Na stranici Agencije proguglaj, bile su tabele sa bodovima.
Printable View
za bodove prethodnih godina najbolje je koristiti kalkulator za bodove...
Kalkulator bodova - Srednja.hr
iako se nikad ne zna 100% kakav će biti interes odn. koliko bodova će klinci imati, generalno možeš očekivati 1-2 boda gore-dolje
Jel netko planira u Prelog? moj se odusevio na danima otvorenih vrata..kaze naj skola haha
Nek pogleda primjere prijemnog
Nek pogleda primjere prijemnog
.planira li priro. gimnaziju ili drugi smjer
Hvala svima koji su mi se javili !
je je sve je on to vec rijesio. U prirod. matem. planira.
Mozda sam se krivo izrazila, na 1.mjestu mu je Prelog, a ostale opcije budu neke od prirodosl.-matem. gimnazija..
Sretno! svima koji se upisuju
Samo da pitam
Liječnička potvrda medicine rada , mora biti baš za određeno zanimanje ?
I jel prošle godine upisi počeli tek iza 12 ko pred 9. godina?
jelena, provjerite što točno treba, svjedodžba medicine rada ili potvrda školske medicine
ako je medicina rada, onda možeš ići na pregled tek kad točno znaš gdje upadaš, mojem je pisalo koji program i koju školu upisuje
za ovo drugo... piše da su upisi od 07.07.-09.07. a 7. se objavljuju i ljestvie konačnog poretka... tako da moguće da je online upis tek od 12 h... još će valjda objaviti
Bilo bi pametnije ici na medicinu rada prije nego se zakljuce liste. Jer ako slucajno dobije ogranicenje za upis da moze birati drugo zanimanje.
Medicina rada i školska medicina daju baš za određena zanimanja. Škole koje traže medicinu rada pri upisu priznaju i potvrdu obiteljske medicine (LOM-a) , a naknadno se treba donijeti potvrda medicine rada (tako su rekli na roditeljskom sastanku o upisima u srednju).
Prošle godine školska je izdavala potvrde tek nakon zaključavanja liste (znam jer mi se nećak upisivao).
Za ovo s medicinom rada tj. priznaje li se pri upisu potvrda LOM-a, dobro bi bilo nazvati školu i pitati.
Jel na potvrdi od lom treba pisati koje bi trebalo biti zanimanje.
U tehničkim zanimanjima ( strukovne škole)od škole do škole se razlikuju zanimanja, napose još sad kad bi trebala biti i modularna , nema šanse da se stari program poklopi u nazivu s novim.
Roditeljski nam je idući tjedan tek.
Treba biti naziv novog programa/zanimanja po modularno nastavi. Npr. više nije hotelijersko-turistički tehničar već tehničar turističke destinacije.
jelena pita za potvrdu od LOM-a...
tu potvrdu možete odmah izvaditi, tamo piše samo boluje li dijete od nekih kroničnih bolesti i od kojih
s njom idete onda kod medicine rada ako je potrebna liječnička svjedodžba
ne može ti LOM napisati da li je dijete sposobno za to zanimanje, to mora medicina rada na temelju te potvrde (između ostalog)
najbolje ti je naručit se (ako možeš odmah) kod medicine rada za tipa 04.07. ili 07.07. i onda obaviti pregled kad si 100% siguran gdje upada dijete
ali prije svega treba provjeriti treba li medicina rada ili je dovoljna potvrda školske medicine, npr. za hotelijersku treba školska medicina
sad baš gledam za tehničara za računalstvo (sad se zove računarstvo :trci:) prije je trebala medicina rada, sad je dovoljna potvrda školske medicine...
dakle, prvo provjeriti što točno treba sad po novom!
Medicina rada se plaća i može se ići privatno. Ima puno poliklinika u ZG koja u vrijeme upisa organiziraju preglede bez čekanja. Može se konzultirati s školskim liječnikom prije izbora programa. A ako se traži med rada možda je najbolje nazvati neku privat polikliniku i pitati.
Oprosti jelena, nisam vidjela da je LOM u pitanju. on samo daje potvrdu o zdravstvenom stanju... mislim da je procedura ista kao s vozačkim dozvolama pa da s tom potvrdom ideš na medicinu rada. Za školskog liječnika ne trebaš potvrdu LOM-a. On daje potvrdu temeljem sistematskog pregleda u 8.r.
Po onome kaj sam bila na otvorenim vratima trebala je biti medicina rada, istina s uvodom u modularni ak bude , možda se i to promijeni, naziv svakak bude i u jednoj i u drugoj školi i da za sad ga ne zanima računalni tehničar.stigne se i to u mjesec dana promjeniti
hello, dugo vas nisam pratila (od upisa u glazbenu), a sada kako završava 5. razred i borba je s pubertetom i lijenosti, malo gledam kakva je situacija sa srednjim školama u današnje vrijeme...konkretno, za jezičnu ja vidim prednost u tome da jezici otvaraju mnoga vrata i jedno od vrijednijih znanja su u današnje vrijeme, ali osobno bih više voljela da upiše opću jer kurikulum matematike u jezičnoj je isti, a satnica smanjena što može onda otežati svladavanje gradiva koje je tešo učiti sam doma ako ti ga netko dobro ne ispredaje, a potom i maturu.
osobno sam završila IX. jer nisam imala bodove za I. koja mi je blizu, a u XIII. nisam htjela zbog i tada "lošeg glasa"...sad bih bila najsretnija da se moje dijete upiše u neku bližu jer vrijeme izgubljeno u prometu nije zanemarivo, pogotovo ako još nastavi i srednju glazbenu, no mislim da je najbitnije da oni vidi na licu mjesta kakva je atmosfera i koja im najviše legne jer ako se nađu u sredini koja im bude motivirajuća, sa vršnjacima sličnh interesa, procvasti će...a svi moji napori da ju motiviram i trgnem su sizifov posao, niš oni nama ne vjeruju:coffee:
nemam osobno iskustvo, ali mala od frendice je završila, upisala željenu kemiju iz prve i bila je prilično zadovoljna školom...ako ima dobre bododve, solidno predzanje i radne navike, to je navodno super škola
moja za početak nema radne navike, pa sam se počela brinuti već od 5. gdje ju usmjeriti ak se ne sabere ubrzo :joggler: ide u dobru osnovnu i nije da nema znanja, ali je ADHD-ovac s poremećajem pažnje, koncentracije, ogromnom dozom lijenosti i dovoljno inteligencije da izbjegne što više obaveza i provlači se umjesto da se nauči da bez rada nema ništa... npr. iz mat će imat 4 jer 2 od 5 ispita je odlučila lagati i muljati sa zadaćama, ne rješavati ih i ne učiti niš za ispite i skupila dovoljno loših ocjena da upropasti preostala 3 ispita koja je napisala najbolje u razredu...a tio je samo jedan primjer u moru njenih briljantnih pothvata:cupakosu:
MusicBee, ma imate vremena, nemojte se opterećivati upisima kad je tek 5. razred
Stignete :mrgreen:
najbitnije je pratiti dijete i vidjeti u čemu je dobro, već je to jako puno ako se prepozna u kojem smjeru nastaviti daljnje školovanje
u izbjegavanju obaveza i bilo kakvog oblika rada i zabavljanju :škartoc::mrgreen:
ma znam da ima vremena, al kad čujem po vijestima kako svi 5.0 se upisuju, malo me strecnulo... u njihovom razredu nitko ne prolazi 5. s 5.0, pa se pitam gdje su sve ti i možda je ipak vrijeme da ju malo stisnem, koliko je to uopće moguće... a nisu blesav razred, od 1. do 4. su bili najjači razred, pa su ih u 5. izmiješali da se malo izjednače što je totalna glupost, ali eto... ono što jesu, kao generacija, svi su nevjerojatno lijeni i nezainteresirani za školu, al ostaje nada da će se u nekom trenu sabrati jer mogu svašta, samo neće:fige:
I nije bas da -nece. Biokemija mozga je ta koja joj ne da da -hoce.
Kod mojih uvijek se nađe netko čak i više njih koji su 5.0, u školi ima dosta klinaca koji idu na državna, ima i dosta koji su i zauzeli ili su SAD po postoljima. Čak kod velikog na faksu postoji dečko koji je praktički odlikaš u par frendova na pmf i medicinuži, tak da svakako postoje takva deca.
I tako j danas čačkam po ednevniku malog , kad ono ispadne da mali ima 5.0, što znam da svakako nije, a i do sad nije nikak. I onda ispalo da mu je zaokružena ocjena iz tehničkog i eto mali ima to kaj ima.:lol:eto ni kriv ni dužan
Pol sata kasnije ima već manji prosjek, do srijede bu imal pravi
Pozdrav svima..dijete razmišlja o upisu 2.gimnazije u ZG pa ako je voljan netko čije dijete/ili sam učenik pohađa istu ili je pohađao da odgovori na par pitanja bila bih zahvalna..
1. koji izborni je lakši etika ili vjeronauk
2. Fakultativni predmeti DSD i engleski ,kad se nastava održava ( navečer ili prije/nakon redovne nastave) i kako ste zadovoljni
3.kakva je fizika ,nastavnici i jel se radi po čuvenoj plavoj zbirci Brković ili po udžbenicima
4. likovni,glazbeni ,povijest ,latinski jesu zahtjevni nastavnici
5.zašto bi opet upisali i zašto nebi 2.gimnaziju
Unaprijed zahvaljujem
haha...kakav šok:o sad bi mu trebali tak ostavit :mrgreen:
ma kod nas je uvijek bilo 5.0 odlikaša (čak je i moja jednom zablistala), no sad 5. po prvi puta nitko, ako baš ne navuče zadnji dan nešto...očito ih 5. iznenadio:mrgreen: i skroz mi je jasno da netko ili par njih po razredu prođe s 5.0, al po upisnim listama gimnazija se čini da je 60% djece ima sve 5.0, a ostali idu u strukovne...budemo vidjeli kak bu kad ova generacija dođe do upisa, možda se i to promjeni :mrgreen:
Ne znam ništa o ovoj gimnaziji, ali samo ću komentirati etiku vs vjeronauk. Vjeronauk je lakši jer se gradivo ponavlja i samo malo proširi. Etika je potpuno novi predmet s temama koje se na vjeronauku ne spominju. Moji sinovi su odgulili vjeronauk u OŠ i sami su htjeli etiku u srednjoj. Jedan je išao u gimnaziju, drugi u strukovnu skolu. Ista stvar... Kolege koji su upisali vjeronauk imali su lakši posao, ali mojima je ovo bilo baš zanimljivo i nisu pozalili izbor. Učili su o izbornom sustavu (to je mog mlađeg zanimalo) i razne zanimljive teme tipa transplantacije organa, ivf, prava žena, rodna teorija...
S druge strane, ako se traži lakši predmet, etika to nije.
Danas IX ima otvorena vrata 17-18.30
Uveli prijemni za matematički dio ( 1 razred ) bodovni prag 74
Za opću 72 boda
Cathy ti pričaš za medicinu rada ili za potvrdu od opće prakse kao podloga za medicinu rada?
I samo još jedno pitanje jel se vadi krv kod medicine rada?
jelena.o moj nije vadio krv, pregled je bio EKG, pregled vida, mislim i sluha, spirometrija... tako nešto, onako osnovni pregled
To ovisi i o izboru smjera. Nije svejedno je li u pitanju prehrambena srednja škola ili tehnička.... Nisu isti zahtjevi za svaki smjer. Mislim da za to treba i potvrda odabranog obiteljskog liječnika koji poznaje zdravstveno stanje djeteta. Više se ne sjećam detalja...
sve o upisima
https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/54872
I sad poslije slušanja opet ispada
Da oni kojima engleski nije 1. jezik trebaju pisati ispit iz istog ako škola ima obavezni engleski ( sve gimnazije+ dobar dio strukovnih škola)