Bravo za velikog
Ali mislim da bi zadnjih par postova ipak trebalo prebaciti na temu faksa
Printable View
Bravo za velikog
Ali mislim da bi zadnjih par postova ipak trebalo prebaciti na temu faksa
Tamo nisam htjela ovo pisati, jer su učenici mioca ionako mnogima trn u oku. Nema veze...
Natrag na štrajk nastavnika - slažem se s onim što je tanja_b napisala, da su efekti manji i lošiji od očekivanih. Sindikati se nisu iskazali... S druge strane, SVI smo u istoj vreći i zapravo nema velike razlike između prosvjetara i drugih struka. Ako netko dobije mrvicu bolje uvjete, ostali mu zavide iako to što je dobio nije bogznakakav pomak. Tako radi naša vlast - Divide et empera.
Peterelin,
Bravooo za sina :-D mogu mislit koliki ste ponosni!!!!
Čestitaaaam!!!!
Ma dobro Tanči, ja tako uvijek napišem, a sama sam išla u MIOC, a i dijete mi ide :-). To je zezancija, kakav jal.
Bravo Peterlin za sinka!
Danas ćemo vidjeti što ima u OŠ - nekako mi se čini po grupama i poslanim slikama, da se ipak dalje radilo unatoč odluci o ponavljanju.
A u srednjoj da, dobiveni su dodatni sati za neke dane ovog tjedna, dok je za tjedan oko Božića i nastavu te dane tvrdio da ne rade gotovo ništa :unsure:.
Bogme ne znam, moj je u istoj školi, pa su te dane oko Božića radili punom parom. I test su pisali, i javio se za odgovaranje, i imao je gomilu zadaća :| bit će da ovisi o pojedinačnim profesorima.
A prvog dana pravih praznika se razbolio :roll: je li od premorenosti ili je naprosto pehist, ne bih nagađala. Sad mi je prva briga omogućiti mu normalno funkcioniranje pod pojačanim rasporedom friško nakon bolesti. U glazbenu ovaj tjedan ne ide, a kako će biti kasnije, nemam pojma. Računam da uvijek sve nekako sjedne na svoje mjesto, pa će i ovaj put biti tako. Ali tim više mi je krivo što je taj štrajk prošao tako kako je prošao (da se ne ponavljam).
Evo mi se vratili sa skijanja, svaki dan su klinci prepisivali što se radilo, danas već prvi test iz matematike. Baš smo privilegirani!
Kod nas prošli tjedan niti nekoliko nastavnika nije bilo (vjerojatno su bili na skijanju :mrgreen:), tako da su pojedini predmeti odrađivani pod zamjenama (jedan nastavnik drži nastavu u dva razreda istovremeno :roll:), a nekih predmeta uopće nije niti bilo jer nije bilo dotičnog nastavnika.
U subotu odrada pod skraćenom nastavom (svaki školski sat trajao je 30 minuta, ne znam samo zašto). Ak' je škola onda neka bude kak spada...
Uglavnom, drago mi je da su praznici i nadoknada prošli i da od danas nastavljaju pod punim opterećenjem.
Ne čitaš pažljivo n.grace. Nema ih puno al neke baš jako bode u oči ta škola. Možda okrenu ploču ak im se koje dijete u nju upiše
Redovno čitam sve teme o školama i iskreno, nemam pojma čije dijete ide u MIOC - odnosno znam za one koje forumašice koje znam u stvarnom životu ili iz inboxa.
Dok prilično dobro pamtim one koji skaču na ime škole, pa makar tema imala vrlo malo dodirnih točaka sa školom
Svaka je škola odllična, ako se dijete snašlo u njoj
Ja sam zamijetila isto kao i Nano.
Zašto Cubana?
Moja djeca ne idu u Mioc, nemam nikakve subjektivne razloge, dakle moj zaključak se temelji na čitanju postova vezanih uz školovanje srednjoškolaca ovdje na forumu.
Mogu pretpostavit koja forumašica vam diže tlak sa svojim postovima koje smatrate "s visoka", al načelno puno više postova je zaista fokusirano na "skakanje" na ime škole. I tu se jedna druga forumašica jako ističe kao primjer s te druge (kontra) strane.
Pobježe...
Moja djeca su još mala i blage veze nemam kamo će ih put odvesti, no mišljenja sam, prema saznanjima koja imam iz prve i druge ruke, da je Mioc zasigurno jedna od top škola u Hrvatskoj.
To naravno ne mora značiti ništa jer pametno i vrijedno dijete će učiti i napredovati u bilo kojoj srednjoj školi/gimnaziji, završiti željeni fakultet tako da....
Molim forumasice da NE raspravljaju o drugima. vec sam jednu temu zakljucala. mislite da trebam i ovu?
Joj spajka, nemoj. Otkada si zaključala onu temu, skoro pa nemam kaj za čitat
Al evo, ja ne pišem, niš o školama, odnosno rijetko, jer sam čekam tko će mi skočiti za vrat. Odnosno meni za vrat skaće uvijek ista osoba.
