jednom dnevno,sad kad god se ispružim na leđa...a nemrem stalno na bokovima biti,pa svako tolko imam kameni trbuh. Danas jednu osjetila u vožnji. Pa kak bude tek kasnije ako mi je več sad tak. S tim da sam i na normabelu i na mg i na utrićima.:-/
Znam da je najbitnije da ne bole i da ne otvaraju...za tjedan idem na pregled pa se budem o tome pospominjala sa svojom gin.
Muma, bas sam se tebe sjetila danas na pregledu kod doktora - isla sam na gledanje stotinjak UZV fotki koje su napravili na radiologiji u utorak. Uglavnom, cervix s 20+4 mi je bio 3,9 cm, sto se prema njihovim kriterijima smatra savrseno dugim cerviksom za tjedne trudnoce, za drugorotku. Pitala sam ga bas danas koja bi duzina bila smatrana skracenim cerviksom i rekao je tek ispod 2,5 cm, ali i tad bi se mirovanje savjetovalo tek ako ima i drugih naznaka prijevremenog poroda (otvaranje, npr.). U vecini slucajeva, ako nema drugih simptoma i naznaka, cervix od 2,5 cm ili manji bi se samo cesce kontrolirao nego ovi duzi.
suncokret :-( jako mi je zao
Muma drz se!
ribice cestitam!!
llella bravo za curku!!
Lajkam svu vašu potporu. :ghug: Samo da nisam rodila L s 36tt, bila bih puno mirnija. Isto sam imala bh od 20tt ali ne toliko opake. Ali svejedno, nadam se najboljem!!!
Žužy, tebe baš nikako da pusti na miru. Jel sad situacija malo bolja s bh?
Ja sam danas bila na kontroli. Sve je u redu. Hematoma više nema..tj doktor ga ne vidi.. tako da je vjerojatno ono što sam ja primjetila na papiru bio hematom. Doktor mi je preporučio mirovanje i za desetak dana da dodjem na kombinirani probir...a ni sama nisam pametna jel da to radim. Što vi mislite? Kakva su vaša iskustva?
Draga Suncokret, znam koliko je takav gubitak jedan grozan šok i trauma koja nažalost ostaje s tobom i kada vrijeme prođe. Meni se dogodio isti scenarij u 12+5t s kiretažom, baš kada sam mislila da sam prevalila taj krizni period. Neću ti pričati bajke, o tome kako će biti lakše...bol gubitka teško je opisati onome tko ga nije doživio, ja sam dala sve od sebe da krenem dalje i to sam napravila najbolje što sam znala... Zato sam ti i imala potrebu nešto napisati, jer ovo mi se dogodilo u travnju ove godine, a prošli tjedan sam saznala da sam opet trudna... Cuda u nekim oblicima se uvijek događaju...U meni su mnogi osjećaji pomiješani, od sreće do straha, još je trudnoća rana, i u mojoj glavi iskustvo gubitka je mnogo toga promijenilo i potaknulo...
Drži se :love2:
Ostale cure, vama puse i da gurate i dalje do kraja :heart:
Skužila sam da su mi rijeđe kad imam prazna crijeva,odnosno kad imam redovnu stolicu. Što je rijetkost. Jutros jedna i na boku,pa sam si popila dva gutljaja jake i extra slatke kave i odma ne potjeralo. I neko vrijeme sam ležala na leđima bez ijedne bh. Sad je bila jedna lagana..blaže ju osjetim kad mi trbuh nije ko zepelin.
Eto,super da nema hematoma i da je sve ok :-) nek tak i ostane.
Kaj se tiče kombiniranog...ja sam išla sa 11 tt,bil mi je bitniji onaj detaljniji uzv,kad smo bebicu prvi put detaljnije pregledali. I onda smo odlučili da pem i zvaditit krv usput,makar nije da imam 300kn viška...znala sam da mi dobni rizik nebu savršen i taj dio me nije zanimal. Sveukupni rizik za trisomije je bio odličan i eto. Al velim,to morate ti i tm odlučiti. Možeš obaviti i samo mini anomaly scan,na kojem isto vidiš detaljno bebicu,bez vađenja krvi.
Mi se pak sad dvoumimo dali iči na 3D/4D...dati 500-600 kn samo zbog lijepih sličica...:-/
žužy, imaš na ponudi dana kupone za 4d uzv.
e sad, neke od ginekologa tamo ne hvale baš pretjerano, ali ja na to ne bih išla radi dijagnostike nego zabave.
bitne bi mi bile sličice i snimka, kad bih sumnjala da nešto nije u redu, znam kod koga bih išla baš na pregled.
pa eto, možda ti bude opcija.
što se kombiniranog probira tiče, samo smo mjerili nuhalni.
a u sljedećoj trudnoći nemam pojma što ću.
najviše naginjem niftiju, jedino cijena :|
Ja nisam radila nikakve pretrage tipa nuhalni, triple test i ne namjeravam.
Dosta mi je stresa. Šta bude ionako ne mogu nista promijeniti.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cure drage trebam pomoc..... Danas 9+3 nestali su mi svi simptome i neznam sta da mislim.... Jos imam taj hematom koji bio sa 7+4 20×10mm ispod bebice tocno prema izlazu... I sada znam ponekad svaki drugi ili treci dan dobiti smedi iscjedak..... Bojim se da nesto nije uredu sa bebicom.... Na uzv tek 24.8 do tad cu puditi od brige.... Zna mi je i probadati sa lijeve strane ili uhvatiti grc.... Strahu sam kako vidim koliko curama prestalo kucati srceko sto utjece na to da plod prestane razvijati se....
ja eto ni u jednoj trudnoći nisam radila te pretrage. razlog je što smo se i mm i ja složili da bez obzira na rezultat nebi prekidali trudnoću
pa onda nema svrhe.
radila sam ovaj mini anomaly scan gdje se detaljno vidi bebica, mjeri nuhalni, nosna kost isl.
e sad, da je taj scan pokazao baš nekakvu veću anomaliju, da smo vitalno ugroženi beba ili ja, onda bi to bila druga stvar.
hvala bogu nalaz je bio super, ali svjesna sam da mi to ništa ne garantira.
ali ne garantira niti većina ovih pretraga koje su nam dostupne.
žužy, muma, mirovanje je tu ključno i presudno.
i ja sam u 1. trudnoći imala česte bh, ali se nisam otvarala. sa 30 tjedna su me radi bebice koja je bila jako nisko
stavili na strogo mirovanje i rodila sam sa 37+0 doslovce nakon 1. šetnje.
sa drugom sličan scenario, iako sam prema mojoj procjeni imala puno manje bh (igra i ulogu što je bebica bila puno mirnija)
opet sam nakon mirovanja rodila sa 37, prvi dan kad su mi rekli da više ne moram mirovat.
dakle presudno mi je bilo to mirovanje, jer mi se čini da sam se prošetala tjedan, 2, 3 ranije, da bi onda bila i rodila.
dakle, bit će to sve ok, samo slušajte dr., izležavajte se i odmarajte.
Danas sam razgovarala s mm i odlučili smo da ne želimo taj test..baš zbog istog razloga kao i ornage80 što je napisala.
Hvala curke na odgovorima zbilja je pomoglo.
Ljube, draga. Prvo probaj se smiriti..meni su se u 9tt isto smirili simptomi. To nemora ništa loše značiti.. beba ti daje samo malo vremena da se odmoriš ^^
Ja sam danas 10tt i skoro nemam simptome, tu i tamo se pojave pa prođu. Da nema uzv-a već bi i zaboravila da sam trudna a do 8tt sam povračala ko luda( ako ćemo po simptomoma na njih se nemoj oslanjati..).totalno razumijem tvoj strah, kao i sve prisutne na ovom forumu. Nije nikome lagano pročitati kada netko od djevojaka ima neuspjelu trudnoću, jer se nesvjesno u suosječanju bojimo da se to isto ne dogodi i nama. Na to ne možemo utjecati..to su ti forumi..koliko ti pomognu toliko u drugu ruku pročitaš svakakvih ljudskih sudbina i teško je onda biti ravnodušan. Radi sebe a i radi bebe moraš biti pozitivna. I bit će sve u redu. Samo hrabro i glavu gore.
orange,ja sam ti na strogom mirovanju od 9. tt. Doslovno samo kupaona,jest i doktor. Sutra punim 19. Onda znaš...kod mene mirovanje očito ne utječe na bh.
melange,joj znam za te ponude na kolektivnim prodajama..al nekak me ne privlače. Pogotovo kad znam Mumino iskustvo.:drama:
Osim ak neko tu ima iskustvo u ordinaciji dr Đurića,na njegovu ponudu uglavnom naletim?
