Dok su jos tako mali, bez problema se mogu skroz ispruziti i onda lupaju kao ludi, bas kao da gaze po organima. :)
Printable View
Dok su jos tako mali, bez problema se mogu skroz ispruziti i onda lupaju kao ludi, bas kao da gaze po organima. :)
kao da čeprka po cerviksu, taj opis mi je najbolje odgovarao.
Sent from my A0001 using Tapatalk
Moja se malo smirila zadnjih dana. Malo me to plaši. Znam da nema više toliko mjesta za partijanje, ali to mi je malo prebrzo za smirivanje. Jučer navečer sam pobjegla spavat (majka hrabrost) jer nisam bila ziher što se dešava - nešto ili ništa. Imala sam feeling da se nešto sprema, ali izgleda da je bila samo probava. Postajem malo luda :mrgreen: i ozbiljno razmišljam da u ponedjeljak odem u bolnicu čekati svoje malo čudo. Znam da nemamo više puno do upoznavanja, a ovi odlasci na pregled svaki tjedan me ubiju. Ne pridonose baš sprečavanju prijevremenog poroda :nope: Eto, olakšah se :aparatic:
E bas to-čeprkanje po cerviksu! To je to! Cijelu noc me gnjavila evo sad nana :-/
dominikslatki,i mene oče često lupkati skroz dolje..inače mi je trbuh ispupčen višlje,dolje ne..pa se znam pitat kud se nagurao skroz dolje. A filing...ko da mi pleše po cervixu a nekad i po samoj guzi,debelom crijevu. Isto ne boli al nekad zna biti baš intenzivno.
Inače,zadnjih dana me zna pecnuti dolje lijevo,malo iznad prepone..neznam s čim bi to povezala.
eryngium,kak je stanje sa bh?
Muma,budeš vidla sutra pa onda odlučite ti i dr kaj bute dalje :love:
A ovo da se smirila,pa vjerojatno to kak veliš da nema više preveč mjesta za razgibavanje...nije da ju opče ne osjetiš.
Majka hrabrost :-*
Dok spasmex djeluje ok. Čim popusti krenu jedna za drugom. Probudile su me jutros u 5.
Bila sam ispred laboratorija prije 6:30 da čim prije izvadim krv i nadrogiram se. Nikad nije bilo tako pusto.
Moj je pozicioniran leđa na leđa pa sve što osjetim je prema naprijed. I dubi na glavi pa ne čeprka po cerviksu ali imam dojam da mi mjehur boksa.
Muma, ćeš napraviti kako ti najviše paše i kako ti je lakše. Sama znaš najbolje.
Ma teško mi je uopće dići se s kreveta, pa zato mislim da bi to bilo najbolje rješenje. Vaginalce mi niti ne rade, osim sad brisa koji bi trebali sutra... Vidim da smo došli u zadnju fazu - počinje me boljeti trbuh ako stojim par minuta za osnovnu higijenu (prošla beba 2 kile i teška mi je; samo je pitanje kad će sve ponovno "popustiti"). Ajme, kad bi izdržale još 10 dana...a s 37tt bih počela plesati :-)
žužy razmišljam ovo sve planirano sutra prebaciti za ponedjeljak - nek me smjeste u krevetac pa rade ctg i sve što planiraju kako im se prohtije.
Mamice tu u bolnici puno su mirnije jer stalno slušaju bebice na ctg-u, a i dva puta dnevno sestre dolaze s baby watcherom pa poslušaju.
Muma, jel bi ti pomogao onaj steznik za trbuh?
Meni ga je šogorica dala jer je jako nisko nosila pa joj je pomogao. Ne nosim ga jer mi ne treba, ali mi se čini baš zgodan.
Naši ctg-i su dobri. Osim kad zbog mog stresa ona poludi, a to se desilo samo jednom. Jedino mi može pomoći (i olakšati psihu) što manje dizanja. Sad me ovdje naručuje svakih 5 dana, pa je možda onda bolje da sam u bolnici pa neće Muhamed brdu nego brdo Muhamedu :lol: Popričat su popodne s mužem.
