Klinci ako ne napišu ispit dovoljno dobro (mislim da je za matematiku 80% dvojka), onda im se preporuča ostati nakon nastave. Tada s njima rade asistenti s fakulteta (recimo za matematiku, s pmf-a). To su kao instrukcije.
Nema tu želiš - ne želiš. Ako nećeš i nakupiš jedinica, ideš na produžnu (znam da nekoliko ovogodišnjih prvašića ide na produžnu).
Isto kao u državnim školama..
PPGovci su mi nekako više jezičari.. slabiji su u STEMu od Benedikta (to je moj subjektivan dojam nakon razgovora s roditeljima čija djeca tamo idu).
Uhh kako se varaš. :) Jesi pogledala ŠER?
To je bilo možda prije.. 4,00 prosječna ocjena na maturi sigurno nije osrednja.
Evo potrudih se izvući podatak od prošle godine sa ŠERa.
Prosječna ocjena na maturi, gimnazija - opći smjer (izvukla iz ZGa, privat i državne..nisam sve):
Benedikt Kotruljević 4,00
Prva privatna gimnazija 3,91
I. gim 4,19
II. gim 4,17
Lucijanka 4,16
Tituš 4,01
XI. gim 3,89
VII. gim 3,71
III. gim 3,63
IX. gim 3,65
X. gim 3,69
GG gim 3,48
Zanimljivo je ovo pogledati.
Npr., X.gim je dosta popularna ovih godina. Vjerojatno su prof. dobri.. jer po rezultatima mature, slabija je od IX., III., VII.,...
To je isto bilo možda prije. Imaju bodovni prag. Za BK je 67 bodova. Upisuje se dosta petulaša.
Za BK mogu komentirati jer kažem, imam informacije iz prve ruke, da je škola super i ima taj individualni pristup kroz mentore.
Djeca koja žele više, dobiju više (ima ih po raznim državnim natjecanjima iz hrvatskog - baš prije neki dan mali dobio oskar znanja, matematike,..idr.).
Naravno da ima i djece koja su iz hoh obitelji. Ima ih i u miocu, prelogu,.. ovdje možda više, ne znam. Ali ne vidim zašto bi to bio minus? Ja vidim samo pluseve.. a o tome bi mogli još puno.