Grah sa ječmom, domaći kruh
Printable View
Grah sa ječmom, domaći kruh
juha, grašak- mrkva varivo sa pilećim želučekima i noklicama, kupus na salatu, za desert Lidlove knedle sa šljivama
Dolazi vege frendica na veceru pa gustam: caneloni sa kozjim sirom i koprivom, zapecene gljive sa camambertom, pecene paprike na salatu, mozzarella i rajcica, mijesana zelena salata.
Za momke hambi ili pecena jaja. Jer danas ne vole hambi :lol:
joj, zhang :mljac:
uvijek bih došla k tebi na ručak ili večeru
mi smo danas jeli krem juhu od povrća (luk, mrkva, celer, tikvice i cvjetača prodinstano na malo maslinovog ulja, žlica zobenih pahuljica, sol, papar i curry, kuhano i izmiksano štapnim mikserom) i pečenu hobotnicu s krumpirima i mrkvom, to uvijek priprema mm, uvijek mu ispadne mrak
sutra ću varivo od mrkve i graška s noklicama, uz to malo fine pancete
n.grace, dobrodosla si :-D
Quesadillas s prilozima, tarte au citron po narudzbi djece ;-))
Jaja sa šparogama!
U pon minestrone s pestom, u utorak ottolengijeva salata s piletinom, safranom i komoracem, u srijedu varivo od bijelog graha i zacinskog bilja, jucer piletina sa zahtarom i limunom i iceberg salata, danas srdele i salata od pecenog luka s kozjim sirom i pestom od oraha, a sutra fuze sa telecim bolonjezom i pestom od tartufa.
kako radis pesto od oraha? :seljobeljo: i sasa otvaraj restoran, da mogu jesti kako mi prilici prezimenu :mrgreen:
Mene zanima ovaj peceni luk.
saša, gdje kupuješ zahter? Ima ga u Zg?
pečena pastrva, blitva na lešo
marta ima u harisi
http://www.harissa.hr/proizvodi/zaci...savine/za-atar
Super, hvala ti.
to je naravno ottolengijev recept. ljubicasti se luk nareže na ploške od kojih 2 cm i peče kojih pola sata do 40 minuta na 220 stupnjeva poškropljen sa 2 žlice maslinjaka. rikola se opere i pomiješa sa dosta nasjeckanog peršina. orah se nasjecka sitno i pomiješa sa žlicom maslinovog, tri žlice octa crvenog, jednim svježim čilijem, jednim češnjem češnjaka i malo soli. i onda se stavi rikola, pola te orah salse, luk, opet salsa i mladi slatki kozji sir. divota.marta harissa ima i web shop. sve se može naručiti!
Hvala ti, bas cu probati.
kad kazes crveni ocat, mislis na vinski ili neki vocni? I koji kozji sir si uzela? Ja volim onaj od vindije, kao svjezi kozji.
Crveni ocat je vinski! Kozji sir kupujem na Dolcu. Dovoljno je reci da sam ja mrzila sve kozje preradjevine do tog sira. To je mali stand, kad se krene od Dubravice prema mlijecnom dijelu, na prolazu. Ja mislim da se zovu OPG Adamec! To je kremasto i slatko i blago. Milina!
ja baš sinoć donijela od bake domaćeg mladog kozjeg sira :klap:
i bljušta i šparoga
pa danas imam za gablec na poslu kratko skuhani bljušt sa kozjim sirom, malo masl. ulja i octa od šipka, jedva čekam marendu :)
tangerina a bljušt je...?
Danas teleća juha, rižoto i mix salatica.
bljušt ili kuka je slična šparogi, samo dosta pikantnija
mislim da se zove bljušt jer je mnogim ljudima bljak :lool:
teleća juha, jedva čekam na ovo bolno grlo
štrukli zapečeni
zdjela salate
sasa ovaj luk moram probati
može li ljubičasti ili mora onaj obični, crveni?
meni su kuke nekako blaže od šparoga :unsure:
u mom kraju nema šparoga nego samo kuka
i one su iskoristivije od šparoga jer se jede i dobar dio stabiljke, dok se kod šparoga samo vrhovi jedu
Krem juha od butt tikve i celera i tjestenina sa češnjakom i koprivom.
Apsu daj recept za tjesteninu?
gibanica uz salatu ko kakvu zeli.
kakvu gibanicu radis?
aha, mahune varivo, pecena teletina
Sasa, ovaj peceni luk je divota od zivota. :-)
Ja sam malo morala modificirati (nisam sve imala doma, a pametna sam zaboravila staviti na popis za ducan)
Uz to sam jos pravila tjesteninu sa porilukom i gljivama, a imala sam i pecene paprike.
Jos sam napravila opet one canelone sa sirom i zelenjem jer sam imala otvoreni sir, svjeze lasagne i zelenje sa grunta (rastika, kopriva, srijemus) pa ce to biti sutra za gablec.
I, sasa, slobodno ti odmah stavis recept kada prijavljujes sto kuhas. Ionako cemo te pitati. :mrgreen:
zhang yotam ottolenghi je moj foodie crush života. svi drugi su nevažni. a svako jelo koje sam probala po njegovom receptu me bacilo u ekstazu.
http://www.ottolenghi.co.uk/recipes
Nasla sam ove njegove recepte na netu, jel imas mozda neki drugi link?
Apsu hvala!
za tebe mi nije nista tesko :shykiss:
- 6 kora za pite
dvije idu na dno, dvije na vrh, dvije se nagužvaju u sredinu (ja ih natrgam i ubacim u smjesu)
- oko 1 kg svježeg sira, (to je okvirno, može i manje, nebitno)
- 2 čaše kiselog vrhnja (ja stavim 1 mileram)
- pola litre mineralne vode (ovo stavim odokativno, rijetko kad bas svih 0,5L)
- 5 jaja
- otprilike 1 žlica soli
Dno velike tepsije (kvadratne, bilo koje) malo namazati maslacem i položiti dvije kore, jednu na drugu.
U zdjeli kratko miksati mikserom sir, jaja, vrhnje, soli po ukusu, te mineralnu na kraju.
U tu smjesu (tekućinu) natrgati kore malo ih žlicom izmiješati pa rasporediti po tepsiji, po korama.
Prekriti s preostale dvije kore i namazati po vrhu s malo maslaca.
Peći na oko 200 stupnjeva nekih 40-ak minuta.
Sasa!
jel ovo ok recept za one kruščiće? http://www.thekitchn.com/how-to-make...-kitchn-176118
i kupila sam u supermarketu neko tapioka brašno, a čini mi se da je zrnato (nisam još otovorila)? jel to tako treba biti?
drugo, planiram danas tu salatu od luka, a nemam rikole nego žutenice (to je maslačak?), jel mogu tako improvizirati?
i još radim ottolenghijev labneh s maslinama i pistacijima
i još imam pileće filee, kako da ih što jednostavnije uklopim u ovo?
kasnije ide čokoladna brownie torta
a meni danas za ručak "salata" od grillanih gljiva, s bobom, skutom i orasima