Cure moje sto je bilo daleko doslo je blizu ...
Sutra put petrove i slijedi carski u poned-uto jos neznaju..
Mene zanima od mamica koje su frisko tamo dal ima interneta i tv na odjelu cfa
Printable View
Cure moje sto je bilo daleko doslo je blizu ...
Sutra put petrove i slijedi carski u poned-uto jos neznaju..
Mene zanima od mamica koje su frisko tamo dal ima interneta i tv na odjelu cfa
Mica, sretno!
Mene ljute ove porodiljne naknade. Koji je smisao davanja izračuna zadnjih 6 plaća ako se naknada ionako računa prema vrijednosti radnog sata puta 8 i puta broj sati u mjesecu.
Prema tome mi rodiljna naknada ispada i po 1500kn manja nego plaća. Toliko o tome da je "puna" plaća prvih 6 mjeseci. Moš si misliti.
Micamaca, sretno draga. Javi nam se sa lijepim vjestima :)
Micamaca sretno :*
Evo jedne panične mame,rh senzibilizirana san.Prvo dijete mi je +.Nakon poroda nisam dobila inekciju jer su se antitijela razvila u 32 tjednu.Planiramo drugu trudnoću supruga su poslali na fenotip oca....dali se koja mama našla u ovoj situaciji i kako je prošla druga trudnoća...hvala
Micamaca,sretno..još malko!:-D
Ja obavila ogtt. Jel ste i vi morale exati tih tri deci? Ajde dala mi je da udahnem na pola krigla...a ni pet minuta nakon toga,letjela sam na wc kak sam široka i dugačka.
Em jedna školjka na sve ljude,am čekaš na red...i krenem se skidati i vidim nema papira. Trći po maramice...ajme iskustva. Nisam bila dva dana na wc-u...bome me ova glukoza potjerala poštenski.
micamaca, sretno u finalu!
žužy i ja sam pila u dva navrata. jos naivno kazem sestri da je ostalo praha na dnu i da se nije sve otopilo, a ona dodala jos vode :mrgreen:
ja stigla kuci. kontrola je za dva tjedna. do tada turbo lagano pa cemo dalje korak po korak.
medeja, ne kuzim sto te muci oko obracuna porodiljnog? ako ti je placa 5000kn, i takva je zadnjih 6mj, onda ti naknada bude 5000kn vise manje, ovisno o broju radnih dana u mjesecu. ili sam ja u krivu? :mrgreen:
Sent from my A0001 using Tapatalk
Prvi put kad sam radila ogtt nisam znala sto me ceka i sestra mi kaze da pijem polako da ne povratim a ja se cudim sto mi prica. Kad sam krenila piti mislila sam da cu se onesvjestit koliko je grozno.
Melange, negdje sam naišla na to da se računa onako kako sam napisala:prisječna vrijednost radnog sata, puta 8 i puta broj radnih sati. Računala sam di za jedan mjesec i ispalo mi oko 5000kn, a moja je plaća 1500kn veća od toga. Pa mi ništa nije jasno.
Ma, nema veze.
Ja se grozim tog ogtt-a čitajući tuđa iskustva. Samo se nadam da ću to moći obaviti u svojem lokalnom domu zdravlja da ne moram kloparati do VV.
Ako nista drugo, jednostatni test ima manje glukoze u casi. :lool: A i sok je od narance. Grozan je, ali bolji mi je od OGTT napitka bez icega. Plus je ledeno hladan. (I ceka me za 12 dana.)
vezano uz porodiljnu naknadu, i meni će biti manja nego što je plaća jer sam u tih šest mjeseci bila nekoliko puta na bolovanja, što za sebe, što za dijete, a dani koje si na bolovanje se ne računaju jer to isplaćuje hzzo! uglavnom, ako nisi ništa na bolovanju, ispadne više manje isto, ali meni je isto cca 1500kuna manje ispalo!!! KOMA! da sam znala, išao bi mm na bolovanje...
vezano uz ogtt, ja sam ponijela limun i dali su mi da iscijedim i skroz je finno bilo:)
žužy eto recepta za poticanje probave! :lol:
Meni taj ogtt uopće nije bio tako strašan. Čak me ona bremzala jer prebrzo pijem pa da mi ne dođe slabo.
Doma sam si icjedila limun i dofurala u bočici koju sam dolila u tu njihovu čašu. Ispalo ko slatka limunada.
Za wc sam pretpostavila da nema papira, sapuna za ruke i sl, malo me zateklo da nema ni daske al ok. Imala sam sve sa sobom. Osim daske. :mrgreen:
Prosjek plaće si neću ni računat. Kako god uzeli bit će minimalno 1000kn veći od ove naknade koju primam sad na bolovanju tako da sam u plusu sigurno.
micamaca sretno!
:lol: :lol:
Ma fučkaš dasku,nije da bi sjedila na njoj?! Ova je imala dasku,al moš mislit kak je zgledala nakon brdo datih uzoraka urina.
I da,misliš da mi ni palo na pamet stati do doma u ljekarni i kupiti glukozu..ono,ni to loše imat doma hahaha.
A limun,no way da bi mi ga dali nacijediti. Stroga neka pravila....i nije sad to nekaj preteško za popiti (al sam sad jaka na riječima),više me iznenadilo ono posle :drek:.
Kaae,fini neki test kod vas..ni loše.
:lol::lol:
Srećom za uzorke urina imaju drugi wc odmah kod vađenja krvi pa je ovaj pošteđen stampeda zapišanaca.
Moš mislit što bi sjela na nju (i kvaku u javnom wc-u jedva da dotaknem) ali baš da je uopće nema me malo zateklo. Ono, zdravstvena ustanova, financirani iz više izvora, imaju automatsku rampu, mijenja se strop, reko bi čovjek da imaju 100kn za dasku. :neznam:
A da si probaš doma napraviti toplu slatku limunadu ujutro? Jest da nije glukoza ali možda te poćera. :mrgreen:
Sretno!
Cef ti je inače neobnovljeni odjel, nema TV (osim ako je ne doneses), interneta nema- jer ga cijela Petrova nema, kreveti su stari, nema frizidera.
Ja sam na pt 1, kod nas je puno bolje. Pt2 je još bolji odjel.
Ali, ne mora te to brinuti, ionako si kratko tu!
Inače, ja sam u Petrovoj već 6 mjeseci
S_iva i ja sam cuvala trudnocu u petrovoj prije 8 god na odjelu cefa.
Da idem na kratko ne brinem se previse ali znam da ce mi dani pogotovo jer idem danas pa sam vikend tamo biti dosadno..Ma snaci cu se imam mob ...Samo da me porode i da se mazim sa buhtlicom :-)
Evo ja se smjestla u sobu sama sam sto mi nije drago :-(
Mjesaju se strah sreca i tuga .....doma mi je ostao moj medo Dean :-)
No ubrzo nam stize braco <3
micamaca -drzi se...
Misli na to kako ces ubrzo imati malu pahuljicu u rukama a onda ces i ubrzo domeka...svojoj velikoj pahuljici...
Iako znam da sada izgleda tako dalekooo vrijeme...
A zasto su te stavili u bolnicu za vikend s obzirom da ce carski napraviti tek pon./uto.?
Ja brojim jos 6dana...svaki dan se nadam da ce me uhvatiti no sve si mislim nista od toga... :-/
Sada se vec pomalo bojim i iz kuce daleko ici da nebi slucajno vodenjak pukao...(tog me vani najvise trta)...
micamaca sretno! Možda ipak dobiješ cimericu do kraja dana da imaš s kim kratiti vrijeme.
Baš su te mogli i pustiti za vikend doma.
Mene najvise strah puknuca vodenjaka. Vec neko vrijeme imam obilniji vodeni iscjedak pa si mislim valjda nije plodna voda. U ponedjeljak sam kod dr pa cu vidjet sto ona kaze.
Stavili su me u bolnicu radi priprema iako mi to tak bezveze sve nalaze imam ....radila ctg upravo i sve super bebac aktivan turbo ....