Inače, smanjili su mi nifedipin na 1x dnevno, i od jučer su se kontrakcije pojačale. Kaže dr da možda utječe i na bebin tlak pa joj zakidamo težinu zbog njega...pa sad budi pametan.
Ne znam koliko bi pojas imao smisla. Kad ležim, onda nema potrebe, a kad idem na pregled morala bih ga stalno skidati - za ctg, pa uzv... oni sve rade u različitim prostorijama. U autu do bolnice ležim (a bolnica preko ceste). Mislim da više od tog ne mogu napraviti :nope:
Taj steznik su ustvari gaćice s pojačanjem ispod trbuha i imaju samo onu tkaninu koja ide preko škembice.
Nije komplicirani skidanje, samo se spusti.
Onaj steznik poslije poroda je pak druga priča, sa svim tim kopčama bih poludila.
A tu npatologiji u Vg sve žene odrade ctg bez obzira zašto su tamo. I tou sobama, nikuda ne ideš.
Osim mene, jel, jer smo premali i nikoga ne zanima što imamo za reći.:)
Muma, ma super si dogurala! još malo izdrži i možeš uživati u malenoj!!
Eryngium draga, baš mi je žao što imaš te kontrakcije. Jel strogo miruješ zbog toga? Ja sam isto zadnji par dana skakala svugdje.Bili u šumi, pa na viksi, pa saditi grmiće na grunt, pa grad, pa trgovina, čišćenje kuće, tečaj...uf...baš sam se umorila i bome sam osjetila menstrualne bolove i na kontroli mi dr kaze da sam uloživa za vršak prsta. tako da sam sad i ja usporila malo. evo me već dva dana doma:)
a kaj se tiče lupkanja po cerviksu, meni je to baš nekako neugodno bilo. imala sam osjeća da će mi svaki čas proviriti ruka kroz jelte...sad dok je veći, više ne osjećam te dodire tako nisko, ali zato svako malo iskoči nešto na trbuhu i baš zaboli! ne sjećam se da je curka bila tako jaka. a i svi kažu da dečki jače udaraju!
nego, cure, jel imate imena! mi se još uvijek natežemo - nikako se dogovoriti muž, kćer i ja!! ufff, poludjet ću
Muma draga, nemoj se ništa uzrujavati...beba je razvijena i sada se samo deblja, ne bi bilo nikakvih problema da sutra rodiš...
a primila si i dexiće tako da do not worry!
i ja sam jedna od onih čije tijelo ne može izdržati trudnoću,
moja E. je rođena 33+6 (bez deksića), I. 35+3 (sa deksićima), oboje su do 6 mjeseca išli kod fizijatra na vježbice, sve ostalo je bilo ok
tako da samo se prepusti, sve će biti ok! :kiss:
Curke ja jos 3 tjedna imam do termina bas sam uzbudena jakooo :-D
I onda dolazi Dario <3
Mi ne znamo niti spol, a imena su još u radnim verzijama.
Voljela bih saznati što nosim pa da se njoj/njemu obraćam u pravom licu, muškom ili ženskom.
Još sam do prije tjedan dana bila užasno nestrpljiva što se spola tiče pa čim je ova bolnica uletila, odmah mi je postalo svejedno.
A što bih si željela je druga priča. Jedan bih dan curu, drugi dan dečka. Sva sam smotana.
Muma, Eryngium, Medeja cure držite se. Meni se trbuh stvrdne kad sam aktivnija (šetnja, kuć.poslovi) i to me baš stegne da mi je teško hodat. Prije 4tj dr mi je dala normabel 2mg 3x1, popila sam samo 3 jer me bilo strah da ne naštetim bebaču. Čitala sam svašta o normabelima u trudnoći pa me uhvatio strah. Radile legnem i smirim se kad me stegne. Što se tiče otvorenosti samo je tad spomenula da nisam otvorena. Inače mi nikad nije spominjala duljinu cervixna već samo prokomentira da je sve ok. Možda je bolje da i ne znam jer znajuči samu sebe samo bih brinula.
Kakva su vaša iskustva s Heferolom?
