Ne uspjevam se radovati da mi je samo mjesec propao. :/
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
Printable View
eryngium uf poznat mi je osjecaj.
Moj prvi prirodnjak je tako isto zavrsio jer je specijalizant odradio fm i promijenio odluku mog dr. Uf kad se samo sjetim koju je frku digla gl.sestra tada, urlala je da ju je cijeli podrum cuo a onda se prirodnjaci ni nisu brojali u postupke.
Ne znam jesu li oni tek specijalizanti ili kršteni ginekolozi ali znam da mpo-ovci nisu pa kao takvi mislim da ne bi smjeli raditi sami. Možda griješim?
Ako mogu raditi bez nadzora zašto ne čitaju povijest bolesti koju imaju pred sobom ili slušaju što im pričaš? Nije mi ovo prvi prirodnjak pa da se gađa na slijepo. U povijesti im piše uspješan recept, samo ga je trebalo slijediti.
Vjerojatno je rijec o supspecijalizantima humane reprodukcije.. Ne vjerujem bas da su dali nekome tko jos ni ginekologiju nije specijalizirao da se petlja u te stvari...
mislim da bi trebalo provjeriti jesu li to specijalizanti ginekologije ili subspecijalizanti humane reprodukcije i pod kojim uvjetima liječnici na specijalizaciji/subspecijalizaciji smiju samostalno djelovati.
Ma ako su to oni koje vidjam dole onda su ginekolozi mozda na subspecijalizaciji ili kao pomoc posto jedan dr. nije radio.Dr. me zaprimio kada sam isla na kiretazu tako da sumljam da i to rade specijalizanti.
Kako god bilo nije ugodno kada izgubis postupak koji su ograniceni radi neke bezvezne pogreske,procijene bilo dali se radi o subspecijaisti ili mpo dr.
uh
ako vam je propao postupak zbog progrešne procjene liječnika koji nisje subspecijalist, mislim da imate temelja za žaliti se i tražiti ponavljanje postupak na teret hzzo-a.
Za doktoricu bi rekla da je tek na specijalizaciji jer dosta teško na utz-u pronalazi 'dijelove ispod haube' i nije sigurna u ono što gleda, npr. jel jajnik il jajovod. :confused:
Rekli su mi da se ne broji kao iskorišteni postupak jer nisu upotrijebili iglu. Ne znam za druge cure.
Slažem se, postupak se broji samo ako je došlo do punkcije, neovisno o njenom rezultatu tj. da li će biti transfera ili ne. Dakle, šest punkcija šest postupaka. ja sam imala u prošlom stimuliranom tri transfera i nadam se još jednom, ali se to sve broji kao jedan postupak jer je bila samo jedna punkcija. Ako nije došlo do nje nije iskorišten ni postupak.
Nisu subspecijalizanti HR ziher...koliko ja znam subspecijalizaciju nema još ni Mane, a ne vjerujem ni da će je netko drugi uskoro imati. Ni po drugim klinikama nisu svi liječnici koji se bave humanom reprodukcijom njeni subspecijalisti, rade to i "obični" ginići...
Ja mislim da su samo na Vuku svi subspecijalisti, jer je to jedina klinika na kojoj se reproduktivci rade samo tom granom ginekologije...svi ostali su svaštari...pisali smo negdje tko sve ima pečat, probat ću iskopat.
i u petrovoj su
http://www.kbc-zagreb.hr/djelatnici-...-reprodukciju/
bar ovi navedeni tu...
M na pečatu ima samo da je spec. ginekologije i opstetricije. Možda je pečat star?
V. i S. imaju pecat.
Mislim da bi preglede svakako trebali obavljati ljudi koji su za to osposobljeni (ako ih rade samostalno), nije toliko bitno jel specijalist ginekologije ako zna posao, ovo što je eryngium prije navela vjerojatno nije niti dr. koji je završio specijalizaciju jer sumnjam da bi se glavna sestra usudila povisiti ton u suprotnom
Mala Mimi kod mene je gl.sestra vikala ali to su bila prijasnja vremena kada je gl.sestra bila M.:-) Ti je se vjerojatno sjecas.
Stvar je u tome da glavni dr. odredjuje sta i kada i da bi se toga trebali drzati svi koji su na zamjeni a na kraju tako ne bude pa se gube mjeseci ili jos gore postupci.
@kameleon- sorry što tek sad odgovaram. Glede naše socijalke- I.Š. Ona je meni osobno rekla da radi na tome da ode iz rijeke al da to nece biti bas brzo. Jel znas jel se vratila a bolovanja?
Evo da vam se javim...docekali smo i to...jucer je bio ET(vracen 8-stanicni)...i sad cekamo,naravno pozitivno razmisljam da ce sve bit super...
Priznaju li u Ri S-gram iz drugih bolnica ili mora biti iz njihovog laba?
PAK...evo čekamo betu 24.03. ,za sad nista novo...
lasta jel ti to krećeš po brata? :)
Pa nadam se da da. Reci cu ti u pon nakon dejta sa gin.
Pozdrav...posto mi je ovo prvi postupak,dal mi mozete pomoc malo...24.3. moram vadit betu,tko mi daje uputnicu? moj soc. ginekolog? Kad je izvadim sta onda,moram cekat neka 2,3,4 sata nalaz ili? i onda nosim na humanu? HVALA
Da, tvoj socijalac ti da uputnicu. Krv vadiš u labu na poliklinici, prizemlje lijevo-tamo gdje je najveća horda ljudi. Nalazi se dižu od 12-14h, kažu ti kada će biti gotovo, isti dan ili za par dana.
Je to dobro?
odlično! Čestitam
Enrika cestitam!
Enrika čestitke!! bravo za betu :-D
obavila punkciju, imamo stanicu, sad čekamo subotu :cekam: