vratili smo se iz Praga,sve je dobro prošlo
Printable View
vratili smo se iz Praga,sve je dobro prošlo
đurđa76, super! :klap:
Đurđa76 sretno! :-D
Đurđa76 sretno!
Super Đurđa da bude sretno.....Draga molim te ako ti se da....koliko je potrebno dana kad se ide po smrzliće....što se sve onda plaća.Kako ste vi išli autom ili?
Čuvaj se! Pozdrav ti!
Sory Olea nisam bila na forumu pa nisam vidjela poruku, a sada sam na poslu pa nemam tel.brojeve u sebe javit ću ti se.
Pokušati ću još jednom opisati svoju proceduru.Od prvog dana kada sam krenula sa pripremama(svi komp.nalazi koje radimo za MPO)vodio me moj MPO doktor.
Kada sam to napravila(inače sve ok),moj MPO doktor ispunio mi je onaj famozni zahtjev za lječenje u inozem.Tada mi je rekao kada dobijem rješenje da pitam HZZO tko će mi pisati ljekove,da će mi on raditi folikulometriju ali da mi neće određivati protokol da to riješim sa Pragom.Kada sam dobila riješenje dok.iz HZZO-a mi je rekla da mi ljekove izdaje moj MPO doktor odnosno bolnica u kojo isti radi.
Tada sam otišla u bolnicu tražiti ljekove i tu naišla na zid.Kao ne mogu oni tu meni pomoći,sestra bahato da sam ja prva koja tako nešto traži,ali neće mene nitko piliti dobro se isplakala(nije stvar u novcu stvar je principa i ja imam pravo kao i svaka druga osoba koja ide na MPO).Moj dragi poludio i sjeo na telefon i zovi dok nismo došli do adekvatne osobe za taj problem u HZZO-u.Ta dok. nam je rekla da nam je bolnica dužna izdati ljekove i da će ona osobno nazvati mog gin.Sutra dan u jutro dok. se javila ugovorila mi ponovno sastanak i rekla koju uputnicu da donesem. Ja juče pobjedonosno dođem sa tom uputnicom kod one iste sestre i gin. joj kaže koje ljekove da naruči za mene i idem po njih za tjedan dana.Tada će me uvesti kod sebe na bolničko lječenje tako si oni pravdaju ljekove.Shvatila sam da su i ono slabo upućeni jer da sam se pomirila sa time što su mi oni rekli ostala bi bez par tisuća kuna.
Htjela bi se ispričat zbog onog "umjetna"ako sam koga uvredila nisam ništa loše mislila bila sam na poslu i samo sam škrabala.
Idem prvi puta na MPO ali sam već 9god.u ovome i znam da nije ništa umjetno.
Hvala vam svima na podršci,ja krećem ovaj mjesec po mog anđela,ako ne uspije odmah uspjeti će drugi puta!!!!!
Sela tvoja me priča baš pogodila ali drži se, sve znamo kako je teško ali moramo se boriti.
Olea ne znam dali će ti HZZO odobriti IVF ako su ti nalazi uredni.
Nama su ovako pojasnili postoji zakonska regulativa koju moraju poštivati imam pravo na 3 inseminacije pa onda 3 ivf-a.Svaki idući puta kada predajemo zahtjev sve ide puno brže.
hvala spa,kada ti bude zgodno pošalji mi br.telefona da imam.
Tražit ču ja svog gin da mi da uputnicu za petrovu i onda ču vidjet sa njima da naruče lijekove,iako tamo pojma nemaju o tome ja več pitala kada sm išla da mi ovjere zahtjev.zato je dobro da imam broj kako bi hzzo i petrova mogli biti u kontaktu.Naravno sve to kada dođe riješenje a nadam se da hoće.
Bože šta sve mi moramo prolaziti da bi ostvarili svoja prava.pozdrav svima
Djurdja moze li malo vise detalja o boravku u Pragu?
Cure,koje ste to prosle,kako je zapravo sa FETom(zamrznutim embrijem)-smrzlici se odmrzavaju kad,dva dana,dan,prije ocekivanog transfera?
I onda bi se oni trebali nastaviti dijeliti do transfera i...nisam to jos prosla,a ceka me..:oops:
Sretno svim putnicima u Cesku!! :-)
I meni treba donacija,a probala bih preko Hzzo-a.Koliko se najcesce ceka na odobrenje?
mi smo išli u nedjelju gore,transfer je bio u ponedjeljak ujutro,cijena transfera je 600 eura i to je jedino u klinici što se plaća
mislim da se smrzlići odleđuju dva dana prije transfera,ali nisam sto posto sigurna
putovali smo autom i otprilike iz Zagreba treba nekih 7 sati uz normalna zaustavljanja
poslije transfera u biti možeš i odmah na put za nazad ,tako je išla i marijakr pa je uspjelo(pozdrav trudnici),ionako kažu da je bitno poslije samog transfera ležati sat do dva,ostalo je sreća dal se primi ili ne
pitajte ako još šta zanima
đurđa, odmrzava se dan prije pa ih se pusti 24 sata da se podijele, tako su tebi napravili, meni su ih odmrznuli 2 dana prije jer su znali da nisu dobri, a i zamrznuti su 2. dan pa bi imali fore još 2 dana. Inače, Sela, mislim da tvoje blastice neće prije odmrzavati, nego isti dan, za morule ne znam.
Drage cure imam nekoliko pitanja....bila bih Vam jako zahvalna kad bi mi netko malčica pomogao....naime, u MPO priči sam dosta...ali ovaj put smo odlučili se za inozemstvo...odnosno Prag....još nismo ništa izabrali točno...što me zapravo zanima....shvatila sam da se s njima komunicira e-mailom....sad mi je bitno koliko se zapravo čeka od slanja prvog maila do njihovog odgovora odnosno dogovora (konzultacija) i što već....
A jesam se zapteljala....nadam se da ste me shvatile....inače iza mene su 3.IVF-a...od toga 1 biokemijska T....a dg. nam je oligoasth.
Draga,ako je rijec od Prague Fertility centru,koordinatorica za nase govorno podrucje gdja Mirna Turcinovic odgovara u roku od 1-2 dana,a konzultacije mogu biti
unutar mjesec dana.Inace sve se moze dogovoriti mailom;svi nalazi koje imas mogu se skenirati i dodati uz mail.Vrlo su fleksibilni.U postupak isto ulazis relativno
brzo.
Iva Mia, da se nadovežem na Selu...Mi smo slali mail sa upitom i u Pronatal i u u PFC. Oba oko Božića. Mi smo tražili prvo termin za konzultacije, jer se radi o specifičnom postupku koji bi htjeli prethodno s doktorom prodiskutirati (da sad ne kompliciram).
Od Pronatala sam dobila automatiziranu poruku da su na g.o. do 03.01., pa da ćemi se onda javiti. Gđa. Danica Vignjevič (njihova koordinatorica za naše govorno područje) vratila mi je mail 07.01. i napisala da se konzultacije dosta dugo čekaju, ali da moramo svakako prije postupka doći na konzultacije, i da će mi se javiti kada ima slobodan termin. Do danas mi se nije javila... ...
PFC nje imao automatiziranu poruku... Ali 03.01. mi se javila Mirna, sa isprikom što se nisu prije javili jer su bili na g.o. Opisala mi je ukratko način na koji funkcionira komunikacija, što trebam donijeti, ponudila se pomoći nam oko smještaja u Pragu, i obzirom da dolazimo samo na razgovor, a subotom se rade samo hitni postupci, predložila nam termin za konzultacije u ponedeljak ili petak. Kad smo uskladili moj ciklus i njihove termine - za 15 dana idemo u Prag...
Btw, jedina informacija od Pronatala u inicijalnom mailu je bila da konzultacije koštaju 100€.
Neću iznositi nikakve zaključke, samo s vama dijelim naše iskustvo što se tiče prvog kkontakta.
Što je bilo dalje... čitati ćemo se! (Bez uvrede cure, al bilo bi mi drago da što prije zbrišem s ovog foruma :-).)
Pozdrav Iva Mia,cure su ti sve objasnile i ja isto tako mislim.
Đurđa reci mi malo o hotelu gdje ste odsjeli,jel daleko od pfc,koliko ste plaćali,jel ti Mirna ranije rezervirala,kako je sa parkingom jel se dodatno plaća?
Izvini puno sam ti pitanja postavila ali sve me zanima.
