ajme divno :-)
ali i dalje bih se mislila kako da ju JA zovem :mrgreen: kad su mi oba imena lijepa
Printable View
Sofija.. je profinjeno ime... baš posebno :) i eto od ta dva dajem glas Sofii/Sofiji
onda ga nemoj dati...
ako te nešto sad žulja, uvijek će ti smetati....
i bolje da te prijeci :lol: vjerojatno ce biti skupa u grupi tako da... :mrgreen:
Kako vam se sviđa Elina ???
ja se dvoumim između Lare i Korine:-)
otkud sad tolike Korine u našim krajevima?
do prije deset godina skoro da nisam čula za to ime, a sada se ne mogu okrenuti da barem na jednu ne naletim
meni je predivno ime Kaja
međutim ako ikada budem ponovo trudna klinac/klinka će dobiti ime na samoglasnik - nekako se slučajno potrefilo da nam se klinci tako zovu, nije bilo nikakve namjere, ali bi nastavili u tom tonu :-)
Evo da podvučem svoj osobni izbor na ovom topicu.
Dakle, bez obzira na rit i rite (krpe; kratkouzlazno i ako se ne varam), geografsku dužinu i širinu (Zagreb), drznuli smo se :); prošli ponedjeljak nama je došla lovely Rita!
Dakle, sada imamo Taru Mariju i Ritu Lunu :). Ja presretna.
(još samo da ulovim vremena promijenit avatar i potpis)
Kate, baš lijepo!
Apri, Leicaa hvala :-).
Cure, trebam malo pomoći....Par ljepih imena za djevojčicu ili dječaka...
Hvala vam unaprijed! :-)
pa ovo je 5. dio topika , a svih 5 prepuno imena. prolistaj samo par zadnjih stranica, i eto inspiracije
Čestitam :-D
meni je Rita baš ženstveno i asocira me na Ritu Hayworth
Cureee, sviđa mi se jako ime Elena, a i muzu je lijepo... On je danas rekao da mu je ok ime Enea, lijepo ime ali mozda sam ja mrvicu vise za Elenu. Pitanje je sad: Elena ili Enea? Misljenje?
Kraljice, ja glasam za Eneu, jako mi je lijepo i egzoticno!
Elena - profinjeno, aristokratsko
Enea - kao da je sastavljeno od više imena, nekako mi nije puno, nego uprazno zvuči kad se izgovori
Elena - od Helena
Enea - iz Eneide
Zapravo se ime Enea ne deklinira duplanjem samoglasnika, vec bi pravilno bilo dodavati J. Tko sto - Enea, koga cega nema - EneJe. Itd.
Kate, cestitam na Riti!
enea je nasa najfrendica, proljetna 2006. vrsnjakinja. <3
i nije eneje vec enee bas kao i lee, a ne leje. i ako J i ide, nitko ga ne koristi :mrgreen:
ako zavrsava na EA onda kao i Tea - Tee, Enee, Lee
ako zavrsava na IA kao Mia, onda Miji, Mije
moja necakinja se zove EA - kako to tek nedoreceno zvuci :mrgreen:
al zato valjda ima 2 imena. drugo je, pogodite koje? Helena :lol:
(ne smijem se imenu, meni je ok, navikla sam se, nego tome sto su to kraljici imena u uzem izboru, da ne bi bilo zabune)
Puno ljudi ne koristi ni J nakon stranih imena, tipa trgova i ulica, a opet je pravilo takvo da Kenndyjev trg mora biti takav, a ne Kenendyev. Itd. :mrgreen:
Za Miu sigurno znam da se umece J, a za -ea imena, mozebitno vise i ne znam. Hm.
Pravilo je da se j dodaje iz stranih imena koja završavaju s y, ali ne i iza osobnih imena npr. Mia, Enea, nego se deklinira normalno bez j. Inače meni se više sviđa Enea, nego Elena. Ja volim imena koja se mogu koristiti i vani i kod nas, možda jer mi je muž stranac pa mi je nekako normalno birati neobične kombinacije koje možemo oboje izgovoriti na vlastitom jeziku.:)
pa i Elena je internacionalno -i definitivno žensko
Enea mi pak previše vuče na Eneju trojanskog junaka
Pravilo za zenska imena koja zavrsavaju na -ia sigurno stoji. Ne ides k Dalii ili Mii, vec Daliji i Miji.
evo, divno ime Dalia
ili Dalija, svejedno...