Jutros kod mene svi disciplinirano čekaju ispred dućana, pošte, ljekarne. I ulaze jedan po jedan.
Lakše je to u manjim mjestima. Moj dojam.
Printable View
Jutros kod mene svi disciplinirano čekaju ispred dućana, pošte, ljekarne. I ulaze jedan po jedan.
Lakše je to u manjim mjestima. Moj dojam.
ma jok mi je tesko, upravo smo se posvadjali radi toga :roll: :roll: opcenito me svi nerviraju danas
mos mislit, u mene se svi jos prave kao nije do nas doslo :roll: :roll: ljudi side na kavi, u ducanu nema niceg, ma :roll:
https://www.tportal.hr/biznis/clanak...-foto-20200313
To je samo dio priče. Ako gledamo na svjetskoj razini - cijene nafte su isto niske https://www.index.hr/vijesti/clanak/...e/2163611.aspx
Baš me zanima tko će na kraju tu izvući deblji kraj i platiti cijenu....
U banku puštaju po manji broj odjednom, a ispred banke ljudi stoje jedan na drugom. I vruće im mora biti kako su se natiskali.
Ispred gradske knjižnice ista stvar.
u nas je i knjiznica zatvorila, sva gradska poduzeca zapravo, niko ne radi sa strankama. a kao nema jos virusa.
Nemam decu, kao odgovor na pitanje forumašica, a kada ih budem imala neću im temperaturu snizavati kemijom, jer kada smo bolesni jer za telo dobro da izbaci toksine i sve beštije putem preznojavanja, tako da decu kao i za ostale.
Kod nas znači zatvorili kafiće i sve dućane koji ne prodaju hranu. Danas sam bila na placu i bilo je nekih 4-5 prodavača, puno manje nego inače. Kuham si lepo čaj od djumbira i ne bojim se virusa.
Skratili su radno vreme shopping centara od 10:00 - 18:00, a nedeljom su zatvoreni, što bi i inače trebalo pustiti prodavačice da se odmore nedeljom, barem po meni. Hofer je isto skratio radno vreme od 8:30 - 17:00 - videla na FB, što je isto po meni skroz OK.
Javni prevoz su obustavili, isto tako aplikaciju za share prevoza, tipa Bla bla car, pa ako nemaš svoj auto, ne možeš nikuda, osim pešice ili biciklom (moj je u podrumu celu zimu, plus mora na servis jer mu ne radi jedna kočnica, a da ne pričam da su mi košaru ukrali pa moram nabaviti novu). Ima mogućnost ispred moje zgrade da si rentaš bicikl i vratis da na jednoj od njihovih stanica po gradu, mada sad koliko je to u ovim okolnostima dobro to je već drugo pitanje.
Dobra stvar je difinitvno da su ljudi počeli peći kruh doma (oni koji to nisu radili ranije), da je većini došlo iz guze u glavu da je dobro imati svoj vrt sa povrćem, itd...
Po svemu sudeći svi moji kolege i ja idemo na burzu.
Čekam šefa da se vrati i da vidim što je konačno odlučio, no čim je ujutro tako rekao...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Negdje sam čitala da su samo temp od 41, 42 opasne za mozak, a da tijelo rijetko prelazi temp 39 i 40, osim ako nisu uzimani još neki lijekovi ili je došlo do komplikacija druge naravi. Tako da sam i sama sklona, nakon jedne hipotermije, djetetu ne dati antipiretik za temp od 39. Je, teško je kad kuri, ali redovito bi se temp stala povlačiti oko 4 ujutro, dok bi mi se s antipiretikom još produljilo to neko međustanje 38-39 na slj dva dana. A hipotermija di je dijete imalo 35.6, hladno ko led, s trzajevima ne želim više nikad doživjet.
Kaže da su febrilne konvulzije rijetke. Stoga me taj argument podsjeća na ono kad bebe imaju dojenačke grčeve, a netko odmah poteže pitanje alergije na laktozu iz mlijeka, što je isto rijetkost. https://www.kidmedva.com/kidmed-ical...-older-child/?
A s obzirom na to da smo na temi o covid19 opet mislim da se tu ne bih zaje*avala i da bih slušala dr što god veli.
Nas vrtic se ful zatvara. Do petka radi centralni objekt i to je to. I sto onda za neke roditelje...ne zna se
Ne, ne zezam se.
Radimo s ugostiteljima i turizmom, a kod njih je SVE stalo.
Nema narudžbi, nema plaćanja
Takvo stanje nitko ne može izdržati.
Ugostitelji i hotelijeri masovno otpuštaju radnike.
Ne znam kako će država, državni aparat te Bandić i njegov aparat funkcionirati kad im neće imati tko uplaćivati poreze i doprinose.
Sta ce ta korona sve povuci sa sobom!:sick:
Možda je to samo privremeno Tanči?
Možda ćemo imati sreće da državnoj upravi dođe iz repa u glavu odakle dolazi lova u proračun... ali do tada će mnoga radna mjesta biti žrtvovana.
Ufff, sad mi je ovo palo na pamet: https://www.tportal.hr/biznis/clanak...racun-20160229
Kaže mi kolegica da je na Zavodu za zapošljavanje opći kaos.
Sve ide v rit.
Ajme Tanči draga, jako mi žao ako bude takav ishod :-(
Nadam se da ce proglasiti karantenu da mogu zastaviti ovo ludilo s otkazima.
I ja, jer se neće shvatit ozbiljnost situacije dok svi ne budu pivali po balkonima. Pretpostavljam da misliš da će karantena trigerirat izvanredno stanje koje će onda automatski značiti preraspodjelu love gospodarstvu, u sektorima koji će umrijeti ako ovo potraje (a potrajat će).
Uzas, jadni ljudi . Kao da nisu mogli neki minimalac dati ljudima? Sigurno ce dobiti i druge mjere pomoci osim trenutnog odgadanja placanja doprinosa i poreza. Ovako ljude baciti na cestu bez primanje i mogucnisti da traze posao. Strasno. Svi ce kukati kasnije kako je tesko radnike naci.
(Moj muz je samozaposlen u vlastitom obrtu, transport, posao je pao za 70 posto od pocetka dogadanja u Kini. Tako da jako dobro znam sto se dogada, ali on racuna na par mjeseci losih prihoda. Glavno da se nekako prezivi. On ne spada u skupine koje primaju olaksice za sad.)
Ispiričavam se jer sa ceo zapis sa Labaratorijem kopirala s Facebooka i nisam skužila da je greška, ali sreća pa imam vas pa me upozorite. Inače, znam da se kaže laboratorij, ali fakat se neke od vas čak i ovoj situaciji love na svaku pogrešku, što mi ne baš bezveze.
I ko kaže da ste u vezi snižanja temperature baš vi u pravu? Osim vašeg ega naravno :uteg:
Ako se ne slažeš sa onim što većina misli ona si odmah troll. A na sreću mi je drago da ne živim kao i većina, koja nas je i dovela u ovo stanje. Sretno vam bilo sa svime, decom, poslom i ostalim stvarima u životu :)
Ne kaze nas ego nego znanost.
zuta nije istina, moja malena je dobila konvulzije na 38,5
i opasne su - kaze neuropedijatrica
Tanci :-( strasno, zao mi je
tinkili... nadam se da ces doci pameti prije nego dobijes djecu
imas poprilicno opasne stavove po zdravlje djece
lijeci sebe kako hoces, al za djecu slusaj lijecnike