Flare hvala na savjetu. A evo vidit cu hocu izdrzat. Ja imam osjecaj da vidim minus da nebi se bockala sa jos jednom stopericom
Printable View
Flare hvala na savjetu. A evo vidit cu hocu izdrzat. Ja imam osjecaj da vidim minus da nebi se bockala sa jos jednom stopericom
Kakve su ovo pretrage? Meni ih nitko nikad nije niti spomenio a dosta sam neuspjeha imala ...
Flare, iiiii? Kolika je beta? ajde napisi nam malo lijepih vijesti :)
Ceeeestitam!!!!
Ja radila danas test 6DPT i negativan. Onaj digitalni jako osjetljivi. Mislim da nista od mene ni ovaj put. Blastice su i sigurna sam da bi se nekakv svijetla vidila ....
jesam bas nakon transfera i cisti minus je danas 6 D nakon transfera
I meni se čini da je to prerano!
Danas 7 DNT isto cisti minus radjeno sa Primotestom znaci obicni nije digitalni. Nisam uzela booster kako je planirano, jer kontam ako nije uspjelo da se ne bockam vise
Evo me i danas cisti minus, nije mi jasno 3 transfera zaredom sa potpuno savrsenim blasticama i neuspjeh. Do cega moze biti? Ja nebih vise isla na mpo nego bih radije usvojila dijete, al posto je to jos teze od Mpo razmisljala sam pokusat mozda negdje vanka ...
Može biti do godina (i vjerojatno jest). Općenito, žene od 25 godina puno lakše ostvaruju trudnoću i rođenje djeteta od žena koje imaju 35. Tako je to kod IVF-a i kod spontanih trudnoća. :-( Priroda čini svoje. U razmaku od 10 godina jajne stanice značajno gube "kvalitetu" tj. sposobnost stvaranja zametka koji će dati vijabilnu trudnoću.
No, ne znači da sljedeći transfer neće dati trudnoću koja će završiti rođenjem djeteta :-)
Nema pravila, ja sam uvijek imala savršene blastociste, pa nam je za drugo trebalo dugo da uspije, tek iz 6 postupka i tad je bio fet transfer 3 dan, tako da blastociste nisu garancije uspjeha, isto sam se pitala zasto neće ako su savršene! Znam da ti je teško al glavu gore i uspjeh će doć samo treba bit uporan! I da teško je, jako teško, grlim jako!
Ovaj put sam rekla da je zadnji, iskreno ne bih se beskonacno dugo izlagala svi silnim bockanjima hormonima. A sad sam opet u nedoumici. Moj problem ubiti su zacepljeni jajovodi hidrosalpings, ispunjeni tekucinom. Na americkim siteovima se savjetuje obavezno uklanjanje jajovodima u losem stanju zbog toksicnosti, al evo poslala sam mail Poljaku, mozda nebi bilo ludo poci na Laparaskopiju svakako...
Zao mi je...vjerojatno ces odmakom malo vremena promijeniti i nacin razmisljanja vezano za buduce postupke.
Vezano za tvoja razmisljanja o odstranjivanju losih jajovoda... ja sam odstranila oba. Doduse, u drugacijim situacijama, nakon dvije vanmatericne. Ali u razgovorima koje sam sa raznim dr vodila nakon toga, svi do jednog su mi rekli da je pozeljno kod losih jajovoda odstraniti ih bas zbog toksicnosti i loseg okruzenja za embrij koje mogu izazvati. Ja ti svakako to preporucam, jer ruku na srce, mogucnost prirodne zdrave trudnoce koju imas s takvim jajovodima, cini mi se da je puno manja od potpomognutog zaceca u zdravom okruzenju nakon sto ih odstranis. Tako sam ja sebi racionalizirala situaciju...(tjeseci se usput da mi se svakako nece moci vise desiti odvratno iskustvo vanmatericne trudnoce koje postoji i visoka je sa takvim jajovodima...).
Sto god odlucila, zelim ti srecu...
Ma daj, pa ionako ti ničem ne služe osim što ti smanjuju šanse za IVF trudnoću i povećavaju šansu za vanmaterničnu. Van s tim i imaš puno veće šanse da ti sljedeći transfer bude dobitan! I ja sam BTW ostala u prvom trasferu nakon vađenja jajovoda s hidrićem.
Bok cure, evo da vam se pridružim ako mogu :-)
Moj prvi IVF u prirodnom ciklusu, punktirana stanica... embriologica je rekla da je stanica bila zrela i pravilna, oplođena isci metodom zbog lošijeg spermiograma... na 3 dan napravili su mi transfer 5-staničnog embrija, rekli su mi da nakon 3 dana embrij treba imati između 4-8 stanica.. e sad, koliko sam uspjela naći na internetu bolje je kad je parni broj stanica, ali pravilo je da pravila nema. ima li možda netko od vas iskustva sa peterostaničnim?
Čekam betu, nastojim se opustiti i ne razmišljati previše ali mi baš i ne ide :|
Fusa, hvala ti na odgovoru.
Ja sam u KBC Rijeka. Embriologica mi je sve rekla prije transfera i još me pitala ako imam kakvih pitanja, ali onako sretna što je uopće došlo do transfera nisam uopće razmišljala i bilo mi je dovoljno to što je rekla. Tek kasnije sam pročitala da bi embriji na 3 dan u pravilu trebali biti 6-8 stanični pa si sad razbijam glavu što je moj manji...joooj, ubit će me to guglanje :lool:
mimmi i ja sam ti bila u kbc RI u prva dva icsi u prirodnom i druga dva icsi u stimuliranom i tamo sam uvijek dobila treći dan 4st, imala jedan i 5st i čak dva 6st ali jako loša...neznam zašto ali nisam još nikog čula u RI da je kod icsi-ja dobio onako kako bi trebalo biti. Nadam se da da će tvoj borac uspijeti.