Hvala Vam drage ženice od srca....ako Vas budem gnjavila s još kojim pitanjem nemojte se ljutiti!!! :-)
ma nema problema
ovaj put smo odsjeli u Parkhotelu,on je od klinike malo udaljeniji od recimo Belvederea,uglavnom može se pješke i od jednog i od drugog.noćenje za dvije osobe sa doručkom je ako se ide preko PFC-a 50 eura,parking se plaća,meni je Mirna napisala 11 eura a nakraju smo parking platili za dva dana 27 eura ali što je tu je!
inače hotel je super,doručak je dobar,ima dobar izbor i imate internet u svim sobama,i da nama je rezervaciju napravila Mirna
Hvala na informacijama đurđa i želim da beta bude velika,odmaraj se i čuvaj se,uz tebe smo.pusa
Đurđa hvala ti.....želim ti sreću i betu do neba....Mene isto to čeka za par mjeseci nakon što riješim svoj septum.
Meni je isto nakon neuspjeha preostalo četiri zalediti.Pojma nemam kako će kod mene sve ići.
Iva Mia dobro došla,curke su ti sve rekle i pitaj tu smo ako znamo što više.
Draga Maro što misliš kako će kod mene biti......
venera, ovisi koji su ti dan zamrznuli, al uobičajeno je odmzavanje 24 sata prije fet-a, ma za prvi fet su embriji dobri, nema straha.
Iva Mia, (brza) komunikacija mailom je za PFC uobičajena, ali kad si u postupku dobiješ i broj telefona i uvijek ih se može dobiti kad je potrebno.
Mare ako se ne varam mislim da mi na otpusnom piše 48 sati ....
venera, ako je 48 sati, onda imaju fore da ti ih i odmrznu 48 sati prije, no sad nećemo nagađati, sve ćeš vidjeti kad krenete.
Curke moje poslala sam e-mail sinoć i jutros dobila odgovor....baš sam sretna...stvarno je Mirna brza :-)
Iva Mia, i šta kaže?:-), nije dovoljno napisati-javila se, samo nas zagolicaš:-), idete brzo na konzultacije ili?
možemo dobiti konzultacije u 3.mj...sad je to stvar odluke...moramo se dogovoriti ja i MM...pa javim :-)
Nisam dugo pisala na forumu,ali ga pratim skoro svakodnevno.Samo naprijed curke i bez posustajanja jer ćete najvjerojatnije dobiti što ste zaslužile,
Đurđa,poslala sam ti pp.pa mi odgovori na moj ako nije problem,sretno svima:heart::heart::heart:
Iva Mia baš mi je drago da si već u pregovorima,ma ide to brzo svi u PFC su uhodani i vrlo susretljivi.
Draga Maro u pravu si.....valjda strepim pa sam zato znatiželjna.Hvala ti!
Vidis Iva MIa to kad jednom krene sa Mirnom ne moze se zaustaviti..:mrgreen:Mislim da smo svi iz PFCa odmah bili odusevljeni brzinom odgovora na nase upite.:-)
Cure,meni na otpusnom ne pise kad su moji embrijici smrznuti,tocnije da li je moguce da su smrznuti nakon 96 sati jer u zagradi pored ovo-toliko i toliko krio..embrijica pise ICSI 96 sati?Sto bi znacilo da se morulice odmrzavaju 1 dan prije transfera??Jel postoji u tome pravilo ili je na odluci dr Hlinke kad ce se sto odmrzavati?:zbunj:
:heart:
U principu ne ocekujem odgovor na moja pitanja;mislim da mi je Mare vec odgovorila:-)-vise je ovo tijek mojih i dalje zbunjenih misli...:mrgreen:
Sela, krajnji transfer je 5. dan i to blastica, nema transfera 6. dan, dakle, ovisno o tome kad su zamrznuti i s koliko stanica tada se mogu odmrzavati, morula se stigne podijeliti u 24 sata, al bome blastica ne:-).
Mare:angel::heart:
Cure čitam i slabo razumijem,pojasnite mi šta su blastice a što morule?
Ne znam jel nažalost nisam došla do toga....
Nakon oplodnje embrij se podjeli najprije na dvije stanice, pa na cetiri, zatim sest, osam (3. dan), i tako redom. 4. dan obicno bude u fazi koja se naziva morula, a 5. dan kada ima toliko stanica da se vise ne mogu prebrojati je blastocista.
Evo, pogledaj npr. kako izgleda postupak oplodnje u laboratoriju ili npr. ovaj filmic morule i blastociste koji je cak preveden na hrvatski. ;)
Hvala Aurora baš si to lijepo objasnila.Sada mi je jasno koja je razlika.
Cure samo da se javim kako je stanje kod nas!Najprije olea77 hvala na informacijama.Mirna je stvarno brza s odgovorima.Mi krećemo 1.03.na konzultacije a trenutno sakupljam nalaze.Dal koja od vas zna kako funkcioniraju stvari kad se putuje avionom?Čitala sam negdje da ima klinika dogovor sa taksistom.Mirna može to organizirati?
samo reci Mirni i taksi Simo te preveze od aerodroma do hotela :)
to ti je zbilja najmanji problem...sve je organizirano da se parovi što više opuste i takvi da dođu na postupak što za rezultat treba pomoći uspješnosti...
sretno :)
Mi smo se u utorak vratili sa konzultacija iz PFC. Obećala sam da ću se javiti i napisati svoje iskustvo, možda pomogne nekome novom da se odluči.
Putovali smo avionom iz Venezie. Karte su nas koštale 20 eura, ali gledala sam da sada koštaju nekih 70. Ta low-cost linija vozi subotom i utorkom, pa smo i mi ostali toliko gore :mrgreen:. Barem smo vidjeli Prag i naučili sistem javnog prijevoza.
Preko Mirne smo dogovorili da nas g.Simo pokupi na aerodromu i odveze u hotel Belvedere gdje smo odsjeli. Tamo nas je on prijavio na recepciji, dao nam kartu grada i sve objasnio, gdje jesti, što vidjeti, gdje kupovati... Noćenje nas je izašlo 47 eura na noć sa doručkom.
U ponedjeljak smo imali konzultacije sa dr. Lazarovskom. Klinika je u istoj ulici kao i hotel pa je vrlo lako naći ulaz. Pozvoni se na ulazu i prizemlju haustora se nalazi klinika. Tamo nas je dočekala Mirna na recepciji.
Doktorica je super, meni i suprugu je objašnjavala što i kako punih 90 min. To mi je bilo osvježenje. Čim je pogledala nalaze i prošle stimulacije, odmah je uvidjela propust kod prošlih postupaka. Lijepo mi je sve objasnila, što znači da potpuno shvaća moju problematiku.
Jednom rječju oduševila me je :klap:
Rekla mi je da je za mene idealan postupak FET, ono što naravno ne mogu dobiti u Hrvatskoj. Čak postoji mogućnost da kod punkcije radije odluči odmah zamrznuti zametke umjesto transfera, zbog nedovoljne debljine endometrija. Vidjeti ćemo. Stimulacija će biti sa Gonalima Cerotidom, uz Estrofem.
U postupak ulazim za cca 1,5 mjesec. Jedva čekam. Tamo sam se tako lijepo odmorila i nauživala, da jedva čekam ponovno otići gore...
A na postupke sam se već navikla pa mi nije neki preveliki stres, jedino ono iščekivanje bete me ubije svaki puta.
Od treme sam potpuno zaboravila pitati kako izgleda punkcija kod njih. Da li mi netko od vas može to napisati? Da li daju anesteziju ili samo sedative, gdje se radi i da li moram imati svoju spavaćicu?
Oprostite što sam u postu pisala stvari koje ste vi već tisuću puta napisali, ali to je za one nove praške mame i tate ;-). I meni je puno pomoglo kad bih sve što mi treba pročitala u jednom postu.
Sve što vas zanima pitajte, može i pp.
Sretno svima :love2:
Zaboravila sam napisati da se novac nikako ne isplati mijenjati na aerodromu niti po mjenjačnicama po gradu. Treba prije pitati po kojem tečaju će vam promijeniti. Nas su pokrali kad smo mijenjali samo 50 eura. Uzeli su nam 100 kn od 365. Hm! Tečaj je bio izložen 23, a mijenjali su nam po 17! Dobro da nam nije više trebalo. Uglavnom, u svim trgovinama uzimaju eure, i to po tečaju od 24-25. To je super. Mi smo samo za hranu imali češke krune.