Može ti soc. ginekolog napisati privatni (crni) recept i kupiš heparin u ljekarni, tek od potvrđene trudnoće, naravno uz indikacije, imaš pravo na njega preko HZZO-a.
Printable View
Može ti soc. ginekolog napisati privatni (crni) recept i kupiš heparin u ljekarni, tek od potvrđene trudnoće, naravno uz indikacije, imaš pravo na njega preko HZZO-a.
ja sam bila kratko hospitalizirana a kad se kod povjerenstva liječničkog na preporuku konzilija dobilo odobrenje za heparin na teret hzzo, mjesečno sam podizala u bolnici za slijedeći mjesec. I tako do 42 dana iza poroda.
kika ja imam iste mutacije kao ti i prije postupka moram biti na aspirinu 100,folna,beviplex, a po odradjenom embriotransferu prekidam sa aspirinom i nastavljam sa clexanom.
Ja to pijem već dva mj, dosad sam uvijek prokrvarila 8dnt, možda mi sad to pomogne, ne znam. Dr.A smatra da to nije ništa strašno a kod hematologa nisam išla...
kika po odradjenim nalazima na trombofiliju isla sam hematologu koja je na osnovu tih nalaza i mojih spontanih rekla pod obavezno heparin,to je bilo prosle godine u 11-om mjesecu i od tad pa do danas sam na aspirinu 100,jedino sam imala prekid aspirina u 5-om mjesecu ove godine jer sam tad radila FET ali sam primala heparin.Mozda bi bolo dobro da odes kod hematologa jer to je ipak njegova oblast a ne od ginekologa.Ja sam iz Banja Luke i ovde sam sve radila i takodje hematolog je iz BL.
Hvala ti smarija. Tražit ću hematologa, a jel misliš da aspirin može smetati poslije transfera? Ja sam mislila da je to još potrebno jer potiče cirkulaciju... Prije na Svetom Duhu pila sam andol 100...
Ne moze ti naskoditi cak sto vise mozeti samo pomoci,meni je recimo moja ginekologica rekla da bi ona isla samo sa aspirinom do utvrdjivanja srcane radnje (zao joj da se ja bodem svaki dan) pa tek onda presla na heparin dok hematologica se nije slozila sa njom.Moj savjet trazi hematologa sto prije i posavjetuj se sa njim jos nije kasno.
Hvala ti smarija, želim ti puno sreće!!!!
nemoj da se zahvaljujes vec trk hematologu :yes:,hvala i ja tebi takodje zelim da za koji dan beta bude veeelikaaaa
za recept ne znam, meni moja nije htjela dati ali sam znala kupiti ako je na povijesti bolesti pisalo u terapiji
da ali prije treba proći neki oblik komisije ili proceduru u bolnici
Ja sam valjda godinu dala pila Andol100 i folacin i to sve do potvrđene trudnoće u maternici, dakle do nekih 6tt
moj nalaz je MTHFR(C677T)
PAI -1 (4G/5G)heterozigot
i po dr. ja nisam za heparin , tako da ne mogu dobit ni preko hzzo
zato pitam da ih kupujem sama opet mi treba recept jelda ?? kako to dobit
Zašto misliš da ti treba heparin ako te liječnik ne podržava? Konzultiraj se na više strana, ginekolog, hematolog... Nije heparin bezazlen! Koagulacija krvi se mijenja.
ja sam kupila do odluke povjerenstva, ali apsolutno uz važeću preporuku i recept liječnika koji me pratio. Čekalo se povjerenstvo a oni se sastaju tipa jednom u10 dana.
crvenkapice77 moraš naći nekoga doktora koji će ti napisati tu preporuku ili svoj privatni recept ili probaj naći preko tu teme Lijekovi poklanjam.... ali pitanje jel ćeš skupiti dovoljno injekcija
meni pomno kontroliraju koliko dobijem, jedno smo slučajno istisnuli prije uboda i joj problema - pa što pa kako....
Ja te razumijem Crvenkapice u potpunosti. Nakon dva losa isustva naravno da puses na hladno i da si uplasena. Ja sam bila ocajna kad sam otisla mom dr. i trazila uputnicu za imunologiju(problem nepravilno duplirajucih beta). Tad mi je rekao da on standardno daje Heparin nakon treceg neuspjeha:-o Izvadila sam nalaze,na koje se ceka 2-3 mjeseca,u medjuvremenu imala FET,pocela piti aspirin i primati Fraxiparin iako nisu bili gotovi nalazi. Trudnoca je konacno uspjela i u ja mislim trecwem mjesecu trudnoce sam saznala rezultate-snizen S protein,indikacija za heparin. Znaci,primala bi ga ta 3 mjeseca i da su nalazi bili dobri:-o Zelim ti svu srecu da ti naredni postupak bude uspjesan.
Hvala curke. Poslušat ću vaše savjete.
u prvoj trudnoći sam se bockala od 5 tt u trbuh i sve bilo ok što se tiče plavica....a sada katastrofa u drugoj trudnoći...pa me zanima ima li možda širenje i skupljanje kože trbuha u trudnoći veze s tim što je sad plavica do plavice??....šljivik doslovno...
ja se bodem u trbuh sa Fragminom (2x2500 IJ), a Pregniyl primam u guzu svaki drugi dan u klinici (to vec ne mogu sama niti imam koga u blizini da me pika). Trbuh me nekad uopce ne boli, a nekad strava. Ne mogu bost onak na trzaj, nego ja to polako pa kako kad, ali sve cu istrpit samo da sve bude OK sa mrvicom!
Meni je ovaj put trbuh jako brzo loše reagirao, uz masnice i kvrge pojavio se i osip koji bi se vidio nakon češkanja (a jako zna svrbiti) ili tuširanja. Hematolog je rekao da je to površinska reakcija masnog tkiva, jer mi na nogama ne reagira osim povremenom kvrgom ili masnicom. Moja teorija je i da kreme s kojima mažem trbuh odmažu jer dosada nikada nisam imala takvu reakciju a bila sam već više puta na heparinu, no ajd najduže 2 tjedna a i koža koja se rasteže pa ko zna kaj se sve zbiva u potkožnim dijelovima kože
sta znaci kad je ACE II ?
Ljube, imaš li ti neki HZZO-v dokument u kojem je trombofilija u trudnoći indikacija za odobravanje heparina? Meni je objašnjeno da to nije tako i da ovisi o dobroj volji, tj. proračunu bolnice kojoj pripadaš.
Tako da je meni bolničko povjerenstvo odbilo davati heparin, usprkos prethodnom spontanom pobačaju i preporukama četiri subspecijalista.
Ako još tko ima takav problem, rado bih da mi se javi.
ok hvala, onda je to ok,
ostaje samo pai 1 4g/ 5g i onaj mtfhr
dvi blaze mutacije
pokusavam doc do hematologa u splitu , svugdje se naruciva i ceka :( ......valjda cu uspjet doc do nekoga do 12mj da mi samo kaze jesam li ili nisam za heparin, nek mi to hematolog potvrdi jer nikad i nije .onda cu biti mirna i ostavit to na miru .
Dokument nemam, do sada je to išlo sistemom da hematolog ili ginekolog-bolnički (npr. Đelmiš iz Petrove, Dujić na Merkuru, Hafner ili Matijević na Sv. Duhu,... da ne nabrajam po bolnicama) daje mišljenje na temelju indikacija (nalaza i prethodnih ishoda) te ako se konzilij složio s time to ide na bolničko povjerenstvo.
Ako netko ima slično iskustvo da ga je bolničko povjerenstvo odbilo neka se javi.
konfuzija, koja bolnica je u pitanju i kakvi su ti nalazi
4g/4g na PAI-1, prethodni missed i 39 godina starosti su mi indikacije, a tome koja je bolnica ne bih još javno, ali nije isključeno da hoću...
Još jednom molim ako je netko imao slučaj da mu je bolničko povjerenstvo odbilo liječenje da mi se javi.
Konfuzija,
nevjerojatno da su te odbili.
jesi prošla obradu u bolnici? je li imaš na pismeno negativan nalaz komisije koja odobrava teramiju NMH u trudnoći?
Je, crno na bijelo sve... Koju obradu u bolnici?! To me nisu ni tražili, a ne znam kako bih to izvela s obzirom na štrajk liječnika i moj hematom koji krvari i zahtijeva strogo mirovanje.
Drage moje, nakon niza neuspjeha (sto prirodnih sto VTO spontanih i biokemijskih), u ovoj trudnoci hematolog mi je propisao Fragmin 2x2500IJ, Prednisol 10mg i Folan 5g.
10. dan od uzimanja Fragmina radila sam trombocite i bili su OK. Kako mi je kontrola kod hematologa tek 15.12, ne znam da li da opet kontroliram trombocite ili ne (hematolog je u drugom gradu pa njegovo misljenje ne mogu dobiti do gorenjg datum). Do kada se uopce pika Fragmin? Moje indikacije su, pored prvih tuznih pobrojanih, heterozigot na Pai i MTHFR.
Tnx za svki pomocni odgovor :)
U skladu s novom reorganizacijom foruma post o poklanjanju fragmina preselila sam na pripadajuću temu http://forum.roda.hr/threads/65433-O...%BEim-lijekove
Evo mene opet tu, od danas opet pikalica Fragmina :)
Cure koje si dajete Fragmin, jel se vama dogadja nakon pikanja da imate "val vrućine"?
Jesam ja to umislila? ovako preko zime baš skužim. Čim se piknem, pa recimo 2-3 minute kasnije krene takva toplina mojim tijelom. Još ću se navuć na Fragmin :D :D :D ovisnica :lol:
Ne. To te možda adrenalin puca od uzbuđenja. ;-)
Ahaha, možda....moguće. Ali tako mi je bilo do sad svaki put, u svakom postupku od kad ga koristim. :D
Cure, pitanje! Ja sam u 14tt i odmah nakon transfera sam pocela sa Clexane 0.2 i femibion 1 prenatalne vitamine. Sad u drugom trimestru po preporuci doca presla sam na Pregnacare ,ali danas slucajno na kutijici sitnim slovima procitah da se ovi vitamini ne smiju piti ako koristite heparin ili neku dr antikoagulac. terapiju
(najvjerojatnije zbog vitamina k i omega3). Ima koja iskustvo? Koje vi prenatalne vitamine koristite?
Elena, jesi pitala doktora? Meni to ne izgleda alarmantno, to je stvarno mala doza heparina i još ako ih ne uzimaš istovremeno... mislim da ne bi trebalo smetati. Solgarov Prenatal je kvalitetan, ali je meni smetao miris (nema vitamin K ni omegu, sad pogledala).