Tnx inesz, budem se negdje privatno naručila na pregled..
Čitam kaj pišete, pa si mislim da barem prepolovim tsh :-)
A da si uzmem ovaj Kelp kojeg spominjete dok ne odem kod endića???
Kaj mislite?? Valjda ne može škoditi, ne?
Printable View
Tnx inesz, budem se negdje privatno naručila na pregled..
Čitam kaj pišete, pa si mislim da barem prepolovim tsh :-)
A da si uzmem ovaj Kelp kojeg spominjete dok ne odem kod endića???
Kaj mislite?? Valjda ne može škoditi, ne?
kelp ne moze skoditi, ali obavezno naglasi endokrincu kad si ga pocela uzimati. bilo bi dobro da ponovis tsh taman pred odlazak endokrincu ako ces uzimati kelp kako bi ti znao prilagoditi terapiju novonastalom stanju.
Bubekica, super za savjet :-*. Tak ću napraviti, danas ću si kupiti
Kelp da ga uzimam do pregleda endokrinologa, pa ću ponoviti
SVE nalaze štitnjače, kako bi ih kompletirala...
Funky, baš si to mislim..
Nikad mi niti jedan G nije rekao da imam polic. jajnike. A napravila sam barem 20UVZ pregleda
i 10-ak f-metrija.. :|
Znači imam uredne kraće cikluse 24/25 dana, uredne O.. Tak da ne znam ni ja...
Jedino zanimljivo je, da sam na prvoj i zadnjoj stimulaciji u ciljanim odnosima,
uzimala Klomifen 1x1 5-9dc imala 5 folikula slične veličine,
na zadnjem UZV mi je tada G rekla da imam dva žuta tijela i na drugom jajniku
dva folikula pred pucanje. Meni se čini da sam "burno" reagirala na minimalnoj dozi Klomifena..
Kaj vi velite???
Ne mora biti bas izrazen pcos, a i fsh i lh su ti super,a sta se tice klomifena reakcija ti je super,ustedit ces tisuce kn na lijekovima ak ces u neki postupak privatno...treba u svemu bit pozitivan ;) tsh bi trebalo dovesti do oko 2 i napomena: na toliki broj folikula trebalo bi uraditi ivf zbog rizika od viseplodne trudnoce...uglavnom zaliha imas za masu pokusaja, vjeruj da ce jednom upalit:)
Funky hvala ti :-*
Prvo idem kod endokr. zbog štitnjače, onda na HSG, pa budem vidjela u Citu kaj dalje. Spermiji MM ne plivaju brzo, lijeni su :-(
Stimulacije se bojim ko vraga, budući u obitelji imam karcinoma svih vrsta.
Kako god lijepo je pročitati tvoj optimističan post :-)
Drage zene,dali je ijedna od vas vadila nalaze hormona nakon sto bi popila dabroston da izazovekrvarenje.meni kasni menga vec 2mj i tko zna kad cu dobit ..
Mozes slobodno vaditi hormone 2-5 dan ciklusa koji je izazvan dabrostonom ili duphastonom, lijek nema utjecaj na nalaz hormona.
Ja sam tako vadila jer je duphaston jedini nacin da uopce dobim menstruaciju.
hvala bubekica,meni je ginekolog rekao da nece dati pravu sliku hormona poslije dabrostona a spremam se kod endokrinologa,neda mi se cekati priroda m , ko zna koliko bi je dugo cekala
Ma samo to uzmi dabroston i izvadi hormone. Sretno!
Moj nalaz
Prolaktin 1495
Fsh 8,3
Lh 10,1
Tsh 2,36
S obzirom na ovako povišen prolaktin sumnjam da će me pustit sljedeći mjesec u postupak :(
Ima ko iskustva?
Cure,
molim Vas tumačenje slijedećih nalaza. Zuzy mi je stavila u uho da njihov omjer možda nije ok ali nije sigurna.
A tko zna, bit ću zahvalna:
TSH: 0,96
fT3: 2,42
fT4: 0,85
FSH: 3,8
LH: 3,2
Meni ovi nalazi izgledaju uredno.
