Meni je hemoglobin 110 a donja granica je 119.
Printable View
Meni je hemoglobin 110 a donja granica je 119.
Tak je nekak i kod nas...ja sam dobila heferola na hemoglobin od 117, al mi ga druga dr ukinula nakon dva tj dok mi je hemoglobin bio 113. Kao,stignemo več uvesti željezo...sad nešto unesem prenatalom,ali očito ne preveč. No ja sretna dok nemoram heferola.
Pijem povremeno i domaći sok od aronije...pa možda se digne još malo.
Željezo 16, hemoglobin 130, feritin 55.
Nekad je dobro imati usporeni metabolizam eritrocita. :)
Muma, icsi odlične vijesti!!!
meni je željezo na donjoj granici, ali jučer mi doktor kaže da još nećemo ništa uvoditi.
a ni ja ne osjećam neke probleme. moram provjeriti koliko željeza ima u elevitu pa da njega malo češće pijem.
a zašto sam jučer bila kod doktora? da mi prepiše terapiju za ureaplasmu i mycoplasmu :x
pojavile se u brisu, koncentracija je samo 10x4, ali svejedno.
pitala sam postoji li mogućnost da ona utječe na smekšavanje cerviksa, rekao je u nategnutoj teoriji da, ali da ne razbijam glavu time.
baš sam se nanervirala. ne kužim, jel ona isto uvijek prisutna samo se pojavi kod pada imuniteta ili?
jer bris od siječnja prije trudnoće je bio čist na sve.
i još pitanjce - čini li vam se da su vam bebe mirnije kad je niža temperatura?
moja nekako kao da se zavukla negdje dublje gdje je manje osjetim.
prije je imala baš trenutke kad bi tulumarila, zadnjih par dana baš rjeđe.
Meni se cini da je moja podivljala od kad je bura ali moguće samo da ju osjetim vise i jasnije nego prije par dana..
Mene po noći lupka stalno ne mogu zaspat, nadam se da nece biti takva praksa kad izađe van :)
melange,dal si imala kakve indikacije za rađenje brisa sad,iscjedak,svrbež..il je to praksa tvog gina? Podsjeti me..
Moja u pravilu radi obavezno briseve u prvom tromj. Ali veli pošto sam ih ja napravila prije trudnoče i sve bilo čisto,sad bi mi ih vadila samo ako ima indikacije za to.
Pa me zanima kak je to s tobom išlo...vjerujem da te strah,čim čuješ za neku beštiju..kolko god je malo bilo.
Meni se pak čini da mi trbuh stagnira s rastom zadnji tjedan...ili to on raste po fazama:aparatic:ajmo iskusne.
Ono,najednom mi se pojavio i baš se vidlo da to više nije nadutost..i sad je isti neko vrijeme.
A mišek me najjače lupka ujutro rano i navečer,preko dana ga isto stalno osjetim ali slabije...u biti kako kad. Samo nek on lupka:zaljubljen:
Zuzy i meni raste po fazama. U pocetku mi se isto cinilo da je manji pa da ne raste... Slikam ga svako nekoliko dana pa vidim razliku. Povecava se on al polako i ide u daljinu. U sirinu nista. S ledja se uopce ne bi reklo da sam trudna a usla u 34tt.
Meni je hemoglobin 113, i doktorica u bolnici je rekla da je to normalno kod trudnica, a željezo mi nisu ni kontrolirali... kao, ionako ga pijem svaki dan.
melange ja nisam baš dobar primjer jer je moja curka bila izložena bolničkom tretmanu pa nije uopće imala svoj ritam, ali sad se ponovno vratila na staro i jednako je aktivna (samo više ne može baš udarati, više je to namještanje, meškoljenje, pa nabije lakat, nogu i sl...)...tako da ja nisam primijetila neku razliku.
žužy zadnji tjedan ne raste? :lol: Moj ne raste 2 mjeseca, a ni moja kilaža. I nije mi to jasno... nikako, ali očito su moje trudnoće takve. Da mi je drago, nije ni malo, ali nemam baš što napraviti po tom pitanju.
Muma,pa tvoja je prava dama,a dame kriju kile;-) ok,njene znamo..ali ih ona ukomponira u tvoje tak da ti ni ne skužiš da si se zdebljala. Misliš da ne dobivaš,a u biti dobivaš :yes:
I moj trbuh ide prema ravno...baš ga bum poslikala pa stavila na onu temu s bušama.
žuži, pa kad sam bila na kontroli s 20tt pitala sam baš za briseve krajem trudnoće i rekla je da nema potrebe kad su bili ok prije trudnoće.
jer sam ja bila na pregledu krajem siječnja, napravila briseve, a zatrudnila krajem ožujka.
međutim onda na kontroli s 23tt, kad je kao postao moguć serklaž je ipak napravila kontrolne zlu netrebalo.
iako je mene i onda s 20tt nešto kopkalo, u biti sam bila uvjerena da su neke gljivice, ali njoj po pregledu nije bilo ništa neobično.
meni moj trbuh isto nekako ne raste :tele:
mislim, kad usporedim fotke, vidim da je veći.
jučer sjedim u kafiću i kraj mene u kolicima sin od prijatelja i prilazi mi poznanica i kao "jooooj ti već rodila".
ja zbunj, a ona, pa nemaš ništa stomaka, ja mislila to tvoja beba.
a nekako kad sjedim, stvarno se ne vidi, pogotovo u široj majici. i ovako sam visoka pa se valjda cm izgube.
melange, ja sam radila briseve netom prije začeća i isto je sve bilo OK, ureaplasmu te koncentracije sam imala jednom prije planiranja 1ve trudnoće i ginić je rekao da se tako male vrijednosti ni ne tretiraju jer antb će pak navuć gljivice i eto ti začaranog kruga...nisam dobila nikakvu terapiju i začela u roku mjesec-dva....
generalno ako ideš čitat o bakterijskim vaginozama mišljenja su podjeljena (da li uopće tretirat),pogotovo kad nema peckanja,svrbeža i neke boli...
meni je sad bio sumnjiv malo iscjedak + miris, 3 noći za redom sam stavljala češnjak umočen u kantarionovo ulje i sad je puno bolje (rekla bi sve 5), nit iscjetka nit ikakvog mirisa...
u trudnoći, s obzirom da se mijenja hormonalni status, budeš podložniji svime tako da je moguće da si imao uredan bris prije pa da ti se onda poshemberi (odnosno namnože neke bakterije) u trudnoći....
ali bolje provat prvo sa alternativom pa se onda kljukat tabletama,još pogotovo u tako maloj koncentraciji...
zasad skulirana, sa svime se slažem i otprilike mi je to i liječnik rekao.
ali ipak antibiotici i vaginalete. pijem sa strane kefir, kapsule češnjaka i propolis.
u biti mislim da mi se imunitet smrdao pa ću do kraja trudnoće svakako na tome raditi.
ne znam zašto,na mojim kapsulama češnjaka piše da se ne smiju uzimati u trudnoći..:unsure:..ne uzimam ih jer ga dosta koristim u hrani + kefir na dnevnoj bazi a i ne jedem slatko pa računam da je OK...
samo sam zaboravila na abnormalnu količinu smokava i grožđa koje sam pojela u zadnjih mjesec + što baš i nisam bila disciplinirana na plaži i odmah mijenjala mokri kupaći pa i tome pripisujem zmrdanu floru....
sad sam još ubacila i kapanje čajevca na donje rublje kao terapiju... ( a uvijek mi je ukapan u intimni gel za tuširanje)
Moj gin kaže da su one normalni stanovnici vaginalne flore i u brisu se izoliraju kada preostala dobra flora malo opadne bilo zbog stresa, lijekova i sl. On ne propisuje nikakvu terapiju na koncentracije ispod 10^5. Samo probiotike jer od antibiotika veća šteta nego korist.
Naravno to je pod uvjetom da nema nikakvih drugih simptoma.
Moja beba se giba jednako bez obzira na temperaturu. Jače udara kad sam gladna, to valjda protestira i baš budu kao udarci. Dok sam sita (a valjda i on) samo migolji s jednog kraja na drugi. A trbuh i kilaža mi paralelno bujaju, od prvog dana. Psihički se spremam stat na vagu sutra ujutro.
Uh, kad vas čitam sve mi je muka. Meni sad u bolnici nisu pronašli apsolutno nikakvu upalu (osim malo crvenog cervixa i crp-a 5.5), i svejedno su me nafilali s tjedan dana medazola oralno i 10 dana vaginalno :drama:
ja nisam ni gledala jel se kapsule češnjaka smiju u trudnoći.
pa češnjak ko češnjak, samo koncentriraniji? :škartoc:
hvala vam na riječima utjehe. nisam znala da je ta ureaplasma toliko česta.
ima smisla sve što govorite.
muma, ti si kategorija za sebe, prestani brojati tablete :nono:
Ni moj ne prepisuje nista za tako male koncentracije i govori da se tolerira svastanesto, a u normalnim kolicinama.
Na pocetku trudnoce mi je nekakav doktor koji se slucajno docepao mojeg uzorka urina (imaju malo cudnovat sistem hendlanja rezultata koje klinika objavi vikendima) prepisao neki manijakalni antibiotik sto lijeci okorjele infekcije urinarnog trakta koji se, zapravo, uopce ne preporucuje trudnicama, osim ako im gori pod nogama. Naravno da nisam nista podigla u apoteci prije nego sam se cula sa svojim ginekologom. U urinu je bila eserihija, minimalna kolicina (iliti dovoljno da se vidi, nedovoljno da se smatra infekcijom), a pronadjena je u epitelnim stanicama koje u urin dolaze najcesce kontaminacijom (iliti, ocesala sam casu u vanjske dijelove spolovila malo previse). Dala sam im novi uzorak urina par dana nakon tog prvog i vratio se sterilan. :neznam:
Ovaj sto mi je prepisao antibiotik uopce nije OB ginekolog, vec neki tamo nesto... itd. Plus je neiskusan, tj. jos uvijek uci, pa prepisuje terapije vikendom na dezurstvu, itd.
Sto se briseva tice, tu se brisevi jedino i samo rade ako postoje indikacije da su potrebni. Inace nisu standardni dio pregleda u trudnoci, prije trudnoce, a niti prije postupaka potpomognute oplodnje, barem ne u klinikama s kojima sam ja imala posla. Radi se bris na streptokok na kraju, to da.
Men'se opcenito cini da u HR jako puno previse i jos vise skacu na prazno, ali najbolje ce svatko odluciti u razgovoru sa svojim lijecnikom.
Cure, ja od jučer navečer osjećam nekakve bolove u predjelu oba jajnika.
Ti bolovi nisu cjelodnevni, jave se popodne, tu i tamo. Nema krvarenja, nikakav iscjedak.
Vama koje ste prošle punkcije najbolje ću objasniti da je to onakvo probadanje baš pred ovulaciju.
Trebam li se brinuti? Moram li do gina?
Pregled imam u utorak 15.9.
Ako te brine, pitaj.
Mene jajnici konstantno probadaju kad ih beba pritisne. Tipa kad se okrenem u krevetu ili ponekad kad naglo ustanem. Inace me ne boli samo od sebe.
Medeja,zbilja neznam..možda od rastezanja doljnjeg djela,pa osječaš tak :-/
Ako te bude jako bolelo,pitaj gina.
A mi odosmo na pregled za pol vure.
sretno žužy! čekamo izvješće.
medeja i mene je jučer žigao desni jajnik, baš kao da ovuliram,
okretala sam se na kauču kao na ražnju. pretpostavljam da je ovo što je kaae rekla.
moja miguljica je jutros opet aktivna po starom :-)
Medeja, rekla bih da ti je to normalno. Kako se beba bacaka tako više osjećam sve.
Nekad imam dojam da baš nalegne na mjehur, želudac, na jajnik i sl. pa prema tome mi se ili jako pripiški ili me štrecne sa strane ili se podrignem...
Govorim si da dok ne krvarim i bol nije konstantna tako treba biti.
