ništa ne kuvate ovih dana? :-P
Printable View
ništa ne kuvate ovih dana? :-P
Ja sam jucer pekla prave domace jadranske lignje punjene sa rizom i krakovima.
Danas nesto brzinski, mozda pohana piletina i rizi-bizi.
Danas idemo na more, tako da smo za vikend u pokretu, pa nema nakuhavanja, jesti cemo nesto u prolazu.
Danas brzinski ručak- francuski krumpir i kiseli krastavci
varivo od korabice i pečena pureća prsa
Puni smo jučerašnjeg roštilja koji je bio super (OT vrijeme nam je jučer bilo predivno, nadam se da ste se svi lijepo proveli!)
danas ostaci jučerašnjeg roštilja+rajčice, kajganica te tutifruti za desert, ubio me jučerašnji čisti zrak, ne kuha mi se ništa ha,ha
juce pasta sa domacom salsom - podkralo se jedno pakiranje u zamrizivacu :) za veceru rostilj
danas za rucak kotleti na naglo i blitva u woku za veceru juha i nesto :mrgreen:
Dosta odmaranja, ponovo moram kuhati...
Danas imamo za mm peceni zabatci, za nas strukle zapecene sa spekom i sl. vrnjem, rajcica salata.
Danas sam kuhala varivo od kelja :)
mi imamo pečeni mladi krumpir s malo crvene paprike i maslinovim uljem, zapečenu cvjetaču sa sirom, vrhnjem i sezamom i meso od jučer i narezanu rajčicu
pastrve u foliji (našla recept na netu)
Mladi kelj s mladom mrkvicom i faširanci od puretine, to je za dečke, za mene pileća prsa bez ičega.
Apsolutno nis! Danas vodimo moju mamu na rodjendanski veceru kod Baltazara :klap:
Jučer - svinjski paprikaš sa tijestom (jer sam zaboravila njoke kupit...) i zel. salata, desert grožđe
Danas - pohana pil. prsa, riža sa šampinjonima, z. salata, desert jagode
Trebam smislit nekaj za sutra....
Kaj radite sa šparogama...ja ih nikad nisam spremala, a baš me privlače....jela sam samo fritaju..
Juče bili na salašu na ručku. Bilo je domaćinski - Goveđa supa s rezancima, posle toga rinflajš sa sosom od kopra i sosom od paradajza, pohovano meso, pire krompir i salata od kupusa, zelena i od krastavaca. Za desert prefina štrudla s višnjama i damen kapric. Kolači su bili savršeni, a i ostalo je bilo jako fiiiiino.
Danas bilo - testenina sa tunjevinom u paradajzu, Liri umesto tune belo pileće meso u paradajzu, zelena salata sa limunom i maslinovim, a za desert kesten pire sa šlagom.
Sutra nešto s blitvom. Imam u fridžu današnje sveže. Samo još ne znam šta. Verovatno najobičnije na lešo sa krompirom i pohovano belo meso (nemam nikakve ribe u kući)
MM skuhao čobanac za jučer i danas uz koji ćemo špecle skuhati na brzinu + salata od kupusa
sutra -, krem juha od karfiola, lungić na naki način (još nisam smislila što ću ) i prilog
pet-smuđ pod folijom i krumpir u maslinovom, posut i zapečen kukuruznim mrvicama i vegetom za krumpir.
Musaka sa porilukom, salata paradajz sa češnjakom i malinovim uljem
Juha od mrkve, tikvice s krumpirom na lešo ( s maslinovim ulje i češnjakom), pileća prsa na grill tavi, zelena salata.
Bakaroni po narudzbi nase kraljice (bakaroni su zapeceni makaroni sa sunkom, spekom, parmezanom, pellate i nizozemskim sirom :-)
Gof s grila s umakom od kapara i vrhnja, pire krumpir, mlado povrce na pari.
Za desert rolada od jahoda i mascarpone
Juha, kuhana junetina, pire i paradajz umak.
- krem juha od povrća
- seitan u woku sa tikvicama i paprikama
- salata od slanutka, paradajza, maslina i dimljenog tofua
danas krilca i batci ( pileći ), začinjeni vlascem i majčinom dušicom pečeni u pećnici sa korabicom, mrkvom i lukom, pečeni mladi krumpir, pomidor i paprika za salatu, a za desert kokos kocke:-D
Lazanje za nas, za mm salata od hobotnice.
Za sutra sam iz leda izvukla pastrvu i još neku riječnu ribu koju je susjed ulovio (ne vidim kakva je dok se ne odledi). Mislim da će ići ravno u kukuruzno brašno, pa u tavu, bez ikakve filozofije.
Uz to kuhano povrće (mlado zelje, mrkva i krumpir).
Juha po želji, možda paradajzova, kak se sinu prohtije...
Jučer: tjestenina u umaku od rajčice i patliđana, zapečena sa sirom
Danas: varivo od povrća, pašteta od tunjevine, kukuruzni kruh
Pileci curry, domaci mango chutney, basmati riza
srijeda- šnicle od svinjskoga buta, na naglo u umaku od povrća i u to se lagano doda lešo kuhani krumpir na ploške
četvrtak-sekeli gulaš s kuhanim krumpirom i malo kiseloga vrhnja( zalomio se dva dana za redom krumpir)
petak- je bila zeljanica
subota- pečeni pileći batci u pečnici s krumpirom, tikvicama, mladim lukom i šampinjomima, salata od paradajiza i zelena salata s percima od mladoga luka, te pileća juha s povrćem s gris noklicama
nedjelja- saft, umak od junetine s povrćem i riža...palčinke baka donjela s čokoladom i šlagom
danas- princezici, špinat s pire krumpirom i pohano bijelo pileće meso, nama nemam pojma, najrađe bi spekla domaća jaja na maslacu ili s špekom, sira i vrhnja s narezanim zelenim percima mladoga luka i salata ili krpice s zeljem
sutra- bolognes s špagetama, rižoto ili napokon pastrva ili joke s vrhnjem za kuhanje
znam kelj i faširanci!!!!! a sutra moj najdraži poriluk....
Ima li tko dobar recept za okruglice od kruha, molila bi na p.p.
Subota:
- juha (piletina, povrće, noklice)
- kuhana piletina (iz juhe) i pohana piletina za neljubitelje kuhane
- pire krumpir
- paradajz sos
- zelena salata
Danas gulaš od subote.
Sutra ćemo vjerojatno salatu od kineskog kupusa, rajčice, krastavaca, kukuruza i feta sira (zgodno je za odnijeti na posao).
Prekosutra mamin grah varivo.
ovo je najdraže jelo moje kćeri i muža, samo što njima moram umjesto krumpira skuhati makarone- znači komad junetine, soso paradajiz......on to nikad prije nije jeo doke se nije oženio, a meni je to čas posla, tijestenina i junetina se same kuhaju, a sos paradjiz je gotov kroz par minuta..........sad si me asocirala i na ćufte
Danas pohana piletina, spinat i pire krumpir.
Jucer smo radili pizzu.
Danas ostaci od jučer:piletina, mlinci, mladi kelj s mrkvicom, zelena salata,desert američke palačinke.
Sutra ćušpajz od poriluka.
Danas skusa i brancin peceni u rerni i barena blitva (vidi se da MM nije bio tu :mrgreen: )
Sutra: pecene krmenadle i mladi krompir, a za dete umesto krompira barena boranija (mahune) sa belim lukom.
Jučer - juneći gulaš, kukuruzni muffini i salata od krastavaca sa kiselim vrhnjem
Danas - "pureći" bolonjez sa njokima, mlado zelje na salatu
Sutra - puretina sa mrkvom i tikvicama u vrhnju, riža, paradajz salata sa fetom
Na maslacu (može i na ulju) ispečem meso, dodam naribane mrkve i tikvice, podlijem vodom, pirjam dok ne omekša i na kraju sve zalijem vrhnjem za kuhanje ;-)
Hvala!