a viđe naše ankete :lol:
još malo pa ćemo biti u plusu. :mrgreen:
LJUDI, GOTOVO JE, NEMA VIŠE GLASANJA!
jel bi sad pasala ova tvoja poslovica, prima?
ne znam šta točno znači, al fenomenalno zvuči :mrgreen:
Printable View
a viđe naše ankete :lol:
još malo pa ćemo biti u plusu. :mrgreen:
LJUDI, GOTOVO JE, NEMA VIŠE GLASANJA!
jel bi sad pasala ova tvoja poslovica, prima?
ne znam šta točno znači, al fenomenalno zvuči :mrgreen:
sve je u s vezi ovog referenduma blesavo
http://www.dulist.hr/clanak.php?id=17376
pričam malo s ljudima koji se bave uslužnom djelatnošću..dođe kljenta, svaš priča pa i ono protiv...većinom
e sad, jesu li ti izašli il nisu.. ko ćega znat
znam da sam pobrala dost odgovora: protiv sam, ne izlazim, ionak je sve već unaprijed odlučeno
i to je sramota za vladajuće
i ko psu mi je žao što se vesel svojoj kvazi pobjedi, ko i drugi kojima manjak dmokracije u ovom pogledu uopće ne smeta. tu šute. valjda jer one protiv treba pogurati, jer ne znaju misliti...
prima je to vezano za ovo kovanje i gaće?
što to znači?
lol
http://www.advance.hr/vijesti/varsav...nitet-a-ne-eu/
Poljka i prosvjedi
prosvjeduje i Mađarska:
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/mad...-kolonija.html
jedino Rvati uvik "mudro" šute lol
fora
kako reče cvijeta, ak sam dobro pohvatala, dobro zvuči
još da je se uvatit posla, lol
Koliko vidim ovdje se još lome koplja, a precjednik i premijer već i šampanjac ispili!:mrgreen:
Zato živili...ma di god bili uz jednu prigodnu...
http://www.youtube.com/watch?v=G8256ETqf1E
Pa... još malo stislo kumice. Bio na radiju intervju s jednom kumicom jutros, žena u suzama.
Znači, nije da u EU nema sira i vrhnja, nego ga mora proizvesti Todorić ili nekakav stranac, inače na plac šalju specijalce s pancirkama i mitraljezima da uklone biološku opasnost... čekaj malo, bit će da sam pretjerao - mujica još uvijek nema tolike ovlasti. On šalje specijalce s pancirkama i mitraljezima da podave piliće i pobiju krave.
A i ja stavila Tota! Vidi se da nisam pazila na satu.:oops:
Iskreno, izašla sam na izbore, zaokružila ono što sam zaokružila, ali mi je bilo totalno svejedno koja će opcija prevladati. Ni nakon svega, ne znam što nam ovaj ulazak u eu nosi, tako da sam i dalje guska u magli... Mogu se samo nadati da neće biti puno gore nego što je sada:mrgreen:.
Davore, jel nije neš slično već u SAD-u
jel proša zakon?
kao, moreš za svoje potreba, al mislim da se nemreš trampat i otm sl.
ne daj Bože prodat za 5kuna neš
... što se ne razlikuje ni milimetra od načina kako su proizvodili do sada. Evo, koliko vas ovdje ima, a niste ni bedasti, netko bi se baš mogao zamisliti po čemu se ispravan i u higijenskim uvjetima napravljen sir i vrhnje (s todorićevim patentiranim kulturama) razlikuje od (ovo nekako moram naglasiti) svježeg sira i vrhnja proizvedenog na obiteljskom gospodarstvu.
Dat ću i mig: različite kulture daju vrlo različite konačne proizvode.
Pitanje je potpuno retoričko i ne previše pametno, ali navodi na jednostavno rješenje. Neispravan sir ne bi mogle prodati nikome, bez obzira na stupanj retardacije. Ne bi na ništa sličio i smrdio bi do ureda sanitarnog inspektora... u susjednom gradu.
Nitko se nikada, pa ni onda, nije otrovao od svježeg sira s tržnice. Nemogući događaj. Cijela parada nema čak ni veze s EU ili zlim kumicama koje se hoće obogatiti trovanjem Zagrepčana koji ne znaju razlikovati smrdljivu sluzavu masu čudne boje od svježeg sira. Radi se o čistoj koincidenciji sa savršenim pogađanjem trenutka. (regula je zamišljena prije nego se znao datum referenduma).
Zaključak: Poturice su gori od Turaka.
Svaka čast kumicama i siru, ali ja nikad nisam kupila svježi sir i vrhnje kod njih. Kod nas toga ni nema. A da i ima, ne bih. Poturica ili ne, meni to nije "apetitlih". Al' nas ima svakakvih, zar ne?
A kakvu priču? Lijepo sam rekao da mi je bilo smiješno da, unatoč obećanjima, sir i vrhnje u EU ulaze na jako laboratorijski način. Ne znam, to mi je jako nalik na onu EU sprdačinu s roze vinom koje se dobije miješanjem jeftinog crnog i bijelog. Otprilike kao da ti kažu da je direktor bolji od dingača. Bljak.
A Lidl, DM, Mercator? Ponudi mi dobar proizvod po dobroj cijeni i jamstvenim uvjetima i bit ću tvoj klijent.
U svim ostalim slučajevima ću glasati sa svojim novcem.
Da si ikada vidio kako to izgleda na ploči za uzgoj bakterija znao bi.
Hint- sir sa listerijom i onaj bez nje ne razlikuju se ni vidom ni okusom ni opipom, a bome ni mirisom.
Što će reći da opet nisi učio, a pokušavaš izvući dvojku na galamu :)
I naravno da kod zdravih ljudi, urednog imuniteta neće ništa biti ni od onog sira (jadan taj sir, kao da je on jedini problem) sa pulteva.
Ja kupujem od jedne žene koja mi ga dostavi doma. Da sam trudna, da imam neku onkološku bolest... nikad ga ne bih jela.
ja ga redovito kupujem i jedem, a moja sestrična iz Švice prvo što napravi kad dođe kod nas ode na tržnicu i opskrbi se tim sirom i tamani ga svaki dan. no dok sam bila trudna nisam ga kupovala zbog straha od listerije.
ako ga nestane s tržnice konektirat ću se s nekom bakicom i kupovat direktno. već sam pokupila brojeve telefona od onih što kolju patkice i domaće piliće.:mrgreen:
(i oprosti što sam se danas nakačila na tebe:mrgreen:)
ako nestane sa trznice, nije nam kriva eu, nego nasi pregovaraci. (recimo moja mama je glasala protiv, zbog toga sto misli da su nam pregovaraci lose pregovarali i napravili previse krivih ustupaka, mada joj je inace ideja eu-a simpaticna. i da jos dodam, sa svojih 77 godina je isla iz sela gdje sada provodi vise vremena, natrag u gradic da bi glasala. ona ne vozi, tate vise nema, autobusi bas nisu redoviti, svejedno je isla)
ps. i davore ako smijem primjetiti, malo me razocaravas na ovoj temi. :mrgreen: svodenje eu-a na krive krastavce i sir i vrhnje je..... necu reci :mrgreen:
mnogi francuski i austrijski sirevi se rade od nepasterziranog mlijeka i uredno se mogu kupiti sto u ducanu, sto na trznici, na koju ja idem subotom. tamo su standovi sa organskim namirnicama, ukljucivo Rohmilch, sto hoce reci nepasterizirano i potpuno ne tretirano mlijeko, te proizvodi od njega.
Ma ne živciraj se, od sira i vrhnja je napravljena sprdačina puno prije referenduma tako da je dobilo egzaltirani status u prepucavanju. Ne radi se o nekom zaistač važnom momentu, a postao sam noticu o pogromu kumica radi nevjerojatno prigodnog tempiranja događaja.
Isto bi im bilo i da smo se pridružili u Otomansko carstvo :lol:
Slažem se sa seni. Čekaju nas daleko teži problemi od sira i vrhnja.
A pogotovo se slažem sa seninom mamom. Nijedna država pristupnica nije prošla tako ponižavajuće pregovore, odgovorila tolikim zahtjevima ni učinila toliko ustupaka kao RH.
Da, Zdenka2, vječiti sluge, ponizni, šute u zapećku.
Danas je to malo modernija verzija, jer ćemo dobiti koji euro, koji ljepše izgleda od kune.
To je sve mizerno malo, naspram tolike žrtve u želji da budemo priznati kao ravnopravan europski narod.
Koliko se samo Nizozemci tuku po glavi zbog eura, a bili su najglasniji u zagovaranju zajedničke valute.
Što nam vrijedi istezati vrat da vide koliko smo visoki, kad su karte za prvi red odavna podijeljene.
Nama će biti dobro i na galeriji s ekipom u koju nas svrsta(va)ju.
drobnjak se ne bi s tom tvrdnjom složio.
nisu baš sve loše ispregovarali.
čak štoviše, negdje smo lijepe ustupke mi dobili.
baš bi bilo u stvari zanimljivo da smo kao šveđani napravili pravu cost benefit analizu ulaska. sve - crno na bijelo, koliko dobijamo, koliko gubimo. pa sve to u novce pretvoriti. pa to koristiti kao kampanju za referendum.
al diš nas i šveđane uspoređivati, ni prije eu, ni u eu. :mrgreen:
povučena skeptičnim postovima na ovoj temi, potražila sam pristupne ugovore i našla ih na ovom linku.
preletila sam neka poglavlja i ne vidim ništa pogubno za našu državu. za sada.
http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/...u_/551852.htmlCitiraj:
"Moja vizija je jedna politička unija, jer Europa mora ići takvim svojim putem. Moramo se približiti jedni drugima kada je riječ o zakonima i politici. Tijekom duljeg procesa prenijet ćemo svu moć u ruke Europske komisije koja će na kraju voditi Europu kao jedna nova ujedinjena europska vlada", rekla je njemačka kancelarka o novoj Europi, istaknuvši kako bi tako trebala izgledati politička unija u budućnosti, no tek nakon brojnih međufaza koje će do toga morati proći."