A isto tak..da se kojim slučajem do sad pokazalo da nešto nedaj Bože nije dobro,nebi birala,išli bi dr Kosu bez razmišljanja.
Ovak,velim...zato se premišljam.
Tu se bas ide na te 3D/4D iz fore, po snimke, ne dijagnosticki. Kosta 1/5 redovnog pregleda, ne pregledava doktor, nego neki radioloski tehnicar, ako ne i bilo tko tko zna upravljati UZV-om. Pregledi nisu u bolnicama i klinikama nego u nekim fotostudijima za snimanje fetusa (je, smijesno je). Potpisuje se brdo papira gdje im moras jasno i glasno potvrditi da ti je jasno da tu dijagnostike nema. U najboljem slucaju, ako zelis znati, snimit ce spolne organe bebe. Na UZV se obicno ide tamo negdje oko 25-28 tjedana.
ja sam samo u prvoj trudnoći radila triple, ostale samo mini anomaly i to je to.
ovak i onak većina njih je čista statistika, a sad već imam i godine pa zašto da se bediram radi brojka
kako je orange rekla, da je nešto bilo loše na mini anomaly razmislila bi za dalje
i hvala na čestitkama za curku:ghug:
ljube555, isto sam ti kao i Ives htjela sam te savjetovati da se probaš smiriti.
Znaš i sama da na većinu stvari u trudnoći ne možemo utjecati, a većina tih
nesretnih završetaka je predodređena već i ranije kromosomskim i drugim greškama
(prirodna selekcija).
Ali opet, do sada je bilo sve ok i nema nikakvog razloga da tvoja trudnoće ne bude zdrava i ima super ishod.
A ovo da mučnine jedan dan imaš, drugi nemaš je skroz normalno. Meni se desi da sam jedan dan puna energije,
mogla bih sve, a već drugi dan kao da me netko pokosio.
Povračati sam praktički počela tek sada iza 12 tjedna i to sve zbog žgaravice. Žužy je opet rekla da nema mučnine uopće.
Tako da, svima nam je različito i nemoj se time opterećivati.
Ja sam radila rani kombinirani, nisam se dvoumila, znala sam da to želim.
Muž je bio isto za. Sve sam to radila privatno. Nije da su me novci žuljali, ali sam barem malo mirnija zbog toga.
Ljube, nemoj paničariti. Koliko sam shvatila dvije su trudnoće iza tebe i znaš što očekivati.
Pregled ti nije daleko, strpi se do tada, ali se moraš malo smiriti jer ovako možeš paničariti od pregleda do pregleda, a to nikako ne može biti dobro za bebu.
Nemoj niti prečesto odlaziti na uzv-e, to isto ne valja.
Znam da si od straha za trudnoću 7 puta vadila betu, iako se duplala i više nego pravilno.
Opusti se.
UZV stvarno ne steti, pogotovo ako nije sa zvukom (bebama smeta kad se od jutra do sutra pusta zvuk otkucaja srca preko UZV, na primjer).
A za probire i ostale testove, ako vam je stvarno nebitno ima li beba trisomije ili neke druge poremecaje, onda nema smisla ici na testove, osim ako vam ne bi bilo lakse znati unaprijed i pripremiti se (ovako, ili onako). Ako zelite znati zbog pripreme ili zbog drugih opcija, od daljnjeg testiranja do prekida trudnoce, onda nema razloga zasto bi se testove preskakalo. Kombinirani je samo statistika, ali i to daje dovoljno dobre smjernice za nastavak dijagnostike (ili je dovoljno dobro da se nema oko cega brinuti).
Nifty je, ako se ne varam, isto sto i MaterniT21 (taj je dostupan nama ovdje u SAD-u). MaterniT21 nije statistika vec odgovor na pitanje ima li ili nema trisomija, s prosjecnom tocnosti od 98-99%. Radi se nakon 10 tjedana trudnoce, idealno s oko punih 12. Nakon njega obicno nema nikakvog razloga za amniocentezu ili autopsiju korionskih resica.