:-D:-D:-D
Još jedna cura!!! :klap:
Printable View
:-D:-D:-D
Još jedna cura!!! :klap:
ja još ne vjerujem :heart: bila sam sigurna da je pišonja :mrgreen:
Svakako sam pre pre pre presretna :-D
Ne znam kako vi, ali ja sam već pomalo u pripremama za sve što nas čeka... Pripremam se, pripremam... pa sam između ostalog naručila i dvije stvari vezano za dojenje:
-Rodin CD o dojenju koji je predivan. Naručila ga preko Rodinog web shopa.
- http://www.harfa.hr/knjiga.asp?id=3049 u pola cijene je trenutno.
Iako je to tema o kojoj ne znam puno... čini mi se jako korektna literatura. :)
Molim moderatorice da mi oproste ovaj mali OT. :)
Pozdrav svim curkama sa slatkim mukama (kilažom , mučninama...) a tebi Pinkiću želim da sve prođe u najboljem redu čekajući najlijepši treutak u životu!!!
Pinky sretno :klap:
puj puj jezik pregrizla, to znači da ćemo je gledat još 4 godine :ubijemseodmah: ;-)
Drage moje da vas malo "utješim" s kilama. Ja sam u trudnoći dobila 12 kg. Super, praktički ništa. Doma sam se vratila sa -7, znači još 5 za skinut i na konju sam. Aha.... Evo u 3 mjeseca dojenja mi se vratilo 5 kg (ok, pomognuto kojim keksom previše) i uz put su mi popucala bedra :cry: a ni jedne jedine strije nisam dobila u trudnoći.
Tako da nemojte se opterećivat s kilama, sve je to individualno.
Puse svima :zaljubljen:
Da javim lijepu vijest da smo saznali da imamo decka na putu,tako malo za promjenu zadnje vrijeme su cure zaredale,mada sam nekako od pocetka imala osjecaj da je pisonja malo sam se nadala da me mozda osjecaj vara da je mozda ipak pisulja ali moj osjecaj me nije prevario.Jako smo sretni:zaljubljen:
Bravo za dečka! :)
Zbilja su cure zaredale! Nek malo da razbije tu monotoniju. ;)
Hvala Mojca,i ja bi narucila ovaj CD o dojenju posto su nam prijatelji momentalno u HR na godisnjem pa bi mi donjeli
Nego ja nemogu pronac CD opciju na rodinom webshopu samo vidim knjige o dojenju i druge stvari knjiga je preteska i nemogu ocekivat da mi je prijatelji donesu jer su ograniceni sa kilazom
Pretorija, a ja sam bila sigurna da nam dolazi curica
jer su bebe s Cita uglavnom curice, još kad sam to rekla doc.:lol:,
no da i ja razbijem monotoniju, i kod nas je dečko;-).
Pozdrav curama , evo i ja se kao i matto pomalo opuštam pisati na ovu teme ,jučer sam bila na pregledu 19+4 UZV sve ok i mi čekamo jednog malog dečka , a i ja bila uvijerena da je cura ali i ovako smo ja i muž presretni samo da bude sve ok do kraja.
pozdrav cure!imam pitanje ako bi mi neka od vas znala odgovorit.
početkom 6.mj sam bila u stimulaciji i postupak je uspio.Nemam nikakvih tegoba ni smetnji osim OGROMNI stomak (otprilike kao da sam 4-5mj t.)
bila sam u dr.i to sam ga pametnica zaboravila pitat.
I prije bi bila napuhana od stimulacije,ali ovo mi se čini previše!
je li neka od vas imala slično iskustvo?
Pretorija, evo linka, tu je DVD. http://www.roda.hr/v2/index.php?opti...id=14&Itemid=6
Jesi sigurna da si ga tražila na pravom mjestu?
Da, vagnula sam knjigu, ima 490 grama. Znam, malo nezgodno za moliti nekog da ju uzme na avion gdje svaki gram znači.
Evo moja tri prijedloga, kako da dođeš do nje:
Prvo je da ti prijatelji naruče knjigu na svoju adresu, pa ti pošalju poštom. Knjige spadaju u tiskanice, poštarina na to bi ti bila oko 38 ili 70 kn prema http://www.posta.hr/main.aspx?id=194. Nije strašno obzirom da je knjiga sad na 50%popusta i zbilja je povoljna. :)
Druga opcija je da se čuju s izdavačem, pa plate izdavaču i knjigu i poštarinu za JAR, a izdavač ti direktno pošalje. (Mislim da bi oni to bili spremni napraviti, mene su nazvali i preporučili da platim internet bankarstvom umjesto kod preuzimanja, jer na taj način pošti ne plaćam nekakav fee. Pa ako su se brinuli za mojih 8 kuna, vjerovatno bi bili spremni i tebi uskočiti).
Treća opcija je da ju naručiš sa Amazona, njihova najjeftinija dostava košta malo, a dođe brže nbego tamo piše.
http://www.amazon.com/Das-Stillbuch-...0838603&sr=8-2 (original, ako govoriš njemački)
http://www.amazon.com/Breastfeeding-...0838603&sr=8-3 (engleska verzija).
Ako ništa od ovog ne upali, reci pa ćemo dumati dalje. :)
zlatica ne brini, meni je isto bilo tako. Meni se čak čini da je trbuh bio veći u 8tt nego u 10tt. Moja ginica je to pripisala jajnicima s puno cista i utrićima. Ne brini, sve je OK
nea :-D za curu!
pretorija, matto, Adikica :-D :-D za dečke
Samo neka su bebe žive i zdrave, a naše buše velike ;)
MM i ja jedva čekamo da saznamo što su naše bebe odlučile, hoće li bit cure, dečki ili kombinacija :lol:
Dani ticker ti je super, tvoj susret je sve bliži i bliži - kako je to krasno..čini mi se da smo jučer brbljale u čekaonici
Šumskice ponekad mi se čini da dani do susreta s našom srećicom nikada neće proć ... ali s druge strane ovo vrijeme iza nas mi je proletilo za tili čas i stvarno kao da je prošao tek tren od kako smo zajedno čekale u čekaonici i ležale u sobi nakon punkcije i transfera. Ponekad još ne mogu vjerovati da sam trudna (i to sad već dobro trudna :)) i da je borba za bebicu iza nas i da ćemo još malo ljubiti svoj mirišljavi smotuljak ...i onda se sjetim žena, prijateljica koje sam stekla u ovoj borbi i samo im jaaako poželim da čim prije ostvare ovaj san.
...sve u svemu, jučer smo obavili pregled, sve je dobro, uredno sam zatvorena, cerviks 36 mm, bebica se spusila glavicom prema dolje... Sada ponovno s nestrpljenjem čekamo slijedeći pregled.
Evo da se i ovdje javim, iako nisam 100% spremna jer još uvijek nisam sigurna kako će moja trudnoća završiti.
Trudna sam 5+4 i bila sam na uzv, isprepadali su me da se ne vidi plod, nema embrionalnog odjeka, samo gestacijska vrećica (beta je u potpisu).
Je li to prerano za uzv? Ja sam se iskreno čudila što su me tako rano naručili jer znam da se srčeko npr. ne može tako rano vidjeti.
Sad sam u komi, isplakala sam se pošteno... Ne znam što da očekujem...
Ima li koja od vas slično iskustvo?
Meni se na 6+4 nije culo drugo srceko, a na drugom pregledu sve ok. Tako da se ne trebas brinut jos je rano :)
Rano je još, koliko znam, možda griješim, prije 6. tj. se ne vidi srčeko. Mi smo ga vidjeli u 6+2. Često se vidi i kasnije.
Opusti se i u miru čekaj. :)
I meni se sa 5+4 vidjela samo gestacijska vrećica. Za tjedan dana, znaći sa 6+4 se vidjelo srčeko.
Rano je još.
Hvala cure, malo ste me umirile ;) Nadam se da će sve biti ok. Jučer sam bila totalno u depresiji, danas se ipak malo više usuđujem nadati. Sutra opet vadim betu.
honeybee ma ne brini, to je još pre pre rano :* Na kalendaru potpomognuta.info je naveden tek 7. tjedan kao vrijeme kad bi se trebala čuti srčana akcija. Ni meni se u 5. tjednu nije čulo. Bit će sve OK, vidjet ćeš.
Dani82 u pravu si oko poimanja vremena, meni se isto čini da je tih proteklih 14 tjedana prošlo u tren, a kao da nova godine neće doć još 3 stoljeća :lol:
I ja se sjetim lica s odjela humane, svih tih cura/žena s kojima sam dijelila iskustva i strahove i nadanja i molim se za njih, da što prije prestanu čekati na tom odjelu i počnu iščekivati svaki slijedeći pregled - da bi vidjele bebicu. Šaljem ti jedan veliki :*
Cure, moja mala tako lupa da se to i vidi. :) Mislim, čula sam da se to ponekad dešava, ali zar već u 27+4!? :) Ono, koža na trbuhu doslovno poskoči, prvo sam mislila da mi se priviđa... I... već je počela pokazivati znakove adolescentskog ponašanja: kad straci zaspu ona tulumari! Mamicu joj njenu! ;) Ma ne bunim se, što ona više lupa to sam ja mirnija...
Eto, samo jedan veseli pozdrav od nas. Danas više nije tako vruće, pa smo sretni! :)
u vezi lupanja bebica....
čitam ja neki dan Novi List prije spavanja i baš se zadubila u jedan članak pri dnu novina kad ono novine počele "skakat" a ja sva u čudu, šta je sad!
:) nakon par sekundi sam skužila šta se dešava
ah, te sitne radosti....
pinky jel si još 3 u 1?
Pinky je jutros rodila svoje princezice..
:-DPinky....curke dobro došle :-D
Pinky, presretna sam zbog tebe, vjerujem da ste sve tri dobro, evo i suza zbog trudničkih hormona, a najradije bih te sada zagrlila…:zaljubljen:
Mojca, za lupkanje nije rano, ja svog dečka osjetim od 20. tjedna točni vidim kako se koža pomjera zapravo sada već (22+1) i trbuh, nekad više a nekad manje nekad tako intenzivno, da mi izmami glasan ushit. Zbog toga je moja sestra, dok smo svi bili uvjereni da curica, tvrdila da je dečko, ali ja mislim da je to zato što i nemam nešto špekića (59/60 kg) pa osjetim pokrete kroz tako tanku kožu;-).
Bravo Pinky!!!!
:) :) :)
Bas lijepo!
Matto, ma lupa ona od 20. tj, nikad tako da se to vidi. To me zbunilo! :)
I baš danas se ulogiram na forum da pročitam predivne vijesti:
velike čestitke Pinky na curkama:-D:-D:heart::zaljubljen::klap:
Mojca često te se sjetim...pratim tebe i tvoj slatki plusić...nikada ti neću moći zaboraviti tvoju dobrotu za onaj filmić...uf sad sam valjda u tjednu kad me emocije pucaju na sve...a pogotvo na one lijepe uspomene :-)
Čestitke Pinky,a curama velika dobrodošlica!!:-D:-D:-D
Pinky draga čestitke:-D:-D
Curke ja dobila lagane b-h kontrakcije sinoć i danas ujutro... dok me stavio na normabele 2x1 slijedeća 2 dana pa ćemo se čuti što dalje jer sam ja na moru.. držite fige da se sve smiri....danas smo 24+
pusa velika:-)
Draga Pinky cestitke od :heart::klap::-D
Danas na UZ nasa ''ribica'' je 15 mm:-D Sutra sam tacno 8 nedjelja trudna:klap:
Pinky draga čestitam od srca! :-D:-D