Onda neću raditi paniku,malo ste me smirile, valjda je to normalno, ali svakako ću vidjeti i sa doktorom.
Ljube, nas dvije se baš pratimo ^^
Valjda tako treba biti..ipak se svašta nešto sada događa ;)
Printable View
Onda neću raditi paniku,malo ste me smirile, valjda je to normalno, ali svakako ću vidjeti i sa doktorom.
Ljube, nas dvije se baš pratimo ^^
Valjda tako treba biti..ipak se svašta nešto sada događa ;)
Ives mislim da sva tak "bol" koja se na takav nacin siri (a da nije pre jaka) je ili rast trudnoce ili probava. Mislim da nemas razloga za brigu ali isto tako znam da si vec luda dok docekas ponedjeljak...doci ce i ponedjeljak ;)
Moj hematom je nestao na UVZ pa pretpostavljam da je ono smedarenje bilo bas to..i dalje sam na Duphastonu, trenutno nemam nikakvih iscjedaka osim nekog blago zuckastog (ne bih iskljucila ni to da mi pobjegne koja kap od tiskanja kada povracam..)..mucnine-postojane i dalje 24/7..
Dominik nadam se da je sve dobro proslo na pregledu, cekamo te
I s F. sam gutala po dva Lactogyna, a problem mi je što zbog mučnina prva 3-4 mjeseca jedem doslovno smeće od hrane, pa mi imunitet padne, nit mogu voće, niti povrće, niti jogurte, nego jedem čips, pršut, peciva, paštete...ma užas :-(. Danas sam otkrila da mi paše grejp jer je gorak, pa ću od danas svaki dan po jedan grejp maznut, možda malo digne imunitet.
Muma, kako si nam ti, koliko si danas tt?
Muma, sad vidim iz potpisa koliko si tt :-)
Evo nas s pregleda sve je ok hb!! I da mala breskvica je u pitanju :)
Pitala sam za grčeve i lagane bolove i rekla mi je samo pa trudni ste mora nesto boluckat, stezat.. Tako da dok nije jako i dugotrajno sve je ok.
I da, onaj 3D meni uopće ne ide ja tamo ama bas nista ne kuzim, koliko god ona meni objašnjavala, uzalud :-/
Ajme bravo. Ima puno cura koliko vidim. Dok sam bila trudna prvi put bili su sami dečki...
Da Mury...danas-sutra smo 34tt (kako tko računa) - još jedna granica prijeđena :-D
Ooo nice Dominik :*
Muma samo se drzite ;)
Ajme dominik..divno..malu curicu čekaš, baš mi je drago. ♡♡♡♡♡
Ja danas koma sinoc nista nisam spavala kicma me ubijala i bolilo me nesto oko gospode :-p
Jel to normalno?Za tri dana punim 36 tt ;-)
oko 13tt maternica krene izlaziti iz zdjelice i to tupo boli.
ja sam bila taman 14+3 na kontroli i nije bila ugodna bol jer je užasno podsjećala kao da ću dobiti m.
doktorica me smirila, eto.
dominik, čestitke na djevojčici :heart:
meni isto 3D nekako jeziv kad su bebe skroz male.
sve nekako špicasto, kao mali vanzemaljci :škartoc:
muma, ulaziš u 35tt! još ćeš i prenijeti :aparatic:
kod mene treći dan antibiotika, ništa ne svrbi, kuc kuc.
Dominikslatki,čestitam na breskvici:-D
Bit če snahica na izbor mom frajeru:pivo:
Muma,:-*
cao cure,moze li pomoc
ja sam trudna 4/5 rana trudnoca ali imam jake grceve u stomaku i neuravnotezenu stolicu i gasove:lol:.Nije konstantna bol ali zaboli nekad bas jako da mi noge pocnu trnuti,i preznojim se i drhtim sva,pijem dabroston tablete 3x1 i **** mama sirup.Sinoc su me toliko grcevi uhvatili da sam se bas bila prepala.Ne krvarim nikako.
Prva mi je trudnoca i neznam kako da se ponasam ni sta da ocekujem.
da li je neka od vas imala iste ili slicne simptome..????? Pomozite:|:|:zbunj:
Meni danas dva puta doslo mucno i to ono trudnički mucno da sam sve izbacila iz sebe! Jel to normalno tako odjednom i u tim mjesecima??
Dominik koliko sam ja shvatila nema pravila kad ce ti doci takav nalet..procitala sam svu mogucu literaturu i internet o mucninama s obzirom da je meni i prvi put i sad u ovoj t muka od jutra do mraka stalno, povratim min jednom dnevno i jako se mucin s tekucinom..umrem od muke kad cujem da neke tako znaju i citavu trudnocu..
Moze cijelu trudnocu, moze dio, moze u vise navrata, a ne mora nikad. Stvarno nema pravila.
A uvijek postoje i crijevne viroze, hoce i to ponekad. Pa i u kombinaciji.
Hvala cure! Bas iscrpljuju te mučnine, stvarno nije lako..
baš smo malo poviše o tako malim koncentracijama ureaplasme diskutirali...moj ginić tako malu koncentraciju ne tretira..
gljive će ti nakon antb još i više buknut a prehranom si ne pomažeš,dapače...morala bi se klonit UH,šećera i junka (kojima hraniš candidu) a jesti puno jogurta i povrća....
uzmi picu česna,umoči u kantarion i šišni u gospođu 3noći za redom pa da vidiš kako pomaže! :)
skulirana,mislim da Mury zna sve to..samo ima lošeg iskustva sa tim beštijama i kužim da ju u bilokakvoj količini tjeraju na strah.
cvjetic,pokušaj sa mg,ako je probava može pomoći,a i ako su bolovi od širenja dolje,isto nemre odmoći...na početku trudnoče zbilja cure prijavljuju raznorazne bolove. Zatvor npr,nadutost i plinovi su jedno od tih čari početka trudnoče. Tu sam i ja bila.
Meni su dosli nalazi s obrade u dnevnoj bolnici i imam jedno pitanje vezano za secer (za koji nisam znala da ce mi ga tako rano s 6t vaditi pa sam vecer prije jela slatko i to tortu..- ali i inace jedem dosta slatkog :/)
Uglavnom GUK mi je 5.4 a za trudnocu kao sve preko 5.1 je napeto...sto da sad s tim radim? U mucninama sam i jedem samo ugljikohidrate al ono dno kao stapice, krekere, kruh..suho..
Jesu ikome to tak rano izvadili?
Zasadskulirana,hvala na savjetu,probat cu to s cesnjakom za moju trenutnu uzasnu prehranu su krive jake mucnine koje traju do 0-24 :-(
Ništa. Normalna glukoza je do 6,4.
Ako budeš jako dobivala na težini će te gin ranije poslati na ogtt. I ako je metabolizam glukoze dobar ne zamaraj se s vrijednosti natašte.
Da te utješim, na prvom vađenju u trudnoći mi je bila vrijednost 5,8.
Trudnice ne smiju koristiti kantarion. Ili je to dozvoljeno u zadnjih par godina?
Ne bih se ja igrala time :)
Ok thx cure, mislim nisam se ni zabrinula jer moja prehrana,ako se tako uopce moze nazvati ovaj period kad mi je stalno muka, je svedena na gluposti..
Mury, kaj ti jedes? Jel i povracas?
Ja bar jednom dnevno..
LadyB jedino te može ginekolog ranije poslati na ogtt ako sumnja u gestacijski dijabetes. Kad imaš pregled? Sve iznad 5.1 se smatra povišenim šećerom, i ginekolozi odmah alarmiraju. Moj je (nekim čudom) u sklopu kks bio 5.2, na početku trudoće. Ali sam ja imala aparatić i vadila doma 10 dana šećer na tašte i bio je 4.3-4.8 pa nisam ništa poduzimala do ogtt-a s 24tt.
Aha ok, ovo je bilo u sklopu kks koju su mi radili na PT1 u Petrovoj a oni tamo bas opako briju na taj secer..pa eto..da znam kaj me ceka :)
Pregled tek kroz 10ak dana imam
Hvala curke bar ste me ohrabrile nisam jedina bar to:sing:
ja sam u prošloj trudnoći stavljala kantarion na češnjak i sa njime radila masažu međice nakon 36 tjedna, a u ovoj se mažem izvana skoro od početka
isto gin rekao da može...
a vezano za sve tegobe koje nas muče sad u trudnoći bila neki dan na jednoj homeopatskoj radionici vezano za trudnoću i bilo mi super,pokrili sve tegobe u trudnoći (da sam bar bila na početku trudnoće kad su me ubijale mučnine,našla se skroz u opisu jedne remedije) i za olakšavanje poroda i nakon poroda
bit će još različitih radionica, i jedna radionica o homeopatiji za bebe pa tko koristi homeopatiju ili ga zanima, preporučam
evo i link
http://www.hukom.hr/ostale-radionice-a28-42
llella pls za mucnine? Sto? Bilo sto? :)
Lady meni je pomagao čaj od đumbira
meni je pomoglo samo vrijeme :škartoc:
ali ako ima nešto homeopatski, please do share :yes:
Meni je bilo bitno samo da nisam gladna, sto je bilo poprilicno tesko jer mi je hrana bila, uglavnom, odvratna (zivjela sam vise-manje na kruhu). Mucnine su nestale s oko 12.5 tjedana. Sad se javi tu i tamo, a neki refluks je tu barem jednom dnevno.
Jedno pitanje.
Sve je u redu. U ponedjeljak sam bila na kontroli i sve je bilo savršeno. Nedavno sam pila antibiotika zbog neke bakterije. Imala sam neki sirasti iscjedak.
Jutros sam ponovno na papiru primijetila malo gušći žučkasti iscjedak. Ne znam jeli to uobičajeno u trudnoći ili bi se trebala javiti doktorici?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Lady draga..meni je samo infuzija pomagala!! Probaj izdržati..meni su se smirile u 10-tom tjednu...želim ti da i ti budeš te sreće.