Hvala vam svima na podrsci bas mi treba ....
zašto vas je strah puknuća vodenjaka, ne kužim? teško da će to biti onaj filmski pljus sa litrama po podu i to još bez ijednog truda prije toga...
s obzirom da većina rodilja dođu u bolnicu sa očuvanim vodenjakom te da im se radi amniotomija ne kužim strah?
(osim ako ti Ribice još nisi u terminu)
eryngium,neko vrijeme sam započinjala dan sa toplom limunadom baš zbog probave,a kasnije sam ju pila sa heferolom...nebi bilo loše opet ju uvesti. Baš mi rekla gin da pojedem/popijem nešto sa c vit. uz npr meso,da iskoristim njegovo željezo.
Zovem gin za nalaze ali nikak dobiti.
Več neko vrijeme me dosta peče nakon stolice,negdje unutra u crijevu...moguče nutarnji hemeroidi?
Micamaca,neka si se ti smjestila,brzo če vikend proči.
Meni je pak super paselo biti sama u sobi.
zasad skulirana-upravo me strah tog "filmskog"puknuca...
susjeda mi je imala bas takvo puknuce ali je bila doma...
iako je to "filmsko"puknuce zaista rijetko ali mi opet nije svejedno...
micamaca-i meni bi kao zuzy bas pasalo biti samoj...
vise sam onaj tip "pusti me na miru u takvim situacijama"...heheh
Ja sam imala filmsko puknuće - oba puta.
Ali i nije baš filmsko.
Iako se doslovno čuo prigušeni zvuk sličan otvaranju boce šampanjca, količina plodne vode koja je istekla je jako mala, tolika da sam isprva mislila da mi je pobjeglo malo mokraće.
Trudovi su krenuli nakon toga.
Mene nije strah filmskog puknuca nego visokog puknuca gdje voda curka polako. Trenutno sam 36+3 pa se tjesim da je jos rano.
Ribice ja takav vodeni iscjedak imam cijelu trudnocu ..a plodne vode imam dovoljno.
U prvoj trudnoci s 29 tt sam imala visoko puknuce vodenjaka a voda mi je znala izaci u mlazu i to pomalo al se osjetilo
a stvarno, što vas zabrinjava puknuće vodenjaka ako ste negdje vani?
meni bi bio problem jedino da sam npr u kinu pa da ne ostavim fleku :mrgreen:
ne znam što bi meni bilo izglednije s obzirom na serklaž i ima li to ikakve veze.
ja se definitivno nadam prvo trudovima da što duže budem kod kuće.
micamaca, pa nisi sama, imaš ovdje kokošinjac :ghug:
žužy, meni je heferol skroz smrdao probavu. a željezo mi je onako na donjoj granici i nemam neke simptome anemije pa sam ga odlučila piti svaki drugi dan.
a što se hemoroida tiče, kao pripremu za serklaž sam dobila dulcolax. ispatila sam se kao isus na križu, ono je nešto prestrašno.
kao trebao bi olakšati stvari, ja ne znam jesam li ja nešto krivo napravila :nope:
točno sam osjetila kako mi je iskočila kvržica. ništa me sad ne boli, ali još je tamo. nisam pogledala, strah me :škartoc:
Kod mene nis pametno, danas smo 20 TT, trbuha nemam, kile nisam dobila ni jedne, kontrola prije 10 dana, sve OK.
A ja uopce nemam osjecaj da sam trudna, i to mi ide na zivce. Hocu imati skembicu i osjetiti bebu, pa kad ce vise!?!
Jedino imam bolove od pubicne kosti, preko prepona do guze..nemam pojma jel i to normalno.. pregled je za 10 dana i do onda cu svisnut od muke. :(
melange-pa zamisli da odem npr.negdje u shoping centar ili da se nadem sama na cesti (evo bojim se ici po curku u vrtic pjesice (10min tamo i nazad) da mi se nebi desilo putem...ajde lako za malo,lako za trudove...ali da mi se desi taj "filmski"obilni uopce neznam kako bi reagirala i sto napravila...heh
kiara,i tvoja mi trudnoča leti...uvijek tuđi tjedni idu brzo.