E. je imala 1.920 g, 41 cm, bila je 10 dana u inkubatoru + 20 dana u toplom krevetiću, išli doma točno s mjesec dana, 2.490 g
I. je imao 2.520 g, 47 cm, bili smo tjedan dana u bolnici zbog CR i moje nekakve viroze
(btw, ja sam 1,65 i 50 kg, MM 1,75 i 80 kg tako da nismo baš neki reprezentativni uzorci da nam i djeca budu velika)
Ribica,tebi znači aktivnosti potiču bh?
Cure ste primjetile još kaj da vam ih pospješuje? Možda bi trebala o tome pitati na toj temi...
Ja stalno ležim pa me love. Ponekad ko da mi kretanje olakšava,pa dok jedem,hodam malo po kući i to..nemam ih.
Jučer su se smanjile nakon popijenog normiča oko tri popodne,danas evo samo četri bh do sad. Mora da mi on pomaže...pa budem ga tak popila po potrebi.
Heferol sam pila par tj i u tom periodu mi se hemoglobin nije bitno promjenio pa su mi ga ukinuli uz napomenu da mi ga uvedu s 20. tt. No nisu. Za dva tj idem vadit krv pa budemo vidli tad.
Inače klasika,uz inače stalne probleme s probavom,heferol me dodatno zatvaral.
Ležim i mirujem, sveki mi kuha, muž posprema a ja se šaltam s jednog boka na drugi kako mi se vrat ukoči.
Primjetila sam da čim se malo zadržim ispružena na leđima odmah krenu. :-(
U onih par dana prije nije bilo razlike gibala se ili mirovala, samo sam ih u gibanju slabije osjećala.
Moj gin je protiv normića za sada.
S heferolom nemam iskustva ali ona koja znam su različita. Nekog zatvori, nekog otvori, jednu frendicu je neopisivo bolio želudac pa ga nije mogla ni piti.
Možda ne spada ti i upadam kao padobranac....
Uglavnom, 8+5 sam trudna i vadila sam krv. Sestr mi na telefon upravo javila da je željezo malo sniženo a hemoglobin malo povećan pa da dođem obavzno u ponedjeljak razgovarat s doktorom. Tu doktora prije ponedjeljka nema... Da čekam? Ili da idem negdje dalje privatno? Ono što sam ja guglajući našla vezano za povećan hemoglobin nije baš milina...
Ribica 1 mene je Heferol otvarao, skroz proljevaste stolice s grčićima (zbog kojih nisam prepoznala trudove). Sad sam na Legoferu da se ne ponovi :mrgreen: (sirupu koji daju djeci). S njim mi je super - wc svaki dan ali normalno. Uglavnom, ne možeš znati dok ne isprobaš.
casa ja mislim da nije to ništa tako hitno da ne može čekati ponedjeljak. Ono, nije da krvariš ili nešto.
Pocela sam s Heferolom prije tri dana i za sada je sve ok. Probava mi je u trudnoci odlicna pa ne znam sto ocekivat od njega.
I ja se ne bih zamarala oko hemoglobina i/ili zeljeza par dana. Pricekaj ponedjeljak.
Tvrdoglavo dijete se i dalje odbija okrenuti - glava je lijevo gore, a sad vise ne stoji ravno jer nema mjesta. Isplazila je jezik danas na pregledu; briga nju za zadak. Mada, ajde, ima jos vremena - danas je tek 25+0. Preskocili smo ispijanje glukoze i dogovorili to za drugi put. Bit ce mrvicu kasnije od uobicajenog (28+5), ali nije bed jer se ne ocekuje GD. Nizak mi je tlak, malo manje nizak broj kila u ovoj trudnoci, i tak'. Ovo zadnje je njima super, meni bas i ne. :psiholog:
Kaae,bome je isplazila:-)
Ja cijelo vrijeme mislim da smo mi dve terminuše...kolko si kila dobila do sad?
Ma ima još lufta za okrenut se,i par puta.
Negdje izmedju 8 i 9, mozda malo manje, vjerojatno ne vise. Malo je sve plus-minus jer mi je probava katastrofa pa ima i veze koji dan stanem na vagu (pocelo je na pola ciklusa prije nego sam ostala trudna). Nije zapravo nista strasno, ali s obzirom da sam u prvoj trudnoci dobila ukupno 12-ak, ovo me trenutno prilicno nervira.
