Icsi, i meni je tako zadnji put bilo i doktor je rekao da je to sve ok. Jer su mi urin i brisevi bili uredni
Printable View
Icsi, i meni je tako zadnji put bilo i doktor je rekao da je to sve ok. Jer su mi urin i brisevi bili uredni
Banana ujutro. I pekarski proizvodi. Sve mi je smrdilo ali sam se tjerala jesti jer ako želudac nije bio prazan nije bilo ni mučnine.
Nadam se da ćeš naći neku soluciju.
to ti kod homeopatije zavisi od simptoma- da li povraćaš, da li možeš jesti, da li su mučnine stalne....nije za svakoga isto, a na radionici nam homeopatkinja navela desetak remedija za mučnine
ja sam se sad skroz pronašla u remediji Anacardium- stalne mučnine, ublažavaju se konzumiranjem hrane, znači dobro dok se žvače, ali se vraća nakon jela, čim prestaneš žvakati, i ublažava je ponovno samo jelo, osjećaj praznine u želucu
dok mi je u prošloj trudnoći pomagala Ipecacuanha, probala u ovoj i ništa
e točno ovakva je bila moja.
muž me gledao kao luđakinju, "kako možeš jesti ako ti je stalno muka?" :lool:
sjetila sam se obaveznog jutarnjeg rituala prije posla - kisele jabuke (granny smith) i tost s jogurtom.
i onda te jabuke tokom dana svako malo, nosila sam ih narezane u posudici.
Icsi, često nakon antibiotika se znaju javiti gljivice pa bih ja prema opisu zaključila da je to slučaj i kod tebe. Pitaj gina za neke vaginalete, ne treba ti sad još i takva bedarija.
Zuti iscjedak je skroz normalan. Gljivice u principu svrbe, ali mogle bi se pojaviti nakon antibiotika.
melange, grozim se na jabuke uz mucnine. :lool: Crkla bih bila, valjda, da sam ih pojela kad mi je bilo lose. (I inace mi uzasno sjedaju na zeludac kad god je prazan, dizu kiselinu... brr.)
iako, kako sam naprijed i rekla, na radionici je navela 10-tak remedija, dosta njih sa sličnim simptomima, tak da ti je teško ovak naći pravu preko neta, nadam se da ti bude pomoglo
Ništa me ne svrbi, niti pecka.
A i smanjuje se iscjedak.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jedem meso, čips, tjesteninu, tostirane sandwiche...uglavnom sve jako slano i jako ljuto i jako gorko i jako nezdravo ( od voća samogrejp). A povratim s vremena na vrijeme, e sad jel se moj organizam priviknuo ( ovo mi je treća trudnoća s mučninama, ili si ja znam što i kada pojesti da puno ne povraćam). S blizancima i s F. sam povraćala po nekoliko puta na dan, izgubila 5-6 kg, sada sam u minusu 2 kg.
Ja sam 3kg u plusu od tost sendvica i krekera, inace ne jedem kruh uopce a sad vec mj dana zivim na tome..
Ne, nemoj sve pokušati. Trudnoća nije vrijeme za alternativu i nadriliječnistvo.
Grickanjem dvopeka ili petit beure keksa, sasvim malih komadića, doći ćeš do istog rezultata.
Nemoj biti očajna zbog trudnickih mučnina. Prođu same po sebi.Jedino jako povraćanje je problem iako se lako riješi infuzijama.
Nekuma ne pomognu krekeri za mucninu,meni nisu,a nakon cetiri mjeseca a mucnine koja te budi i po noci bude ti stvarno koma,pogotovo ako jos imas djece pa moras i funkcionirati
Pa ako nesto pomaze,a ne skodi,zasto ne probati
Zato što ne možeš znati da NE škodi.
Iako, homeopatija ni ne pomaže ( osim kao placebo), pa, vjerojatno, ne može ni škoditi. No, za mene, trudnoća nije vrijeme za isprobavanje ičega.
Jednom su protiv mučnina davali lijek Talidomid, kao potpuno siguran i neškodljiv u trudnoći, a posljedica je bila rađanje jako puno djece bez udova.
Mučnina u trudnoći je samo loš osjećaj. No, ako gledaš s druge strane, mučnina se javlja u ranoj trudnoći, kada se još ne osjeti beba, i zato ti stavlja do znanja da tvoja trudnoća napreduje.
Vrlo je rijetko da traje 4 mjeseca. Prave, trudničke mučnine počinju od 6. tjedna trudnoće i traju do 12-14. Statistički, naravno da ima iznimaka.
I to nije stalan osjećaj. Ona počinje polako, pa te cijelu obuhvati, pa prestane. Neugodno, naravno. Sama sam ih iskusila u svakoj trudnoći, i nisu bile samo jutarnje, nego cjelodnevne.
Mučnine nisu opasne za trudnicu, ni za bebu. Ne treba ih liječiti. One su prolazna pojava. Povraćanje je nešto drugo, ako traje nekoliko puta dnevno, tjednima. Tu treba nešto poduzeti, u najgorem slučaju, ići i u bolnicu, na infuzije.
Danas 36TT :-) i odemo na kontrolu
meni je više zlo sada u 2. tromjesječju nego u prvom.
valjda radi žgaravice ili je fakat stvar samo "u glavi".
pomažu mi banane i začudo - grožđe.
ja mislim da svaka od nas treba "zabrijat" da joj nešto pomaže pa će to valjda i pomoći.
npr. jutros sam pojela krafnu s pekmezom, jer mi je nekako palo na pamet da mi se to jede i
da će mi smirit mučninu.
a gledajući objektivno što to ima u masnoj i tjestastoj krafni da bi smanjilo žgaravicu i mučninu?
ne pada mi napamet to jesti dok nisam t, a sada kao pomaže...
orange nema ništa u toj krafni, ali te vjerojatno tijelo traži. I ako ti nije mučno, super. Kad sam ja žicala gina da produžimo sad nifedipin još neko vrijeme, prvo mi je rekao da si pocuclam bombončić i zen, jer psiha je faktor br 1. E sad, produžili smo nifedipin pa ne cuclam placebo :lol: A sad, jel teorija vrijedi i za mučnine :neznam:
micamaca sretno! Ja sam u 17.30h! :coffee:
Muma,micamaca,sretno danas na pregledu!
Još nam neko ide...Ives?
Mi bili u jutro,pogledala mi dr uzv-om samo na pol min cervixa,vaginalno me nije gledala kad me pred 2,5 tj a prošli tj na uzv- u nije gledan cervix. Sve je dobro.
Sljedeče vadim TSH,OGTT,KKS i urin i za dva tj kontrola. Sutra mi budu gotovi nalazi s transfuzije.
ponedjeljak je dan za kontrole :štrika:
javite nam se s dobrim vijestima.
mene nešto ljulja jutros, glad, mučnina, glavobolja.
a za vikend mi se potrefilo par dana jedenja junka po rođendanima i proslavama, baš mi ne odgovara.
pojačavam kefir i povrće do kraja tjedna, sljedeći mi je ionako kontrola.
Evo mene s pregleda decko tezak 3kg ja zatvorena ..za tjedan dana idem na ctg i dogovor da ostanem u bolnici radi planiranog cr.
Evo i nas s pregleda. Teski smo 2470g, po mjerama smo napredni za tjedan dana. Skupio je nogice pa je dr pomislila da je curka, bas je sramezljiv. A i licem se okrenuo prema mojim ledima. Uvela mi je heferol jer mi je zeljezo na donjoj granici. Sljedeci pregled za tri tjedna.
Bok, cure!
Eto, ja ću se još zadržati tu jer su mi jutros radili nove pretrage krvi, a i stigli su nalazi urinokulture od dana kada sam primljena u bolnicu.
Ugl, pet me dana liječe od urinoinfekcije venskim antibiotikom, a meni nalaz urinokulture uredan. Crp porastao od srijede s 22 na 26, željezo palo na 110.
Ostajem na promatranju, možda je oštećenje jetre.
Zašto baš oštećenje jetre? :-o
Medeja,a bemu miša...
A su ti možda uzeli vaginalne briseve?
Imaju neke indikacije za oštečenje jetre,ili pucaju na hladno?
:love:
micamaca,Ribica,baš super za dobre preglede:-)
Od kuda ti ideja da su mi mučnine bile blage? Ali, mučnine su dio trudnoće, kao i rast trbuha i sve ostalo i jednostavno ih treba uzeti kao dio "paketa"
I kako ti je to homeopatija pomogla ako su ti mučnine trajale i dulje od uobičajena 2,5 do 3 mj?
Nema veze, ti si odlučila, ali možda će neka trudnica razmisliti prije nego popije, namaže ili ukapa neprovjerene tvari u trudnoći, samo to.
Jetrene probe su ispale čudnovate. Upala u organizmu pa otuda kreću. Luda sam već. Fali mi moj krevet. Malo i muž. :P
pa napisala si da kod mučnine pomogne keks, meni ništa takvo nije pomagalo, pa sam zaključila da su ti bile blage.
i drugačije je kada na to razdoblje gledaš sa odmakom, a drugačije kada to upravo prolaziš.
da me sad pitaš je li mi u prošloj trudnoći bilo muka, rekla bi da je, ali da je prošlo, ali sad kad mi je bilo koma, bome mi išta nije pomagalo to kaj sam znala da će proći
i napisala sam prije da mi je u prošloj trudnoći pomogla, u ovoj mi je bila drugačija mučnina i ista remedija nije djelovala, a tek sam sad naknadno bila na radionici kad su mučnine već prošle
a u ovoj trudnoći mi je pomogla za glavobolju
ali ti si odlučila da tebi homeopatija ne pomaže, pa nema niti smisla ovaj razgovor
i medeja, drži se
~~~~~~~~~~~~~~~~da sve bude u redu
Evo curke, i ja prijavljujem da je kontrola prošla super. Sve je u redu. I jako sam happy. Po ZM sam 13+3tt a po UZV-u sam 13+2tt. Termin potvrđen 19.03.2016.g. Napokon mogu malo landrat i opustit se. :-D Curke šaljem svima pozdrave i držite se :-*
Drži se Medeja :love: Uskoro ideš mužiću u naručje, čim se stvari srede.
Bravo cure za preglede...pa da i ja zaokružim...prvo nas je gin htio ostaviti do poroda, ali odlučio ipak ostaviti odluku za nakon uzv-a. Prema prvom uzv aparatu narasla je i skoro 300g, a prema drugom aparatu 150g...tako da uzimamo neki prosjek od 200g ovaj tjedan...što bi bilo 2100g. Ctg, plodna voda i protoci super! Doma smo za sad. U petak ponovno ctg, uzv i bris na bhsb, pa ćemo vidjeti dalje :štrika:
Cure bravo na pregledima, bas ste me razveselile!!
Medeja draga, drži se i javi situaciju!
Drage moje trudnice...
Jucer mi doktor prepisao Dalcin vaginalnu kremu zbog povecanog iscjetka s neugodnim mirisom...
Reko mi jednu ampulu navecer...
No malo sam se sokirala koliko je ta ampula velika ...
Dal je tko tu kremu koristio?...
Cini mi se prepuno kreme,em mi se ampula cini predugackom ...bojim se da nebi nastetila bebi ako gurnem tako jako a trebala bi gurnuti u rodnicu i sve istisnuti...
I bas citam da ima puno nuspojava pa me sve strah...
Inace trudna sam 36+5....
Medeja, nadam se da je to sa jetrom lažna uzbuna
i da ćeš uskoro doma :love2:
e ovo mi je melem za dušu, da čujem da dr. preporuča bombončiće :mrgreen:
što bih ja bez bombončića, nutelle i grožđa u ovo trudnoći?
a glukoza u krvi ispod ref. vrijednosti...