Ma nisam baš sigurna.... dok se samo sjetim kako smo se mi igrali striptiza i doktora i svašta (bolje da se ne prisjećam). Ne znam baš da sam išla u školu...eventualno u prvi razred, jer još se dobro sjećam svog vrtićkog društva iz kvarta.
Printable View
I mi smo se igrali, ali dok smo bili malo veći, a danas se djeca sve mlađa i mlađa upuštaju u istraživanja.
e baš je sillyme lepo sažela ono što i ja mislim
:)
Sredstvo se zove Sagrotan. Ja ga koristim ponekad za šareno rublje i obavezno kad perem svoju uniformu i klompe s posla.
Inače, i perilicu i suđericu dezinficiram 1x tjedno pranjem na najjačoj temperaturi + ubacim sode bikarbone i octa alkoholnog, pa rade prazne.
ja sam sad, prvi put, okrenula igracke u masini. jer su stajale 6g u garazi :D
dezinficiram jedino ovlazivac zraka. varikinom.
ni ne znam koja su sredstva za dezinfekciju kucanstva :D
cek, ako su krpe prane na 60 ili 90 cemu nakon njih pokrenut jos jedno pranje od 90?
:zbunj:
I ja se isto pitam.
Ja se skoro uopće ne bojim baja. Jedino sam u trudnoći pazila radi toksoplazmoze i listerioze, inače nastojim ne misliti.
Nije mi ugodno nositi rublje koje nije oprano na 90 stupnjeva, ali ipak ne dezinficiram.
Ne grozim se toliko ni virusa jer sam jednom radila serološke testove na viruse pa je ispalo da sam hrpu toga preboljela, a da nisam ni znala, čak i gorespominjanu mononukleozu.
ja sam ko ti. jedino mi je gadljivo na javnim wcima. i bojim se raznih bolestina, vise za malu nego za sebe.
cak se ni u trudnoci nisam opterecivala gorespomenutimimenilaganonepoznatim :mrgreen:
vecina gacica koje imam ne mogu na 90. ne mogu ni na 60. perem ih na 40. obicnim praskom. susim u susilici, na najblazem programu. susim ih, ne radi dezinfekcije, vec jer mi ona sluzi za susenje vesa. ne peglam.
trudim se ne razmisljati sta je sve na kvakama muskog wca. kvake na javnom wcu otvaram-zatvaram laktom. no kad bolje razmislim, netko prije mene nije. nije ni oprao ruke. i stisnuo je gumb na liftu. kojeg stiscem ja. pa nakon toga diram malu koja me primi za prst. pa stavi sake u usta.
:gaah: evo, i sad sam luda. :facepalm:
zato je bolje ne razmisljati i zivjeti mirno, spokojno i u vecini slucajeva zdravo (smatram se zdravom osobom :D bar fizicki :mrgreen:) nego brijati sve i svasta. u vecini slucajeva cinjenice.
nakon ovog topica ide jedan restore to before reading time i reset :)
veš na 40 (šareno) ili 60 (bijelo), vuna posebno ako je ima...
sušilica samo po zimi...
ne peglam...
ne dezinficiram...
perem skupa našu, dječju i pseću robu...
:alexis:
a što smo mi radili kao klinci bolje da se i ne prisjećam :facepalm: danas bi netko mojoj mami socijalnu službu zvao... :roll:
Ja bih citirala RozuGrozu s one neke teme: Vi svi krivo zivite :mrgreen:
tako je
e super, hvala na savjetima, vidim da taj Sagrotan imaju i u Konzumu....
ja krpe s kojima perem pod ubacim u mašinu na 90, završi program i to je to....ništa poslije sa mašinom ne radim....
