BillieJean prvotno napisa
Prvo čestitam na rođenju djeteta!
A sama sam u sličnoj situaciji u kojoj si i ti bila......dakle, nalaz kombiniranog je donekle ok, ali je biokemijski jako, jako los (1:63, radi poprilično povišenog free βhcg-a) i dr gdje sam obavljala kombinirani mi je napomenula da bih mogla obaviti triple, jer bi se do tad hormoni trebali normalizirati.....naime, ona tvrdi da je to radi ivf-a......kad sam dosla u vinogradsku (gdje je i obavljen ivf), dr je ODMAH rekao da trebam obaviti amniocentezu, sto sam ja nekako pokusavala izbjeci, odnosno pitala ga za triple itd.....da ne duljim, ispao je da je on KRIVO PROČITAO nalaz (umjesto tih 1:400 i nešto, on je biser pročitao 1:100 i nešto!!!)....kad je skužio da je pogriješio (nakon što sam mu ja napomenula), bilo mu je neugodno pa je rekao da ipak ne treba amnio, ali da ga i dalje muci biokemijski nalaz pa prakticki optuzio dr da je mozda krivo izvela mjerenje itd.....i savjetovao da ponovimo kombinirani.....nakon toga sam zvala dr koja je radila kombinirani i ona mi je ponovno tvrdila da sse ne moram brinuti......tako da sam odlucila ne ponavljati kombinirani, ali napraviti triple.......pa sam ga odlucila raditi sa 15+6 tt, ako je 15+2 prerano, kao što ste mi tu rekli......nadam se da ce nalazi sad biti ok, jer stvarno ne znam sto ako nece......i ja bi radije da nisam uopce isla na sve to, ali sad kad sam krenula, nekako mi nema smisla stati......do kad se može obaviti amnio u slučaju da će to, ne daj Bože, biti potrebno??