O Bože, zar i takvih ima -.-" ???
Printable View
Yup. Bila sam kod njega na 4d. Bačen novac. On je mene pitao za spol bebe. A slike i filmić, strava.
3D/4D u principu nema nikakav dijagnostički značaj, kao i u svemu ostalom u radiologiji. To je 'just for show' ili kako mi je rekla kolegica u Njemačkoj, radimo ih jer ih pacijenti jako vole.
Obično se sve obavi klasično utz-om, izmjeri i pregleda, pa onda upali opciju 3/4D da se kompjuterski obradi podatke, komp nadoda ako di fali i izbaci sličice. Ako dr. ne mjeri dobro i ne skupi dovoljno 2D informacija, sličice i filimići prebačeni u 3/4D budu katastrofa jer software nema pojma da lice/ruka/noga ne bi trebali tako izgledati. Tragedija da takvi i dalje neometano rade. :facepalm:
ribice cestitam na bebici !
sara10, da bilo je prirodno, samo su mi isto kao i tebi na kraju dali malo dripa jer su moji trudovi bili kratki.
Svim curama zelim srecu s trudnocama i lagane porode, a ja selim sad na neke druge teme...
Puse i pozz svima i hvala na svemu:-)
Izluđena, čestitam i hvala na lijepim željama. :) i lijepo se provedi na novim temama.
Medeja potpisujem :-)
Kako smo danas curke???
Ja imam jedino bolna leđa, a što se simptoma tiće puno bolje se osjećam. Mučnina skoro više da i nemam u 10+2 tt. Jedino što idem jaaaaaaako puno piškit..pa to je za poludit..
Ja sam ok. Hematoma više nema od kad je jedna bebica otpala. Leđa i noge me bole radi stalnog mirovanja, drob je sve veći, mučnine sve rjeđe i kraće.
Sutra ulazim u 19 tt i imam zakazan UZV.
Samo da dečko bude ok.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bit će bebica dobro. Ti se i dalje čuvaj i sve će biti ok :-)
Muma i žužy nemojte ležati na leđima, pogotovo što imate izraženije bh kontrakcije. Nije preporučljivo nakon 4. mjes. trudnoće ležati na leđima zbog toga što onda se pritišću te vene koje vode krv od dolje prema gore i obrnuto (laički da to objasnim), najbolje na bokovima, pogotovo na lijevom. Meni osobno što je trudnoće bila veća nije ni odgovaralo na leđima niti sam zadnje mjesece spavala na leđima, mijenjala bokove uz baby jastuk i to mi bilo super za spavanje.
Što se 4D uzv tiče, ja sam ga masno platila, al nisam zadovoljna sa dvd-om, bolje su mi bile pojedinačne sličice koje sam dobivala na pregledima nakon toga, al barem je dr. detaljno provjerio organe taj put pa eto barem to. Da ponovo ostanem T, ne bih radila 4D.
Ja više nisam trudnica, al drago mi vas je ćirnit :-)
Nije potrebno namjerno odredjivati strane lezanja i spavanja u trudnoci - tijelo i beba ce sami reci sto im valja, a sto ne valja. A ako bas postoji neki problem, savjetovat ce i lijecnik kako mu pristupiti tj. postoji li neki polozaj bolji od ostalih za lezanje i spavanje.
Meni nikako ne odgovara desni bok, uvijek me jako boli struk i u predjelu jajnika kada dugo ležim na toj strani.
Odgovara mi lijevi bok i ponekad se prevrnem na desni, ali ne ostanem dugo.
Na leđima rijetko spavam, a razlog je što i otprije trudnoće u zom položaju imam najviše noćnih mora.
Tako sam neku noć sanjala da krvarim, ma užas.
Ja sam danas točno 15tt!
Križa me ubijaju, ali zaista užasno.
I mučnine me muče ovaj vikend, nisam baš nešto.
Evo me cure doma s bebom pa da napišem na brzinu kako je protekao porod.
Jutro nakon termina mene je probudila gadna kontrakcija, nakon što sam čekala da prođe krenula sam na wc ali vodenjak je pukao i jedva sam došlepsala s skupljenim nogama do wc i namočila cijelu sobu.
E sada da li ići i kada u rodilište, ja ne bi jer čekam trudove a muž već na iglama. Odlučili smo malo pričekati i nakon 2 sata i dugog tuširanja krenuli smo na SD. Došli smu u 7 sati, otvorena 4-5 cm sa slabim trudovima.
Molila sam da me puste da moji trudovi odrade do kraja otvaranje i poštivali su mi želju, doktor se nasmijao i rekao da ga zovem kad mi dosade.
Imao je pravo jer se s tim trudovima nisam ništa otvorila do 13 sati..skakutala sam na lopti, čučala, šetala ali ni mrdac.
Onda sam pristala na minimalnu dozu dripa čisto da se možda potaknu moji trudovi i doktor je rekao naravno da mi titraju drip da imam 3 truda u 10 min.
Tko je i bio, sestra je smanjivala drip kako su se moji trudovi redali.
Bili su izrazito bolni i po 2 minute dugi, naravno ne svi ali neke sam jedva ispuhala.
Oko 4 sata sam bila na 7 cm i tu su obilazili doktori i rekli da javim čim bude pritisak...ja gledam u njih pa tek sam na 7 ali dobro...
Uglavnom oko 10 min do 4 meni trudovi neizdrživi, pritisak na zdjelicu kao da će se raspasti i počela sam pri najgorem dijelu truda vrisnuti vikali jer nisam mogla drugačije.
Tu su skupila hrpa doktora i babica jer nije bilo praznog boxa i vikali su da se hitno oslobodi jer sam se skroz otvorila, pokušala sam otići na pišanje ali me uhvatio trud pa su me izgurale babice brzo u friško očišćen box.
Tu je došao muž i u dva truda i kontroliranog tiskanja i velikog truda babice ja sam rodila dečka 4050 i 53 cm, glavica 36 cm bez rezanja i pucanja..samo sam malko pukla kod starog reza zbog neelastičnosti tkiva.
Bilo je intenzivno i izrazito bolno ali takav je porod.
Nismo se mogli dugo maziti jer je išao i drugi porod. U 4 sata iseklo je samo cca 1 dl dripa. Maleni ima i slomljenu ključnu kost ali koristi rukicu pa nije strašno.
Na babinjačama je bilo ok, sestre su super ali nikako se odmoriti, sada smo napokon doma i cicamo i mazimo se i divimo a cure se svađaju koja će ga više čuvati.
ribice, čestitam! Ovo tvoje mi zvuči kao super porod. Osim dijela sa slomljenom ključnom kosti, nadam se da će mu to brzo zacijeliti.
Ives, suosjećam, od kad sam vidjela plus wc mi je najposjećenija prostorija u stanu. I inače imam neki mizerni mjehur ali u trudnoći sam dosegla nove rekorde. Ne postoji ustanova, dućan ili komad autoceste di ne znam gdje je najbliži wc.
Medeja, spavaj onako kako ti paše. Meni su u početku jako odgovarala leđa jer su me na boku jajnici bolili, od punkcije, od hematoma, boga pitaj...
Unazad dva mjeseca na leđa ni ne pomišljam jer me ukoči da ne mogu podići nogu i hodati normalno tako da kombiniram malo lijevi malo desni bok.
Inače sam čula dosta preporuka, pogotovo od rodilja i trudnica, za taj lijevi bok ali ne mogu provesti par sati u komadu samo na jednoj strani jer mi nešto utrne a kamoli cijelu noć. Trebala sam se zvati Jeremija. :mrgreen:
Icsi, bit će dečko ok. Samo laganini, dan po dan. :love2:
Sara, samo ti ćirni!
Ribice, divno. Uživala sam čitajući tvoje iskustvo. Vjerujem da je bilo bolno. Ali sad kad imaš svoje blago pokraj sebe..vrijedilo je svakog truda. Čestitam od <3. Mazite se i pazite se.
Evo me kući sa UZV.
Dečko je super. U tjedan dana je napredovao 90 grama i sada pocetkom 19 tt teži lijepih 290 grama i velik je nekih 17 cm.
Doktorica mi je propisala tjedan dana antibiotik Amoksil jer imam nesto sitno bakterija. Inače ne bi ali pošto se radi o meni i svemu šta mi se desilo propisala mi.
Idući kontrolni pregled mi je za dva tjedna.
Evo ja se jutros probudila na leđima sa utrnutom i tako bolnom trticom da čudo jedno...jedva sam se digla. A inače sam na leđima najmanje. Večinom sam na desnom boku,na lijevom tek tolko da promjenim dok mi utrne desna strana..ne paše mi na lijevom.
I sad sam več neko vrijeme u poluležečem položaju na leđima i ni jedne bh do sad. Ali nisam ni pipnula trbuha do sad..pa baš budem vidla.
icsi, drago mi je za lijepe vijesti! :heart:
a ovo da je beba velika 17cm, znaš li možda jel to mjera s dužinom nogica ili samo od glave do trtice?
ja nikako da si predočim koliko je beba sad velika :oops:
žužika, ti se okrećeš kao na ražnju :preskaceuze:
meni su se isto prorijedile bh od magnezija i mirovanja par dana.
