Lili hvala,ali odlučili smo da ne mrdamo iz resorta :lol: ne zelim u auto ulaziti,bas nam odgovara ovako.
U povratku doma cemo u Sibenik bas
Printable View
Lili hvala,ali odlučili smo da ne mrdamo iz resorta :lol: ne zelim u auto ulaziti,bas nam odgovara ovako.
U povratku doma cemo u Sibenik bas
Mi imamo u siroj familiji slucaj preboljele od covida. Mogla se cijepiti medju prvima jer je 75+. I sad ima tromb u plucima, hospitalizirana. Vrag ce ga znat je li post covid jer je proslo preko 6 mjeseci od bolesti. Al bolest sigurno nije pomogla. Isto skeptici prema cijepljenju, vecina u obitelji je preboljela. Pametniji dio njihove obitelji se cijepio.
Kolegica ima rodbinu pozitivnu na koronu,a cijepljenu. I sad to svima, evo vidite,cijepljeni,a opet se zarazili
Eto sto?
Ne razumijem zasto ikoga veseli ta cinjenica, posebno one koji NISU cijepljeni.
Kako god bilo smanjili su drasticno mogucnost tezih oblika, tezih simptoma i prijenosa zaraze ( sa sebe na druge obzirom da nemaju simptoma).
Cak i sa starim sojevima nitko nije tvrdio da dijepljenje sprecava infekciju cijepljenih , posebno 100%.
Sad sa novim sojevima prica je jos neizvjesnija.
Sto ne znaci da cijepljenje nema svrhu i smisao.
Evo malo starijijh vijesti….
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...araza-15090421
Kako komentirate stanje u Izraelu i na Islandu?
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...gn=linkerhanza
I on se mora manuti coravog posla?
I evo jos malo ravnozemljaske patetike, svi mahom zaludjeni i ludi kao puske.
https://www.facebook.com/10006528583...6455/?sfnsn=wa
Prijatelj je neki dan bio na frankfurtskom aerodromu. Prošao kraj aparata koji je detektorom "ustanovio" da je cijepljen. Nikome nije morao pokazivati nikakvu covid putovnicu.
A mi necijepljeni smo u opasnosti od ozbiljnijeg oblika bolesti. Ok. Ja za to preuzimam odgovornost.
Island i Izrael su ionako dokaz da se zaraza širi unatoč vrlo visokoj procijepljenosti.
Btw. nisam ni u kakvoj zatvorenoj FB grupi, zazirem od toga. Zapravo jesam, u grupi sam o kefirnim zrncima i svojedobno sam bila u grupi o štitnjači, dok sam se s tim gombala.
Sve informacije koje imam svima su dostupne.
Ni u nekim inim grupama...
Ali Izrael i Island imaju iznimni malo hospitaliziranih.
Tako da njihova infekcija ne utjece na zdravstveni sustav .
Cuj, odgovornost za ozbiljniji oblik preuzimas ti, susjda Barica sa dijabetesom, susjed Pero i jos tako odredeni broj od 50 % odraslih Hrvata.
Nismo mi Island i Izrael. Mi cemo napuniti bolnice , bez brige.
Kad se napune onda to nije osobna odgovornost . Nema samo osobne odgovornisti u drustvu u kojem imas pravo na zdravstvenu skrb. I gdje je sustav obavezan te lijeciti.
I tvoje susjede. Nije to razina samo osobne odgovornosti kad je epidemija zarazne bolesti u pitanju.
Ma oni koji su protiv cijepljenja uživaju u tim koji se zaraze,a cijepljeni su
Meni uopće to nije problem,samo nek štiti cjepivo od ozbiljnog oblika
Kaae, riknula sam od smijeha kad sam vidjela na linku Katolici... rekla sam si - to će većini biti neki argument... i bi tako:)
Jer znam na kojem sam forumu.
Ali - po stoti put, zaboli me, a vidim da uopće niste poslušali video. Vi koji prvi napadnete.
Tim Freyja nije uvrijeđen, dapače.
Kaae, gatanjem se ne bavim jer sam katolkinja. Ni traženjem svetoga grala. Valjda to još smijem biti.
Pa je. Totalno ono "jesmo vam rekli,a vi ovce idete na 3.dozu"
I nećemo valjda opet o kome koga je sustav obvezan liječiti. Zar opet?
Nisi, ja kazem da svijetlim u mraku. Zapao me bolji cip od ovog koji ocitava kovid putovnicu.
Ne namjeravam gledati video katolickih muskaraca s Facebooka kako bih se informirala o pandemiji. Pada mi na pamet da nas sve zapravo vuces za nos, s obzirom na gluparije koje stavljas kao argumente.
I sinoć sam razmišljala o onoj Zavadi pa vladaj.
To se i događa.
Tako ostatak "ekipe" može raditi što mu se svidi.
I sad prestanite secirati mene - secirajte svaku rečenicu gospodina Lauca, dr. Jurinčić itd. Ispada kao da je svaka njihova rečenica moja. Istina je da se s većinom slažem, ali ne baš sa svime.
I jeste li primijetili da nema javnog sučeljavanja dviju suprotstavljenih strana? A znam da su neki od ovih "ozloglašenih" to zahtijevali. Pa ih se ne poziva. Naravno, zato što nemaju što za reći, je li tako?
Naravno, mislim na vama relevantne medije.
Jer te tvoje "ovce" su i moja sestra i njezina obitelj, i moji svekiji, i mnogi meni jako dragi. I ne mislim da su ovce. Nipošto. I da jedva čekam da se zaraze. Bože dragi.
Ili ekipa koja to dalje prosljeđuje...