Muma bit će sve uredu ja sam sigurna , čuva anđeo svoju seku! A ja vam držim fige da budete što duže 2u1. !!!!!
Printable View
Muma bit će sve uredu ja sam sigurna , čuva anđeo svoju seku! A ja vam držim fige da budete što duže 2u1. !!!!!
Muma, držite se vas dvije :heart: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Znate cure kad se čovjek istroši, i više nema, nema ni od kud. Imam vjere, imam, ali snage više nemam. Nada zadnja umire!
Muma draga, molim se za tebe da sve bude u redu.. :-* izdržat ćeš ti to.
Muma draga..snage imaš,to sve znamo :love2:
Sad još malo strpljenja,bude sve kak treba. :heart:
Muma draga samo hrabro i ne boj se, ne boj se, mora biti dobro i biti ce dobro jer drugačije ne moze!!! Samo pozitivno a za doktore, neka su se uspaničili , vjerojatno zbog prethodne trudnoće, a govore najlošije scenarije da bi se ogradili kasnije za svaki slucaj.. Znam iz iskustva, kao da mogu rec, pa upoznali smo vas sa tom mogucnosti.. Zato se ne sekiraj jer se oni samo ograđuju..
Malo izvješče sa našeg jučerašnjeg pregleda:-)
Na 19+5,bebica je oko 300 g i 23 cm. Sve je super,gledali smo klijetke,pretklijetke,ošit i sve je kako treba. I pupčana i posteljica..
Plazil nam je jezika,kazal pimpača i skakutal..ima ga posvud. Od stidne kosti do oko pupka.
Pričale smo o svemu i svačemu...bh su ok sve dok ne bole i cervix je zatvoren,moj je 39,9 mm. Uzv mi je radila na boku da mi bude udobnije,obožavam svoju doktoricu.
Nakon mojih sto pitanja,kratko me pregledala i vaginalno,samo da potvrdi da je cervix sa abdom. uzv-a realno stanje.
Krvna slika i urin su mi uredni,šećer 3,8 i ja presretna. Tlak niski uobičajeni od početka trudnoče,95/55.
Za dva tj idem na bolnički uzv da me tamo još detaljno pregledaju na boljem uzv-u,izvaditi TSH i testove senzibilizacije. Iduča kontrola 14.
I nek se ovak sve nastavi :zaljubljen:
Muma sve će biti ok, drži se :love2:
Muma grlim... biti će sve ok. :heart:
Kiara... protrnula sam kad sam tek danas pročitala prvi post na ovoj stranici. Drago mi je da je sve ok. ~~~~~~ za do kraja!
Potpisujem od rijeci do rijeci. Bas to..
Ne mare oni kako ce se zena osjecati. Njima je bitno da zastite svoje guzice a sad ako usput bude sve dobro, super! Tako ti oni razmisljaju. Vjeruj u pozitivan ishod i uzdaj se u svoje maleno. Bit ćete vas dvoje dobro :-*
Ja sam uvjerena da ce sve biti dobro muma ! Zuzy cestitam ti na sve 5 trudnoci !
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Muma :heart:
Mojca draga :)
Muma drzim fige i vibram za malu princezu, a L. vas sigurno cuva.
muma, imate li već ime za malenu, da zaprave navijamo? :ghug:
meni na kontroli stanje blago pogoršano.
skraćena, omekšana, uloživa. you name it.
do sljedeće kontrole mirovanje. ako ne bude poboljšanja, možda čak i na serklaž.
bol u preponi je normalna, priprema za porod. bitno da ne prelazi u bolne kontrakcije.
ponavljam, barem me tjera da mirujem kako treba :raspa:
melange,onda u vodoravan položaj do idučeg pregleda:love:
Kad je?
Muma, svašta si prošla i znam da ti je koma sad ponovno prolaziti kroz stresne situacije,ali realno da se malena i rodi sad skoro,pa sve će biti ok! Malo inkubatora i to je to!! Ne brini!!
Žužy,tako te s veseljem čitam i odmah se sjetim nas dvije starosjediteljica na bivšem podforumu. Mislila sam da se nikad nećemo preseliti dalje,a vidi nas sad:-) prevalile pola:-)
Žužy, malac nije srameći ^^ tak i treba. Čuvajte se i dalje
Kudri kako si ti? Tebe dugo nisam srela na forumu ;)
Ives,ma pratim ja sve,ali sam lijena za tipkanje...dobro sam,još uvijek na moru. Ronim,plivam,uživam sa starijom kćeri u još malo slobode jer kad dođe dečec,nebumo više imalitoliko slobodnog vremena,bar ne na početku.
Žužy, u 26tt sam ušla...ti i ja smo dosta blizu!:-)
I užasavam se najviše ranog buđenja jer mi je starija spavalica oduvijek. Sad na moru zna i do pola 12 spavati....pa onda i ja koristim priliku:-)
Hvala cure! Malo je bolje sad s nifedipinom, manje je napet trbuh i manje je kontrakcija. Urinokulturu je sterilna. Još brisevi pa ćemo vidjeti.
melange, cura će biti Eva jer bi i L. bio Eva da nije bilo pišulinca među nožicama
I odmaraj sad, netko mora i taj staž odrađivati
Muma vazno je da si ti u zen-u. :)
i mi imamo E. kod kuce.
inace, bila sam sa prvom trudnocom na tokolizi od 30 tj, svi brisevi su bili sterilni.
rodila u 36 tj. klinca od 3300g.
Muma :heart: za djevojcicu najljepseg imena
:-*
Hehe, Ginger ;)
Sirius, danas više uopće nema nekih pravih tokoliza.... eto tako mi tu govore. Pa nek netko kaže svoje nedavno iskustvo :\ Dobila sam jedan jedini čepić i sad samo nifedipin. A nadam se najboljem. Završili smo navečer s duplim dozama dexića...ajme to peče, još kad je poduplano...
žužy bravo za lijepo napredovanje!
melange :fige: da se situacija poboljša.
Muma, :fige: za svaki dan po dan što bliže terminu. Eva je predivno ime! :zaljubljen:
eva :heart:
muma, ja sam jučer (naravno :roll:) čitala po forumima o serklažu i tokolizi i naišla baš na to što pišeš,
da je to u većini zapadnih zemalja zastarjela praksa, nego kao ide se na mirovanje i praćenje.
najviše me ipak umiri komunikacija s liječnikom tako da, pitaj kad si već tamo.
žužy, pitala si za kontrolu. krajem rujna, za 3 i pol tjedna.
evo ležim, muž pere prozore. osjećam se kao vreća krumpira.
S prvom tabletom nifedipina, jučer ujutro, kontrakcije su kroz dan skroz nestale. Bilo ih je puno, jakih. Danas drugi dan da nema ni jedne. Navečer kad trebam dobiti drugu dozu primijetim da počnu stezanja, i dosta mi je kroz noć trbuh napet ali to je ništa u usporedbi s prijašnjim stanjem. Jel moram reći da samopouzdanje raste? :) I fizički rangiram na njega ovaj put, sva sam crvena. Nisam tako reagirala na nifedipin ni u prvoj t! Otvorila sam se prekjučer jedan prst od njihovih vaginalaca. Samo nek tako nastavimo i vjerujemo da neće vam prije nego što je L izašao <3
Rangiram = reagiram... Svaka nebuloza vezana je uz moje nesnalazenje s tabletom, nismo se još sprijateljili...tako da se ne korigiram stalno...
Brine me jedino što nifedipin ide do 34.tt. Morat ću pregovarat o tome jer znam cure koje su ga pile do 37. I ja, i svaka od njih, smo rodile tjedan dana nakon prestanka.
Slažem se sa sirius- kao i tokoliza- vjerojatno postoji razlog zasto je daju do punih 34 tt a ne duže, određeni rizici. Sa 34 tt kod bebe je razvijeno sve sto treba biti, jedino je kilaža manja nego kod beba koje se rode u terminu.
Počela sam ih tek sad piti, a u prvoj t sam ih pila puno duže. Misliš možda na uzimanje u kasnijim tjednima? Ne znam. Popričat ću.
Da, na uzimanje u kasnijim tjednima.
Praksa kod nas je sprjecavanje poroda do navrsenih 36 tjedana, zatim se sve pusta da ide svojim tokom. Kod cuvanih trudnoca, pousavaju rastegnuti minimalno do navrsenih 35.
muma, bude sve ok, samo polako dalje
mene ova promjena vremena skroz složila, tlak mi pao na 80/60, tak da već tri dana vegetiram od umora:spava:
Muma..samo hrabro dalje. Divim se tvom strpljenju. Dan po dan i bit će sve dobro.
llella...ajme pa to je full nisko!!!
I ja imam problema s niskim tlakom, ali moj se vrti oko 108/50 ...jel sad situacija malo bolja?
Muma eto mene samo da ti posaljem vibrica ~~~~~~~~~
Vjerujem da cete ti i eva jos dugo biti 2u1, samo pozitivno :-* :love2:
Ostalim curkama isto puuuno srece, drzte se i ne zaboravite uzivat u svakom danu, brzo ce sve to proci onda idu druge slatke muke ;-)
Zuzy :heart:
Ivana drago mi te vidjeti ovdje! Kako si ti, ste uhvatili ritam i to?
Cure, jel normalno osjetiti tu i tamo grčeve dole, tamo kod kukova i jajnika - traju po par minuta i onda stane i tako mozda 3 puta dnevno?
Hvala cure. :-* Za sad ništa novo osim malo glavobolja zbog nifedipina. Proći će kad se naviknem. Nisu strašne pa nije da trpimo beba i ja. Upravo smo odredile prvi ctg s kontrakcijama pa ću baš vidjeti kaj će reći. Možda ću žicati da naprave koji navečer jer ih je zadnja 2 dana dosta... Nikako naučiti...ne se hvaliti! :\