18.8. pocinje raditi doktorica, doktor tek 25.8.
Sretno svim curkama koje su sada pred GO u postupku, mi druge cemo raspati noktice do rujna.
Printable View
18.8. pocinje raditi doktorica, doktor tek 25.8.
Sretno svim curkama koje su sada pred GO u postupku, mi druge cemo raspati noktice do rujna.
Istina. Ja sam krenula valjda zadnji tren, na 2. dan ciklusa,11.07. I to nakon što sam se čula s doktorom, sestre me inače ne bi primile.
Ovaj put smo krenuli s Puregonom i ja opet izreagirala burno, tako da će u pon biti punkcija a onda FET na jesen. Neće biti transfera sad ovaj ciklus. Osjećam se k'o napuhnuta lopta...
Cure ja sam se cula sa doktorm u srijedu i rekao mi u 10 mj doc jer im je 9 prepun.
I ja sam jučer zvala sestre, mislim pa čisto da se javim jer sutra dolazim ( danas mi je 3 dc ) jer tako mi je i dr. rekao da dođem u 7 mj., i razočarala se. Znam da se pisalo da idu na G.O. u 8. mj, ali ipak me ohladilo. I sad se mislim, nije li logično da se dođe kod dr. 3 dc a da se ne zove sestre, jer budemo li mi zvale, a sad već kazu da im je gužva u 9. mj., onda neću stići ni do Božića.
Cure, ako imate od ranije dogovoren postupak za taj mjesec imate prednost. Ako se tek dogovarate za postupak, moguce je da vas pomaknu ako im je odredjeni mjesec velika guzva.
Vjerojatno se desilo da su sve cure koje su trebale sad krenuti zapisali za rujan pa oni koji zovu za rujan moraju cekati listopad.
Cisto usporedbe radi, ja sam postupak u rujnu dogovorila vec u travnju.
OK ali zašto ih zvati ako nakon neuspješnog postupka dr. kaže kada da se dođe ( bila u postupku u petom i kaže dođi u sedmom ) ja zovem pa izvisim
Zato da dr zna kad tocno dolazis.
Nazalost, ovaj put nisi imala srece. Ja ako skuzim da bi me mogli zeznuti GO dodjem mjesec prije.
Onda je bolje zvati doktora i njemu se javiti da dolaziš na 3 dc, a ne seste da me otpile.
Pravila su takva kakva jesu, puno toga na VV bi bilo bolje organizirati na neki drugi nacin... Budemo se druzile na jesen ;-)
cure koje ste pile estrofem molim pomoc
na receptu mi pise 3x1,u apoteci mi nisu nikaj rekli,a ja smotana zaboravila pitat doktora
pa me sad zanima dal je to ok znaci svakih 8 sati piti?(u onim uputama o lijeku pise jedan na dan)
Serenity1 da pijes svakih osam sati jednu. Sretno.
hvala antony34.;-)
Vidi se da je go u điru,tiho je...
Sve vas pozdravljam :)
Mi napredujemo polako sa stalnim trzavicama-krvarenjima,sad vise ni hematom nije uzrok...
Klara31 da poceli su godisnji ali ne za sve. Meni je soc gin nasao miom koji prolazi kroz sluznicu maternice i sad me poslo u merkur na dogovor za op.
ja opet u 10. mj.prvi ifv mi nije uspio.sretno
12.07.sam imala transfer,28.07. betanegativna,doktror rekao da dođem u 10 mj.sad me zanima pošto od šoka nisam ništa pitala da li preglede moram obaviti prije desetog mj jer sam dobila uputnicu za postupak i za preglede ili će mi to sve obaviti kad dođem
O kojim pregledima je rijec?
antonija15 ,onda smo skupa bile na transferu,žao mi je što ni tebi nije uspjelo :-(
Ni ja ne kužim o kakvim se pregledima radi...ako imaš smrzliće,u 10.mj. prvi dan ciklusa nazoveš sestre i naruče te treči dan ciklusa na pregled.
I za to moraš imati uputnicu za MPO postupak/FET.
Ako samo moraš doči na razgovor i dogovor za dalje,onda te prvi dan naruče vjerojatno za 8. dan ciklusa..i treba ti uputnica za - pregled.
Da li će te zbilja pregledati neznam,ali s tom up moraš doći.
Zuzy ja necu u postupak ja cu na operaciju u 9 ili 10 mj. Jer mi je miom narasto i presao na sluznicu maternice pa u ic da ga izvade. Na kojem krevetu si bila dok si isla na tr?
antony34 ,odgovarala sam antoniji15 ..ona je bila 12.7. na ET-u. :-*
znači ni kod tebe ništa,ja sam bila optimistična na početku,imala 5 jajnih stanica,ali samo se jedna oplodila i postala četverostanična,druge propale.oko 13. dana nakon transfera
počeo mi neki tamni iscjedak ići,mislila možda je implatacija ali ipak samo veliko razočaranje.drugi put će valjda biti bolje,nadam se i više embrija
evo čitam na www.forum.hr da dr. Alebić odlazi s Vuk Vrhovca.... e sad, ne izgleda mi ovo baš kao naklapanje bezveze jer cura piše i da vlaisavljević dolazi u Betuplus što je definitivno točno....
http://www.forum.hr/showpost.php?p=5...&postcount=297
Jeste li vi čule za kakve promjene na Vuku?Citiraj:
Na VV je bio super Dr.Lučinger i naravno otišao privatno, ostao Dr. Alebić kao mladi doktor.
Sada je i on naučio posao i prema nekim saznanjima i on odlazi u privatnike i to na kliniku kod Podobnika.
antonija15,D je šifra uputnica za postupak. To ti je pisalo sad dok ste bili na IVF-u...zbilja neznam zašto ti to mora pisati na up,možda da zvr sestre gore i pitaš. Da ti piše A,onda bi bilo za pregled samo. A za postupak "več" u listopadu mislim da je rano,bar je meni dr tako rekao..neka prođe 5 mj.
A žao mi je zbilja što nije uspjelo..neka bude više sreće u drugom postupku.
Zaposlili bi drugog doktora..kao što su zaposlili dr Alebića nakon Lučingerovog odlaska.
Šta nije Ale tada već bio tamo?
Je, umjesto lucija je zaposlena doktorica.
A za ove vijesti, nemam sto pametno reci osim sto ce to ako se obistini biti veliki gubitak za kliniku.
kao što je bube napisala, svaki odlazak glavnog liječnika na neko vrijeme prodrma i razdrma taj MPO centar, kad je Lučinger otišao 2010 još pritom je i odvukao jedinog i glavnog biologa s Vuka, rezultati su u prvom trenutku potpuno pali jer nije imao tko pošteno raditi (zbog odlaska jedinog biologa tad).
Ako Alebić stvarno odlazi, otići će s njim dobar dio pacijentica koje su se liječile na Vuku isključivo zbog njega. Još ako Alebić eventualno odvede kojeg biologa (ovo samo nagađam.....), svakako će se takva projmena primjetiti.
Nažalost nije tek tako zaposliti drugog liječnika, na Vuk je došla dr. Jukić 2010. godine koja MPO ranije i nije radila i imala je naravno puno početničkih grešaka. Tko je mlad i kome se da čekati strpljivo, vjerujem da mu je svejedno što će ga zapasti netko tko se uči na njemu kao što se dr. Jukić u početku učila. Ja za to ne bih imala vremena, volje niti živaca.
ja sam inaće kod doktorice a budući da je ona bila na go doktor mi je pogledao nalaz bete i rekao da se javim u 10 mj,sestre su mi rekle da se javim prvi dan ciklusa i kad dođem da će mi dati onu izjavu što se mora ovjeriti,stvarno neznam
antonija15 ,a onda izgleda idete u novi postupak u listopadu.
Baš malo čudno to sve skupa dogovoreno,kad ti pojma nemaš..svakak držim fige da vam uspije!
Pozdrav svima mene zanima kad se vraca dokor Alebic,i dali zna koja od vas dali postoji mogucnost zamrzanja spermija i da se onda radi ivf~icsi posto mi muz radi u inozemstvu i ogranicen je sa vremenom,i kolikn dugo nakon ovjere kod javnog biljeznika vrijedi taj papari??hvala unaprijed svima
Molila bi ako itko ima kakve informacije o odlasku tj. Ostanku dok.Alebica...?
Dr. se s godisnjeg vraca 25.8., doktorica 18.8. pa pokusajte info dobiti telefonski od sestara.
Cure pozdrav, evo da se i ja napokon javim, dugo nisma pisala i nadam se da su ovo samo naklapanja o odlasku doktora.
Imala sam u 7 mj drugi AIH koji ni ovaj put nije bio uspješan, sad smo za 9 mj dogovorili prvi IVF. Možete mi ukratko opisati cijeli postupak, od prvog do zadnjeg dana, punkcija, štoperica, bockanje, koje tablete se koriste i itd., prvi put mi je pa me zanima što me čeka i kako to ide?
venera 1dc zoves, dolazis na pregled 3dc (eventualno ako 3dc pada na nedjelju dolazis na 2dc, u subotu). ukoliko je na pregledu sve ok (nema ciste i sl.) krece se s postupkom. vadis krv (estradiol i progesteron) i dobivas prve injekcije, ukoliko je rijec o stimuliranom postupku. prva folikulometrija je cca 7/8dc, dotad si injekcije dajes sama (dobivas ih za doma). bez brige, to su potkozne, tanke i kratke iglice koje je lako davat (u trbuh).
kad folikuli dosegnu odredjenu velicinu, injekcijama za rast folikula dodaje se supresija, najcesce cetrotide. nekoliko dana od pocetka primanja cetrotidea folikuli sazrijevaju dovoljno kako bi se dala stoperica. ovisno o broju folikula na VV daju 2 tipa stoperice: brevactide ako je folikula malo ili decapeptyl ako postoji rizik od hiperstimulacije. decapeptyl isto ima malu iglicu za potkozno davanje, ali brevactide ide u guzu i duza je igla pa je za davanje potrebna pomoc strucne osobe.
34-36h nakon primanja stoperice je punkcija. ovisno o broju dobivenih embrija transfer bude 2 ili 5-i dan od punkcije.
ovdje potrazi info o postupku opcenito.
http://issuu.com/udrugaroda/docs/neplodnost_2014
Dugo nisam ovdje navratila, a sad evo dođoh i vidjeh vijesti o mogućem odlasku dr.A... Šteta, al mislim da od biologa nema koga odvesti, bez uvrede ali po rezultatima nakon punkcija ispada da zaista nema koga voditi sa sobom :) nek mu je sa srećom!
bubekice tnx na objašnjenu. bila sam na AIH-u i znam da zovem 1 dc i i 3 dc dolazim na pregled, a dobivala sam štopericu brevactide, tako da mi je nešto poznato, a puno toga nepoznato.
da li estradiol i progesteron vadim kada dodjem na pregled? i još me zanima da li se koje tablete ili štoperca kupuje? do sada sam koristila klomifene, pa sam ih mislila i sada pripremiti.
Bubekice daj mi reci ako idem dr. A za dogovor za operaciju jer se ne moze drugdje radit samo u zg dal se isto treba narucivati kao i za postupak. Naime ja bi to cim prije htjela rjesit a i bilo bi pozeljno da to cim prije napravim. Pomagaj ako znas. Hvala ti.