Nista pametno za reci. Eto njima je to "misterij". A meni jos samo misteriji fale u zivotu. A mala je danas na turbo pogonu. Ali da nisam sposobna roditi dijete barem kakve-takve pristojne kilaze...mah. Ljuta sam danas, jadna...
Printable View
Nista pametno za reci. Eto njima je to "misterij". A meni jos samo misteriji fale u zivotu. A mala je danas na turbo pogonu. Ali da nisam sposobna roditi dijete barem kakve-takve pristojne kilaze...mah. Ljuta sam danas, jadna...
Joj draga :heart:
Kakvi su planovi za dalje?
Ciljaju na porod s 37tt, ali sve ovisi o daljnjim rezultatima uzv-a i ctg-a.
Muma šaljem zagrljaj i ovo mi je stvarno cudno kao i curama , ali kad vidis koliko krivih procjena ima, nemoj se izjedat i onako nista ne možeš, ne možeš utjecat na nista.
nivesa trbuscic je 250mm, sto bi bilo za 30tt. ostalo je relativno ok.
Muma da te utješim, na 39+6 su mi na uvz procijenili D da je teška 2680 g i po svim mjerama je bila između 32 i 34 tt i manjak plodne vode...
Plakala sam ko kišna godina jer cijela trudnoća je išla školski ( osim hematoma na početku), u nekim trenucima im se činila i velika beba .. strpali me u bolnici na inducirani porod.
Sutra ujutro u 7:40 sam rodila savršeno zdravu prosječnu bebu 50cm /3380 g, apgar 10/10 . prirodno bez epiduralne, bez dripa, popila sam samo par kapi onoga ulja i porod je krenuo ko vurica na 40+0..
Nisam mogla vjerovat da je moguć toliki promašaj u procijeni, to je 1/5 mase djeteta i zaostatak u ukupnom razvoju od 8 tt..
Pogubila sam tonu živaca u tih nekih 20 sati od diagnoze do poroda.
Muma, ja sam u prvoj trudnoći imala krvarenje u ranoj trudnoći, bila cijelu trudnoću na strogom mirovanju , od toga 4 mjeseca u Petrovoj, i dva tjedna prije poroda su "izmjerili" da se bedrena kost smanjila... Njihov zaključak je bio da se najvjerojatnije radi o nekoj genetskoj malformaciji... i dan kad su mi prestali davat terapiju za održanje trudnoće rodila sam savršeno zdravog dječaka, koji danas ima 14 godina i dvije sasvim normalne bedrene kosti... Ultrazvuk griješi, još dodaj k tome ljudski faktor...
Muma, već ti ih je više navelo, to su sve procjene i nerijetko omaše i to poprilično...kad bi samo bili malo odmjereniji u davanju izjava,ono pogledati ćemo opet,moguće je da smo pogriješili itd...
ja sam sinoć po prvi put u životu imala grč u listu,toliko jak da sam skočila iz kreveta i istezala nogu da prodje uz jaukanje,još i sada osjetim zatezanje u mišiću kada ispružim nogu,strava...inače mi se često događaju grčevi u stopalima,ono kad se nožni prsti smiješno iskobeče ali to je uvijek uslijed hladnoće (kad plivam u hladnijem moru isl..)
noćas se nisam pokrila,zapuhala je bura a spavam pored otvorenog prozora...ima bit opet hladnoća..ne ponovilo se,brrr....
jedem sve što bi trebalo pa ne ponovilo se...čini mi se da ste prije par stranica pisali o nekim učinkovitim i neučinkovitim dodatcima/tabletama isl?
Nema veze s hladnocom i pokrivanjem. Povecaj kolicinu magnezija.
Muma :love2:
Joj, meni se to jako često događalo, gin ubacio magnezij u mnogobrojnu terapiju i puno je bolje.
Hoću reći, više se nije ponovilo. :D
A može biti i najobičniji grč u nozi, bože moj, događa se.
Ali je užasno neugodno, znam.
Mene kad uhvati ne pušta 5minuta, nego me u valovima hvataju grčevi, ja se redovito rasplačem.
Muma, sve je već rečeno, drži se! :love2:
Novi dan, nova nada. Pod pojačanim smo nadzorom. Ctg 4xdnevno, uzv svaki drugi dan radi protoka i plodne vode. Kažu da se neki problemi s posteljicom ili protocima mogu evidentirati i 2 dana nakon što beba počne već zaostajati, pa ih je strah intrauterine smrti.
Hvala svima na podršci! :-*
Muma drzi se. Je li sefica radila uzv?
Muma drži se, jos samo malo..
Mene danas probada gore kod klitorisa kao da me gaćice žuljaju - jel nekom to poznato? I da tesko mi je zadnja dva dana, kao da ce mi sve poispadati :-/
joj mumić, šaljem ti najtopliji zagrljaj i pozitivne vibrice djevojčici da se još malo zdeblja i ostane uz tebe pa onda bez pretjeranih intervencija izađe :ghug:
a baš su ti mogli to sve i malo bolje saopćiti, stvarno. bit će sve ok, drži se :heart:
jesam ja neki dan napisala da sam popila sav mg i nisam odmah kupila novi jer su mi prestale bh kontrakcije.
međutim :P zadnja dva dana navečer iza 22:30, kao po rasporedu, grčevi u nogama. u biti kao neki nemir, ali pretpostavljam da je to.
moram danas u ljekarnu.
kontrola mi je u četvrtak. baš sam nekako ustreptala :-)
Meni se bh javljaju sve više kroz cijeli dan. Više nema pravila jel ležim,jel stojim,sjedim...jedino se zadnjih dana više ne ispružim na leđa,radije si sjednem dok mi bok utrne več.
Dok sam u pokretu trbuh mi je skoro stalno tvrd tak da više ni neznam jesu to bh ili ne...i od kad ne pijem normabele,vratili su mi se sexi snovi i preksinoč sam fino svršila u snu i mam sam si ujutro popila jednoga. Ježim se od toga.
Pregled mi je za 8 dana..do tad bum si spila normiča po potrebi. A imam potrebu natrag ih skroz vratiti zbog tih bh..jer magnezij ne pomaže.
joj muma draga, baš je bezveze što to sve moraš prolaziti, ali vjerujem da će sve biti dobro!! vjeruj i ti!!
Muma sve će bit dobro, mora. Drži se a za doktore nemam riječi, sve se može reći i na druge načine. A nekad rade paniku i uznemire mamu za bezveze.
Koji si tjedan?
žužy a da pitaš gin da ti vrati u terapiju normiće? Ne znam, nisam pametna :\
Nisam imala uzv još. Čujem da imaju gužvu. Možda prebace za sutra, ionako su rekli svaki drugi dan.
Lili75 danas smo 35+4.
Ma budem se pospominjala s njom...al gle i do sad sam bila na normićima samo zbog sebe,moja gin nije za njih. Tak da znam da mi nebude puno pomogla. Možda jedino da ih natrag pijem svaki dan jedno vrijeme da vidim jel pomažu.
Muma,big kis! :ghug:
žužy tako su i meni, kroz cijeli dan. Sad na spasmexu ih imam po par komada u noći i jedno 20ak kroz dan. Kad se ustanem i prohodam imam dojam da mi je trbuh non stop kamen. Moj gin je skroz protiv normića osim ako nema drugog izbora. Za mg imam dojam da mi kod kontrakcija ne pravi nikakvu razliku.
Mnogi naši doktori bi trebali na neki tečaj senzibilizacije i komunikacije s pacijentima.
Muma :ghug:
eryngium,kolko bi ih tek imala da nisi na 3x2 spasm. Mislim,ako ti djeluje na njih.
Ma...velim nije da boli,ali nije niti ugodno dok ti je trbuh stalno tvrdi i taj osječaj stezanja. Pa neznam el da ignoriram ili kaj.
Kad ti imaš sljedeči pregled,miruješ?
Idem sutra. :scared: Mirujem do tad i nadam se najboljem.
Prije spasmexa nisam mogla spavati koliko me stezalo. I po danu sam imala filing da non stop furam kamen u trbuhu. Jer su išle jedna na drugu toliko često da ih nisam mogla ni prebrojati. I prvih par dana na terapiji kad bi prošlo dosta vremena od kad bi popila tabletu išle su jedna za drugom i svaka je trajala od 30-60 sek. Strah me bit non stop na spasmexu a strah me i prestat.
Gin je rekao da ih nešto provocira i sad tražimo što.
Uh,baš me zanima kaj ti bude rekao...ja sam iduči tj. na pretragama,kks,urin,tsh,ogtt. I onda pregled. Zanima me stanje cervixa,dali utječu na njega,sad ih ipak ima više i češče..nadam se da ne.
Sretno sutra!
eryngium sretno danas na pregledu. Bit će sve u redu. Probaj se opustiti i samo pozitivno. :fige: ;-)
Žužy kako je kod tebe?
Dominik di si nam ti nestala ??
Muma, šaljem ti najveći zagrljaj :love2:
Evo i nas s pregleda, mali smo ko kikiriki :zaljubljen:ali smo zato već se malo meškoljili na ultrazvuku, sve super za sada, 9t i brojimo...
Samo da se pohvalio da smo vratili (valjda, mozda..) ona 3 cm trbuha koja su nestala prekjučer. Mislim, yeah right... Ali barem je trenutno ne tjeraju van.
eryngium sretno danas :)
Lady, Muma super vijesti!
Hvala cure!
Lady, bravo za kikiriki!
Muma neka malo dobrih vijesti! Možda je čistačica oprala sondu pa je sad cijeli ultrazvučni prozor bio upotrebljen. :mrgreen:
Evo nas s pregleda. Cervix je za 3mm manji nego prije tjedan dana ali kako nije smekšan i nema otvaranja rekao je da je to prihvatljivo s obzirom da su mi svi nalazi ok i nikakva beštija ne čuči iza zavjese kao uzrok. Zaključio je kako izgleda imam extra podražljivu maternicu jer spasmex djeluje tako da nastavljam u mirovanju s njim.
Procjenio je da ako mi beba nastavi ovako bujati bit će preko 4kg čak uzimajući u obzir i mogućnost greške jer je sad u tri tjedna dobio preko pola kile i izdužio se. Sve mjere su za 31tt a 28+3 sam. Rekoh mu da me to uopće ne iznenađuje jer u mojoj familiji smo svi bili bebe giganti, a ni kod muža ne zaostaju u gabaritima pa nema na koga baš biti sitan. Al o tom po tom.
Kontrola za dva tjedna ako sve ostane ovako kako jest.
bravo Muma.
oni svi zajedno nisu baš normalni, takve stresove priređivat. Bit će sve dobro, samo tako mantraj.
Eryngium, Muma držite se :ghug:
ja bih vam rado više tipkala ali mučnine me slamaju...ne mogu ama baš ništa...
Lady,eryngium,super za preglede!
eryn,znači još ti se cervix dodatno smanjil za tri mm. Ma bitno da je beba savršeno a bome je! Ti miruj i dalje. Kolko je sad teški?
I to i meni ide kroz glavu..naletjela negdje da neke žene jednostavno imaju takvu maternicu 'osjetljivu' koja reagira na sve...kao što neke cijelu trudnoču ne osjete ni jednu bh. Moje frendice,sestra..nikad čule za to niti osjetile ijednu.
Muma,ma vidi kolko je več prošlo tjedni od kad su te počele zezati mjere i cervix...još bute vas dve ohoho u jednom slatkom paketiću. :rock:
Ives,a evo...super smo! Malo nas to zeza,čekamo pregled i tak.
Kaj ima kod tebe,kolko si sad tt?
Ribica,a kinderladu ti nije spominjal? Ja svojega debljam s njom :lool:
Cure super vijesti! Muma vidis koji su to uhhh nepotrebno siju strah!!
Muma, super!
Umirem na ovo s grozdjem i jabukama. Ponekad, kad cujem savjete o dojenju ili ovakve provale, stvarno se pitam cuju li oni ikad sebe i imaju li ikakvog pojma sto savjetuju. :lool: Mislim, tuzno je, ali sta's, smijem se.
Da, sad je cervix 34mm ali je izračunao da ću ako nastavim ovim tempom sigurno stići do 32tt i još koji preko pa su dobre šanse da bebi bude ok i ako se ranije rodi. Bucko sad po procijeni ima oko 1380gr. Prije tri tjedna je imao malo preko 800gr.
Tja, nekima tako grah padne da odrade trudnoću ko da ni nisu trudne, a nekima ovako ko nama, stalno neki đavo. :drama: Još kad mi doktor sam kaže da me prati loša sreća, što više reći...
Kaae zasto tako mislis?