lala2412 prvotno napisa
Pozdrav cure. Čitam vas već neko vrijeme (zapravo pročitala sam oba podstavka forum Nakon transfera) i vrijeme je da se ja ohrabrim i podijelim priču s vama.
Suprug i ja već 5 godina radimo na djetetu, od čega smo 3 godine u MPO vodama. Prošla sam 3 inseminacije koje su bile neuspješne, zatim sam krenula u IVF u prirodnom ciklusu koji je prerastao u inseminaciju jer je folikul puknuo prije punkcije. Nakon toga sam odradila dva IVF u stimuliranom ciklusu, od čega su u jednom uspjeli izvući 13 jajnih stanica, ali nažalost nije jedna se nije oplodila, a u drugom su izvukli 9 jajnih stanica, od čega ih je bilo par dobrih koje su oplođene, međutim prestale su se razvijati nakon tri dana, tako da do transfera nije ni došlo. Odlučili smo da ćemo odmoriti godinu dana, budući da su ovu postupci prije navedeni bili odrađeni u godinu i pol, napravili smo dodatne pretrage (kariogram, trobofilijske faktore) i sve je bilo ok. Da napomenem, ne znamo razlog neplodnosti, jer je i suprugov spermiogram i moji nalazi su uredu. Trenutno smo u trećem IVF u stimuliranom ciklusu. Uspjeli su izvući 4 jajne stanice, od čega su se 3 oplodile i jednu su mi vratili nakon tri dana, a druge dvije su pustili da se razviju do blastociste, nakon čega su iz smrznuli. Ja sam imala transfer prošli petak 23.11.2018. i trenutno čekam betu po prvi puta. I trebam je čekati do 12.12.2018., naravno, jer sam u MPO u Rijeci. Do onda ću poluditi.
Prvih 3-4 dana nakon transfera mislila sam da će me bolovi u trbuhu složiti na pod, grudi su me boljele samo na pogled. Za sad se sve smirilo, zadnjih par dana imam neki pritisak u donjem dijelu trbuha i leđa, ne znam da je to što mi menga treba doć (inače su mi ciklusi na 34-37 dana, a zadnja menga je bila 6.11.2018.). Sinoć sam dok sam stavljala crinone gel vidjela neke sitne smeđe točkice na ostatku gela što tijelo ne upije, i to me ubilo u pojam jer mislim da će mi doć menga za koji dan. Strah me napraviti test, jer se ne želim razočarati. Da li je koja od vas imala takve smećkaste točkice prilokm stavljanja gela i kako je to rezultiralo?
Ja se ispričavam na dugom postu, morala sam se nekome izjadat. Svima koje čekate želim vam visoke bete :)