žužy čekamo te s dobrim vijestima. :fige:
Evo nas...sve je dobro,uključila je i 3D da vidi gornju usnu i sve je u redu. Pa sam mu vidla malo i ličeko :zaljubljen: Potvrdili smo dosadašnje uzv-ove.:-)
Jedino kaj odstupa je bedrena kost,ona je po mjerama za 19+5. A ja sam danas 21+4. Dva tjedna mi nekak puno zvuči...pogotovo jer je prije dva tj bila za 19+3. I kad gledam mm,ispada da je narasla malo više od jednog mm za svo to vrijeme.
I to nam odma kvari prosjek bebe,pa smo po uzv-u eto 20+6. A beba je oko 400 g teška. Raste oko 100 g u dva tj.
No to je i dalje u prosijeku....pa se neću opterečivati time. Plus kaj ni mi nismo veliki ljudi.
Izvadila sam krv za senzibilizaciju i u ponedjeljak sam kod svoje gin. da joj odnesem nalaze.
I rekla mi je doktorica da misli da bi mogla prestat i sa ovim jednim normabelom dnevno kaj još pijem.
Da su utrići dovoljni za smirivanje maternice.
Eh žužy, znaš sve o tim mjerama... nema potrebe dodatno diskutirati... sve je ok. Beba je u prosjeku i to je to. Na idućem uzv-u bude bedrena ok. Treba se zabrinuti ako su zastoji svaki put sve veći.
Baš gledam,piše mi za FL- 3,13cm/19+5 (17+6 - 21+4).
Ma znam...ic okej:-)
Bok, cure! Da vam se kratko javim. Otišla sam rano ujutro na hitnu i zadržali su me. Pregledao me gin koji mi je vodio postupke pa zbog svega toga nije želio riskirati.
Ugl, nalaz krvi je pokazao nekakvu upalu, a urinokultura je to potvrdila. Dobit ću antibiotik i ostati barem jedan dan kod njih.
Eto, znala sam da me ne boli bez veze.
Nače je bebica u redu, drži rukice oko glave, sam sebe grli, sreća mala. Bacaka se, a gin nije mogao vidjeti spol jer mu uzv nije baš nešto. To je to.
Medeja,eto kaj je instinkt...nek upala prejde brzo:fige:
I bravo za bebicu!:-D
Već su mi dali Ketocef intravenozno, sve sam u ustima osjetila okus.
Bolje da sam ja tu nego da si doma mislim kaj mi je.
A instinkt mi je već pravi majčinski. :D
Zuzy super za bebicu
Medeja sve ce to biti ok :)
Super da si otisla, Medeja.
zuzy, super vijesti! Bedrena kost je u normalnim granicama, ja ne bih brinula.
Žužy sve je to ok, s tim mjerama znaš i sama da je tu bilo i svakakvih trbusica i glavica i nogica i kilaže i sl pa je sve bilo ok. Al kuzim te ja nesto govorim, a i sama bi ispalila.
Mi smo sutra na rasporedu uhhhh
Evo i mene sa mojom starom boljkom i najvecim strahom.U brisu cerviksa izolirani: ureaplasma >10na4 (a do sad ju nikada nisam imala),zatim moj stari enterokok i stara candida :-(,a tek sam 8+1. Pijem Lactngyn po dvije tablete,a u pon.cu kod dr.po terapiju,uh :-(
Joj Mury baš jesi priljepak :-( Ajde očistite sad to i nek je prvo i zadnje u ovoj trudnoći. Možda ima još nešto osim Lactogyna da te drži "čistom" :unsure: Kako je bilo u trudnoći s F?
Curke imam jedno pitanje..pa ako mi netko od vas može odg. bila bila bih vam jako zahvalna.
Danas sam 12+6tt i dolje pri dnu trbuha osjetim od nočas nekakve blage bolove slićne onim probavnim, ali nisam sigirna što bi ovo moglo biti..kad se ustajem iz sjedećeg položaja onda se ta tupa bol širi po desnoj bočnoj strani trbuha sve do doljnjeg djela . Ali ne stalno. U ponedjeljak idem napokon na kontrolu pa sam svakako mislila napomenuti.
Ives mislim da je od širenja i rastezanja. Znaju bit kao grcici i boluckanje, al napomeni svakako.
dominikslatki,moguče probava..bar slično bude meni kad me muči.
Ili od raznih rastezanja.
Mury draga,k jadu i beštijama:love2:
:fige: da nestanu što prije!