leonisa baš si me nasmijala sa ovim nizom, ali fakat je tako - i ne može čovjek tako razmišljat jer završiš u Jankasu jedino
u bijeloj dezinficiranoj sobi bez straha od bakterija
Imalo moje starije dijete cipe sa sljokicama. Obula ih jednom po stanu, kad su bile nove. Spremila. Unatoc pranju poda, usisavanju, stavljanju bebe na iskljucivo bebinu prostirku kroz par dana nasla
sam te sljokice bebi na glavi, u ustima i sl. Sto ce rec: sve sta ti je po podu, pojedes, htio ne htio. Samo kako se s tim pomirit a usput ne skrenut?! :lol:
Cherilee, na sve
LE tako da se s time pomiris i shvatis da je neminovno. i nastavis zivjeti dalje ne razmisljajuci i opterecujuci se.
pomiriš se tako da si kažeš da djetetu treba zdrava majka
ili tako da shvatiš da ne možemo promijeniti prirodu a da ne promijenimo i mnogo toga što ne bi bilo dobro promijeniti (npr oslabit ćemo djetetu imunitet i svojom nervozom loše utjecati na emocinalni razvoj, a možda i motorički ako mu budemo previše ograničavali kretanje)
Pa na to da ako provodimo vrijeme u gađenju prema normalnom i zdravom životu oko nas i strahu od onog što ne možemo vidjeti i razumjeti (najgora vrsta straha), propuštamo uživati u ljepoti života, u sreći što nam je tako dobro i nemamo pravih egzistencijalnih briga (baš tada se u pravilu javljaju iracionalni strahovi).
Slazem se sa svime i spremam se epizodu sa sljokicama zakopati duboko. No ipak kad god vidim ove sto pljuju po stazama kojima hodam, nije mi lako...
ne znam jeste li svjesne, ali neki ljudi i rade u knjižnicama :šok:
i primaju sve te knjige koje se čitaju kojegdje i daju ih drugima :šok na kvadrat:
i ne, ne idem svakih 5 minuta prati ruke
i ne, nisam bolesna, niti radim u rukavicama i s maskom na licu
niti nosim doma klincima razne boleščurine koje sam dobila zahvaljujući knjigama
sad idem dalje čitat, možda naiđem na još bisera...
rahela, znači smijem knjigu iz tvoje knjižnice čitati na wc - u? Jel to ok?:mrgreen:
Kunem se, ne brišem njome guzicu.
mene zanima kako se neki voze javnim prijevozom :mrgreen:
sta su tek te stange vidjele :)
Meni je 1000 puta gadnija stvar od zahoda zajednički telefon na poslu. Pa krene sezona šmrcanja i kihanja, pa ga svako malo netko zapljuje,... Njami.
Naravno od zajedničkog telefona na poslu, gadniji je zajednički zahod, mada telefon prislanjam na lice, a zahod ne.
Ja toliko volim čitati knjige, da mi se one nikako ne mogu gaditi. A da ih čitam u WC-u, a... čitam, neću lagati, ali pazim da je ne diram rukom koja služi za brisanje.
I ne, nikad nisam knjigu iz knjižnice obrisala Asepsoletom, nije mi palo na pamet. Iako su mi Asepsolete uvijek u torbici. Mi smo puno okolo, a nema uvijek vode za prati ruke.
Ne koristim zajednicki telefon. Ali tipkovnicu da
A jeste ga zabrijale...:mrgreen:
Pokretačica teme se samo još ubedirala i pobjegla glavom bez obzira.
Priklanjam se srednjoj struji...što te ne ubije, ojača te ;-)
Necu vise nikad otvoriti ovaj topic.
Ja bih vas cijelu hrpu na kauc poslala. :nečistoćajedrugapolovicazdravlja:
Istina!
Meni je uvijek fascinantna pojava kako doma sve glanca, perem po nekim vlastitim pravilima i skoro pa prisilnim radnjama... a kad dođemo na Mljet peremo suđe u dva lavora, po pravilima s prethone strane... u Alpama narežemo paradajz na stijeni, posolimo ga i pojedemo... spavamo u planinarskom domu na krevetnini koja se mijena jednom tjedno, a mi smo recimo peti gosti tog tjedna. Na Žumberku smo jeli i pili u kući u kojoj nema vode, pa se suđe ne pere, nego prebriše.
