Cure, kakva su vam iskustva sa Seroxatom?
Printable View
Cure, kakva su vam iskustva sa Seroxatom?
Hvala Vam puno. Ljubim vas
Pozdrav svima...vidjela sam ovu temu pa bih voljela cut savjet od vas..Naime,planiram trudnoću na jesen,a trenutno pijem antidepresiv Anafranil min.dozu i antipsihotik Zeldox.(imala sam dvije psihoze jer inače imam anksiozna poremećaj koji je dva puta otišao u psihozu)..Htjela bih se prebacit na Zoloft jer sam čula od psihijatra raznih da se on može normalno uzimat u trudnoci a sa psihotika bih se probala skinut.Nebih voljela biti u trudnoci bez ičega jer imam anksiozni poremećaj i nebih voljela da mi beba osjeća tu nervozu šta i nije dobro..Voljela bih čuti vaše mišljenje o tome..
Tnx unaprijed..:-)
Pozdrav svima cure..:-)
Molila bih vas da mi dajte savjet u svezi uzimanja lijekova u trudnoci i kakvih vi imate iskustva.Planiram trudnoću na jesen,a trenutno pijem antidepresiv Anafranil i antipsihotik Zeldox isto malu dozu.Imam anksiozni poremećaj koji je dva puta u zadnjih osam godina prešao u psihozu..Planiram se prebaciti na Zoloft i skinut sa Zeldoxa.Mislim da Nebih mogla biti bez ijednog lijeka u trudnoci jer moje anksioznosti mogu biti koma,toliko da sam dobila jednom cistu na jajnika i ovulacijsko krvarenje :-(...Nebih željela da mi beba osjeća tu nepotrebni nervozu..Ono čega me strah je da će te tablete ugrozit plod sto naravno Nebih htjela...Neznam sta vi mislite o tome ali bih voljela čuti vaše mišljenje..
Tnx unaprijed..:-)
Teica,nisam ih uzimala,tako da ne znam.
Kako si?
Cure?
:-*
Teica znas da sam ja uzimala seroxat.Zadovolna sam bila ali kad sam trebala da prestajem kad sam dosala na minimalna doza sve zlo se vratilo i posle pila radi reda.Ako te nesto vise interesuje slobodno pitaj.Svele allie kako ste sada kao mamice jer su jos tu anksioznost i panicni napadi ili sve je vec u proslosti?pozdravljam vam.
kostadinka, meni se stanje pogoršalo i dobila sam Seroxat.
Ako se možeš sjetiti, zanima me koliko je vremena trebalo otkad si ga počela piti
dok je prodjelovao?
Hvala!
Hvala na postu..znam da je bez lijekova najbolja opcija al sta kad bez ljekova nemogu funkcionirati.Onda mi ostaje opcija ili trudnoća uz barem jedan lijek ili da odustanem od trudnoće sta naravno ne želim.Znam da žene znaju piti lijekove u trudnoci i koliko sam informirana od strane psihijatara i interneta da su komplikacije vrlo rijetke,čak 2-3% i žene normalno rađaju zdravu djecu..tako sam barem ja čula.. Registrirala sam se ovdje jer sam željela čuti mišljenja cura koje su rodile uz ljekova ako ih ima...:-)
I ja sam imala 3 spontana a bez AD-a a ona trudnoća koja je počela dok sam bila na Seroxatu je uspjela. Nije sve crno-bijelo i ne može se paušalno reći da je taj i taj razlog odgovoran za nečiji spontani.
No svakako se seroxat ne preporuča u trudnoći a vidim da Blue Ivy ni ne pita za njega nego za Zoloft koji je najčešća zamjena i propisuje se u T kada je indicirano.
Naime, ono što je opasnije je imati panične atake u T no to je svakako nešto što će Blue Ivy dogovoriti sa doktorom jer on će najbolje znati kojeg je intenziteta njena anksioznost.
Teice, ako se dobro sjećam, S treba cca 2-4 tj da prodjeluje.
Naravno da ce dogovoriti, ja sam napisala ono sto znam iz svog iskustva: svasta je tu bilo: helexa, zolofta, seroxata i jos nekih kojima ne pamtim ime ali eto nije se dobro zavrsilo.Ja ono sto znam iz svog iskustva s osobom u obitelji koja je imala kombiniranu ovisnost( helex, alkohol, seroxat) uspjesno je kroz par mjeseci uz podrsku i ljecenje skinut sa svega i danas je presretan radi toga, kada kazem presretan mislim da nema krize da nece moci bez necega i da nije svaki dan borba s tabletama,vec zivi zivot a panicni su mu bili svakodnevica a simptome skidanja s seroxata ne bih najgorem neprijatelju pozeljela. Ali sve je proslo.Sigurna sam da ces sada reci da ja ne znam kako je to imati panicne i vrtjeti se u svijetu depresije i tableta ali ja kazem da se moze i da jako dobro znam kakva je to muka sto naravno ne znaci da bi svi trebali, sve ide na vlastitu odgovornost.
Majuška, hvala!
Teiceja sam pila seroxat nekih pola godine,mozda i malo vise,moj prvi ad.Uz njega sam pila i eglonyl dok pocne djelovati.Ja kad sam ga pocela piti bilo mi je koma,zlo,mucnina,al kad je prodjelovao,a mislim nakon nekih 3 tjedna bilo mi je super na njemu.
Poslije sam presla na prozac zbog planiranja trudnoce,ali sam i njega prestala piti kad sam ugledala plus;-)
Mi brojimo jos 8 dana do termina.
blue ivymeni je psihica rekla da je prozac o.k. U teudnoci,moj gin.je rekao naravno najbolje prva tri mjeseca bez icega,ali ako ne ide,ne ide....
Kod mene je trudnoca ocito napravila svoje ,pa smo dogurali bez ad-a do kraja,da nije bilo komplikacija u trudnoci vjerujem da ni poneki normabel nebi bio potreban.
Ja se vise bojim postporodajne,jer se obicno rasapadnem kad sav stres prode,a zelim ju dojiti.
Curke drzite se!!!!
Cao cure,kako ste sve? Mi se navikavamo polko na umor. Ja nisam imala mlijeka prvih danaa,a oni mi je donosili da jd dojim na suvo da ga izazovu pa me nagrdila,raskrvarila,uzas. Sad pijem neke hormone za svaki slu aj da mlijeko ne dodje ,jer me zlo hvata od same pomislu na ove rane i bolove. Te tabl izazivaju mucninu uspavanost,uglavnost urnisu me i fizicki i psihicki,a moram ih pit jos 10 dana. Ima li ko iskustva s tim?Bas mi tesko padaju jedva pomorandzu pojedem dotle ide
svele, reci da ti je muka od tih hormon.tableta, možda ti daju druge. znam kako je kad ti je ,i meni je moja na početku raskrvarila bradavice, i nije htjela ciku, pa sam kupila silikonske bradavice i sad je super!
cure mislim na vas, nadam se da ste dobro, moju malecku muče grčići pa sam i ja umorna, nadam se da neće to dugo potrajat...
inače psihički sam za čudo dobro,nadam se da če tako i ostati!
svele čestitke!!! eto sad ste sve rodile blago vama! :)
).Hvala puno. Za kolko je termin? I ti ces:)tako sam i ja govorila sve rodise bez ja
Cure gdje ste sve,kako ste?
Ej bok,evo da se javim na brzinu,dok mi bebica spava., ja sam dosta umorno,posla uvjek,sa bebicom,po kuci.. ali jbg.to je sad vajda tako
Muci me to sto mi beba doji a ipak je stalno gladna,pa joj dajemo i nadohranu,a htjela bi da je zadovoljna samo sisom,bez te nadohrane!
Kako ste vi?
Sve si mislim ako cu morat prebacit na nadohranu,da se vratim na terapiju.. misar,elicea. Nije da se lose osjecam,ali ipak nisam potpuno bez anksioz.uvjek je prisutna,nekad manje,nekad vise..
Puno poz. :*
Drage moje zene,dugo vas citam najme ja imam OKP jako izrazen i anksioznost bukvalno od 6 mjeseca me je zatvorio u kucu,ruke su mi otpale od ciscenja moja opsesija je krv gadim se i sada sam od 7 mjeseca na rivotrilu 5 *0,5 i esramu(elicea).Kaze mi psihijatar da se mora prekinutu 10 dana pred porod terapija i koja su vasa iskustva,i jeste li rodile prirodno ili na carski ako ste pile adn Jeste li mogle dojiti bebe posto ja necu moci ako ostanem na terapiji:-(?Punnno pozdrava
Aariel znam da je teica pila ad ,a rodila prirodno,tako da ako nemas drugih razloga,to nije razlog da rodis carski. Ja o okp ne znam dovoljno,al na porodu dobijes 2 injekcije za smirenje tj opustanje misica materice
aariel, pila sam AD i anksiolitik u trudnoći, rodila prirodno.
Dojiti nisam mogla jer sam ostala na terapiji.
Nemoj biti tužna zbog dojenja - koje je prekrasan način povezivanja mame i bebe na više nivoa-
ako je viša sila ta da trebaš lijekove koji nisu kompatibilni s dojenjem.
Naći će tvoja beba načina da dobije svu potrebnu toplinu od tebe!
Moja Terr je npr. spavala na meni, namjestivši si glavicu taman na moje srce.
Pretpostavljam da joj je to bilo potrebno da osjeti povezanost.
