iz prve ruke, nisu dobili packu izvana.pobogu pa oni se zalažu za potpuno iste stvari.
Printable View
ireligiozni topičari, želite li da se ovako nastavi ovdje?
ja sam se javila, možda nisam trebala, a poslije odgovarala na pitanja. ako curama smeta, neću više pisati.
Meni ne smeta, dok god je konstruktivno.
kad je MPO bila na tapeti, pouzdano je bilo packi izvana. za sadašnje stanje ne znam, ali kada su se razmahali s embrijima, ubojicama djece i tehnološkim logorima 21.st. itekako je bilo packi.
oko ostalog bih masu toga napisala, ali nemam vremena. a prije svega bih pisala iz perspektive nekog tko nije ateist niti nevjernik, a ovaj topic ne doživljava kao neki drugi. no, možda jednom stignem... samo bih se osvrnula na konstataciju ronin kako su mnogi digli sidro jer je forum "postao prilično jednoobrazno mjesto". ne bih rekla da je većina zato digla sidro već zato što argumenata za obranu svojih stavova jednostavno nisu imali. a argumenti koji počinju s "ja mislim" ili "crkva kaže" jednostavno to nisu. i nakon suočavanja s konkretnim argumentima na koje nemaju replike, većina je odustala i pobjegla u onu toplu, većinsku masu istomišljenika u kojoj "ja mislim" i "crkva kaže" (kao i neki drugi kvaziargumenti) fino i glatko prolaze. da bi to shvatio ne treba ti ni forum - svakodnevno suočavanje s "ja mislim da je to bolest", "ja mislim da je to neprirodno", nakon čega odgovora na "a zašto" i "tvoje mišljenje nije relevantno - znanost, medicina...drugačije kažu" - nema. argumenata NEMA. a kad ih nemaš, sigurno se nećeš upuštati u daljnje rasprave (čast iznimkama poput Dijane :)).
pogotovo što ja osobno nikad ne bih suprotstavljenoj strani rekla "vi nemate argumenata" -već-hajdemo ukrstiti argumente pa da vidimo
S tim da moje originalno obitavalište ne bi bio taj drugi dijaloški topic, sigurno bi navratila u nekom nizajućem letu, ali ako ljudi imaju želje za takvim sučeljavanjima misli - zašto ne.
Ma, probala si je u svom, "optimistično-ante-tomićevskom" stilu smekšat kao i dat joj neke staračke dobrohotnosti, stila ma nije to tako strašno, staro-budalasto ako se ja dobro sjećam, nemoj me lovit na riječ (sigurno nisi rekla to staro-budalasto, to garantiram), nego je to je bio moj doživljaj tvoga stava oko frke s Judith.
nema tu linka niti javne packe, ronin. nema šanse da bi to javno osvanulo - takva bi očekivanja bila jako naivna. kad si duboko u nečemu, osobno te tangira i time se baviš, masu toga saznaš. kako o dr-ima koji se time bave, tako i o drugim pojedincima pa i o "crkvenim" događanjima. a ni o čemu se javno ne govori (niti smije u masu situacija).
ne govorim ja o onome što je u nečim glavama, a da u to nemam uvid. govorim o javno izrečenim "argumentima", bilo na forumu ili u 4 oka. niti jedna jedina osoba nije dala valjan argument s valjanim uporištem, argument koji je znanstveno utemeljen, koji ne počiva na osobnim dojmovima i osjećajima, koji ne proizlazi iz predrasuda i/ili neznanja, koji nije iskonstruiran na temeljima neosnovanog zastrašivanja i/ili nebuloznih teorija koje ni s čim veze nemaju. među tim osobama si i ti i Željka Markić i Dijana i Krešimir Miletić i prijatelji mi vjernici, kao i oni ateisti. sasvim svejedno. i sad prvenstveno govorim o zadnjoj temi koja je najviše pridonijela ovoj forumskoj podjeli i bijegu dijela forumaša o kojem govoriš.
o tome upravo i govorim - ukrstili smo ih masu puta i zaključak mi je uvijek isti - argumenata nema. to nisu argumenti. i nije tu ništa s visoka, vjeruj mi. da mi je samo 1 osoba dala valjan argument, promislila bih još n puta.
ja ih s vama nisam ukrštvala, kao prvo
a ako nemaš link, tekst , članak , reakciju koja bi potvrdila eventualnu packu,(a znala sam da ih nećeš imati)-zaključak je sljedeći-toga nije ni bilo. oni koji isto misle ne dijele packe jedni drugima.već podršku.
gdje sam ja napisala da takav postoji?
jedini referendum koji sam spominjala i dala linkove koji su ga na neki način isprovocirali je onaj UIO
što se referenduma protiv ćirilice u Vukovaru tiče-ne piše o tome u Evanđelju, jel tako?
no Crkva se kroz stoljeća pokazala brižnim (a često puta i jedinim )čuvarem hrvatske državotvornosti i opstojnosti u našoj preteškoj i krvavoj povijesti.odatle njezin angažman i po tom pitanju.činila je to kroz vjekove, i činit će to i dalje. a onih kojima to nije odgovaralo bilo je, i biti će ih.i bila je, i biti će iz tog razloga napadana.
ukrštavala si masu puta - ne radi se tu samo o referendumu. a, uostalom, dovoljno je pročitati tvoj tekst na tu temu i ne naći valjane argumente.
i zar zbilja želiš reći da ako nešto nije crno na bijelo i dostupno svima na pregled, sasvim sigurno niti ne postoji i nije se dogodilo? ako je tako, stvarno živiš u bubbleu. o packi oko MPO znam iz pouzdanog izvora. i ne radi se o tome da im se stavovi razlikuju, već o tome da je iskazivanje stavova na određene načine postalo too much onima izvana i bilo je ocijenjeno kao kontraproduktivno.
ronin, ja mislim da je bolje da ne sudjeluješ na ovome topiku
ti si praktična i angažirana vjernica, a topik je za nereligiozne
ajd da prvo odgovorim na ovaj post, jer mi je upalo u oči da je opet neki problem s nečim izrečenim.
opet optužbe. nepotrebne.
ne, to "napredne" se odnosilo na video koji je neka forumašica stavila iz emisije "naše malo misto", gdje mama veli djeci "mi smo napredni" i gdje boris dvornik ludi jer ne može jesti bakalar. eto samo to, draga leonisa, i ništa više. samo sam se na to referirala. na tu emisiju u kojoj su u biti sprdnji izloženi upravo anđa i roko. i zato je uslijedio smajlić. jer mi je cijeli taj youtube-snimak bio zabavan i smiješan.Citiraj:
recimo svi su skocili na emsin post o zagadjivanju. kad sam isla pogledati o cemu se radi, meni zagadjivanje uopce nije nesto sto vrijedja. al mi je upalo u oko nesto drugo. "bio je ovo težak period za sve nas... napredne ". ma koliko smajlica iza toga bilo, ali kroz ovaj topic se na tako sputptilan nacin provlace uvrede.
[/QUOTE]recimo kad se cestitao (mislim) dan zena ne zenama vec slobodnomisliteljicama i dok druge cure nisu na to reagirale jer su smatrale uvredom nasprem ostalih koje se ovdje ne smatra slobodnomisliteljicama, nisam ni skuzila u koju kosaru spadam. tad se nisam ni javila na topic iako se spominjalo i moje ime i branjen mi dignitet :mrgreen: a da nisam ni znala.[/QUOTE]
pretpostavljam da sam ja čestitala dan žena. hoćeš znati zašto sam se obratila slobodnomisliteljicama? tj. bolje reći (jer ne mogu se sjetiti točno tog praznika) zašto sam se jedno vrijeme samo obraćala slobodnomisliteljicama? konkretno jer nisam htjela da mi netko poput ifigenije uskoči i počne držati pridiku kako je dan žena bezvezan i šta se tu ima slaviti i što god je ona znala na tu temu pričati. lijepila sam linkove i htjela razgovarati o nekim temama samo s osobama koji o toj temi mogu konstruktivno razgovarati, s osobama s kojima već postoji minimalni konsezus.
ali ovo me stvarno već podsjeća na prepirke u parkiću. tko je kome ukrao lizalicu. i šta ste tada rekle i mislile i tko se tada uvrijedio (i stalno to vrijeđanje) i slično. stvarno nemam namjeru i želju da više ulazim u ovakve rasprave. i da to ti nisi leonisa napisala, ne bih ovaj odgovor ni pisala.
ronin, a ja mislim da ti stvarno ne treba nervirati se ovdje. Ti imaš tako lijepe tekstove i argumente, uopće mi nije bitno slažem li se s tobom ili ne, no volim pročitati što pišeš jer su to riječi jedne pametne i, mogu reći, pristojne žene, koja zna ono o čemu piše ( i puno više toga, naravno).
A pristojnost (o znanju neću) i nije rasprostranjena odlika, nažalost.
sad bih objasnila kako to ja vidim. to što si ti prolazila, ti osobno... za mene, nije ni u manjem ni u višem, nego u jednakom omjeru što i ja osobno prolazim u nekim situacijama. hoću reći, ako me se može razumijeti... tvoje osobno iskustvo je meni vrijedno. vrijedno poput svakog drugog iskustva. tu za mene nema razlike, bila ti vjernica ili ne. iskustvo diskriminacije, neprihvaćanje tvog identiteta. tvoje iskustvo je za mene jednako vrijedno mome.Citiraj:
prolazila tako da ja mogu razumijeti sto vi prolazite jer sam ja to prolazila samo s druge strane. znam, u puno manjem omjeru i to mi je sasvim jasno, nisam blesava. niti radim poveznicu vec samo zelim reci da mi je to jasno i osuditi takva ponasanja.
vidiš, u ovom... političkom dijelu se naša mišljenja razlikuju. nitko tebe ne ušutkuje, i ok, ispričavam se ako je tako zazvučalo... ali evo da ti objasnim, kužim tvoj stav, ali barem meni osobno... tj ja (ne i druge) nisam suglasna s tvojim mišljenjem. možeš li to prihvatiti? da ne želim da idemo od premise "ljudi". i da zbog mog stava nisam gora od tebe? nego samo da imam drugo mišljenje po pitanju političkog izražavanja? (možda se moje mišljenje pokaže pogrešnim, taj dio nije ni bitan).Citiraj:
no ovdje se povlace pitanja koja nisu samo vezana uz vas i vasu djecu, pitanja koja kace i nas i moju djecu, cijelo drustvo, a dio njega sam, i ja (posto pisem u svoje ime). i ispada da ne smijem slobodno izraziti svoje misljenje ili opazanje da se otislo u krivom smjeru, da, umjesto da se dobiva na masi, kolicini nezadovoljnih LJUDI, da taj glas raste, usutkava se i stigmatizira i radi podjela.
mislim, nepolodnost ne pogadja samo ateiste. niti su homoseksualci samo ateisti. niti se ustav kroji na stetu ateista. niti se bacaju abnormalna sredstva samo na stetu njih. vec cijelog naseg drustva. niti retorika kojom se koriste neki ne sramoti ili vrjedja ljudski rod ateista.
mislim da bi se nakon ovoliko razmjenjenih postova trebali vec skuziti :)
jer tvoje "ljudi" opet moj identitet čini nevidljivim. a meni (ovo sad govorim već politički, ne osobno) je potrebno da je MOJ identitet vidljiv. ako ti iz toga izvlačiš zaključak da nisam ništa bolja od nekog tko me diskriminira zbog tog istog identiteta i da bi trebali biti svi "ljudi" - onda ok, ne mogu ti pomoći. onda je to tvoje mišljenje. moje je drugačije i sigurna sam da će me netko razumijeti.
Hvala ti beti.
Nakon što sam na jednom wall-u na fejsu vidjela GROZOMORNO i sramotno pljuvanje forumašica od strane drugih forumašica, a što je najgore i osoblja foruma koje nije stalo u obranu dijane okrenuo mi se želudac i više nikad, ali baš nikad više ne želim imati veze s prljavom kaljužom zvanom Rodin forum.I inače mrzim tračanje neprisutnih, no izgleda da je dozvoljeno sprdati se s onima čiji svjetonazor nije jednak većinskoj struji na Rodi.Sram vas bilo!Miljama ste se udaljile od onoga što je Roda nekad davno predstavljala i što me činilo ponosnom da u njoj sudjelujem.Dijana, ne treba ti ovo u životu.Beti, ne treba ti ovo u životu(i na drugom privatnom forumu služiš za sprdanciju, kao uostalom i ja-koju su moralne vertikale brže bolje skinule s frend lista, da im-kako ono bješe, ne zagađujem virtualni prostor.
Na forumu se piše jedno, na tajnom forumu nešto sasvim drugo, na fejsu se daje oduška i kaže se što se zaista misli.
Ja sam iskrena i pišem što na umu to na drumu-možda mi to u životu više šteti nego koristi-ali se ne bih mijenjala, za sve lažne apaluze ovog svijeta, pogotovo aplauze zločestih osoba.Ostajte mi dobro, no pripazite da vas ne uguši vlastita zloća i dvoličnost.Toliko od mene. Zbogom.
odlično rečeno. :)
prelistala sam udžbenik za hrvatski jezik i što reći... tema "sveta noć" i pitanje "kako ti proslavljaš svetu noć"... i "što za tebe predstavlja sveta noć"
i sad mi recite, zašto u predmetu hrvatskog jezika dijete treba odgovarati na pitanje što za njega predstavlja sveta noć? i hoće li sutra kad budu čitali "družbu pere kvržice" pitanja glasiti "imaš li i ti svoj mlin?" "što za tebe predstavlja mlin?"
:zbunj: ako misliš na mene, podsjetila bih te da si ti mene skinula, ne ja tebe.Citiraj:
i ja-koju su moralne vertikale brže bolje skinule s frend lista, da im-kako ono bješe, ne zagađujem virtualni prostor.
sjećaš se ono kad si prenijela riječi jedne polupoznate osobe s mog (zatvorenog) zida na forum bitno.neta i zgražala se nad tim riječima, kad ste brstili imena ljudi iz sekularnog pokreta? i kad si rekla da nisi sigurna da sutra ponovno nećeš isto uraditi?
:)
Potpis na prepirku u parkicu.
Potpis na ininu zelju za smjerom topica.
Ne znam koliko ljudi radi u crkvi, al nema sanse ni da su jednojajcani blizanci da su jedinstveni u stavovima.
Nisam mislila na tebe, tako da ti je uzalud pljuvanje na moj lik i djelo..(iako vidim da si prigodno zaboravila kakve su teške ogavnosti tipa "neka kmeči katolička bagra" pisale na tom tvom zidu, a ti si to lajkala.I molim te , za svagda, da me se ostaviš, i da zaboraviš da postojim.Neka ti se dragi Isus smiluje jednom kad se budete gledali oči u oči.Ja i ti smo završile.
eh, moja ronin, budu ti brzo zbrisali post, a i emsa svoj thread (nije im na ponos). a kaj, meni je bilo tužno i zabavno u isti čas...al nisu me iznenadile, nijedna
od njih...
nećemo brisati post.
ali ćemo uvažiti "zbogom".
i molim vas da se više ovdje ne prepucavate.
ostavimo ovaj topik onima koje su dosad na njemu prilično pristojno razgovarale.
onima koje se nazivaju ireligioznima.
dijana, vidiš da im smetaš.
a nama samo otežavaš posao.
pusti ih.
ako budu vrijeđale, reagirat ćemo.
U meni kipi, ali ispricavam se na nesuvislosti i ignoriranju upozorenja.
nema potrebe za upitnicima. isus je ionako izmišljen lik.
kipi u mnogima
ali ćemo biti dovoljno dvolične da korektno odradimo posao.
idemo dalje...
Nisu me iznenadile, ni jedna od njih... Od nekog tko se buni na generalizaciju,ostalo necu komentirati, muka mi je
ja sam admin
reci