Kakve si inače građe? Ma bitno da beba napreduje kako treba,lako za tvoje kile...ali kužim te,isto me mučilo. Jedva sam čekala i trbuha i kile (prvu sam dobila sa 19. tt),a pogotovo da ga osjetim. Sad će to :love:
Konačno sam dobila sestru na telefon,kaže i ogtt i kks uredni,jedino u urinu bakterija i leukocita ali ne toliko da bi mi dala terapiju.
A pitala sam se neki dan otkud mi taj neki čudan poriv na stalno mokrenje...sad je to bolje,no eto.
Moram odnijeti urin na mikrobiološki u ponedjeljak. A do tad,piti puno vode da ispišavam češče.
Sretno micamaca!
Puknuca vodenjaka me nikad nije bilo strah, osim sto sam se nadala da nece puknuti puno prije poroda. Za istjecanje vode u javnosti ili po kuci... briga me. Na kraju sam prosla kroz svih 66 sati trudova i kroz porod s vodenjakom. Poceo je lagano kapati jedno 10-ak sati prije nego se debeli rodio, ali rodjen je u opni, s plodnom vodom.
Vjerojatno je skroz neizgledno da ce se scenarij s vodenjakom ponoviti, ali prebacit cu se opet na uzimanje vecih kolicina C vitamina na kraju pa cemo vidjeti. :)
kaea-66 sati????????....zar je toliko porod trajao...
Jao,kako si izdrzala?...svaka cast...
Bilo mi je bas super. Prvih 50 sam bila doma (i po vani), zadnjih 16 u bolnici. Recimo da je zadnjih 24h trajao intenzivniji dio poroda; aktivni dio sigurno 20-ak. Ne bih se uopce bunila da opet bude tako. (Za pocetak, recimo, bilo bi super da se mala okrene glavom dolje... :roll: A ako bas zeli biti jako dobra, onda ne mora biti sunny side up kao brat, sto je svakako pridonijelo epskim razmjerima sage, haha)
Pozzz, cure..... Evo da vam javim se, bila sam danas na uzv i bebica bas inatljiva i ne zeli otkriti spol....
I probala sam vas metod sa sodom bikarbona i ispada da je curica na putu.... Eto sada cemo viditi za tri tjedna....
kaea-a dobro ja mislila da si bila u bolnici toliko dugo i da su te pucali jaki trudovi tj.oni intezivni...pa sam si mislila kako si izdrzala?..
A koliko si sada trudna ?
Ja imala dva poroda a ni jedan nisam imala "pravi" pa sada ni neznam sto me ceka...
Sa prvom sam prokrvarila na 40+1 (bila mlada) pa sam odletila u bolnicu uhvatili me trudovi ali sam ih prakticki prespavala (vise ni neznam sto su mi dali)...S drugom curkom sam bila jako lose i zavrsili na hitnom carskom zbog abrupcije posteljice u 37+3...
A sada kako stvari stoje moja curkica nemisli skoro ...
:-)
27+1 sam danas, termin je 31.12.
Zapravo me muz nagovorio da idemo u bolnicu u nekom trenutku, ja nisam imala namjeru, s obzirom da mi nije bilo nesto osobito tesko (prakticki niti u jednom trenutku). Dosla sam otvorena 6 cm, s trudovima na par minuta, ali u principu su se nakon toga razbacivali na sve strane, a porod je bio neizmjerno spor od 8 cm na dalje, vjerojatno dobrim dijelom i zato sto je bio okrenut licem prema gore.
Jos se malena stigne okrenuti nije tako kruticno...valjda nece mami u busi vec sada biti mali zlocko... :-D
Svaka cast na hrabrosti sto si toliko doma izdrzala...
ja cu najvjerovatnije na prvu jacu bol otic u bolnicu s obzirom da sam prva dva poroda imala takva kakva jesam...pa cu se ipak sigurnije osjecati u bolnici...