Uglavnom, moji se ništa ne bune za nadoknade. Jedino će maturantu, a bome i nama kao familiji, biti zbrkano ljeto. Kako nemamo vikendicu trebala bih nekaj rezervirat, al se ne usudim. Biti će zanimljivo.
Nastavno na MIOC;
Moja kći je polagala fiziku i biofiziku prošli tjedan na Mefu. Dopala ju najstroža profesorica.
I na kraju ispita kaže profesorica, citiram:
“ ovo je izvrsno, koju školu ste završili?”
Mioc, odgovori joj kći
Pa naravno- zaključi profesorica
Eto, drage moje to je tako.
Kratko i jasno.
Čisto da dodam da ostale kolege nije profesorica pitala koju školu su završili, niti ih je ocijenila izvrsnim (da, tako je i u index upisala- izvrsno (5)
Da ne zaboravim spomenuti i nekadašnje razredne kolege koji su višestruki svjetski prvaci u informatici i matematici te osvajači međunarodnih kupova i olimpijada i koji sada razvaljuju na FER- u i pripremaju daljnja natjecanja.
Mioc je apsolutno najlvalitetnija škola u regiji.
I tko god može neka ju upiše jer neće požaliti.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tanci a to ima veze sa strajkom????
Nema, kao ni zadnjih dvadesetak postova na temi.
Ako mogu one, mogu i ja.
Ili ja ne mogu/smijem?
Molim objašnjenje.
Nikog ne spominjem i ne skačem nikome za vrat.
Ja pišem samo, isključivo i jedino o svom djetetu.
U zadnjih desetak postova se opet suptilno, mene pohebava.
Pa evo me, tu sam.
I bit ću tu još duuugo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nešto je u zraku, svi smo poludili ovih dana :/
Spajka, ne ključaj, bit će ok.
Da se vratimo na temu, jel vi imate u e-dnevnicima nakon štrajka kad su ispiti?
Mi samo ono što slijedi u narednih par tjedana, a i to mijenjaju iz dana u dan.
Mene e dnevnik uopće ne zanima. Nikad u njega nisam ni ušla. I jako mi je žao da uopće postoji. Em i muž i ja jedva poznamo razrednike, em sirota djeca ništa ne mogu smuljati, pa ni neko obično markiranje.
Tanči, ne sklačeš mi tio za vrat. Ona koja skače se prepoznala, ne brini.
Baš sam neki dan srela frenda iz razreda , ak ne znate, i ja sam išla u MIOC, koji živi i radi u Švicarskoj. I tako mi krenemo između ostalog o djeci, i veli on meni, blago vama vi imate e-dnevnik i stalno možete kontrolirat djecu. Koja zabluda. Stvarno mi ne pada na pamet kontrolirat ih. No MM ponekad pogleda, al mi ne prenosi. Jedino na mail dobivam obavijesti kad markiraju.
MArkiraju u MIOC-u? MA ne.
Eh...
Razred mog sina (prošlogodišnji maturanti) imao je užasno visok broj izostanaka, baš u toj školi. Ja sam se uvijek čudila kako tome ne mogu stati na kraj, a onda mi je sin rekao da njegovi kolege vole dobre ocjene i ako nisu naučili, radije izbjegnu test nego da si pokvare prosjek. Tja... ima svega. To čak nije do škole nego do generacije... Razrednica je govorila da toga ima sve više s godinama.
Ne kažem da moj sin nije nikad dobio neopravdani sat - jest, jer bez toga kao da i nije išao u srednju školu :-)) , ali nije bio u toj vreći sustavnih izbjegavatelja testova.
Inače, moj mlađi (teh.škola) kaže da je i kod njih to praksa, ali još češće jedna druga stvar - odgađanje pisanih provjera. On se priprema 2 tjedna, ima planirane druge aktivnosti, a onda neki pametnjaković iz razreda (ili češće velika grupa istih) navale na profesora da odgode test i to obično uspije, pa umjesto da rješavaju provjere, gomilaju ih na kraće vrijeme. Ne znam kako će to završiti... Oni su sad maturanti. Nemaju baš ni najmanje obzira prema kolegama koji su učili i žele na ispit. Rekla sam sinu da će mu tako biti i kasnije - uvijek se nađu ljudi koji zbog vlastite dobrobiti lako zaribaju nekog drugog.
Joj, pa to odgađanje testova je prastari običaj. Samo što se nekad za to angažirao predsjednik razreda, a sad se to radi preko razrednog e-maila :mrgreen:
Samo, s obzirom na još uvijek važeći pravilnik o ocjenjivanju i vremenike pisanih ispita, nema više toliko prostora za pomicanje testova, pa to više nije tako lako izvedivo kao nekad.
Kod mojih razlog markiranja nisu uvijek testovi, imaju ranih objašnjenja. Al baš me briga. I to je dio školovanja i odrastanja, sve dok ne prevrši neku mjeru. E sada, što je nekom mjera, svako zna za sebe. Ono jedino što nema šanse da bi im MM ili ja opravdali to markiranje. Nek se snađu sami