Muma drzi se.
Printable View
Muma drzi se.
Evo svakim danom sve bolje, hvala na pitanju... sa strahom cekam svoj pregled i nadam se da je sve u redu...
Smizla i ja smo se uhodale, lijepo napredujemo - narasli 3cm i dobili 1,5kg u prvih mjesec dana :-)
Velika je cura i pre pre predivna! Zelim vam da i vi toliko uzivate sa svojim limacima... to se jednostavno ooobozava svaki dan sbe vise i vise :heart:
Ivana.sky... divno te je čitati.. :zaljubljen:
Muma šaljem brdo pozitivnih vibrica °•○●☆°•○●☆°•○●☆°○☆
Dominik, kako si mi ti?
Ivana ️superrr! Kad imaš pregled? Imaš kakve teškoće?
Ives- pa vise manje ok, zadnjih dana me neki grčevi muče kao menstrualni ali nekako kod jajnika nemam pojma sto je to, mozda se širi sve, ne mogu dočekati kontrolu vise za 10dana!
Moguće..ma joj stalno neka probadanja..probaj se opustiti i ne osluškivati toliko tjelo. Puno je lakše kad se opustiš. I ja imam kontrolu za nekoh dva tj. pa sam luda već...
Ja ću ići tek 18.9.
Do tada neću živjeti nego životariti. Tada bismo mogli saznati spol pa će zato i trebati sto godina da prođe to vrijeme.
Prijavljujem da jučer i danas osjećam nešto čudno u području trbuha gdje je bejbi. Ne mogu odgonetnuti jel probava ili picek mali.
Uživljavam se i uvjeravam da je to moja bebica. Tek sam 16+1 i tako bih silno htjela da je to to jer, hmmm, mora biti. :heart:
Bokicc curke :-)
Evo mi smo danas 34 tt po noci po 4-5 puta hodocastim na wc i bas me to izmori jer po noci ne spavam...
Sutra imamo pregled+brisevi+uvz malo sam nervozna
Za razliku od svih ostalih kontrola do sada, za ovu sutra sam čist ok.
Prije sam imala noćne more i to po 10 dana pred pregled svaku noć.
Ovaj put sam nekako smirenija.
Valjda sam se konačno pomirila da će biti što bude, ionako ne mogu ništa promijeniti a on se fino mrda pa je možda sve ok.
Medeja, mogli bi to biti pokreti! :zaljubljen:
micamaca,eryngium,sretno sutra na pregledu!
Medeja,moguče da je mali picek:zaljubljen:
I zbilja se lakše diše kad ga/ju jednom osjetite,neusporedivo sa ovim početnim tjednima.
Dominikslatki,koji si tt? Vjerojatno su bolovi od rastezanja.
kiara,kako je kod tebe?
Ivana.sky,:-*
Ja vam idem na kontrolu tu neku 6tj.nakon poroda, 9.9. sam narucena...
Ne znam sta da kazem za teskoce... kad duze stojim ili hodam ili nju nosim, onda me dolje onako ko da netko uhvati i vuce, neugodan osjecaj :-/ a i cudno mi sve nesto tam dolje... budemo vidjeli... ne znam jel to tak mora ili se nest zeznulo :neznam:
Al da vas ne zamaram s tim, to cete tam na drugim temama kasnije gledat hehe
Samo hrabro ;-)
Uh Ivana ja se toga ful bojim jer najgore je to sto zapravo ne znaš sto je normalno a sto nije! Nadam se da ce ti biti sve ok, a čuj i treba tijelu da se vrati u neko stanje normalno, jos dodaj porod kao traumu za tijelo i jos ako si malo osjetljivija, evo neugodnosti. Joj frka je mene svega, najviše neznanja.
Žužy ja sam 19tt.
Eryngium sretno na pregledu i da znaš da su i meni kile kao kod tebe šibaju gore ko lude, a nista ekstra je jedem sad.. A strah me prestat se vagat da ne padnem u nesvijest ..
Sretno s pregledima cure! Samo opušteno, dok je sve OK! Moji brisevi sterilni. Čekam sad pregled i uzv i ako nema novih šokova poslali bi me na strogo grijanje kreveta doma. Držite fige da beba lijepo raste i da je cervix postojan.
Muma sretno! ;)
Muma mogu mislit kolika ti je ovo briga ali vibramo pozitivno za tebe :ghug:
Muma ~~~~~~~~~~~~~
Za ići doma.
Cure moje, nista ne stima. Cervix se za 5 dana skratio 3mm... sad je 24. Bebin trbusciv je manji nego prije 5 dana, a ctg upravo divlja... otkucaji joj sibaju do 180. Prije pregleda smo pricali da idem doma, a sad je kaos.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Da bude sve ok.
Muka drži se! Sta kažu jos?
Muma, :fige: do neba!!!
ivana :love2:
Mi smo super. Puj, puj, da ne ureknem.
Sve mjere za 26tj. Pišulinac ima cca 800gr po procjeni i samo nek se on meni debeli jer će ga ionako počupati van ranije.
Posteljica je di je, glavno da ne ide niže. Ušće 4cm kompletno zatvoreno.
Za nalaz oGTT-a gin rekao da je super tako da sam dijagnozu GD izbjegla. Ja hepi. :-D
Ukupno sam do sad dobila 8,5kg što po mom mišljenju i nije tako strašno.
BMI mi još uvijek nije došao do 25 tako da se ne mislim zabrinjavati s kilažom.
I sad ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se nastavi ovaj dan u tonu dobrih vijesti.
Muma, :fige: do neba!!!
ivana :love2:
Mi smo super. Puj, puj, da ne ureknem.
Sve mjere za 26tj. Pišulinac ima cca 800gr po procjeni i samo nek se on meni debeli jer će ga ionako počupati van ranije.
Posteljica je di je, glavno da ne ide niže. Ušće 4cm kompletno zatvoreno.
Za nalaz oGTT-a gin rekao da je super tako da sam dijagnozu GD izbjegla. Ja hepi. :-D
Ukupno sam do sad dobila 8,5kg što po mom mišljenju i nije tako strašno.
BMI mi još uvijek nije došao do 25 tako da se ne mislim zabrinjavati s kilažom.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za još dobrih vijesti!
Muma,pa nemreš vjerovat..unatoč strogom mirovanju i terapiji. A kaj još vele doktori,jel to problem kaj joj je trbuščić manji,kaj to smatraju zastojem u rastu ili kaj?
Drži se,mislim na tebe i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba da se kontrakcije smire i sve bude dobro!
muma, za tebe i evušku :ghug:
jel ona uznemirena i ima visok puls zato što si ti ili je nešto muči unutra?
glupo sam postavila pitanje, valjda se kuži što mislim.
eryngium, divno za pišulinca od skoro kile!
zašto će te porađati ranije, nisam ulovila?
eryngium,bravo za bebicu,nek tako i ostane. Znači posteljica nisko ne zadaje probleme,taj dio je ok?
Cure,dal primječuje koja od vas kakve nove promjene na koži? Ono,znam da je sve normalno da se mijenja...no mene čude neki čudni bijeli flekovi po nogama. Pojave se navečer,i tokom tuširanja i nakon,su najizraženiji,kasnije nestanu. A tuširam se možda tri min. mlakom vodom.
Ono,kao kad prst utisnete u kožu pa ostane bijeli trag na sekundu. Tako je ovo. Noge mi promkene boju naspram gornjeg dijela tijela pa to bijelo bude izraženije....ko nekaj vezano za cirkulaciju? Prek dana je sve normalno.
I pojavile mi se strije na desnoj cici,oko bradavice. Prvo su te brazde bile hrpa sitnih kapilarica ali sad su to več i pod opip i na izgled tamnocrvene strije. A uljim i cice i trbuh svaku večer...eh,očito nebitno.
Bravo eryngium!
Ja sam doma, ali od sad na dalje, Bog nam pomogao. Mislim da je to najbolja definicija stanja. U ponedjeljak idem ponovno na pregled i ako beba neće rasti slijedi odluka o porodu, da li s 34tt, 36/37tt... ako ne krene porod sam ranije...
melange mislim da su današnji otkucaji rezultat još jednog vaginalca, uzv-a i mojeg stresa, jer su do sad bili uvijek savršeni. A ne mogu ja ujecati na to. Pokušavam biti zen koliko ide.
Eryngium tako mi je drago da je sve ok! !!
Muma bit ce ok, vjerojatno od stresa je sve podivljalo, pa zamisli samo koji je stres u tebi ovih dana bio i jos uvijek je, koliko god ti mislila da si zen beba to ne misli. Hajde mozda doma bude lakse ipak si doma.. Okupiraj si misli drugim stvarima koliko god to možeš!
Žužy definitivno cirkulacija, vjerojatno ti izreagira na tuširanje, ipak je sad sve turbo osjetljivo
Muma u mislima sam s tobom. Mene su neki dan uhvatile neke kontrakcije da sam jedva hodala. Odmah sam posla do doktorice i dala mi je normabel 3x2mg dnevno i magnezij direkt i preporuka mirovanje. Magnezij pijem al sam normabel uzela samo jednom i sad mirujem sto vise. Nemam bolova ni kontrakcija. Strah me uzimati toliko normica ako nemam vise kontrakcija i nisam otvorena.
Muma draga, lijepo da ste doma i nadam se da ce sad biti bolje, ipak doma je sve smirenije.. pazi sebe i curku.
Ja strepim i cekam pregled u petak..uzas kako sam nervozna.
Muma draga, i ja sam u mislima s tobom!! Sve će biti ok, ne brini draga!!
Eryngium, kad je tebi termin? I meni je maleni na uzv prije tjedan dana, s 25tt imao 800gr, a ja dobila 9,5kg...vidim da smo skroz terminuše:)
žužy već sad? Pa kaj su tak narasle cice? Ja ih još nemam, ali imam sasvim zadovoljavajući broj pubertetskih, pa bi bilo dovoljno :voodoo:
Moja cura se smirila, očito je zaspala...ajde, korak smo naprijed.
Zuzy i meni se neke strije stvorile ali na donjem dijelu grudi. Vidim ih kad ih podignem. Cudne su boje, nakako tamno crvene prugice. Valjda je to ok. Ne brinem previse jer su mi dosta narasle. Nov grudnjak sam prerasla nakon tjedan dana.
Muma ~~~~~~~~ za sto duzi 2u1 status
A otkucaji su vjv rezultat svega sto si navela
Ja sam jednom u prvoj trudnoci, u 32 tt, zavrsila na hitnom ctg-u zbog otkucaja - otisla svojoj dr zbog iznenadnih kontrakcija, sva se uzrujala, sto je rezultiralo tlakom 150/100 i bebinim visokim otkucajima
Ona me malo smirila i dok sam dosla u bolnicu - sve se unormalilo
eryngium bravo za bebu!
zuzy mene je samo jako svrbila koza
Muma ~~~~~~~~~~~~~da budete što duže 2u1! !!!!
Muma, drzim fige za 2u1 do termina! Bit ce lakse kod kuce. Sto je da je, manje je stresa.
Cure sta samo ja imam grčeve i to po noći kao menstrualne ali kod jajnika - itko?
Ne da mi se panicarit jer se smiri a pregled je za 10dana..
dominikslatki...pa sad si več nekak mislim da nebi smjela imati grčeve tipa menstrualne. Ako se ne pojačaju,pričekaj pregled...ali uvijek možeš zvrc giniča,čisto da te smiri.
Nisu mi narasle sise nešto,samo su punije. Ali su mi se s početkom drugog tromj. bradavice povečale,pogotovo desna.
Ribice,e točno ta boja...takve i budu strije na početku,tamno crvene do ljubičaste. Inače sam prve na desnom bedru dobila u osnovnoj školi,tako da sam im sklona. Al ono,očekivala ih jesam na trbuhu,ne na cicama i to tak rano. No dobro...