E bas tako. Najgori dio postupka je cekanje bete i najdosadniji!
Printable View
Netko je već ovdje mislim napisao, ali ako trebate primiti stimulaciju vikendom, ode se na 1.kat, prijavi na pultu i to je to. Tamo su mi danas dali cetrotidu i rekli da dođem danas oko 20h da mi daju i one Gonale pa da ih ne trebam sama miksati. Super!
Rekli su da sutra dođem i da mi daju štopericu, samo neka uđem kroz urgentni ulaz, gdje god to bilo. Vi ste si sami davali štopericu?
Rikku ja sam pisala i bas sam ti htjela reci da mozes otici slobodno kod njih ako nisi sigurna za muckanje Gonala.
Ja sam svu stimulaciju isla kod njih navecer u 20.30 h na Urgentni centar i tamo su mi sestre davale Gonal u guzu jer je trebalo 450 i.j i Cetrotide a ne smije vise od 2 ml ici u trbuh.
Na stopericu sam takodjer isla kod njih navecer.
Meni je oba puta punkcija pala vikendom i ujutro su me prije 7 sati ujuto dole korz Urgentni pustili na peti kat. Ujedno sam se dole odmah i prijavila i dala papir da vide na idem na punkciju.
Ja mislim da ti oni na 5 katu do 16 h rade i gore nema onda vise nikoga na tom ivf odjelu.
Tako da veceras idi dole na Urgentni ulaz. On ti je sa strane prije vec dodjes dole na glavni ulaz. Taxi ce te zapravo ostaviti tu, znaju oni. Znaci ako dolazis autom prvo moras proci kraj tog ulaza.
A ako dolazis pjeske i ides preko mosta ides ravno na glavni ulaz a ovaj Urgenti ulaz ti je lijevo od glavnog sa strane. Obavezno ponesi semu stimulacije.
Dolaze zene kod njih na pikanje. Sto zbog straha od igle sto zbog ovog sto sam ja pisala da je slucaj kod mene.
Ako zaboravis Gonale slucajno al nemoj misli na to imaju i oni uvijek kod sebe dole na hitnoj pa im mozes kasnije vratiti.
Svakakvih situacija ima i svasta sam vidjela!!!
Ali oni nikada ne prave paniku i sve polagano rijese i izadju u susret.
LaraLana super, hvala na infu, mislim da sam skužila gdje je taj urgentni ulaz. Da, za ove gonale i cetrotide ću sigurno ići njima da mi daju, a mislim da ću možda i štopericu koju sutra u 22:30 moram primiti. Nekako se osjećam sigurnije da oni to miješaju koji su već stoput to napravili. Penovi su super, ali ovo s miješanjem me strah da ne pogriješim negdje pa bolje biti bez stresa i otići njima. Jedva čekam da se oslobodim pikanja malo, trbuh mi je počeo imati male plave podljeve. Ali sve se izdrži :)
Evo štoperica ovitrelle dobivena na hitnoj. Otišla sam jer nisam bila sigurna treba li istisnuti zrak iz injekcije ili ne, a našla sam oprečna mišljenja. Uglavnom, ta sestra mi je objasnila da ako ide u trbuh pod kutem od 90 stupnjeva, ne treba istisnuti zrak jer se pomakne prema gore (iako je ona ipak istisnula), a ako ide u ruku treba. No eto, sutra odmor, u utorak punkcija, idem sad jesti ciklu:)
Rikku,
bitno da si je dobila. Sutra odmor, prejedanje ciklom.
Neka utorak što prije dođe. :)
Rikku tatalno nebitno za ispustiti zrak ili ne. Isto tako pise i na Gonalu pen da one mjehurice kao ispustis i okrenes na najmanju onu dozu, to mozes npr a i ne moras. Isto tako ti je i sa ostalim. Dobro ti je sestra rekla, kad okrenes injekciju taj zrak ode na kraj i u biti ga na kraju istisnes u trbuh i potisnes tekucinu i kapljice ne idu van.
Sretno sutra i javi nam cim prije situaciju :)
Jesi se cula s kokom, jel radila test ili betu? Vrijeme joj je vec ;)
Ma znam da je Lučinger jednoj rekao da se obavezno mora ispustiti zrak i to još nekoliko puta naglasio, pa sam otišla na hitnu da budem sigurna. Ipak je to najvažnija injekcija :) Samo sam se ujutro probudila s velikim podljevom od nje:/
Čula sam se s Kokom, nažalost, beta joj je 0 :(
Žao mi za koku. :(
Dakle, bit će toga (možda) još po trbuhu? I još injekcija? Ajme, ja se ponadala da sam sa štopericom konačno gotova s injekcijama. Kad sve zbrojim, preko 20 uboda dosad, a znači još nije kraj :/
Sva sreća te injekcije nisu baš bolne pa se sve izdrži, ali jadan trbuh :unsure:
I meni je jako, jako žao. Kao i većina nas, ima tužnu priču i jako želi dijete. Ima još jednog smrzlića pa će ići ponovo, a onda vidjeti daljnje opcije.
Ja sam sebi rekla da ću triput ići sa svojim js, a onda krenuti s doniranim embriom ili doniranom js. Dok ima opcija, ima i nade :)
Rikku,
još 14 dana Prolutex injekcija. Ako beta bude super onda se valjda nastavljaju. Tako da nije kraj.
Mi potrošili 7. Još 7 i beta.
:) Ali radit ću test ranije. Samo se još moram dogovoriti sama sa sobom kada. :)
Koki je vratila 1 ili 2? Je li imala kakvih simptoma ili? Mislim, ako znaš slučajno
:-o:-o:-o
To stvarno nisam znala. Ovih 20-ak uboda mi je izmasakriralo trbuh, a dakle čeka me još. Dobro da si mi rekla, da se psihički pripremim za to.
Koka je vratila 2 i jedan je smrznula. Nije imala nikakvih simptoma. Baš sam tužna zbog nje :(
Leptirica kako si ti? Znas da test mozes vec 10 ili 11 dnt raditi bez problema. Kod tebe su trodnevni embriji.
Ja sam htjela sto prije znati da ne uzimam te lijekove bezveze ako nije uspjelo.
Ali u kliniku sam obavezno morala vaditi betu bez obzira na pozitivan test i samo sam jednom vadila u obe trudnoce bez ponavljanja. Dr. L mi rekao cestitam trudni ste i beta je fantasticna, ne treba ponavljati.
Na prvi uzv isla 3 tjedna od transfera.
Meni danas 7. dan, ako ne računam dan transfera. I mislila sam čet, pet ili sub. :) dobro sam. Tu i tamo me malo trbuh zaboli i taj donji dio leđa. Ostalo baš ne. Jučer i danas na dnevnom primijetila nekakvu mini mini mrljicu. Ma ono, skoro neprimjetno. Nekakve svijetlo svijetlo krem boje. Ali je to toliko mini mini, doslovce. Kad se obrišem, nema ništa. Da nemam uložak ne bi ni primijetila.
Ubodi su najmanji problem :-) al opet ovisi kako kome, svatko drugačije doživljava to.
Nakon 8 IVFova, više ni ne znam kako je bez njih :-) Sad u zadnjem sam dvije injekcije dnevno do osmog tjedna (Prolutex i Clexane), s time da Celaxane od oplodnje do nekoliko mjeseci poslije poroda :-) trbuh je svaki dan druge boje.
Iskreno, prst bi odrezala samo da se desilo ovo čudo :-*
Svaka čast! Takvi primjeri kao ti me baš motiviraju. Slažem se da ubodi nisu problem jer ne bole, samo mi je u jednom trenutku baš došlo već dosta pikanja i trbuha koji je pun podljeva, valjda se čovjek u ovom procesu psihički umori od svega. Neće mi biti teško primiti i još tih injekcija jer znam što mi je cilj, kao i svima nama :) Ali baš tvoj primjer pokazuje koliko će žena uboda primiti za svoje malo čudo i sve će to pretrpjeti. Eto, sad sam i sama motivirana:-D
Koki, i meni je uzasno žao!
Leptirice, to su sve dobri znakovi! Kao i druge cure, jedva čekam tvoju ogroooomnu betu!
Rikku, sretno sutra! Javi rezultate punkcije.
Valjda jesu cure. Trudim se biti pozitivna, ali sa dozom realnosti da možda ne uspije. Iako većinom prevladava pozitiva. :)
Hvala vam. Puno znači potpora. :*
E da, zaboravila vam reći da se jako brzo umorim i uspušem. Snage za ništa. Nešto napravim pa moram malo odmoriti. :)
Koki zao mi je :-(
Leptirica82 odlicni simtomi,to ce plusic biti.:-*
Rikku sretno sutra da dobila dobrih jajnih i zdravih :-)
Pozdrav svima na ovom divnom forumu.Nama je ostalo jos 3 dana do sledeceg embriotransfera.Da li neko zna smem li da odem kod zubara(otpao mi jedan mali deo na jedinici)??Pitam zbog terapije??Moze l odlazak zubaru da naskodi??Hvala ukoliko neko odgovori
:)
Rikku, sretno sutra i javi nam se. :)
Senka43, ne znam ti reći. I ja imam taj problem ali nisam nikuda išla. Ne boli me, izdržat ću još tjedan dana dok ne vidim situaciju.
Puno sreće ti želim na transferu.
Cure, samo da pitam - je li koja od vas dan prije punkcije (tj. dan nakon štoperice) imala veliku sluz kao kad imaš ovulaciju? Jer meni je cijeli dan tako pa da provjerim je li to normalno.
Hvala puno.I ja cu sacekati do posle testa
Rikku,
ja sam imala. I počelo je bilo 2 dana prije punkcije. Bit će sve ok. :)
Evo me nakon punkcije, probudih se iz narkoze nakon cca 45 min. Dolje me to boli, ali ok. Samo 2 jajne ćelije izvučene :(
Rikku,
sada još malo odmaraj. Ma i 2 su dobre, samo nek se oplode. :) sutra ti javljaju?
Imas gazu? :)