Viš zanimljivo. Ja sam se netom oporavila od hipera, ali kad sam u najgoroj fazi dosla u bolnicu doktroica mi je rekla da nisam normalna što pijem toliko vode. I limitirala mi dnevni unos na 1l.
Pa sad ti vidi tko je u pravu a tko nije.
Printable View
Evo i mene na odbrojavanju
Danas sam 3 dnt
Cuvam jednu blasticu
Ja odbrojam 3 dana do transfera. Nisi li ti za temu nakon transfera? Ja jedva cekam da dodem do nje
Maritas, ja odbrojavam 2 dana do transfera, onda cemo biti blizu sa terminom! :-)
Ti imas sutra punkciju?
Oces imati anesteziju?
Ja još nisam o tome razgovarala sa doktorom. Strah me anestezije (da nesto nesvijesno ne napravim prije kao npr pojedem nesto) i da se zakomplicira, a strah me i boli. Dosta dobro podnosim bol, ali nakon prosle sam imala bolove još 4 dana. Vjerojatno sam bila u grcu i neopustena, pa su me otvorili na silu. Bol od punkcije nisam osjetila jer mi je najbitnije bilo kolko ce biti folikula.
Ima nesto izmedju anestezije i boli?
Ne, transfer, napisala si da brojis 3 dana do transfera, a ja 2 pa mi sad nije jasno da li si mislila na punkciju?
Punkcija je bila, a sutra vraćamo 5 dana stari embrij. Nisam ni ovaj put uzela anesteziju, dobili smo 7 js. Uzela sam samo injekciju i bilo je gadno ali izdrzljivo. I mene jos boli, ali ne znam da li bi anestezija nesto vise pomogla da naknadno ne boli...
joj da. krivo napisala. smotana. ja jos cekam punkciju.
mozda bi anestezija pomogla da se opustim, pa bi bila manje ukočena i poslije bi me manje bolilo. punkcija je trenutna bol, a ono poslije je trajalo danima.
jesu ti sve jajne stanice uspjele doci do danas?
sretno sutra :)
Ja sam bila na tri punkcije uz anesteziju. Posle ako me bolilo sam dobila kod dr. intravenozno neki analgetik. Nis me nije bolilo posle tog onda.
Biram punkciju uz anesteziju uvijek, jer onda i dr. lakše i brže radi, a ja sam ful opuštena bez trzanja. Ako možete uzeti anesteziju, uzmite. Definitivno sam za nju. Ionako samo kratko spavate.
Na žalost, nisu sve, ali recimo da mi je najvažnije da imamo ovu jednu savršenu što do sada nije bio slučaj i sve nade polažem u nju...
Koliko ste ih prvi put dobili bez anestezije? Zaboravila sam
onda još vise navijamo sutra za tebe :)
ide puregon i orgalutran na dan stoperice? vise se ne sjecam, a sutra idem za zg i ostat cu koji dan, pa da znam da li da nosim pen i ostatan puregona
Ovisi o tome kad se daju lijekovi i o procjeni doktora. Kad sam se pikala ujutro, taj dan sam davala gonale, kad sam se pikala popodne, imala sam taj dan samo štopericu
Uzet cu onda za svaki slucaj. Taman jedna doza puregona je ostala. Nekako cu rjesit da ostane u hladnom.
Jesi bila, kako je prošlo?
Bila. Ne treba puregon, nego olgalutran (ili orangutan kako ga ja zovem :D)
Nocas stoperica i u sri punkcija.
Doktor je zadovoljan. Nisam puno pitala da ne cujem nesto negativno. Dobit cu neku injekciju za anesteziju, ali nije to prava anestezija pa ne moram postiti prije.
Kad sam isla jest, vidjela sam da zena ispred mene ulazi u auto sa pu registracijom. Steta da se ne mozemo spojiti da idemo skupa. Da smo npr na seminaru trcala bi za njom da se dogovorimo, a kad je ginekoloska ordinacija u pitanju moras se praviti i kad vidis nekog poznatog, da ga nisi vidio ;)
I potvrdio mi doktor da su ginici i apotekari u puli najmanje sustretljivi. Kad sam htjela narucit lijek u puli, nisu htjeli jer je recept na a4 formatu. U zg, bez beda...
Da, maritas, tako nekako na žalost. A ženu znas inace ili ne?
Ali evo, ja se prijavljujem za dalje ako ces morati u Zg a ako i ja budem morala. Mozda se koji odlazak uspijemo uskladiti iako da idem sama isla bi busom vjerojatno. Ako ne uspijem sada, planiram u drugoj polovici kolovoza u Zg.
Ne znam ne zenu. Ali i da je znam, sigurno je ne bi zaskocila :D
Kao da kad je vezano uz ginekologiju i mpo, onda su svi povuceni.
Nadam se da neces morati u zg jer da ce ti ovo ljeto biti dobitno :)
ja sam jucer bila na folikulometriji u dr.R.
dr.zadovoljan
danas jos puregon i orgalutran i u 22 stoperica i pukcija je u cetvrtak u 10.
jel znate jel se plaća punkcija zasebno ili sve nakraju.
ja sam bas to zaboravila
inace sam u citu plaćala sve zadnji dan.
Kako je prosla punkcija?
Uff, tesko. Dosta smo se svi skupa pomucili da dodemo do 8 folikula. Zvat ce me do 13 da mi kazu kako je prosla oplodnja.
Da nije procedura da nakon punkcije odmoris sat u krevetu, ne znam kako bi izasla van. Jedan jajnik se “okrenuo“ pa ga je trebalo naci. Dobila sam lokalnu i ona je super, ali nedovoljna za ovakvo trazenje. Jucer sam minimalno hodala i to mi je bilo tesko. Danas mi se cini da je bolje, iako i da boli to mi je sporedno jer strepim zbog poziva.
Maritas, nas dvije zajedno strepimo zbog poziva danas... ali pozitiva na najjače!
Baš mi je žao da se jedan jajnik odlučio baš jučer okrenuti. Bitno da je gotovo, samo laganini.
I ja sam jučer obavila punkciju, mislim da taman prije tebe.
Da, lokalna je super...ali, ja sam imala 16 folikula za aspirirati tako da oko 8,9 je već lagano krenula bol... sve izdrživo, ali sam jedva čekala da bude gotovo... i isto mi je jako pasalo ležanje nakon.
Kasnije me malo boljelo, popila tabletu i bilo je ok. Danas je puno bolje, ali sve radim u prvoj.
Da, sveukupno smo dobili 10 jajnih stanica :)
Aaaa, mi smo lezale jedna do druge.
Jako su diskretni. Ja sam mislila da do mene lezi neka filmska diva kad joj ni sjenu nisam vidjela.
U pon mi se javi :)
P.s. još ništa od poziva
6 kom oplodenih.
tako je bilo i prosli put i na kraju ostale samo dvije. htjela sam probat sa 2ET (i doktor je bio za to), ali sad vise nisam pametna.
Bornastra ti?
Jučer ih se 8, no do danas je ostalo samo 4.
bas mi je zao :grli: Sada glavu gore. Moramo obe samo lijepe vibrice slati endometriju i nasim oplođenim jajašcima.
imamo i čakru koju mozemo maziti http://www.sensaklub.hr/clanci/zensk...dravlja?page=2 škoditi ne moze
p.s. ako nam ih ostane 4, hoću 2. ako je manje... Vidjet cemo sto i doktor kaze
Maritas,
Ne mogu ti poslati u inbox. Vraća mi forum da je pun box kod tebe :)
Izbrisala ;)
I dalje su na broju sva jajasca :)
U pon popodne transfer
Bravo! Ti si jos gore ili si se vratila u rodni grad? :-)
evo jucer imala punkciju
bilo 8 stanica.
jutros zovu da su samo dvije oplodile jer su ostale bile nezrele.
nek ove dvije budu skolske.
Malena drzimo fige :)
Ja u puli, raduckam, idem u pon i vracam se u uto. Sa najbrzim busom da se truckam po lokalnim cestama.
Nazalost nisam nasla smjestaj blizu blizu klinike jer je sve zauzeto,ali sam se snasla
Malena a kako si reagirala na stimulaciju? Koliko si imala folikula pred punkciju? Da li su bili podjednake velicine? Da li su ravnomjerno rasli? Na koliko mm si dobila HCG?
imala sam ih na lijevom 5 i na desnom 6
nisu bile jednake velicine.
stopericu sam primila kad su bili oko 21
danas kad sam se cula s biologom od 8 punktiranih samo su dvije bile za oplodnju
ostale nisu bile .
vjerujem u te dvije i i dace ishod biti najbolji moguc.