obicno mamama lijeze, TM je poseban :heart: :)
nama uz prezime definitivno ne ide rusko ime. a bogami ni pretjerano englesko.
Trina :lol:
Printable View
meni su ruska imena divna, ovo Anastasia recimo jedno od ljepših
Sonja, Staša, Anja, Nađa, Darija, ma sva su mi neka romantična i posebna
samo ja ne mogu niti za jedno ime od toliko lijepih niti za jedno reći da je "the ime"
i još jedna sitnica, jednostavno moram prije vidjeti dijete kojem je ime namijenjeno...
meni postoje odredjena imena koja su mi divna, ali premocna za bebe. sofija je jedno od. franciska. <3
Tko traži da ime nije izrazito rijetko , ali da ga nema svako drugo dijete to je teško.
Kad sam Evi birala ime znala sam samo jednu koja ima 40g., a samo nekoliko mj. nakon nje su 2x u široj obitlji dali to ime i iako je moja jedina u svojoj grupi, u vrtiću ih sad već ima nekoliko.
Za Tena sam mislila da je češće, a kad ono u cijelom naselju zasad nisam čula to ime osim susjede koja ide u srednju školu.
nu!jed'sira! :mrgreen:
leo, super vam paše lara uz prezime :heart:
ja još uvijek navijam za ritu... i da se predomislite.
(kakvi nadimci? rita-koja se skita? šta fali skitnicama? :mrgreen:)
lol skitnice su ok, al guzice nisu :mrgreen:
zvali bi je guzica, a ne rita :zladjeca:
pa nije rita guzica, nego krpa
majko mila, šta nam rade zagorci!
palo mi na pamet nije!
meni je guzica, brate mili, guzica.
rit? vidi zbilja! :mrgreen:
strava!
to što si mi sada rekla...
upravo sam šokirana! :mrgreen:
a samnom radila jedna lijepa cura, imena rita.
imala finu, čvrstu rit, šta jest-jest! :mrgreen:
hehe
apri, nisam znala za krpu.
dobila bus po riti ritom :mrgreen:
jesam. nije mi sinulo.
Nazovi je Zita
ne, ne, ne...lara it is. mozete jedino birat za sljedecu...za opet 6 godina :lol:
Svejedno mi je Zita čist fino ime
Kad smo birali ime za seku, odlučili smo da će biti nešto iz Ana-domene (Anuška, Ani...) i prepustili Lovri da bira.
Lovrin izbor: "Neka se zove Ana Banana, a mi ćemo ju skraćeno zvati Ana." :-)
Prije nekoliko dana u dvorištu, stoje njih dvoje sa susjedom.
S: I malena... Kako se ti zoveš?
A: Ana Banana.
L: Ali mi ju zovemo samo Ana.
:-)
Mi smo imali dobermanku Zitu :mrgreen:
čitajući ovaj topik, vidim da ima sve više Eva
kad smo mi prije 4,5 god. našu curicu nazvali Eva, nitko se u našoj okolini nije tako zvao (to jest, bila je samo još jedna Eva u našem vrtiću)
našoj je ime dala starija seka :heart: (ona je Laura)
mislili smo je nazvati Izabela, ali Eva nam se na kraju još više svidjelo
i ruska imena su mi jako lijepa
Ja brijem da će ovo biti generacija Lara (mislim i zbog one serije "Larin izbor" i to...vole je žene, vole je djeca, tako da birala ime mama ili stariji brat ili seka fakat mislim da će ih biti ko u priči...).
Moj šogor želi da mu se kćerka zove India..sestra ludi:lol:
ne kvarite mi laru larinim izborom, ko boga vas molim!
ja imam kćer zove se Lara. Rođena je 2009. Mislila sam da će u vrtiću (koji je jedan od 2 najpunija u Gradu Zagrebu-Malešnica) biti 200 Lara, kad ne, u svih 6 jasličkih grupa nas ima samo 2.
I nije baš tako često koliko sam mislila da će biti. doduše to je bilo prije Larinog izbora (serije).
Moja Lara je ime dobila po Zhivagu.... po njegovoj Lari jer mi je taj film i knjiga bio i ostao nešto najlijepše što mi je obilježilo moju ranu mladost, a ime je tako romantično, a Larina pjesma je dan danas uvertira mnogih špica....
Laru vole muški, to je nevjerojatno kako se muškima sviđa to ime, starijih odmah asocira na Zhivaga a mlađe na Laru croft i Tomb Rider-a i Angelinu..
Lara je u starom Rimu bio kućni bog, jer suRimljani imali kućne bogove koji su im čuvali kuću. Tako da osim 'zvučnosti' ime Lara ima i to značenje.
bilo kako bilo 'nomen est omen' - moju Laru je njezino ime obilježilo i jako joj lijepo stoji.... nekad joj ja tepam i zazovem Larita ili Larisa.... bilo kako bilo.... ona je ostala Lara.
a kad smo kod imena, ja volim Ruska... i tu si nemogu pomoći..
Tasha (Taša), Maša, Olja, Anja (ona nam je bila uz Laru najuži izbor), Tonja, Tatjana, Nadja...
ma ima ih koliko hoćeš... prekrasna, slavenska koja pašu uz naša slavensko-balkanska prezimena :)
ja ne bi ni znala da postoji sapunica larin izbor da nisam dobila tu informaciju kao argument kontra imena.
a onda mi se dijete dok je bila par dana kod bake i dide navuce na istu :facepalm:
Tara je taj tip imena Lara,Tara,Mara... kratka ali Tia meni uopće nije ime, meni je to nadimak (ne samo Tia... već sve izvedenice na tu varijantu Nia, Tia,Pia, Mia... mislim lijepo zvuči aline kao ime već kao nadimak)
Ali ukusi su različiti :) i svatko zna najbolje što mu se sviđa :)
Meni Tia uopće ne zvuči kao izvedenica već mi je baš naja naj. Ali o ukusima se ne raspravlja :)
Da, ukusi su različiti. Ali Lara, Tara i Mara staviti u isti koš..., iako im je različito samo prvo slovo, ta tri imena su skroz naskroz drugačija.
ali to je taj tip imena...
koja je razlika između Lara i Tara... u 1 slovu i što je meni naravno Lara lijepše... ali onima kojima se ta imena ne sviđaju tako su mi rastumačili.. i tada sam shvatila da je to objektivno mišljenje a da sam u biti ja subjektivna jer mi se lara sviđa i tara mi je lijepo...
dobro je da se svima ne sviđaju ista imena jer bi nam se sva djeca zvala isto.
točno ne raspravlja se, ali ja samo iznosim svoj ukus da mi se ne sviđa kao što si i ti iznjela svoj ukus da ti se sviđa.. a ne raspravljamo niti o mom niti o tvom ukusu čiji je bolji a čiji ne..
ja ovu temu nisam shvatila da je hvalospjevi svih postojećih imena već kao prijedlozi, mišljenja, kritike (i pozitivne i one manje pozitivne) a dobro je da se nitko ne osvrće što tko piše jer ionako svatko odlučuje za svoje dijete :)
ako gledas samo slova i broj slova u imenu, da u pravu si.
onda su i mia i tia i ria i dia ista imena- kao i lea i tea i bea.
samo sto ne poznam osobu koja ime gleda kroz slova u njemu i to je to. ni vise ni manje. jer i rijeci trcati i tracati i vracati isto znace, zar ne? :)
a mi se dvoumimo između Sonja i Sofija :mrgreen: