Što kažete na imena Cvita, Franka, Livia?
Printable View
Što kažete na imena Cvita, Franka, Livia?
cvita je jako lijepo, franka mi je draze u muskoj varijanti :-)
cvita mi je slatko! :-)
Cvita, Meri, Lea, Roza, Iskra...
Roza :zaljubljen:
Mi ćemo imati Rozu ako bude curka. :-)
Meni se Cvita nikak ne sviđa. U sjevernoj Hrvatskoj postoji ime Cveta i to je najčešće ime za krave
meni je lijepo ali obitelj bi mi se zgrozila. nije da me briga ali ipak sam slavonka, kod nas bi teško prošlo.
Cvijeta mi je, moram reći, puno ljepše nego Cvita, ali vidim da je Cvita ekstra popularna u južnim krajevima.
Meni ni Cvita, no Cvijeta, ni Cveta :nope: ne zvuči nikako. Kao nadimak neke bake od prije sto godina.
Meni se svidja Samantha i Melanie.
Ako budemo imali curicu i ako bude tamne puti kao moj mladji sin biti ce Samantha, a ako bude svjetlija kao stariji sin biti ce Melanie. Tako nekako ja zamisljam ta dva imena.
Imamo ime i za decka, ali to je za drugu temu.
meni Cvita nekako za bakice...baš mi nije lipo
Pa sad su i popularna imena za bakice.
Leonora, ako netko voli duga imena.
Dovoljno rijetko ( dvadesetak u Zg, manje od 20 u RI-ima stranica gdje se može naći koliko je često koje ime)
Dovoljno zvučno. OK se izgovara i piše i kod nas i vani.
meni je Cvita baš lijepo :heart: ali samo za Dalmaciju
u mom kraju baš nekako ne paše
I meni se sviđa ali kad se neko ime preforsira onda mi je bezveze
pa istina, ali to naiđe val imena svakih par godina
i onda udri svi po istome
ali ime ko ime mi je baš fajn, nekako starinsko a ženstveno
a leonAra?
evo, da vas obavijestim...ovaj vikend pricamo nesto opet oko imena, kako cu uskoro rodit, a jos ne znamo kako ce se zvati i spomene se rita. muz i mala skroz za, navijaju za ritu i onda im velim ono o cemu nisam razmisljala, kako ce druga djeca u zagrebu zvati ritu. pa su odustali.
kaze mala da moze sara. ja velim odlicno, moze! kaze muz, da ne moze, da se on sada navikao na laru i nek je lara. i mala ne da. sva imena osim lare. i nikako skuzit zasto lara ne.
i kazem ja njoj, gle, jel se moze zvati lara, a onda kada ce se krstiti ti joj izaberi ime koje zelis, necemo se mjesati? moze.
i tako, cekamo laru. lea i lara :)
leonisa moja necakinja je lara :heart:
Kad pogledamo imena u kalendaru, vidi se da se to s vremenom jako mijenja...
Uostalom, tko bi danas djetetu dao ime Kunigunda ili Kleofa? A toga ima stvarno puno. S druge strane, zašto ne bi djetetu dali ime Rozamund ili Ramona? Ne bih imala ništa protiv, ali imam samo dečke.
Još par lijepih imena: Selma, Edita, Nina, Klara
klara je moja patnja od malena, al su me svi zezali zbog pekare klara.
nina ne bi jer je druga strana iste medalje.
sogorica mi cijeli zivot govori: zovem se nina. sljedeca recenica: da, samo nina, nisam nikolina.
bubekica, meni je lara jako lijepo ime i znam samo dvije curice koje se tako zovu. jedna iz generacije starije i jedna mladja seka proljenog zeke s foruma.
u vrticu nema ni jedne.
zanimljivo je da od 13 curica u grupi ima 2 marije i 3 eme :)
koliko se tu spominje lea, ja osim moje i jos jedne proljetne s foruma, ne znam ni jednu :)
leonisa super ste ime izabrali
svidja mi se, a kod nas je stvarno retko
mene stalno muce imena za drugo dete (a nisam ni trudna, ali znam da ce biti devojcica :mrgreen: )
prva se zove Nadja
a posto ja jako patim na slaganje imena, onda i drugo treba da ima 4, najvise 5 slova, plus da nema r (prezime jako dugacko, ima r), da ne zavrsava na s
pa posto je Nadja rusko onda mi se slazu Neva ili Olga, mada me vuku jos i Lada, Zora...
inace mnogo volim "geografska" imena, ali MM nije hteo ni da cuje da se Nadja zove Drina, tako da mi je to ime ostalo tiha patnja
Kažem ti da je moja Lara jedina u vrtiću i školi. sad ima jedna malena curica, čini mi se ali sve u svemu, kod nas je to više manje rijetko ime
I da, odličan izbor, vidi se da imaš ukusa:mrgreen:
Lara je jako lijepo, a i Leonora mi je super, posebno. Ja volim duga imena.
Lara,Dora i Vita su moji favoriti, a mm bi Petru..
Ajme, pa kako se Zoje nisam sjetila, od svih ruskih koje sam čuvala. Super ime
I meni se svidja, ali ovde kod nas je postalo dosta cesto. Zoja, Zoi....
Moja Nadja ima drugaricu Nedu, isto mi se svidja, ali vuce me ruski djir.
ja na onom topicu za dečke baš napisala kako obožavam ruska imena...
Zoja mi je u top 3 , Olja, Neva...prelijepa su...
da ,meni je Lara bilo u igri i za prvu curicu al nam je susjeda rodila Laru par mjeseci prije pa eto nismo.
al sad sam se eto nekako navukla na Zaru a MM govori kako mu nije loše ime al još mora razmislit da mu legne, ma zamisli:roll:
ima Zara i u splitu ali uopće me ne pogađa to, meni je ime super, moćno i nježno:)
kad govorite o ruskim imenima, a i nije nužno rusko: Anastasia, ili samo Nastasja. I onda bi je zvala Staša ;-) to mi je tako slatko
A baš sam i ja htjela reći Anastazija, kad se spominju ruska i duža imena :-) Manal je bila brža. Upoznala sam jednu Anastaziju, a tako smo ju i zvali, nitko nije kratio.
Evo onda drugi prijedlog (i nju sam upoznala, ali u Slo): Vasilisa - zovu ju Vaska.
Ja ne bih izabrala za dete dugacko ime zbog (pre)dugackog prezimena, ali su mi lepa Anastasija - Stasija, Stasi, Nastja (kod nas malo precesto i uglavnom ih skrate na Ana), Vasilisa, Varvara, Katarina, Ljudmila, Ksenija (nadimak Senka)
Svojoj curici sam izabrala ime Sofija.
I baš je mudrica :-)