Hvala Teice citala sam tvoje postove veliki si borac ja nemam apetita fobija od krvi je uzasna ma grozna sam jos mi psihijatrica rece da se terapija ukida 10 dana prije porodjaja?Ne znam sta da radim a posto je moj okp i anksioznost povezana sa strahom od krvi ne znam kako cu prezivjeti vaginalni ma opcenito porod....hvala vam od srca :heart:
Hvala Teice, moj okp i anksioznost je uzasan panika me hvata a posto je opsesija krv ne znam kako bi prezivjela vaginalni porod mada je i carski slican...Teice citala sam tvoje postove veliki si borac ljubni malenu od mene....jos jedno pitanje zasto mi je psihijatrica rekla da se terapije ukida 10 dana prije poroda ,to mi je nelogicno jer ja zelim da nastavim pomirila sam ser sa tim da necu dojiti jer zelim da se rijesim ovog smeca u mojoj glavi:-oTeice vidim pitas sza seroxat moj prvi panicni 10 god ranije i anks je sredio za 4 mjeseca jeste da se od njega goji uzasno i zeznut je malo kad se skidas sa njega kao da imas elektrsokofe po licu ali je dobar ad.Koji si ti Ad pila u trudnoci?
Pila sam Prozac, pa poslije Fevarin.
A kaj se krvi i poroda tiče, na porodu nisam vidjela ni kapi krvi.
Teice a jesu li ti iskljucili terapiju prije poroda ili ne i nakon koliko si je opet smjela uzeti?
Ne, nisu mi isključili i odmah slijedeće jutro sam nastavila piti (u rodilištu).
Aariel i ja imam fobija od krvi ne mogu da gledam krv i igle isto ali pri porod izdrzala sam i krv da vidim i kako igle mi stoji u ruku 4 dana.ja mislim da kad odes u rodiliste mislices na porod i bebe.zaoravices krv kao ja.
Aj sad i ja da prokukam.Uopste nije mi dobro pre nedelju dana mi je dodla prva menstruacija i evo vec 7 dan jos trae i uhvataju me uzasne panike.sta ako iskrvarim do taj stepen da de onesvestim ilu da umrem.ma ne mogu vise da izdrzim kad hranim moj sin tresim se prepotujem se midlim da cu se onesvestiti a sama sam nemam niko uz mene mm je na posao i gdje i da odem nosim mobilni da u slucaj mi se slosi da zovem neko da se pobrini o bebi.ja ne zelim vakav zivot bolje da me nema nego da vako mucim sve moje voljene oko sebe.
kostadinka, nemoj se tako mučiti!
Daj idi psihijatru!
Riješit ćeš uz pomoć lijekova sigurno!
Ma gde vec da idem neznam i ja.Moracu tu u moj grad gde nisu uopste strucne oko anksioznost i napad panike.Ali moram a neznam kako cu mm ne zeli da idem a strah me sama da idem nema ko da se pobrini oko moj sin.Ali moram sta se mora se mora
Hvala Teice i Kostandinka ali ovi moji su bas da idem na carski-u Sarajevu sam zbog tog panicnog straha ali ne znam zasto 10 dana ranije ?wtf treba da poludim tih deset dana bez terapije?Teice do kada si pila tu terapiju i je li ti pomogla jesi li im rekla da ti daju nesto za zaustavljanje mlijeka?draga Konstadinka otidji psihijatru i nemoj se muciti
Teice jos jedno pitanje od koliko si mg uzimala Fevarin i od kojeg mjeseca trudnoce do kada?
Možeš li mužu objasniti da trebaš u drugi grad, tamo gdje ti je psihijatar?
Jel se tvoj muž sjeća kako ti je bilo bolje dok si bila na Seroxatu?
U drugi grad ne mogu nemam dovolno novca skupo mi je moracu ovde.A dali se sjeca mislim da de sjeca ali stvar je u tome da na kraj sve se vratilo zato ne zeli da idem kod psihijatra ali dali on hoce ili ne moracu.
Hoćeš reći da se sve vratilo kad si prestala piti Seroxat?
Da pojasnim što sam htjela reći/pitati.
Ove naše bolesti su, koliko ja znam, velikim dijelom kronične tako da ako prestanemo s lijekovima,
simptomi bolesti se vrate.
Pozdrav ja sam nova. Citala sam Vas neko vrijeme. Ugl.imam napadaje vec 5 godina. Zatrudnila sam bila pod zoloftom i rivotrilom. Nazalost u 12 tj.spontani. Strah me da nije od tableta...dali mislite da je moguce od toga imat spontani.? Jako sam tuzna. Bez zolofta ne mogu jer ne mogu funkicionirat
Kostadinka,zasto se toliko mucis? Objasni muzu kako ti je,pa bolje je da si na nekoj terapiji nego da se ovako osjecas!! Odi doktoru,bit ce bolje za tebe i bebicu koja te treba.
Nemoj odugovlacit,samo idi,molim te ! :*
Cure je primate novu panicarku? :)
Cure ja sam nova. Vec sam poslala neki post nece da posalje :(. Ne znam zasto