čak mi se i prepona smirila. valjda je to to za ovaj krug rastezanja.
u petak sam na pregledu, baš me zanima stanje cerviksa :x
nego, sutra punim 23tt i ulazim u 24tt.
jel to onda ulazim u 6.mjesec trudnoće?
melange, nisam sigurna, vjerojatno cijela beba
Icsi bravo za dečka! Sad nek je sve manje stresno! Ja mislim da je to cijela dužina bebe.
ribice zvuči kao lijep porod. Dobro da su poštivali tvoje želje i ne forsirali nešto na silu. I uvijek mi je drago pročitati da su porodi prošli bez epiziotomije. Ja se tome taaaaako nadam ovaj put.. da mogu normalno funkcionirati s bebom i svu pažnju usmjeriti na bebu i dojenje, a ne umirati od konstantnih bolova zbog epi.
žužy kad si u četvrtak? Ja sam u 11.20h - za promjenu :-D i strah me, naravno...
Hey curke:mama:
Vidim živopisno je od jutra.
Icsi, baš mi je drago zbog tebe. Pravi dečko. Samo neka tako nastavi. Nadam se da si sada ipak malo mirnija. Sad laganini do iduće kontrole.
Žužy sretno u četvrtak :fige:
melange kako si nam ti? Mislim da si već možeš računati 6mj. ^^
Evo ja se probudila s niskim tlakom, i nemam pojma s čime da ga podignem..muž se grčevito trudi da mi digne tlak od jutra ( doslovno) ide mi polako na živce...ali tlak je i dalje nizak ..:ups:.
Ja bih ipak rekla da se kod Icsi mislilo na crl,mjere od tjemena do trtice. To je normalna mjera za te tjedne....i uz to se posebno izmjeri bedrena kost,pa opseg glavice i buše i na temelju toga uzv izbaci gramažu bebe. Bar mislim da je tak...kolko sam polovila da moja gin radi.
Muma,u četvrtak sam naručena u 17h,pa kad dojdem na red...sad sam ja preuzela tvoju smjenu:roll:
I dabome,moj pokus uspio. Čim sam na leđima počela maziti trbuh,skamenio mi se. Dobro nam je rekla gl. sestra u bolnici...ne maziti trbuh. Da staviti onak samo dlan ali ne raditi pokrete.
Posle se čak nije ponovilo...al me zato dost boli dolje lijevo kod svakog ustajanja,dok ležim je dobro. Takav dan valjda...
melange,evo ako pomaže..da,ti ulaziš sad u 6. mj. Kao što sam i ja u 5. mj. No,u subotu punim 20 tj i time sam ravno 4,5 mj trudna. Al mi je glupo reči da sam 5. mj jer nisam. Lakše mi ovak realno kak je.
http://covermagazin.com/trudnoca/?p=378
Ives,gricni nekaj slanoga i pij puno vode.
I potkuri nečim muža još malo..možda mu uspije :lol: :aparatic:
S 20-ak tjedana su oko 15-16 cm glava-trtica, i oko 25 cm od glave do stopala.
Misliš? Ja znam da u početku mjeri crl ali onda kad beba poraste i počne mjeriti zasebno bedrenu, trbuščić, glavicu, čini mi se da ne mjeri više dužinu bebe jer beba nikad nije ravno da ju može izmjeriti točno. Pretpostavljam jer je meni gin sama znala reći da je npr oko 30cm...ako sam je pitala baš za dužinu.
Tako je.
Doktorica je mjerila opseg trbuha, glave, upisala datum zadnje menze i sve ubacila u program i došla do podataka.
Pošto su trbuh, glava i bedrena kost normalnih gabarita mislim da je to prilicno dobar znak da je sa bebom sve u redu.
Tu CRL mjere najkasnije do 20. tjedna, ali cesto prestanu i prije toga jer je pretesko dobiti tocnu mjeru (beba obicno lezi savijena u slovo C pa krivulja zezne mjeru).
ja sam i računala negdje 20-25 cm, skroz da se ispruži.
ali s obzirom da su to sad baš opipljive mjere, malo mi je sve još nevjerojatno.
hvala cure :-)
isci, pravi dečko
meni je sad mjerio bedrenu kost i glavicu, dužinu mislim nije, samo je program izbacio težinu
ribica, super da ti je porod prošao kako si željela
Moj se sad na pregledu prošli tjedan tako lijepo izdužio i s glavicom se opirao da ga je gin taman uhvatio.
Kičmica je bila skroz vidljiva, ravna, manekenska poza.
A ja bih se zaklela da mi na toj slikici beba u profilu liči na muža. :mrgreen:
Kad bih vam barem znala sliku staviti da vidite, baš je smiješan.
Evo upravo sam osjetila prve pokrete, bolje reći udarce moga dečka.
Ribice čestitam na dječaku! Lijepo je bilo pročitat tvoju priču, sada se mazite i pazite, o pa ti već imaš i pomoć kad se njih dvije bore koja će ga čuvat :-)