Cure molila bih vas jednu servisnu informaciju:
imam bakterije u urinu i trebala bih na urinokulturu. u mom dz higijensko-bakter. ispostava radi 2x tjedno pa mi je dr. rekla da odnesem uzorak u Petrovu jer je tamo najbrze gotovo.
Zna li netko gdje u Petrovu se to nosi?
Lijevo iza glavne zgrade je mala kucica na kojoj pise Mikrobiologija. Kad udes unutra ides ravno po stepenicama,pa desno. Od 8 do 10 zaprimaju uzorke. Evo,bas sjedim tu i cekam
ja ne vidim ni jezik ni glavu ni ništa :lol: koji debilko.
tako i na svom uzv, skontam što mi pokazuje jedino ako je beba baš iz profila.
ako nešto zumira pa kaže evo ruka, ja :?:
kaae, meni se čini da i moja stoji nekako ukoso i da su joj nogice ispod mog lijevog rebra.
kad legnem na lijevi bok krene udaranje i upiranje, doslovno staviš ruku ispod mene i ona nogicom (pretpostavljam) prelazi lijevo-desno ili lupka.
kad se okrenem na desni bok, osjeti se i dalje ispod lijevog rebra.
a nama je zadnji uzv bio u 20tt. kad sljedeći tjedan zalegnem u onu sobu za preglede, neću se ustajati barem pola sata :mama:
kile mi se isto polako skupljaju. na zadnjem pregledu s 23tt sam imala +5, ali mislim da sam sad već na +7 s tim da mi počinju oticati noge i ruke.
nije vidljivo, ali ja osjetim kad obujem užu balerinku ili skupim šake.
što se bh tiče, skroz su se smirile. jave se npr kad piškim pa napinjem mjehur ili kad baš jako prčkam po trbuhu.
a mg sam popila prije par dana i nisam kupila nove. neću više one u prahu, imam osjećaj da užasno ogladnim iza njih jer su brutalno slatke.
muma, pa sad ti gledam ticker, ti si ušla u 36tt!
kako su ostale ležilice/mirovalice?
Kaae nek su kile najveći problem, već ćeš s njima u sukob nakon poroda! I moram priznati da nisam još vidjela ovakvu damu kao što je tvoja :lol:
melange ajde ne brini, važno da se ti snađeš s anatomijom kad se bebo rodi :-P
Daaaaaaa, mi smo 35tt. (psssssst) I u ponedjeljak idem dobrovoljno da me smjeste i drže na oku. Doma tek sa smotuljkom! :zaljubljen:
Nije, startala sam s oko 10 kila manje nego prvi put. I jasno mi je da nije neki problem, tim vise sto zapravo stvarno nemam problema sa skidanjem kila (do odredjene granice :roll: ), neovisno o trudnoci, ali svejedno se grozim kad vidim kako rastu. :psiholog:
mel, jucer je moja mama trazila da joj pokazem sliku pa smo imali slican razgovor ovom tvom... na kraju sam joj crtala u paintu, ali mislim da i dalje nije skuzila. :lool:
Sve bebe su vise manje ukoso, ali mene nervira sto je s 25 tjedana nogama dolje, umjesto glavom. Debeli se okrenuo jako kasno i uopce nije bilo ugodno, probudio me usred noci i mislila sam da cu riknuti. Nadam se da ce ona uskoro, ne svidja mi se ideja poroda na zadak.
Muma, super ste izgurali. Na kraju ces stvarno prenijeti. :mrgreen:
Kudri, tnx punona info!
Malo ste me utješile, ali ja i dalje čekam da se javi netko tko je isto imao povišen hemoglobin a smanjeno željezo... Ili bar netko s kakvom urbanom legendom o prijateljici od prijeteljice kume u trećem koljenu....koja je imala isto i nije joj bilo ništa. Mislim ja najozbiljnije u ove 33 godine i sad 4 trudnoće nikad čula nisam da netkoima povišen hemoglobin.:sick:
casa,rado bi te utješila nečime al zbilja nisam čula za nikoga...brzo če ponedjeljak:love: