Pa kako da se dijete udeblja od grozdja ili jabuka? Ni ti se od toga neces lako udebljati, kako ce beba?
Printable View
Kaae , vidiš kako to opet zavisi od osobe do osobe.. na moju prijateljicu se doktor luđački dero jer je beba naglo narasla, da nije smjela jesti grožđe i toliko voća i zabranio joj unos voća.. do iduće kontrole ona je smršavila 3 kg.. a beba je nastavila normalno napredovati. Istina je da je jela puno voća jer joj je pasalo..a očito da je malo i utjecalo na rast bebe.
Eto mene 14+5 u petak 15tt
Sad već vidno opuštenija odbrojavam dane od kontrole do kontrole.
Brzo mi lete dani..a toliko toga moram obaviti prije nego beba dodje.. pa me polako panika hvata.
Držim :fige: da bh popuste i da se i ti opustiš napokon.
Curke ja mislim da osjetim svoju mrvu... svaki dan sve jače i jače. Prvo je krenulo poput titraja mišića a sad je to već puno intenzivnije i češće, jel moguće da tako rano osjetim??? Jućer navećer sam osjetila čak i pod rukom. Ili ludim :lol:
Ne, nema GD ali joj je svejdeno utjecalo. Čuj očito da ima onda nešto u tome. Ne bih ni ja u to baš tako lako povjerovala, eto da nisam vidjela kako je ona prošla.
Dr je objasnio da beba najvise dobiva iz vocnog secera. Ja nisam doktor nego ekonomist. Valjda zna o cemu prica. Vidjet cemo na sljedecoj kontroli.
Nije moguće. Kad stvarno budeš osjetila, vidjet ćeš da ovo nije to. Još 3-4 tjedna strpljenja :) Maternica ti je još jako nisko. Možeš ju već napipati jer je izašla iz male zdjelice i zaobljeni vrh joj se nalazi oko 2 poprečna prsta iznad gornjeg ruba stidnih dlačica.
Inače, u 100 g grožđa ima 16 g šećera. Pa, tko pojede kilo grožđa, pojeo je barem 150 g šećera. To je količina poput šalice čaja. ( 1 kg grožđa ima 660 kcal)
ovo za voće je točno i na poleđini trudničke knjižice piše da prekomjerni unos voća i mlijeka doprinosi debljanju.
neka je voćni šećer - fruktoza ali u tijelu se razgrađuje na glukozu isto kao i onaj od šećerne trske...
zna se da tko želi smršavit ne bi smio pretjerivat sa voćem...ja trenutno pretjerivam sa grožđem,donedavno sam i sa smokvama i grožđem :)
no,i dalje sam ispod 60kg, s obzirom da sam u startu bila po većini u manjku sa kilažom onda si mogu dopustit kilo grožđa za večeru...:)
(a i ne jedem ostale UH poput paste,tijesta,kruha i krumpira pa i to čini veliku razliku)
Uh cure jad vas čitam ko sta jede nabijate mi grižnju savjesti..
Ja sve jedem, ali se ne prežderavam, a čokolada me ubija, ne mogu bez nje :-/ a i čokoladno mlijeko.. :(
Ne znam, knjige koje su meni dali kod ginekologa ne pisu nista takvo, ni blizu, niti sam igdje cula da se preporuca konzumacija voca za debljanje in utero beba. :neznam:
Nisam ni ja doktor, ali dosta sam u cijeloj prici iz raznih razloga.
Inace fruktoza iz voca je ono sto vam neda smrsaviti onih zadnjih par kila ;)
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sutra vjerojatno idem na indukciju. Oni i njihove mjere. Ležim 2 mjeseca i sad je tjeraju van. Još danas uzv i konačna odluka, al ruku na srce, od jučer do danas nije mogla narasti.
Muma draga grlim te jako i sretno, sve će bit uredu!
Muma, svaki dan pratim da vidim kako ide... nadam se da će se ipak možda predomisliti, oni i njihove mjere. Ali bebačica je već super, sigurna sam
S koliko tt si prvi puta rodila?
U ponedjeljak indukcija. Iako je šefica, koja sama kaže da uvijek izmjeri najmanje, dobila još 2 cm veći trbuh i kilažu 2200, 2270g. Danas još dexića i to je to.
U ponedjeljak nam je 36+3, isto kao i braco, na dan.
Muma draga sretno :-*
Muma, mislim da je to dobar znak :) Nije ni težina tako mala, stigne preko vikenda još dobiti. Drži se
Muma, sretno draga!!
Sretno Muma,još malko i mrvuška je tu!:-D :zaljubljen:
Muma, samo hrabro! Još malo i tvoja bebica je u tvom zagrljaju. Sretno draga. :love:
Muma :heart:
Da te utjesim, cimerica pored mene je rodila sa 37tt, inducirali su ju jer beba nije rasla. Malac se rodio sa manje od 2 kg ali bio s njom u sobi, normalno ga je dojila, normalno je spavao i dobivao kilazu i isao van sa 2 kg!
Pratim, zelim srecu!
eryngium sve kontroliraju, i sve je odlično....a skokovi u težini su uzrokovani njihovim lošim mjerenjem.
A grozdje i jabuke jedem svaki dan :)
Muma sretno i malecka još malo sa svojom mamom,,,,drži se
Muma :heart: sretno draga!
Muma do neba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!! !!
Muma mislimo svi na tebe i curku! Sretno!
Muma, sretno!
Taman dan nakon naše godišnjice. :)
Cure, kad već o kilama pišete.
Ja sam na početku trudnoće izgubila 6 kila i niti jednu nisam vratila.
Znači, otkad idem privatno kod svog gina, važem se na njihovoj vagi i uvijek u isto vrijeme, i od 8tt do sada (u nedjelju 20tt), nisam ništa dobila.
U bolnici mi je vaga pokazala dvije kile manje, ali im to nisam rekla jer smo se vaga.i rano ujutro nakon nužde prije doručka.
Bejbi napreduje, to mi je važno, a ja sam se sva usukala i smanjila.
Muma, sretno!
Muma drzim fige da bude sve ok.
Hvala cure :-*
Danas sam izvadila TSH,1,4 je...to mi zgleda skroz ok kaj ne.
Muma, sretno!
Muma :heart:
s_iva koliko ti jos brojis?
Muma sretno :heart:
Iako nisam tipkala, i nisam trenutno trudna(iako jesam u pripremama da budem), zapiljila sam se u ove stranice i ja sam Muma uz tebe...Želim da sve prođe tip-top, po p.s.-u :love:
Uf, kad se sjetim kako su sve mene plašili tijekom prve i druge trudnoće...zlo mi dođe. S sinom u prvoj trudnoći zadnja tri mjeseca svako dva tjedna mjerenje opsega trbuha...jer je,kakti, malen...:nope: Ne trebam ni reći kako se rodio zdrav zdravcat, normalne težine, dužine i sad ima 4 god. S curkom su me splašili na samom početku jerbo ginica nije mogla naći njezin želučić i mjehur...Kasnije su joj se činili maleni...tako da je cijelo prvo razdoblje trudnoće prošlo u tjeskobi. Naravno, na kraju je bilo sve ok, ali živce, čireve na želucu i skraćivanje života koje te brige donesu ništa kasnije ne može otkloniti :(
Mislim da bi neki ginići trebali biti mnogo oprezniji pri takvim izjavama. Ne možeš mi tu tak ležerno trkeljat o tome kako mi beba "nema želudac", niti kako ne nađeš mjehur...Okej, ti to za sebe možeš pomisliti, ali ima li potrebe da ja to znam, ukoliko je ionako rano i gledat ćeš me opet za 3-4 dana... Imam dojam da lupe što na um to na drum, bez imalo brige oko tog a kako će se žena osjećati. Evo, čitajući i ove stranice, vidim koliko smo sve skupa proživjele strahova radi takvih "hipoteza". Zašto je ijedna od nas morala znati za takve stvari?Ono, kad si ziher u nešto, kad si to dokazao, onda i reci. A ne trabunjat napamet. To je ono mnogo opasnije, jer ženu stavljaš pod golemi stres, i tek joj to može ozbiljno zakomplicirati inače urednu trudnoću!!Grrr...
Muma javi kako je bilo!
Hvala ti draga na podršci! Danas je buša 2 cm manja. Ajde beba više van!!! A onda si nek uzmu metar u ruke! Možda je pala i kakva oklada ;) Samo čekam da to završi i da mi kažu da je ona sitna i dinamitna. Počeo polaaaako izlaziti čep.