Omjer kojih bi bio sporan?
A ne znam. Ne kužim se!!!!! Nije prenisko?
Tražim dlaku u jajetu - na rubu sam i želim sve napraviti/provjeriti da pripremim teren i da nam uspije postupak br. 3! Na izmaku sam snaga i očajna!
Neobicni su mi rezultati za ft3 i ft4, koje su mjerne jedinice i referentne vrijednosti? Ostalo se cini ok.
Ako mislis na tsh, nije prenizak.
Mislila sam na omjer fsh i lh,bubek to je ok tak nisko i podjednako?
Da, to je uredan nalaz. Visok fsh je jedan od pokazatelja smanjenje rezerve js, a lh visi od fsh je karakteristican za pcos.
E to,tnx.
Mjerne jedinice i referentne vrijednosti su:
za fT3: 2,42 pg/ml (1,71-3,71)
za fT4: 0,85 ng/dl (0,70-1,48)
Što se tiče Albumina - provjerena informacija s doktorima (za one cure koje će eventualno biti u dilemi kao ja)= Albumin ovisi izmedju ostaloga i od omjera proteini/voda u tijelu i služi laboratorijama za neke interne odrednice. Dakle - bez razloga za brigu!
Čekajući svoju m koja je danas trebala doći sam nasla svoj nalaz hormona iz 9.mj (3-5dc).
Ako bi netko mogao protumaciti
Nisam sigurna da li su svi hormoni uredu i ne znam što je uopće SHBG i FAI.
AMH 32.9 (0-75.7)
Slobodni testosteron 41.7 (0.2-14.2)
Inzulin 66.4 (21-174)
TSH (1.82 (0.55-4.78)
LH 10.2 (2.12-10.89)
FSH 8.39 (3.89-8.78)
Testosteron 2.8 (0.4-2.6)
Estradiol 104 (99-448)
Prolaktin 432 (71-566)
DHEA-S 15.1 (0.5-10.6)
Androstendion 17.0 (1.7-11.5)
SHBG 98.7 (18.2-135.5)
FAI 2.8 (0.65-10.9)
Napomene i komentari: D3
Bananka, ovo izgleda kao tipicni nalaz osobe s pcos-om (poviseni muski spolni hormoni, visoki lh i fsh i lh visi od fsh).
Hvala bubekice, sto tocno znaci pcos? to mi jos nijedan dr. nije rekao.
samo su me dr.pitali svaki puta, kada su pogledali nalaz, da li mi m stize na vrijeme...a meni uvijek u uricu osim danas.
da li to moze biti uzrok 3IVF neuspjeha ?
i kod mene je omjer fsh i lh kao i kode tebe Bananka i nema govora o PCOS potvrđeno od više doktora, sad za ove povišene muške... nisam sigurna. Navodno Lh mora biti dba ili tri puta veći od fsh da bi se govorilo o tipičnom nalazu.
Pcos - sindrom policisticnih jajnika.
Vjerojatno su te zato i pitali dal ti je m tocna. Ali pcos se vidi i na uzv, nije hormonalni status jedino sto se uzima u obzir.
I nije tocno da lh mora biti 2-3 puta veci, meni je lh 14, a fsh 12, batem bio 4/2012.
Onda cu smatrati ako je dr.nije reagirao tj.trazio dodatne pretrage da je to ok, jer mi je on radio i uzv u rujnu.
Htjela sam jos s nekim prokomentirati, a skim bi ako ne s vama :-*
Uglavnom hvala vam :klap:
Nisam ti odgovorila za utjecaj na uspjeh IvF-a, problematicni su poviseni muski spolni hormoni.
Rjesenja tog problema su decortin ili kontracepcija par ciklusa prije stimulacije.
Kao pcos-usa imam taj problem, nazalost.
Ako sam dobro shvatila, ti si kod dr. R, pitaj ga za te androgene, mozda smisli nesto pametno.
Pitala sam dr.R. da li su hormoni uredu (dala bas ovaj nalaz) i rekao da se nista ne brinem da je sve dobro. I prije sam imala povisen dheas,testosteron i androstendion i dr.J. na VV mi je znala reci da se hormoni s pikanjem izreguliraju. Jednom sam bila kod dr.A.(VV)na pregledu (kada dr.J nije bilo) dao mi je tablete koje sam pila 3dana koje su smanjile dheas.ali to nije bilo za vrijeme postupka. pitala sam dr.j.kada smo krenuli u postupak da li to trebam piti i rekla da ne treba.
Opcenito znam da se dheas izlucuje iz nadbubrezne zljezde i da su radi toga testosteron i androstendion poviseni, jer oni ovise o tom dheas. Radi toga postoji povisena dlakavost i ispadanje kose.
Pitati cu svakako jos jedom dr.R.za uspjesnost trudnoce s tim visokim muskim hormonima.
sorry na dugom postu.
bubekice sto bi mi bez tebe na ovom forumu! HVALA ti od <3
Tebi je i fsh visok, kako je meni objašnjeno visok fsh ima veze sa slabom rezervom jajnih stanica , a kako se rezerva smanjuje tako i Lh opada, pa ti je vjerojatno prije bio Lh i viši samo kako se Fsh povećava tako Lh pada i dolazi do regulacije ciklusa. Ali.... to je tako meni objašnjeno, ne znači da sam u pravu .
popsy ne znam o kakvoj slaboj rezervi jajnih stanica pricas na amh 120 i afc >30...
ja sam ti samo zeljela ukazati da nije nuzno da lh bude toliko veci od fsh, problematicno i karakteristicno za pcos je i kad su lh i fsh oboje poviseni, a lh blago iznad fsh.
Pozdrav, vidim da se kuzite u svasta, pa bi li mi mogli malo prokomentirati nalaze, ja znam nesto otprilike, al ne znam koliko su ovo losi nalazi i jesu li za neku terapiju. U svakom slucaju, idem s njima kroz par dana doku, al sam nestrpljiva :D http://postimg.org/image/prtza3a7z/6bce3803/ Naravno, ako uspijete dobro procitati, nemam nalaze kod sebe jos, samo su mi poslikali.. Tnx :)
Ja skoro nista ne vidim.
Sutra cu imati nalaz pa cu staviti bolju sliku..
Evo nove slikice.. http://postimg.org/image/wmxq9il6t/ Znam da FSH i LH dokazuju PCOS, tu dijagnozu vec znam, al me zanima ovaj estradiol najvise..
Estradiol je isto ok, standardno nizak za pocetni dio ciklusa.
Lh i fsh standard za pcos.
Imas srece jer testosteron nije povisen :-)
Bar nesto :) Jeste vi provjeravali feriti, jel vam doktori obracaju paznju na njega? Meni je jedan rekao da je on bitan, a dr je rekao da on uopce nije bitan za T.. Sad koga slusati nemam pojma..
http://forum.roda.hr/threads/71468-F...hlight=feritin
prekopaj ovdje :)
mislim da nisam vadila, ne sjecam se.
A bas to, moja prijateljica je nakon 5 dr, pitala zadnjeg kod kojeg je bila, po kojim su oni knjigama ucili medicinu, jer svaki drugacije kaze.. I cesto kontradiktorno..
ni mi nismo feritin
čini mi se da ga rijetko tko radi u sklopu mpo obrade...možda prije ide na preporuku liječnika opće medicine, uz kontrolu kks i slično. al neka me iskusniji isprave
što se knjiga tiče, učili su po različitima. doslovno. medicina nije egzaktna znanost...njihove prakse, savjeti i tražene pretrage se mijenjaju u skladu s novim istraživanjima. mišljenja im se razlikuju, a za nas pacijente to nije nužno loše. evo malo u obranu liječnika, da ne ispadne da ih se stalno špota ovdje :mrgreen:
tražite onog koji vam paše u komunikaciji i kojem vjerujete barem malo više od ostalih...nema nam druge nažalost. sretno cure!