Hello! Bila sma na pregledu, ne znam mnogo detalja osim da je sve OK. Rizik postoji, ni prevelik ni premalen ali zasticena sam. Beba napreduje. Ima 1700 i kusur grama i sve je OK. I ostale stvari su OK. On vise ne slika bebe pa nisam ga vidjela u 3D na zalost. UZ je trajao podugo i danas je vrijeme posvetio color doppleru i dosta mjera je radio u koje se ja ne razumijem ali je bitno da je sve OK. Posteljicu vidim da je napisao da je I stepen ali nije gdje je, no kad je mjerio protok krvi kroz posteljicu sonda mu je bila nekako na desnoj strani stomaka pa kontam da nije sprijeda i desno.
Radio je uglavnom taj color doppler kako rekoh, odnosno mjerenje karakteristika protoka kroz krvne zile na krvnim zilama mozga, vratnim arterijama, duz fetalne aorte, renalnim arterijama, posteljicnim zilama, duz pupcane vrpce te uterinim arterijama. Savi mjereni protoci su u granicama referentnih vrijednosti za gestacijsku dob, urednog grafickog prikaza, urednih medjusobnih odnosa izmjerenih vrijednosti najvaznijih komparativnih parametara. Plodove vode dovoljno, prednjaci glavica ploda. Ipak je detaljan kao i uvijek uprkos tom stavu izmijenjenom. Idem u petak u ovo privatno rodiliste uzeti briseve jer on ne radi pa ih njemu za 14 dana nosim na kontrolu i nakon te kontorle prelazim u nadzor rodilista. Sutra idem privatno raditi krvne analize, poskupo ali mi je rekao da ne rizikujem u Dom zdravlja nego idem ovdje gdje ulazi jedno po jedno i znam vlasnicu. Od terapije ostaje duphaston i prenatal, a u slucaju bolova ili kontrakcija da se javim na kliniku obzirom na prijeteci prijevremeni porodjaj. To ako se desi ne mogu u privatno rodiliste. Eto....kako sve ide ja sam zadovoljna. On misli da nema potrebe zuriti za drugom dozom kortikosteroida sto su mi drugi spominjali jer je beba dovoljno zasticena za najkriticniji period. Eto....sad predstoje brisevi kojih me je strah.....na ureaplazmu sam s nekako psihicki navikla pa se nadam bar da nece biti nista dodatno te da ce i urin biti čist. E da, izgubila sam pola kg od prosle kontrole, a mali dobio 500 grama, pohvalio je to i rekao da se pripazim jer sam na prosloj kontroli naglo dobila 3kg za 2 tjedna.