i zbog čega se toliko dugo onda čeka na nalaz androloga? Pa ako se čeka po par mjeseci na androloga onda dolazimo na kraju do zaključka da se ipak čeka po par mjeseci na postupak....
Printable View
Ni meni nije jasno zašto inzistiraju na još 2 spermiograma na VV usprkos tome što imaš 1, 2 ili više nalaza iz svoje bolnice... I onda se to toliko oduži.. :-(
Mi smo kod androloga krenuli 9/10, prvi SP mu je bio nelogičan pa ga je ponovio još 2 puta i to se odužilo do 3/11 i tek smo onda kod MPO-vaca krenuli. Dok smo ja sve nalaze priupila bili smo spremni za postupak u 6 i to AIH. Onda su došli godišnji i rekli su da se javim u 9 mjesecu i onda smo obavili IVF i nakon neuspjeha mi dr kaže da se javim poslije Nove Godine jer je sad već Božić.
Ja ne znam zašto ali ispada da samo mene razvlači iz ne znam kojeg razloga
priznaju tuđi nalaz, brisevi i uzv testisa se niti ne mogu raditi na VV-u, mi smo to obavljali u našem gradu u bolnici. tako da ćete onda možda izbjeći ponovno čekanje za kontrolu, mislim da će onda jedan pregled biti dovoljan.
što se tiče pretraga za tebe, ne znam što si do sada radila ali bilo bi dobro imati friški papa i briseve. ne znam kakav vam je spermiogram, da li ste kandidati za aih, ako jeste trebala bi napraviti i hsg. e da, i prije postupka će te tražiti još krvnu grupu za tebe i tm, i pretrage na hiv, hepatitis i još neke beštije također za oboje (to se isto radi izvan VV). jedino hormone moraš raditi baš u labu na VV-u.
i moj dragi je prije odlaska na VV napravio kompletan pregled kod urologa... ne znam sto je sve bilo (mogu doma pogledati), ali znam da je imao uzv, briseve i neke hormone i 3-4 losa spermiograma... i dr je trazio da ponovi samo spermiogram sto je islo dosta brzo (sjecam se da kad smo se narucivali prvi slobodan termin za sp je bio za tjedan dana, a za androloga za 2 mjeseca)
kod nas je problem varikokela pa mozda zato nije trazio ponovnu obradu, ali ti uzmi sve te papire pa pokusaj traziti da ne ponavljate androloga.
sretno i javi ako te zanima sto je sve MM imao!
moje misljenje (cure ce me isprabiti ako grijesim) je da se androloska obrada radi samo ako je sp los.. da se vidi razlog jer nekad i kod muskih mogu biti hormoni problem pa se to da ljecili ili je problem varikokela koja se moze operirati (mada je upitno dal se isplati) i sl
s obzirom da je kod tebe sp dobar ne vidim razloga da te muce sa svim tim (vjeruj mi nisi nista propustio :))
ne mora biti.. vecina nas se slozila da se ne ceka kad imas sve potrebne nalaze... a koje nalaze pojedini par treba ovisi o problemu koji imaju...
npr nama je sp tako los da nam AIH uopce nije bio opcija i nisu me niti trazili hsg, a nekima je sigurno i to produzilo cekanje...
nekome su hormoni losi pa se da terapija i ceka par mjeseci da se vidi kako djeluje pa i to oduzi postupak...
...sve je to jako jako individualno..
Spermiogram moja muža je bio odličan i samo je 2 puta radio spermiogram. Više nije bilo potrebe. Tako da je i to individualno.
Spermiogram mog muža je bio odličan i radio ga je na VV samo jednom. Nikakvog ni spominjanja o drugom. Jedan smo imali od prije iz druge bolnice koji nam nisu priznali na VV.
Dobro si to rekla slavni doktor Kniewald.. Čovjek je čudo..ja sam prezadovoljna s VV i nikad nebi mjenjala bolnicu..imam Iza sebe 4 neuspjesna postupka i ne mislim da mi je "tim" kriv, oni učine sve sto je u njihovoj moći..sada sam krenula 5 put i nadam se da će bit dobitno ..svima sretno;))
Cure hvala vam svima na odgovorima..
Tigrice kad bi trebala biti punkcija?
Ja mislim da ću ja negdje početkom idućeg tjedna.
Meni je punkcija u srijedu il četvrtak..već me boli grrrrr;))))
Hallo, po mom nekom proračunu i ja bi trebala imati punkciju u srijedu ili četvrtak. Onda ćemo se vjerojatno sresti.
Drage moje, evo da vam javim da je moja beta danas 16 dnt 431,8.... Za 2 dana vadim ponovo i dajem sve na svijetu se podupla. BTW nekako mi se čini niska za 16 dnt...malo me strah...
Destiny čestitam!Eva javi kad budeš znala kad ti je punkcija,meni je jutros rekao srijeda il cetvtak
Destiny child čestitam od :heart:. :-D
Destiny Child, čestitam na beti, nije ništa premala, lijepa je to brojka, navijam da se pravilno podupla za 2 dana :-D
Hvala vam svima na podršci i dobrim vibricama :) Nadam se da vas ( a ni sebe) neću razočarati u petak:)
ja sam u petak na punkciji.i mene vec boli.Al mislim da me vise strah sto ce biti poslje punkcije.
Čestitam Destiny child, još jedna trudnica sa VV. Bravo
Destiny child čestitam.. Beta ti je super :-D:-D
Hvala curke! I svima vama~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da dočekate transfere, bete, srčeka, bebice....
pitanjce....da li je netko od vas koristio decapeptyl?
dr mi je rekao da sutra dodem na uvz i da ponesem deca.,a ja jos nisam dobila m...!
8.11. mi je bila zadnja kontracepcijska...
zanima me da li je taj decapeptyl povezan sa dc ili se čeka prvi dan m
ma ništa ja njega nisam skužila....
sanda1977, ja nisam koristila Decapeptyl na početku stimulacije ali koliko sam skužila on se uzima negdje od 25.-26-dc, dakle počinje se uzimati prije nego što dobiješ M. ako griješim, nek me netko od cura koje su ga koristile ispravi :mrgreen:
Ja sam danas obavila svoj drugi AIH....sad čekanje.....
eva, kada je punkcija? Jesi bila danas, kakva je reakcija? Pusa, mislim puno na tebe
Strašna sretno!
Hvala ti ružo, čule smo se sad, ostaje nam u Zg do punkcije i et. Držim gigantske fige za tvoju beturinu!
Mi smo predivno, danas bili na pregledu, beba ima nešto više od 1kg i evo nas u 27tt. Kao da sam jučer bila na VV, čekala na punkcije, transfere, preglede... Ljubim vas sve i želim da uskoro mazite bušice, evo 3 curke s kojima sam ostala u kontaktu s VV (bile sa mnom u postupcima) su prošli mjesec imale dobitne postupke gore!
Evo me cure, dokopala sam se interneta.
Kao što je ruza rekla, u ponedjeljak ili u utorak bi trebala biti punkcija.
Za sada je sve ok. U subotu sam opet gore pa ćemo vidjeti za dalje.
Tigrice sretno sutra.