Dino84 nisi ništa javila kakvo je stanje kod tebe, jesi išla na uzv?
Da ne ispadne da sam se samo ubacila:mrgreen:, pisala sam ja prije cca god dana,kad sam još bila u postupcima u RI, sad vas s vremena na vrijeme pratim i navijam:-D
Znam da im baš nažalost i nije neka statistika, meni je ovo bio prvi ivf u prirodnom pa mi je još sve novo.
U kojoj si ti fazi Fusa? Liječiš se negdje dalje ili? Ja sam razmišljala na početku da krenem odmah privatno, ali kako je to u Zagrebu ovo u Rijeci mi je bilo praktičnije, a i zasada su se pokazali ok i susretljivi.. prošla sam samo inseminacije, ali od njih i nisam puno očekivala jer su me odmah upozorili da stopa uspjeha baš i nije visoka.
Kod ICSI-ja isto tako kod IVF-a treći dan se očekuje da embrij ima 8 stanica, može on imati i 7,6,5...pa opet biti uspiješan postupak, ali manja je vjerojatnost za to.... Prošla sam to, tražila po netu uspješnost 4st na 3dan, mislim da je bila jedna cura kojoj je uspijelo, ali meni nije i to tri transfera sa 4st na 3 dan...
Ja sam sad imala neuspješan Fet 1blastociste, pa idem sad dalje kopat koje pretrage još mogu napravit prije zadnjeg stimuliranog ivf-a preko hzzo-a.
Cure samo da se javim, bila sam na uzv i imamo malo srce sto kuca! Sad sam 6+6 tjedana trudna. Evo ja sam imala neprohodne jajovode i 2 izvanmaternicne, nakon cega su mi odstranjeni i 2 puta sam ostala trudna iz prvog pokusaja, prvi put iz ivf i sad iz feta. Tako da je mozda dobra stvar da su mi uklonjeni, veca je vjerovatnost trudnoce.
Evo da se i ja javim
9dnt vracen 3 dan 8stanicni a+...danas napravila test negativan....ima li još nade?
sally... ima nade. hajde još jedan test za 3-4 dana.
Sve bi bilo lakše da nemam sve te simptome (trudničke)....zato sam i napravila test...uglavnom želim svima sreću i naravno veliku betu
Pozdrav cure. Čitam vas već neko vrijeme (zapravo pročitala sam oba podstavka forum Nakon transfera) i vrijeme je da se ja ohrabrim i podijelim priču s vama.
Suprug i ja već 5 godina radimo na djetetu, od čega smo 3 godine u MPO vodama. Prošla sam 3 inseminacije koje su bile neuspješne, zatim sam krenula u IVF u prirodnom ciklusu koji je prerastao u inseminaciju jer je folikul puknuo prije punkcije. Nakon toga sam odradila dva IVF u stimuliranom ciklusu, od čega su u jednom uspjeli izvući 13 jajnih stanica, ali nažalost nije jedna se nije oplodila, a u drugom su izvukli 9 jajnih stanica, od čega ih je bilo par dobrih koje su oplođene, međutim prestale su se razvijati nakon tri dana, tako da do transfera nije ni došlo. Odlučili smo da ćemo odmoriti godinu dana, budući da su ovu postupci prije navedeni bili odrađeni u godinu i pol, napravili smo dodatne pretrage (kariogram, trobofilijske faktore) i sve je bilo ok. Da napomenem, ne znamo razlog neplodnosti, jer je i suprugov spermiogram i moji nalazi su uredu. Trenutno smo u trećem IVF u stimuliranom ciklusu. Uspjeli su izvući 4 jajne stanice, od čega su se 3 oplodile i jednu su mi vratili nakon tri dana, a druge dvije su pustili da se razviju do blastociste, nakon čega su iz smrznuli. Ja sam imala transfer prošli petak 23.11.2018. i trenutno čekam betu po prvi puta. I trebam je čekati do 12.12.2018., naravno, jer sam u MPO u Rijeci. Do onda ću poluditi.
Prvih 3-4 dana nakon transfera mislila sam da će me bolovi u trbuhu složiti na pod, grudi su me boljele samo na pogled. Za sad se sve smirilo, zadnjih par dana imam neki pritisak u donjem dijelu trbuha i leđa, ne znam da je to što mi menga treba doć (inače su mi ciklusi na 34-37 dana, a zadnja menga je bila 6.11.2018.). Sinoć sam dok sam stavljala crinone gel vidjela neke sitne smeđe točkice na ostatku gela što tijelo ne upije, i to me ubilo u pojam jer mislim da će mi doć menga za koji dan. Strah me napraviti test, jer se ne želim razočarati. Da li je koja od vas imala takve smećkaste točkice prilokm stavljanja gela i kako je to rezultiralo?
Ja se ispričavam na dugom postu, morala sam se nekome izjadat. Svima koje čekate želim vam visoke bete :)
lala2412 tebi je danas 11 dan nakon transfera. Sutra bi svaki test trebao pokazati ako je doslo do trudnoce, cak i ako ga budes u sred dana radila. Rijeka zaista pretjeruje s tim cekanjem do bete.
Nemoj samo one testove Clearblue raditi....ali niti jedan od tih. Nisu pouzdani. Imaju u ljekarnama Geratherm, Cyclo test i Gravignost Ultra.
Sretno :)