I sve mi je to bilo skroz ok, a čim dođem u "civilizaciju" podivljam i postajem bakteriofob.
Mojca, pa logicno je: gradovi su prljaviji od stijene s paradajzom
satara :lol:
podsjetilo me na ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=TQTjZireY10
da se razumijemo, i ja kažem satara :-), ali sataru nemamo nego hrpu velikih, oštrih noževa kojima bez problema režem kosti i stoje u ladici s escajgom
istina, sve smo to ispremještali kada je M. počela "kuhati" sa mnom i dirati tu ladicu, ali sada zna gdje su noževi i kada nešto uzima, nikada ne dira tu stranu, a i ti noževi su skroz dolje
ali zato uzme tucalo za meso iz najdonje i lupa po podu :-)
meni je stvarno presmiješno to što se sve vama gadi, nikakv prst u uho ni ispiranje mozga
samo ste mi smiješne
a što se wc-a tiče, ja sam tamo uvijek brzo gotova, nikada ne čitam i sl.
jedino me zna uhvatiti kada pričam s tetom na telefon onda da ne prekidam odem i sjednem
inače bih mogla i s drveta s*ati, nemam s tim problema
potpisujem
i cijelo vrijeme brijem da se zaje*avaju
prolupala bih kada bi gledala na taj način svijet oko sebe
i stvarno ne znam kako smo zdravi ovako odvratni sa svim tim bakterijama oko nas, o knjigama da ne pričam
knjigama iz knjižnice koje moja M. razvlači po stanu, nerijetko iz čiste gluposti zagrize, a upozorim ju samo zato da ne uništi knjigu, ne da zato što će možda pokupiti bakterije
ha ha ha
potpisujem
istina, moja je uglavnom u pijesku i onda mi je stvarno bed kada tim prašnjavim rukama ide po očima i kopa nos (što je ružno i samo po sebi), opomenem je, ali koliko puta to napravi dok ne gledam
i ništa joj nije, kao što rekoh, dijete u životu nije imalo ni proljev niti je povraćala, najveća viroza je bila ona neka zimska s temp. od 38,5
meni se te vlažne maramice gade, a za gelove nisam ni znala
ako ću joj brisati ruke s vlažnim maramicama, to uglavnom bude kada jede neko voće pa se zacmolja, smeta joj taj ljepljivi osjećaj na rukama
tada ih još dodatno smočim vodom, zapravo isperem onaj sapun s njih i onda prebrišem
nikada joj ne brišem lice maramicama, a usta pogotovo ne
nikad nista nisam sterilizirala
od "pojacane" higijene mogu se prisjetiti samo kad je S. imao mononukleozu, pa smo malo vise pazili da ima samo svoju casu isl. (od tada mu je ostalo da vadi novu casu, svaki put kad zeli popiti casu vode:roll: )
nitko od nas se nije zarazio (N. je imala 8 mj. tada), a nikakve nazi higijenicarske navike nismo uvodili, ljubili se i grlili kao i prije, spavali zajedno u krevetu, kuhali i jeli
tako da su mi neke redovne i svakodnevne radnje ovdje pobrojane, cisti SF
Ja baš volim čitati knjige koje su kroz puno ruku prošle. Onako žute, stranice lijepo zalistane, tu i tamo koja fleka ne smeta me uopće. Uvijek kad takvu knjigu uzmem u ruke prvo pomislim da je jako dobra kada ju je toliko ljudi pročitalo. Zapravo mi je gušt čitanja veći što je knjiga starija. Kod novih knjiga mi to fali mada nije da ih ne čitam. A smatram se sasvim urednom osobom. :mrgreen:
A vama koji radite u knjižnicama uvijek pomalo zavidim na miru koji imate na radnom mjestu. Barem mi tako izgleda ovako izvana. :-)
biti knjiznicarka - moj dream job:heart: